- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #293 üzenetére
a telepítésnél az..anélkül nem is lehet telepíteni ha a bonyolultabb megoldással kell és azzal kell ha a rejtett partícióra akarom felrakni..de volt róla egy leírás valahol hogy hányfelé kell osztani a helyet de majd csak holnap molyolok vele..
de lehetne azért rajta egyszerűsíteni, a cserehely az tetszett amikor végre rájöttem hogy az a swap.. -
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #269 üzenetére
"Rögtön minden fontos progi ott van a csomagkezelőben, ezek után nem tudom mi kellene még, az alap dolgok meg érkeztek a rendszerrel együtt."
Persze, ott van, de muszáj beismerni, hogy az emberek többsége (még sokszor az informatikusok is és én is) ahol lehet, a kényelmet keresi (aka. lusta), így az azonnal használható dolgok jobban bejönnek nekik. És sokkal jobb azt látni, hogy egyben van a rendszer, van egy viszonylag egységes programkínálata, nem nekem kell még "barkácsolni" hozzá. Ki is próbálom mindjárt a Puppyt, bár szkeptikus vagyok vele, legutóbb amikor néztem (1-2 éve) a wifi nem nagyon akarózott menni driverezés után sem.
-
spammer
veterán
válasz
CPT.Pirk #269 üzenetére
Bedobtam virtuálba az ArchBanget, de 1280x800 helyett 1280x768 (vagy mennyi) volt a felbontás, nem láttam az alsó tálcát (vagyis gondolom, hogy ott tálcának kellett lennie), menüben sem találtam beállítási lehetőséget. Wikire rálestem, gondolom xorg.confot kellett volna túrni, de nem akartam szórakozni vele, úgyis csak VM alatt ment.
Megnéztem a CrunchBanget is, ott már volt 'layout editor' meg ott lehetett egyből ezer féle felbontást állítani, plusz több beállítási lehetőség volt elérhető menüből alapjáraton.
Amúgy egész szimpi ez a minimál Openbox
-
leeate
senior tag
válasz
CPT.Pirk #220 üzenetére
"A programkínálat kb. érdektelen, bármit fel tudsz rá tenni a csomagkezelőből. "
Ezzel azért vitatkoznék. A programkínálat az, ami megkülönbözteti az egyik disztrót a másiktól..
Egyébként olyan hatalmas különbségek nem lehetnek: nálam most az Ubuntu 600 mega ramot eszik, de úgy, hogy ebből kb. 435 mega a rendszerhez nem szorosan kapcsolódó processzekből jön ki:
Szóval egy Ubuntuhoz kell kemény ~200 mega ram.
Nyilván swap-et is használ (200 megát), ami live rendszernél alaposan belassítja a gépet, de ha fel van telepítve, akkor szerintem nem muszáj kompromisszumokat kötni.. -
Sir Ny
senior tag
válasz
CPT.Pirk #239 üzenetére
,,Egyébként sajnos rendszeresen jár nálam XP-s gép az ismerősök miatt, van minden, P3, P4 celeron, AthlonXP, stb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 512Mb ram alatt tényleg nem jó XP-t használni, de inkább több legyen, mint kevesebb, csak ugye a nagyobb SD ram az ma is drága...
"
Miért, archbangot nem lehet úgy beállítani hogy lassú legyen és zabálja a ramot? Tele kell szemetelni mindennel, amit az ember talál a neten, fel kell rakni egy rahedli toolbart, és automatikusan induló szart. Például ha beállítod hogy induláskor indítson egy KDE-s és egy GNOME-s programot (mindegy mit, de inkább hangerőszabályzót, meg nyomtatóbasztatót), akkor betölti neked a RAM-ba a teljes Qt és GTK keretrendszereket. Oszt örülhetsz.
Nem értem hogy jön ide, hogy hogyan lehet elbaszni egy rendszert. Az alap XP az 64 MB RAM-t eszik induláskor. (ebben benne van a LAN driver). Megnéztem. Az, hogy te elcseszed a saját géped, vagy hogy az ismerőseid elcseszik a sajátjukat, mert minden szart letöltenek ami a MS updateren keresztül érkezik, az egy másik tészta. Azt állítani, hogy az XP 512 MB ramnál kapar akkora ordas nagy hazugság, hogy olyat még nem láttam. Pont. Pont?
,,Egy mai internet böngésző 100MB ramot simán beszed magának induláskor,"
Vagy 10-et. Vagy 5-t. Ha meg tömöríted a RAM-ot, akkor meg kevesebbet. (egyszer majd tényleg kipróbálom a zramot)
,,most az AB olyan 50-60MB foglalt rammal simán elvan."
Hurrá.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
CPT.Pirk #229 üzenetére
Egyszer ki lehetne próbálni. Szerezni egy 128MB ram-os gépet, (valami egymagos p4-gyel királyság lesz), és megnézni, hogy én XP-vel, vagy te bármi mással mit hozunk ki belőle. (most ugyan nem tudom hol van az SP nélküli warezXP telepítőm, de majd szerzek egyet).
(csak ne egyen a LAN-driver sok ramot, mert az milyen már),,Biztos lehet ennyi rammal használni, csak nem érdemes. "
Ezt a microsoftnak írd, akik szerint ez az ajánlott. (a minimum duplája)
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #215 üzenetére
szerintem azért nem olyan egetverő a különbség..
amúgy most épp a mint oliva telepítési útmutatóját nézegetem..na az is hasonló az ubi telepítési útmutatójához..sőt totál ugyanaz csak a színe más..
amúgy az ubi felület teljesen hasonlít az xp-mre csak fel kell tennem valami dokkolót és felülre tenni a tálcát, még a színe is, de ezért külön elnevezéseket kitalálni na ezt inkább nem is jelzőzöm..amúgy ott vérzett el az ubi hogy itt a mintél is a telepítés előkészítésénél mutatja hogy megnézi van-e hálózat..nekem volt, mégis azt jelezte hogy nincs..
mondjuk azóta már router mögött vagyok nem tudom ez számít-e valamit, de ezzel a minttel még teszek egy próbát..nem, nem szeretném elolvasni hogy "miről szól" az ubuntu meg milyen filozófia van mögötte, na ettől kapok idegbajt, filozofálgatni akkor kell ha minden oké, de amíg el se indul a grafikus telepítő addig had ne filozofálgassak már..
-
gtasystem
őstag
válasz
CPT.Pirk #208 üzenetére
na jól van te is aztán megtaláltad ám a lényeget..
szerintem hasonlít, de ez teljesen szubjektív megítélés kérdése, biztos van ami még jobban hasonlít, de ebbe had ne menjünk már bele..
akkor mondjuk azt hogy legelterjedtebb így már megfelel remélem..de biztos ebbe is bele lehet kötni..oké azt elfogadom hogy ne az ubuntu, nekem tökmindegy az a lényeg hogy felrakható legyen és működjön.. szerintem mindenki ilyen os-t keres, az huszadrangú kérdés hogy milyen csilivili ikonok vannak benne..
nekem amúgy a kde meg ubi meg az összes ugyanolyan linux, és szerintem sokan így vannak ezzel..
hcl:
ez viszont már simán kamu nem kevertem a wubi ubi fogalmakat, úgyhogy ne beszélj mellé..olajcsere: mi az hogy nem akarok vele foglalkozni? pont arról csevegünk hogy foglalkoztam vele miről beszélsz?
parancssor: na erről beszélek..szerinted mi olyan nehéz egy érlezáráson agyműtét közben?
totál egyszerű feladat annak aki gyakran csinál olyasmit.. -
rt06
veterán
válasz
CPT.Pirk #190 üzenetére
felek a moderaciobol (gyanus, hogy szotar alapjan moderalnak)
amugy izles kerdese (az egesz temakor), de en ha szepet akarok latogatni, nem a munkakornyezetem nezegetem, ha meg azt kell neznem, akkor azt csinalja amit mondok neki, ne minden mast, szepen ugyan, de lassan
ViZion: binux-on nem tudom hogy megy, de win-en nem ugy van, hogy bekapcsolom, ha erdekel, hanem kinlodni kell az eltuntetesevel, mert ablakok, alt-tab, minden szar csicsas es lassu alapertelmezeskent
-
rt06
veterán
válasz
CPT.Pirk #182 üzenetére
miert alap a kocka?
mar tiz eve is tudtal N darab asztalt hasznalni linux alatt, raadasul nem kellett forgatassal baszkodni, hanem billentyukombinacioval, vagy egyetlen kattintassal valthattal
az ablak meg - ha rakattintok a bezarasra - ne szepen essen szet, vagy animaltan usszon ki, hanem azonnal tunjon el a p*cs*ba, azert nyomtam az eltuntetesrea masik amitol meg a falra tudok maszni, az az atlatszosag - a windoze-on levonek, ahol a keret transzparens semmi ertelme nincs igazabol, a linux-os hulyeseg meg, hogy atlatszo legyen a terminal ablak meg kulon f*szsag, olvashatatlanna teszi a szoveget a hatterben levo objektumok miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- gerner1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest