- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Kisebb méretben is elérhető a OnePlus Watch 3
- Belépő táblagépet is villantott a OnePlus
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
na jó de elég sok szöszölés megspórolható lenne vele, ha konkrétan leírnák a segédletben hogy nem lehet elszeparálni mert mindenki félti a kis winjét. azért szeparálnak.
mondjuk nekem ezeréves xp-ről van szó úgyhogy valszeg felteszem mellé a mint-et, de akkor az eltávolítást inkább kihagyom..xp úgyis lejár nemsokára.. -
gtasystem
őstag
jó ez már megvan de közben rájöttem hogy gyakorlatilag nem lehet elszeparálni a wintől teljesen, mert az mbr ugyanaz lesz szóval tökmindegy hogy csinálok-e neki új partíciót vagy nem..
mindegy hogy automatán a winből csípi le a helyet magának, vagy én csinálok neki új partíciókat mindenképpen lesz közös pontjuk..és az eltávolításnál azzal kell majd molyolni..teljesen elszeparálni csak akkor lehet ha külön merevlemezre kerül..
na ezt pl. bele lehetne írni a telepítési segédletbe.. -
gtasystem
őstag
ezekszerint valószínű..
a linux mint telepítési segédletet..a te cikkedben pont a partícionálás kép hiányzik..kézi kell ha arra a partícióra akarom tenni, 47GB ntfs ezt kellene felosztanom neki valahogy..
arra már rájöttem hogy ezt meg kell szüntetnem mert ntfs nem jó..amúgy jó a cikk pont ez kell nekem most..
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #293 üzenetére
a telepítésnél az..anélkül nem is lehet telepíteni ha a bonyolultabb megoldással kell és azzal kell ha a rejtett partícióra akarom felrakni..de volt róla egy leírás valahol hogy hányfelé kell osztani a helyet de majd csak holnap molyolok vele..
de lehetne azért rajta egyszerűsíteni, a cserehely az tetszett amikor végre rájöttem hogy az a swap.. -
gtasystem
őstag
ja, most franc se tudta hogy van benne..
amúgy nem lesz ez olyan egyszerű mint gondoltam, ha én hozok létre partíciót akkor sokkal bonyolultabb a telepítés win mellé, külön kell csatolási pont meg swapnak hely meg nfts nem jó meg anyámtyúkja bakker nemcsodálom hogy csak 5% használja..
ja és persze erről egy hang sincs a leírásban, csak menet közben derül ki..
majd holnap folytatom, de legalább van egy rejtett partícióm már megérte.. -
gtasystem
őstag
na új partíció megvan mákom volt maradt egy darab a lemezen és kiderült hogy van partícionáló az xp-ben úgyhogy még keresgélni se kellett..
felteszem a mint-et aztán kiderül, amúgy elég sok ilyen beírást láttam hogy felbontással gondok vannak meg xorg.conf-okkal kell molyolni nem baj most már összekalapálom..amd-nél ezt kapom
-
gtasystem
őstag
na megvan a gond, közben megcsináltam a mint telepítőt, dvd-ről már oké, így már a hálózatot is felismerte, viszont felbontást még mindig nem, 1024 a legnagyobb, megnéztem viewsonic-nál nincs linux driver csak win..
de legalább van egy mint telepítőm..
megyek linux topikba megkérdezem hátha tud valaki valamit.. -
-
gtasystem
őstag
hogy annyit értesz hozzá, mint amennyit kell
ne hazudozz légyszíves nem írtam ilyet..
annyit tudok róla amennyit kell, az nem ugyanaz..
nem trollkodok és nem kötekedek, fórumozok de neked már ez is trollkodás..a kötekedő te vagy nem én..
te magad írtad hogy nem kell szaki aztán most megint ezt ajánlgatod..
legalább egy topikon belül ne mondj ellent önmagadnak..
folyamatosan mellébeszélsz úgyhogy részemről veled nem szeretnéd erről tovább csacsogni..leeate: látom neked sem sikerült megérteni amit írtam, nem baj ne is törődj vele..
-
gtasystem
őstag
ja hogy arról van szó hogy "te tudod kezelni" és csak simán okoskodsz?
az más..
ha visszaolvasol pont azt írtam hogy szerencse és/vagy szaki kell hozzá, most pedig te javaslod nekem ugyanazt?
ha jól emlékszem azt írtad hogy next-next finish mostmár minden..
csak simán kötekedsz és mellébeszélsz, erre pedig nincs időm, megyek inkább dvd-ért..hcl: ebben nem értünk egyet, win júzerek nagyrésze parancssort se látott még életében mégis jól elvannak facebookon..
-
gtasystem
őstag
onnan hogy nagyjából ennyi a különbség ránézésre..mert tudod nézek is ki a fejemből néha-néha..
de már írtam korábban is hogy a "filozófia" nem érdekel, max. majd ráérzek közben de win-es júzerként első a működés és aztán a filozofálgatás..tényleg nem tudom mi ezen olyan nehezen érthető..ha mondjuk kipróbálsz egy autót mondjuk fiatot mert még nem vezettél fiatot, előtte azért nem kell elzarándokolni itáliába, és Agnelli életrajzát tanulmányozni hogy megérthessem a fiat filozófiát..
és nem keverek semmit sem, te beszélsz mellé mint az előbb a kollégád..
mindegy szerzek egy írható dvd-t, és kipróbálom a mint-et, mert lehet(persze csak lehet) hogy ez volt a baj..
max. legrosszabb esetben lesz egy mint-es telepítőlemezem.. -
gtasystem
őstag
amiről beszélsz az elvileg két külön oprendszer ez meg elvileg mind linux..
win-es átlagjúzernek pedig mindenképpen az..
és amíg ezt nem cáfolják addig ez is a helyzet..de, szerintem pont annyit tudok róla amennyit nekem kell..
és amúgy miből gondolod hogy te jobban tudod hogy nekem mi kell mint én?facepalm
-
gtasystem
őstag
pont annyit tudok róla amennyit kell.. a kicserélek két ikont kékről sárgára és elnevezem valaminek című sznobizmust én nem tartom olyan nagyszerű dolognak..
amúgy pedig már megint csak azt veszed készpénznek amit feltételezel..amúgy lehet hogy megvan a hiba, a mintnél írja hogy a pendrivera másolás helyetta dvd-t javasolja mert hogy a pendrive-os megoldás esetleg "haladó felhasználót igényel".. na fasza..
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #215 üzenetére
szerintem azért nem olyan egetverő a különbség..
amúgy most épp a mint oliva telepítési útmutatóját nézegetem..na az is hasonló az ubi telepítési útmutatójához..sőt totál ugyanaz csak a színe más..
amúgy az ubi felület teljesen hasonlít az xp-mre csak fel kell tennem valami dokkolót és felülre tenni a tálcát, még a színe is, de ezért külön elnevezéseket kitalálni na ezt inkább nem is jelzőzöm..amúgy ott vérzett el az ubi hogy itt a mintél is a telepítés előkészítésénél mutatja hogy megnézi van-e hálózat..nekem volt, mégis azt jelezte hogy nincs..
mondjuk azóta már router mögött vagyok nem tudom ez számít-e valamit, de ezzel a minttel még teszek egy próbát..nem, nem szeretném elolvasni hogy "miről szól" az ubuntu meg milyen filozófia van mögötte, na ettől kapok idegbajt, filozofálgatni akkor kell ha minden oké, de amíg el se indul a grafikus telepítő addig had ne filozofálgassak már..
-
gtasystem
őstag
nem kell sértődni és nem benyögni jöttem..
hcl: és még mit ne csináljak hogy el tudd olvasni?
szövegszerkesztő: előbb kattint aztán használ..
na ez a sorrend hiányzik a ubiból is..ez a júzersorrend és nem a googlizik, megkérdez, parancssorba beír és használ..
a hozzáállásra meg csak annyit hogy elvileg én vagyok aki hajlandó linux os-t számításba venni és nem fordítva..nem is értem miről beszélsz, letöltöm megcsinálom a pendrive-ot, rákeresek, elolvasom az útmutatót, fórumokra is ránézek akkor milyen hozzáállás kellene még szerinted?
kecskét ne áldozzak? -
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #208 üzenetére
na jól van te is aztán megtaláltad ám a lényeget..
szerintem hasonlít, de ez teljesen szubjektív megítélés kérdése, biztos van ami még jobban hasonlít, de ebbe had ne menjünk már bele..
akkor mondjuk azt hogy legelterjedtebb így már megfelel remélem..de biztos ebbe is bele lehet kötni..oké azt elfogadom hogy ne az ubuntu, nekem tökmindegy az a lényeg hogy felrakható legyen és működjön.. szerintem mindenki ilyen os-t keres, az huszadrangú kérdés hogy milyen csilivili ikonok vannak benne..
nekem amúgy a kde meg ubi meg az összes ugyanolyan linux, és szerintem sokan így vannak ezzel..
hcl:
ez viszont már simán kamu nem kevertem a wubi ubi fogalmakat, úgyhogy ne beszélj mellé..olajcsere: mi az hogy nem akarok vele foglalkozni? pont arról csevegünk hogy foglalkoztam vele miről beszélsz?
parancssor: na erről beszélek..szerinted mi olyan nehéz egy érlezáráson agyműtét közben?
totál egyszerű feladat annak aki gyakran csinál olyasmit.. -
gtasystem
őstag
-nem emlékszem hogy beszóltam volna, és ha valamit feltételezel az még nem jelenti hogy úgy is van..
- ez nem hiszti, hanem jogos kritika, és egyáltalán nem olyan mint az olajcsere, csak szerinted..
- nem, hozzáértést igényel..egy átlagjúzer nem fog parancssorokat futtatni max. kattingatni tud..amúgy ha kicsit visszaolvasnál látnád hogy csak ebben a topikban is volt akinek szintén nem működött valami, sőt elismerik a szakik is hogy vannak driveres hiányosságok úgyhogy nem tudom miről beszélsz..
úgyhogy szerencse is kell, ez van.. -
gtasystem
őstag
modemen voltam konkrétan..
és a grafikus telepítőnek külön ablaka van a hálózatokra telepítés közben ezért lenne logikus hogy akkor beállítsa vagy mit tudom én ha win mellé teszem fel..vagy valami hasonló ablakot dobjon fel vagy valami..
vagy legalább legyen valami segédlet a hálózathoz mert anélkül még googlizni sem tud a júzer hogy segítséget kérjen..a system akármiben átlagjúzer számára értelmezhetetlen beállítási opciók vannak, pedig az ubi 'elvileg' xp-re hasonlít..de a fő probléma a megjelenítés volt, a hálózatbeállítás csak a második, az eltávolítás meg a harmadik, és szerintem ennyi elég főleg ha csak érdeklődő vagyok..mondom ha majd lesz 7-es és külön partíció a hdd-n akkor majd kísérletezem vele tovább, de nálam egyelőre elhasalt a dolog..
mr.nagy:azt látom hogy bemásoltál mindent amit írtam, de megfogalmazhatnád hogy melyik részét nem érted..
-
gtasystem
őstag
-tévedsz, utánanéztem, de bocs hogy nem végzek el hirtelen egy kisesti linuxtanfolyamot azért hogy feltegyek egy ubuntut..
-ja ha nem azért nem volt benne hanem ezért nem volt benne akkor az már mindjárt más..ki nem szarja le hogy miért nem volt benne, legyen benne..tudod átlagjúzer kegyetlen és belesz@rik..
-beállította volna ha wifin lettem volna, (gondolom én mert azt keresgélte) de már írtam ezt is konkrétan hogy nem azon voltam..
-hibaügyben linuxék mindig ezzel jönnek hogy csak megnézi a júzer a googlin aztán kész is..ez így azért nem teljesen igaz mert ahogy néztem elég komoly hozzáértést igényelnek az "egyszerű" megoldások is, ezért mondom hogy maguknak csinálják az os-t nem júzereknek..
amúgy azt elismerem hogy ha fel van téve és működik akkor már oké, de úgy tűnik ehhez még egyelőre egy jó adag szerencse is kell meg és/vagy egy szaki aki belövi..
-
gtasystem
őstag
na konkrétan ott nem volt benne 1400x900-as felbontás ahol mondod..a felbontásoknál..
amúgy próbáltam már ubuntut előtte úgyhogy nagyjából tudtam mire számítsak..
én is azt hittem hogy ilyen egyszerű lesz, de nem..
amúgy inkább nem kísérletezek vele az eltávolítás miatt, majd ha szereztem egy 7-est vagy valamit xp helyett és működik is rendesen az ssd-n, majd akkor megpróbálom megint a hdd-re feltenni egy külön partícióra.. -
gtasystem
őstag
Amúgy pár ezerszer jobban működik,
ezt azért vitatnám, nekem nem volt sosem különösebb bajom a winnel persze biztos csak megúsztam..
a legújabb ubuntut akartam feltenni nem 2002-ből..
sőt csak a 12-est mert az tovább támogatott..
a másik az valami mandriva-leágazás volt amivel próbálkoztam már nem tudom mi a neve..milyen hozzáállással? azért mert 2013-ban elvárom hogy legyen benne egy 19-e monitorra felbontás?
miért, hogy próbálja ki a júzer 600x800-on?
amúgy telepítés közben néz hálózati beállításokat úgyhogy nem tudom miért vered a fejed a falba én arról beszélek..logikus lenne ha akkor egyből be is állítaná nem?
amúgy meg honnan a rákból kellene nekem tudnom erről és miért?..látod te is arról beszélsz hogy a júzer miért nem keresgél és érti meg a csodálatos linux összefüggéseket..
ki nem szarja le?
működjön, ne engem csesztessen hogy keresgéljek ezt meg azt..vagy akkor legyen odaírva..szerintem ez nem olyan nagy elvárás..spammer: na erről beszélek.. nem az os rossz hanem egyből user error..
ha külön beállítások kellenek akkor azt miért nem lehet odaírni hogy "figyu júzer erre meg erre lesz szükséged" stb..
ja meg hogy "lehet ám hogy el se fog indulni a grafikus telepítő de akkor ezt meg ezt kell csinálnod" stb..
ezen mi olyan nehéz?
van egy leírás optimális esetről ha minden oké aztán kész..nem, nem volt pedig kerestem valami hálózati beállítást, ja és akkor derült ki hogy az eltávolítás nem is olyan egyszerű a wubit simán lehet, de a másikat már nem szóval jobb is hogy nem sikerült..
kispx: de az rajtuk múlik hogy odaírják a lehetséges megoldásokat..
-
gtasystem
őstag
szerintem pedig konkrétan megfogtam a lényegét, mert pont ez a baj vele hogy ilyen stílus meg olyan leágazás, meg ezerféle ló..@r ahelyett hogy csinálnának 1-et ami működik..
úgyis jön az xp vége most lehetne egy kis linux fellendülés..na a kis 19-es moncsim felbontása azért nem olyan extrém dolog, de speciel hogy ez ne legyen benne a wubi-ban vagy mi az 2013-ban, azért az gáz szerintem..
konkrétan semmiféle beállítási felületet nem találtam, amivel egyszerű halandóként meg lehetne birkózni, wifit azt felismerte volna de nekem pont nem wifin van a gép, az egy megoldás a segítség alapján buherálás, pedig win mellé tettem fel, abból azért csak ki lehetne olvasni a beállításokat nem?
az egyetlen pozitívum hogy a telepítő pendrive-ot tényleg könnyen meg lehet csinálni az ubuntunak még szép kis ikonja is van a végén (a másiknak már nem volt), de ezen még dolgozni kell szerintem..
-
gtasystem
őstag
telefonokra meg vga kártyákra azért nem szoktak ilyen elszállt kijelentéseket tenni mint amiket láttam, ilyen leágazás meg stílus meg anyámtyúkja, mondom totál mint a borokra..
spammer,CPT.Pirk,kispx: na én pont nem ezt tapasztaltam, de biztos igazatok van..
mint írtam igen, a leírásban totál egyszerű, csak éppen menet közben nem úgy működik ahogy oda van írva..
és nem csak én szívtam ezzel, amint láttam a help topikokban is volt bőven ilyen jellegű hsz..
messze van ez még a next next finish-től..
vagy akkor oda kell írni hogy 'optimális esetben'.. -
gtasystem
őstag
pedig nekem pont az az érzésem vele hogy saját maguknak csinálják és nem átlagjúzereknek..
az ismerősödnek is valószínűleg feltette valaki, beállította, bebuherálta és akkor lehet használni ezt nem kétlem, de azt nem értem miért nem tudnak egy olyan disztrót összerakni amit egy 2 éves majom is fel tud telepíteni..
ezért nem terjed szerintem, a sok szívás meg buherálás miatt..pont a user error kiküszöbölése lenne a feladat, azaz úgy összerakni egy disztrót hogy ki legyen zárva a user error..
yes oké, yes oké és használ..ilyen os kell a népnek.. -
gtasystem
őstag
hát nem tudom, pont a napokban gondoltam hogy kipróbálom az ubuntut meg még egy másikat már nem tudom mi volt a neve, illetve csak próbáltam volna mert a leírtakkal ellentétben nagyon nem mindegy hogy ubi vagy wubi, meg hogy honnan telepítem és miről, grafikus telepítő el sem indult, monitor felbontást nem ismerte fel, internet beállításról semmi értelmezhetőt nem lehetett találni, és ez mindkét disztrónál ugyanúgy, szóval tényleg nem értem hogy gondolják ezt linuxék..
semmi baj nem lenne ezzel az os-el ha nem programozóknak csinálnák, hanem egyszeri júzernek hogy használni is lehessen..
persze tudom minden csak user error, de akkor is pont az lenne a lényeg hogy ne legyen user error..ez a disztrók közötti hasonlítgatás és eredeztetés meg tényleg néha már a csúcsgáz kategória kezd lenni, totál olyan mint a borászok agyament kifejezései a "vállas" és "érzékeny" borról..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Kerékpársportok
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest