- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Ny
senior tag
,,Talán régebben, az OEM, SP1-2 idejében volt igaz, az SP3-nál már minimum 512MB memória kell neki mert különben reszel a hdd-re."
oszt mit csinálsz az SP3-mal? Nézegeted, hogy de jó hogy egy teljes .net keretrencert bemásolt a RAM-ba, jippijájó?
Elnézést, nem a régi gépek életrekeltéséről volt szó? Azt hiszem, témát tévesztettem.
(most tényleg jó valakinek, hogy amikor arról van szó hogy ez meg az milyen gyors, akkor előjön azzal, hogy ez meg az ha egy csomó felesleges szart csinál akkor lehet nem gyors is? Most nem akarok ide egy júdontszéj képet, de kéne.)
,,Ezzel csak az a gond vele, hogy régi és elavult, és ezekben még lehetnek olyan biztonsági hibák, amiket már a későbbi változatokban kijavítottak, arról meg nem is kell beszélnem, hogy egyes oldalak újabb verziót is igényelnek, tehát a régebbiekkel nem is futnak, vagy hibásan jelennek meg."
Nem jelennek meg hibásan semmilyen oldalak. Legalábbis az olyanok nem, amiket használok. A biztonság rovására megy, igen. Nekem ennyi belefér.
(#220) CPT.Pirk: ,,szerk: 128MB-be úgy fér bele egy XP, ha nincs rajta víruskereső, ekkor marad ~20MB ram a programoknak. Más út nincs, nem lehet annyira kigyomlálni egy xp-t, hogy olyan keveset egyen, amit mondtál."
Nekem ennyit evett standard telepítésnél. Még jó, hogy nem lehet. A microsoft 64MB minimum, és 128MB ajánlott RAM-ot ír. [link]. Akár hazudhatnának is, de nem teszik, nekem kényelmesen megy (még csak nem is lassúcska, mint itt többeknek ez meg az. Illetve a RAM nem fogja vissza). A puppy konkrétan swapel ugyanannál a feladatnál, az XP nem, továbbá az XP-re van hardveres flash videó, ami nem elhanyagolható szempont. (most jut eszembe, létezés olyan, hogy zram, majd egyszer azt is meg kéne nézni. Jár erre valaki a magyar puppysok közül? Körülbelül melyik puppyk kernelébe van zram forgatva? Van olyan, amelyik alapértelmezetten beálltva/bekapcsolva szállítja?)
,,A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. Itt a lényeg a stabil és gyors mag, köszönhetően az Arch alapoknak."
Én béna vagyok és nem tudok bármit feltenni. Meg az az igazság, hogy nem is nagyon akarok. A puppyban sok programot eleve olyan kapcsolókkal fordítanak, hogy a lehető legjobb legyen amit ki tudnak belőle hozni (ez alatt azt értve, hogy a csomó felesleges dolgot kihagyják meg ilyenek, és mondjuk nem azt, hogy nagyobb az optimalizáció a gcc-ben). A kernel meg majdnem mindenhol stabil, nem is értem, mit akarsz mondani? Szerinted egy disztribúciónál a kernel+libc a fontos, és nem az általa szállított programok? WTF?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
spammer
veterán
Én sosem értettem, hogy miért jó, hogy felgyullad az ablak, meg hullámzik, meg csillagokat szór, meg anyám kínja
Persze egyszer poénnak jó, én is kipróbáltam anno, még évekkel ezelőtt a Compizt meg Berylt, de a mindennapi használatban csak idegesítene a sok fancy animáció.
Mondjuk a kockát azt bírtam, desktop váltásnál fordult egyet
-
törölt tag
Windowson is megoldhatók ezek a csicsák, de persze hogyan másképp, mint fizetős Stardock szoftverekkel... Windows átszabása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest