- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Leírtam neked, olvasd el újra. Pl. próbáld ki az ingyenes MSE-t a Microsofttól, nézd meg mennyire fogja a gépet. Már pedig valami víruskereső kell az XP-re...
Meg milyen szemetet tennék fel a WU-n keresztül? Elárulom, az updateket. Ha ez neked szemét, vagy a service packok, akkor ebben a témában nem igazán van miről beszélni. Amit meg ezzel kapcsolatban írtam, hogy a wuauctl folyamat (windows update) szépen tud futni a háttérben és ha le is tölt frissítést, egy 100-150MB ramot lazán le tud nyelni a háttérben az svchoston processzen keresztül, de emlékeim szerint maga a wuauclt processz is megeszik 20-30 mega ramot akkor is, amikor nem tölt le semmit. Szóval alakul az a ram használat.A célgép téma egyébként honnan került ide? Valamiért abból indulsz ki, hogy szemetet rakok a gépre. Szerinted a magam ellensége vagyok? Ha az említett gépekkel valami van, belassulnak stb., legközelebb is hozzám jönnek velük.
Hogyan tennék fel régi böngészőt? Sehogy. Meg sem próbálnám. Régi böngésző biztonsági kockázat, elavult technikák, xy oldal már nem is engedi használni. Internet bankolás régi böngészővel? Na persze... Akkor már inkább szerzek ramot a gépbe, 100Ft körül megy egy 128-as modul a vásárban mifelénk...
A puppy témába meg nem kívántam mélyebben belemenni. Mivel én nem ismerem azt, te meg az ArchBanget, így nem igazán van miről beszélni, csak annyit akartam mondani, hogy érdemes vetni rá egy pillantást, mert jó tapasztalatokat szereztem vele. Láttam mennyire puppy-s vagy, meg felhoztad a gtk + qt-s szemetelés témát így nem kívántam folytatni azt a beszélgetést. A "puppy for president" -ben meg semmi sértő nincs.
leeate: a két rendszer nem egy kategória, így nehéz összehasonlítani. Rögtön minden fontos progi ott van a csomagkezelőben, ezek után nem tudom mi kellene még, az alap dolgok meg érkeztek a rendszerrel együtt.
Amúgy jó hallani h. csiszoltak az Ubi igényein, a Unity megjelenésekor kicsit megugrott. A Gnome2-es verziók még elvoltak 120-130MB ram használat mellett egy 384MB ramos gépen, így ha nyitottál Firefoxot, még akkor sem nyúlt hozzá a swaphoz, mert volt elég ram szabadon. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Mondjuk a droid olyan, hogy azt azért sokkal kevesebben telepítik, mint bármi mást
"Én nem teljesen értem hogy mi lehet egyszerűbb a tálcán levő firefox gombnál, de ők tudják."
Az asztalon levő firefox gomb csak egy, de pl. LXDE, XFCE, KDE, Unity, Gnóm... mindnél lehet a tálcára teni gombokzt.OS telepítés általában meg, az azért olyan hozzáállást követel, meg gondolkodát, hogy legalábbis tudja az illető, hogy némi ismeretekre szükség lehet, és nem egy akármilyen egyszerű dolgot csinál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
SP nélküli? Na az azért kemény, SP2 alá technikai okokból nem mennék, SP3 alá meg biztonsági okok miatt.
Egyébként sajnos rendszeresen jár nálam XP-s gép az ismerősök miatt, van minden, P3, P4 celeron, AthlonXP, stb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 512Mb ram alatt tényleg nem jó XP-t használni, de inkább több legyen, mint kevesebb, csak ugye a nagyobb SD ram az ma is drága...
Egy mai internet böngésző 100MB ramot simán beszed magának induláskor, az MSE ha felrakod eléggé megfogja az XP-t és még egy csomó ilyen van, ami miatt kínlódás kevés rammal az XP használat.
Egy 384MB ramos P3 gépből én ArchBanggel hoztam ki a csúcsot, simán lehet rajta böngészni és Skypeolni, akár egyszerre is, videótelefonálás is megy. Korábban XP volt ezen a gépen, de ott azért maga az XP is kivette a részét a ram használatból, így a kettő progi közül az egyiket be kellett zárni, most az AB olyan 50-60MB foglalt rammal simán elvan.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
HW-s flash videó oké, de jellemzően a régi gépben nem találsz hozzá kellő HW-s dekódolásra képes videokártyát, az nélkül meg továbbra is a proci számol mindent, így kb. teljesen irreleváns. Újabb gépen meg nem szopatja magát XP-vel az ember.
Alap telepítésű xp meg ténylegesen megette a lentebb írt ram mennyiséget és abban a pillanatban hogy valamit elindítottál, elfogyott a ram és mint a traktor úgy kaparta a vinyót. Biztos lehet ennyi rammal használni, csak nem érdemes. Amint elindul a háttérben a windows update vagy valami, a felhasználói élmény elkezd csökkenni, a darálás meg növekedni. Persze mindent le lehet tiltani, csak akkor meg az egésznek semmi értelme nem marad...
A másik témára meg vedd úgy, hogy nem szóltam. Inkább hagyjuk a témát. Puppy for president.
-
Tamás88
őstag
Talán régebben, az OEM, SP1-2 idejében volt igaz, az SP3-nál már minimum 512MB memória kell neki mert különben reszel a hdd-re.
"egy 3-as firefoxxal/K-Meleonnal és egy 8 körüli flashplayerrel, be lehet férni 128 MB-be"
Ezzel csak az a gond vele, hogy régi és elavult, és ezekben még lehetnek olyan biztonsági hibák, amiket már a későbbi változatokban kijavítottak, arról meg nem is kell beszélnem, hogy egyes oldalak újabb verziót is igényelnek, tehát a régebbiekkel nem is futnak, vagy hibásan jelennek meg."Az 512 úgy hazugság ahogy van"
Nem, a habos torta na az hazugság. -
Milyen XP? Sp nélkül?
SP3-as tapasztaltok azok olyanok (Az 512 úgy hazugság ahogy van. - köszi, magyarázd meg, mit láttam, mit tapasztalok az utóbbi 10 évben), hogy 256Mb-al maga a boot vagy 10 perc, mire bármit elindíthatsz, 512Mb-on már majdnem használható.
A 8 körüli flashplayerrel meg lesz, ami nem megy. (Vírusirtó van rajta?)Konkrétan unokatesztvéreméknél van egy P3-asom (arra, hogy tönkretegyék, az is elég) 448Mb RAM-mal, az XP eléggé szenved rajta.
@gtasystem : "nem, nem szeretném elolvasni hogy "miről szól" az ubuntu meg milyen filozófia"
Telefont is blikkre veszel, ugye?Autót is... nem nézel utána, jó lesz-e neked.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. Itt a lényeg a stabil és gyors mag, köszönhetően az Arch alapoknak.
szerk: 128MB-be úgy fér bele egy XP, ha nincs rajta víruskereső, ekkor marad ~20MB ram a programoknak. Más út nincs, nem lehet annyira kigyomlálni egy xp-t, hogy olyan keveset egyen, amit mondtál.
gtasystem: pedig nem fog sikerélmény érni az nélkül, hogy kicsit utánaolvasnál a dolgoknak. Ez még eddig minden OS esetében így volt, mindegy ki készítette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Filmvilág
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Synology NAS
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest