- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
"hanem azonnal tunjon el a p*cs*ba, azert nyomtam az eltuntetesre". Miért csillagozod ki? Így is a picsába küldöd el, meg úgy is, ettől nem lesz szebb amit leírtál.
Amúgy nem speeden nőttem fel a diszkóban, én szeretnék némi érdekességet látni egy rendszer használata közben, már túl vagyunk a második évezreden. Hála az égnek nem vernek bottal, hogy tizedmásodpercek miatt kellene aggódni. Csak lazán, stílusosan legyen megoldva és akkor jóság van.
Egyébként nem a fasságokat emeltem ki, nem is láttam még átlátszó terminál ablakot. Az viszont egy remek dolog, hogy pl. KDE alatt ha azt akarom, akkor az adott progi ablakát átlátszóvá teszem. Pl. Pidgin úgy is nyitva szokott lenni mindig, az így nem zavar be annyira a látképbe. -
-
Azért nem mindegy, hogy szervezi, mennyire lesz az random. Azért a seed sem olyan, hogy szekvenciálisan végigolvassa a file-t, és feltölti valahova. Ha jól van kitalálva a cache kezelés, akkor gondolom a műveletek többsége a memóriában történik, illetve persze ehhez nem árt sok RAM, ami azért nem 512Mb.
Mondjuk ez akkor igaz, ha nincs nyitva böngészde, meg hasonlók, mert akkor nyilván elég sokat kergeti a HDD-t, egy 7 éves gépen ez nem nagy csoda. (TCL vagy Slitaz meg nem kergetné, na.)
A winyóhoz nyúlkálás, és a folyamatos tekerés között van különbség... A win8 a céges gépemen (i5) rendszeresen produkál olyat, hogy csak úgy egy bárhova kattintástól hosszú műásodpercekig világít a winyóled, és néha az is megesik, hogy az egér is megáll...
Adott Pentium M-es laptopon párhuzamosan volt XP is, az sem sokat hagyta nyugton a winyót... Bár azért használható volt.
-
BlackPriest
őstag
szerintem te egy elvakul linuxhittérítő vagy burkolt támadó stílusban, de azért köszi a választ, gyárts 200W-ot fogyasztó hangos p4-ből hatalmas házakban kiherélt linuxokkal letöltő gépet, biztos szuper lesz
egyébiránt nem téged kérdeztelek, hanem azokat, akik a régi vasakat pont torrent gépnek gondolják megfelelőnek, bár ahogy nézem neked is megfelel, de inkább ne válaszolj, nem hinném, hogy találunk akár 1 közös pontot is. köszi
-
BlackPriest
őstag
a vinyót pörgeti? hát seed közben mi a jó eget csináljon? memóriát zabálja..és? célvas, semmi mást nem csinál, felőlem bármennyit zabálhat. én a utorrentet is a saját igényeimhez tudtam lőni (könyvjelzőkből szedi, hogy mit kell töltenie, webes felületről elérem). nekem más nem kell
-
-
"egy fapad, de friss linux nem igazan hasonlithato ossze egy nem fapad, de nem is friss windoze-zal"
Igaz, az Lubuntu szerintem sok mindenben jobban használható, mint egy XPnem sokban fapadabb amúgy a felület. Win2000-ről nem beszélve.
Nem mellesleg az XP az emlegetett P3-as laposomon lassabb, mint egy Lubi.
Az igényekről meg volt szó a korábbi cikkekben is, mondjuk itt is lehetett volna.
-
OK, néhol túloz a cikk, de lássuk be, nem csak az számít, hogy gyorsabb-e, hanem pl. hogy védett-e?
Mert fapad Linuxból a friss olyan lassú, mint windózból az, ami már nem friss... Ez sem mindegy...A P1-es nálam is így zajlott, csak az már K6/550
@41 rii : Egy Pentium M, 1.7GHz-es notin 512Mb-1Gb RAM-mal már lehet 720p filmet nézni Lubuntuval. Szépen viszi. Kicsit kisebb felbontásúakat meg egy P3-as is. Mp3 nem téma, net szó-szó, Youtube csak 360p.
-
ddekany
veterán
Ja, hát 10 éves gépekkel csakis célgépnek érdemes beállítani (mit tudom én, torrent)... Lehet ügyeskedni meg szívni persze azzal, hogy jó lesz nagyinak stb., csak érdemes belegondolni, megéri e majd az időt, mikor br. 25e Ft-nál kezdődnek a Core 2-es Dell-ek 1G RAM-al, és itt nem is az aprós szenvedésekről beszélek (azt tán olcsóbb), mert rakás cég foglalkozik ezekkel a nyugaton leselejtezett gépekkel.
-
Nem csak ezekre használatos. És nemc sak 10 éves gépeken. Egy Pentium M-es jobb notin már lehet zsütüböt is nézni, persze nem HD-ben. Én is használok 2 ilyet, illetve egyiket az aszzony, torrentezni. Tökéletes.
@Spirit007 : Nekem is P3/700MHz notin, 256Mb RAM-mal van Lubi 12.04, nem gyors, DE egy XP még lassabb volt... És ez friss... Arduino bootloader írásra meg megfelel ez a gép.
Amúgy ahogy elnéztem, 256Mb + 1GHz-el már lényegesen jobb, kell procierő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS routerek
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest