- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #269 üzenetére
"Rögtön minden fontos progi ott van a csomagkezelőben, ezek után nem tudom mi kellene még, az alap dolgok meg érkeztek a rendszerrel együtt."
Persze, ott van, de muszáj beismerni, hogy az emberek többsége (még sokszor az informatikusok is és én is) ahol lehet, a kényelmet keresi (aka. lusta), így az azonnal használható dolgok jobban bejönnek nekik. És sokkal jobb azt látni, hogy egyben van a rendszer, van egy viszonylag egységes programkínálata, nem nekem kell még "barkácsolni" hozzá. Ki is próbálom mindjárt a Puppyt, bár szkeptikus vagyok vele, legutóbb amikor néztem (1-2 éve) a wifi nem nagyon akarózott menni driverezés után sem.
-
leeate
senior tag
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
"A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. "
Ezzel azért vitatkoznék. A programkínálat az, ami megkülönbözteti az egyik disztrót a másiktól..
Egyébként olyan hatalmas különbségek nem lehetnek: nálam most az Ubuntu 600 mega ramot eszik, de úgy, hogy ebből kb. 435 mega a rendszerhez nem szorosan kapcsolódó processzekből jön ki:
Szóval egy Ubuntuhoz kell kemény ~200 mega ram.
Nyilván swap-et is használ (200 megát), ami live rendszernél alaposan belassítja a gépet, de ha fel van telepítve, akkor szerintem nem muszáj kompromisszumokat kötni.. -
leeate
senior tag
Ha jól tudom, az ablakkezelők pont a Win userek miatt vették át a ctrl-c-v kombót a régi szimpla kijelöléses másolás helyett, plusz miattuk történt az ablakok aktívvá tétele beléjük kattintással (azelőtt csak oda kellett húzni az egeret), bár ez végül is logikusabb is így.
De a lényeg, még hogy a linux nem kedvez az egyszeri win júzernek..! -
leeate
senior tag
válasz
gtasystem #198 üzenetére
Hallod, nem kell neked linux, maradj csak a Winnél, mert ott nem kell semmit sem telepíteni. CSAK: videolejátszót (kodekeket), dokumentum olvasókat (még egy PDF-et se tud alapból megnyitni), irodai csomagot (ha kell), csomagoló progit, stb..
Ja és persze, mint egy másik kolléga már kifejtette, hogy drivereket sem rak fel. Akármilyen hihetetlen, sem a Win, sem a linux terjesztések nem hordozzák a telepítőjükben a világmindenség összes eszközének meghajtóját.
+ Lelki táplálék -
leeate
senior tag
"Total Commander, KMplayer, AIMP, MS Office, Utorrent, Xnview "
Total Commander, VLC, Audacious, MS Office, qBitTorrent, képnézegetőknek meg keressél már utána..
"Menekülésként megnyitom a böngészőt, és már csak az az apróság kell a linux partíció gyalulásához, hogy az általam ismert lapok a halálosan idegesítő linuxos betűtípussal köszönnek vissza."
msttcorefonts csomag...
-
leeate
senior tag
válasz
gtasystem #148 üzenetére
"ilyen stílus meg olyan leágazás, meg ezerféle ló..@r ahelyett hogy csinálnának 1-et ami működik..
"
Kik? Alapesetben csak 1-féle linux van, a kernel, amit nagy részben, kisebb részben egy közösség fejleszt.
Aztán hogy erre ki milyen felhasználói programréteget rak rá, az egyéni ízlés dolga. Ezek a terjesztések. Igaz, én konkrétan rosszul vagyok azoktól a disztróktól, amik mögött nincs igazi fejlesztés, csak épp kicserélnek benne pár dolgot.Azért érdekes, hogy a wifi működne, a vezetékes net pedig nem, pedig utóbbi tűnik szabványosabbnak. Ha wifit kikapcsolod, akkor se ugrik be?
Nem a felbontással van a baj, hanem a driverrel, viszont nem mondtál semmit a videokártya típusáról."pedig win mellé tettem fel, abból azért csak ki lehetne olvasni a beállításokat nem"
Ez olyan dolog, mint elvárni, hogy az autóba be lehessen tenni a biciklipedált, és az ugyanúgy működjön. (Jobb hirtelen nem jutott eszembe)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- A HMD visszalép az USA piacáról
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest