- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Depression
veterán
"Eddig is működött, hogy adtak egy töltőt a telefonhoz, azzal használtam, amikor újat vettem, a töltőt adtam a régi telefonhoz, mivel tartozék. Aki megvette, nem panaszkodott hogy töltő is van mellé és nem tudja hova tenni"
Nem panaszkodott, de aki használt telefont vesz, most másod, harmadkézből, az mindegy, annál a telefon fog hamarabb tönkremenni. Majd tőle visszavásárolhatod a használt töltőt, mert neki tele van a szekrénye velük.Egyébként van céges iphone-om, meg androidos saját. Mindkét telefonhoz az összes tartózkodási helyemen van töltöm. Utálok töltőt magammal cipelni. (Elfelejtem, otthagyom, stb...) Ráadásul a laptop, otthoni gépem is tudja tölteni, szóval akár egy kábel is bőven elég hozzá, amiből pedig lassan egy szatyornyi van itthon.
-
Pl: nekem nincsen. Illetve van itthon töltő. Ezer éves régi usb-s 2 wattos és egy ezer éves samsung 5 wattos töltő. Jelenlegi telefonommal egyik abszolúte nem használható a másik pedig 5 wattal töltené az 5000Mah aksit....
Miért lenne több töltő itthon (főleg modernebb) mikor azokat eddig mindig alaptartozékként kaptam a telefonhoz amiket vettem és lecseréléskor avval is adtam tovább alaptartozékként, mivel az is volt eddig. Szerintem nem az a jellemző a legtöbb háztartásra, hogy 5 darab 10-33-67 wattos töltők vannak a spájzban. Zavarni azért zavar mert venni kell még az új telefon mellé tízezrekért akár. Sajnos pont azért csinálhatják ezt meg a gyártók mert vannak akik semmi kivetnivalót nem látnak abban, hogy egy alaptartozékot kispórolnak a termék csomagolásából. -
Noukoum
veterán
Egyszerűen csak látni kell hogy a lácnak a vége az hogy rengeteg töltőadapter megy a szemétbe / nincs használva kizárólag azért mert “ingyen” jár a telefonnal.
tomgabor: kerék nagyon jó példa olyan szempontból hogy a gyári pótkerék is gyakorlatilag megszűnt, mindenhol opcionális.
És az elektromos autókhoz is egyre gyakrabban hagyják el gyárilag a töltőkábelt. -
tomgabor
senior tag
Nem pont arról van szó hogy nem mindenkinek van mert vagy eladja a régi telefonnal vagy nem cseréli a telefonját olyan sűrűn mint más az alsónadrágját?
Nekem van 4 felnim gumival otthon az autóhoz(igaz hogy Trabanthoz), szóval jobb lenne ha a gyártók kerék nélkül árulnák az autókat, mert ha nekem van akkor mindenkinek van, mert ugye ez 2k22.
Media Markt - Mert hülye azért nem vagyok
-
prolad
addikt
De miért kéne vennem a teledonhoz tötlőt? Eddig is működött, hogy adtak egy töltőt a telefonhoz, azzal használtam, amikor újat vettem, a töltőt adtam a régi telefonhoz, mivel tartozék. Aki megvette, nem panaszkodott hogy töltő is van mellé és nem tudja hova tenni.
Itthon van egy töltőfej, pedig van telefon, okosóra és BT füles is. Azokhoz nem adnak egy dolog, de legalább a telefonhoz legyen. Arról nem is beszélve, hogy ameddig a gyorstöltés ott a feature listán és szempont lehet a vásárlásnál, addig a gyártó igenis biztosítsa az eszközt hozzá.
Egy mentésget lehet felhozni, hogy az USB C-t elég jól sikerült szabványosítani. Laptopoknál is terjed, pont lett egy olyan laptopom amihez C-s töltő van. Lehetne mondani, hogy töltsem azzal, de egyrészt sok helyet foglal ha vinni kell valahova, másrészt az lesz a következő, hogy azokhoz se adnak töltőt. -
A Molyember
tag
Nekem itthon van egyetlenegy darab 5 Wattos Apple adapterem amit még anno kaptam az iPhone 6-hoz, amit azóta is maximum csak hétvégén használok, melóhelyen pedig van egy 8000 ft-ért vásárolt 20 Wattos Apple gyorstöltőm oszt jónapot. Asszonynál ugyanígy. Még ha Android vonalat is nézzük, 2-nél mi a szarnak kéne több?
Ha még el is adjátok a telefonnal együtt pár év múlva, nem egy hatalmas tétel pótolni 2-3-4 évente egy gyorstöltőt..
-
-
Noukoum
veterán
válasz
beyruth82 #36 üzenetére
Ha mindenáron 150 wattal szeretné tölteni a telefonját akkor igen, vegyen hozzá külön. Egyébként is feltételes mód, hiszen ezen jellemzően kínai telefonokhoz mindig adnak töltőt. Tehát nem létező problémáról beszélünk.
A legtöbb gyártónál ilyen probléma egyébként sincs hiszen ha valaki megvette 2017-ben a 30 wattos Apple gyorstöltőt, akkor a mai napig maximális teljesítménnyel tudja tölteni a legújabb és legdrágább iPhone-t.
És természetesen nem ugrik a garancia ha nem gyári töltővel töltöd a telefont, ekkora baromságot nem tudom honnan szedtél.Röviden: szomorú hogy még mindig itt tartunk fejben.
-
Dehogy fogják olcsóbban adni!
Ekkora sületlenséget!😂😂😂
Egyre drágábbak a telefonok nem tűnt fel?
A töltő árát spórolják így meg miközben a telefonokat egyre drágábban adják.(#35) Noukoum
Akkor az előző teló 33w-s töltőjét használja a júzer az új 150w képes készülékhez?Erre még rá is tesz ha mondjuk más márkát választok mert akkor még a gari is ugrik ha tönkremegy az aksi, hiszen nem a hozzá való töltővel használtad a telefont.
-
prolad
addikt
Még mindig nem értem miért teszek jót azzal a környezetnek, ha megveszem az ugyanúgy legyártott töltőt, amit külön csomagolnak és szállítanak. Mert valamivel célszerű lenne tölteni a telefont.
-
nevemfel
senior tag
Adapter nélkül kisebb a doboz, egy tartozékkal kevesebb, alacsonyabb az előállítási-, és szállítási költség (kisebb doboz, több fér el ugyanakkora légtérben). És el lehet adni zöldséggel, ami manapság nagy divatnak örvend. Bizonyára megmérték, hogy a töltő hiánya miatt aligha vásárolnak kevesebbet, illetve hogy a töltő mellékelése nem akkora "selling point", ami miatt érdemes lenne mellékelni. Szóval kész nyereség ez a Xiaominak.
-
Wesder
titán
Van itthon vagy 5db. Az egyik a Redmi Note 11 Pro 5G-hez kapott 67-es töltô. Nem lesz gond, ha a 12-esnél màr nem lesz a dobozban.
-
moma
őstag
amúgy ha azt nézzük ha minden igaz akkor a gyors töltés eleve nem tesz jót az aksi élettartamának, szóval ez magában egy kérdéses dolog környezet szempontból. szóval az optimális az lenne, ha defaultból lassan tölt és amikor tényleg fontos akkor tolja meg gyorsan.
-
realcamp
csendes tag
Ugyan már, egy vicc ez a jelenlegi töltő mizéria. Galaxy A52s-em van, ezzel ugye még járt töltő, de csak 15wattos, pedig a telefon 25 wattot is képes felvenni. Ha szükséged van a gyorsabb töltésre, vegyed meg..Kíméljük a környezetet ugye.
Apósom vett egy Redmi Note 11S-t, azzal 33 wattos gyorstöltő járt, mondom kipróbálom a szupergyors töltést az én samsungomon, persze nem lehet vele gyorstölteni, alap 15 wattal töltött csak a 25 helyett.
Szóval summa summarum nekem ne akarja senki beadni, hogy ez az egész a környezet kímélése miatt van. Ha amiatt lenne, talán az első lépés a gyorstöltők technológiájának egységesítése lenne, hogy ne legyen ekkora katyvasz, hogy mit mivel lehet milyen sebességgel tölteni..
Környezetkímélés, ja, az a *******. -
Habib[HUN]
senior tag
Érdekes, hogy az emberek abban látják a cég spórolását hogy kimarad a töltő. Pedig az apróság. Meg kell nézni egy iphone 12 vagy 13 dobozát. Az kb a töltőmentesség miatt fele akkora mint a régi. Ergo egy konténerbe dupla annyi telefont lehet belerakni, mint eddig. Tehát a szállításon a logisztikán valami iszonyatosan nagy pénzt spórolnak. A raktárakba több telefon fér, a kamionokba több el tud menni egy körrel...
Amúgy ha megnézem az otthoni töltő állományt, nekem töltő fejből bőségesen többletem van. Így tényleg nem nagyon zavar hogy nem adnak töltőt. Mint GSM boltos meg csak örülök neki.
Extra árrés a töltőfej.
-
tomgabor
senior tag
Hála istennek hogy így legalább olcsóbban fogják adni a gyártók a telefont, mert a töltővel sokkal drágább lenne. Win-win szituáció.
-
moma
őstag
Az, hogy az emberek egy jó részének nem igénye plusz egy töltő szerintem elég ok, hogy ne legyen automatikus tartozék. Nyilván van akinek hiányzik. De össz vissz az biztos, hogy így kevesebb töltőt kell legyártani, ami meg jó a világnak. És igen a cégnek is jó anyagilag. Szóval ez egy elég olyan helyzet, hogy sokkal több a jó rész.
-
Nem meglepő , sajnos lassan minden gyártó elfogja ezt követni .
-
Ez egy undorító eljárás és hatalmas hazugság. Üzleti szempontból érthető. Ha egy töltő előállítási költsége csak egyetlen dollár (több annál amúgy, főleg a mostani gyorstöltők) már akkor is 10 millió eladott telefon esetén 10 millió dollárt spórolnak meg. Egy 60-80 milliós eladási adatot produkáló iphone esetében pedig horribilis összeg. Méghogy környezetvédelem!!! 😂😂😂
Legalább ne hazudnának és mondanák azt hogy több tízmillió dollárt spórolnak így meg.
Egyébként én sem értem hogyan halmozódhat fel bárhol is töltő. Én minden eddigi lecserélt telómat a saját töltőjével adtam el és ez alap elvárása is volt a vevőnek.Olyant hogy nem kérte a vevő töltőt a telóhoz még életemben nem hallottam. Persze nem mindenki adja el a lecsrélt telóját de ilyen esetben a régi telefon töltőjét használja az újhoz? Tehát mondjuk egy 2-3 évvel ezelőtti 5-10w-s töltőt a 33-67-120w-s töltêsre képes új telefonhoz?Az komoly.Főleg ha nem is ugyan arról a márkáról van szó....
A töltő alap dolog a telefonhoz szerintem.Ez olyan mintha egy kocsit kerekek nélkül adnának.Számomra ez elképesztő. -
Noukoum
veterán
Újrahasznosítás felé megyünk, nem mindenáron szerelhetőség felé. A magyar azért ragaszkodna az utóbbihoz mert ugye olcsóbb, persze csak ha adócsalva rendeled kínából az szerszámokat stb. mert hogy egyébként nem igazán.
Egyszerűen arról van szó hogy a
nem kevert fajúmindenhez is a legjobban értő magyar embert ugyan ne lehúzza már le a gyártó x ezer forinttal a plusz töltőért. Adja inkább x ezer forinttal drágábban a telefont töltővel, azt a magyar úgy sem veszi észre.Azért látható módon itt is az ész dominál, mint hogy “jaj én nekem nincs töltőm mert mindig a telefonhoz adtam oda” Hát akkor vegyél egyet. És emiatt hisztiznek felnőtt emberek. Környezetvédelemért egy fillért nem áldoz a balkáni magyar az fix, de mivel az csúnyán hangzik értelmesebb körökben ezért természetesen megmagyarázza hogy a kevesebb hulladék előállítása nem környezetvédelem hanem “sötétzöldség”.
-
Grg
tag
De irigylem azokat akiknek ez a legnagyobb gondjuk...
-
válasz
Armagedown #16 üzenetére
Természetesen addig kell ütni a gyártókat, amíg a többit is megoldják, ez sohasem volt kérdés.
-
vanye
senior tag
Sztem a vonalas telefon használata lesz itt a megoldás. Aki ma úgy vásárol magának okostelefont, hogy otthon nincs hozzá kompatibilis töltője/a mobil mellé sem adnak, és nem akar a zsebébe nyúlni, az inkább maradjon a kagylós megoldásnál. Nyilván nem reprezentatív, nagy mintán végzett elemzés, de. Anno megfordult nálam egy OP Nord N10, ami harminciksz Wattal tölt, NEKEM villámgyorsan. A mérete miatt aztán végül lepasszoltam az egyik barátomnak, aki azóta is inkább a már meglévő töltőinek egyikével tölti, mert őt pl. pont nem érdekli egy két napot is kibíró akkunál, hogy pikk-pakk is fel tudná tölteni. Nekem is van QC 3.0-ás töltőfejem, aztán legtöbbször mégsem azt használom a saját telómnál. De, mondom, a (közel) 100 Wattal tölteni akarókat ne zárjuk el a spéci töltőktől, adjuk oda nekik őket.
-
Armagedown
őstag
Ez az igaz képmutatás, töltő nincs a csomagban, merthogy sötétzöldek vagyunk, de a mobilod alkatrészeit nem cserélheted ki, mert szoftveresen párosítva vannak, nézd meg a legutóbb feltöltött videókat, ott beszél erről a srác.
Aztán ott vannak a nagy dírrel durral meghírdetett, újrahasznosított műanyagból készült Acer noti, természetesen forrasztott memóriával.
Az elfelejtett jelszó miatt téglává vált iPhoneokról ne feledkezzünk meg, ez a gyakorlat is sok e-hulladékot termel. -
tomgabor
senior tag
-
-
vanye
senior tag
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy ha nem kapsz a telefon mellé töltőt, hogyan kérhetnék rajtad számon, hogy nem a megfelelő töltőt használtad.
Hiszen ha kvázi előírják, mivel töltsem a mobilt, minek folyományaképp pluszban vennem kéne egy 100% certified töltőt, akkor tényleg ott vagyunk, ahol a part szakad.
Az eltérő szabványú töltők helyzete érdekes kérdéskör, de én hajlanék arra, hogy ilyen esetben (OnePlus pl.) kötelező legyen töltőd adni a vevőnek - már ha kér. -
DS39
nagyúr
-
klaya86
senior tag
Én MINDEN telefomat ( elég sok volt 🤣) gyári tartozékokkal, tehát töltővel együtt adtam el. Tehát vennem is kellett már legutóbb gyári töltő fejet. Oké volt otthon valami sok - sok éves töltő fej, de ha ki szeretném használni a max töltési sebességet, akkor gyári kábel + gyári fej. Tök frankó, hogy szerinted mindenkinek van otthon mivel töltenie. Arra viszont nem gondolsz, hogy a gyártók különböző töltési szabványokat használnak gyorstöltésre. Hibába van neked otthon egy Samsung 45 w töltöd pl, ha a xiaomid vele nem tudja a gyorstöltést, vagy nem azt a sebességet, amit a gyári cuccal tudna. Tehát ha ki akarod használni azt a töltési sebességet, amit a készülék tud, muszáj leszel gyári cuccokat venni. Egy nagy lofaszt környezetvédelem. Semmi másról nem szól, csak a szép marketing duma mögé bújtatott extra haszonszerzésről. Főleg, hogy általános a 4-500 ezer forintos csúcs kategória sajna és a középkategóriás telefonok is már 200 ezer körül vannak . Nyugodtan beleférne a költségbe a töltő.
-
DS39
nagyúr
a töltőfej végi usb szabványra értettem, mert kábelt még szoktak adni hozzá, amit az eszközbe kell dugni, és az oké hogy az apple-t kivéve szabvány C-s már, de a töltőfej usb csatija többnyire A-s. (ami egyébként logikus, mert PC-hez / laptophoz csatlakoztatva egy androidos ketyerét még A-s usb-ből lesz több, az tuti.)
-
vanye
senior tag
Én eddig az összes okostelefonomat úgy passzoltam el, leginkább családi körben, hogy általában nem kellett hozzá még töltőfejet és/vagy -kábelt se adnom. Általában az már adott volt. Nálam most is akad bedobozolt töltő, amit valszeg soha nem fogok használni.
Azt se felejtsük el, hogy ma már kb. majdnem minden C-s csatlakozóval tölthető; tabletek, laptopok mellé pedig még ma is komplett töltőszettet kapsz, szóval nem érdemes csak a telefonokat nézni. (USB-C-s kábelekben pedig egyenesen fürödni lehet már, hiszen az már kéziporszívó meg Kindle mellé is jön.)
-
DS39
nagyúr
nem tudom, valahogy nekem még nem sikerült töltőket felhalmozni.
amíg ez a trend el nem indult, ha vettem egy telefont, tabletet, akármit, adtak hozzá saját töltőt, amit azzal töltöttem. ha az eszköz eladásra került, ment vele a gyári töltői is, tehát nem maradt meg feleslegbe.ez nem környezetvédelem, ez haszonszerzés. most ugyanúgy kell venni minden eszköz mellé egy töltőt is, hogy mindnek legyen "saját". az nem életszerű hogy egy családban X személy tölti a telefonját, addig Y személy vár, hogy felszabaduljon töltő(fej), párhuzamosan kell hogy tölthetők legyenek a cuccok.
arról meg ugye nem is érdemes beszélni, hogy a kedves Apple korábban a telefon mellé adott töltőfejek usb-a szabványúak voltak, hiába maradt volna meg, ha a kábelt kicserélték usb-c szabványúra.
-
vanye
senior tag
válasz
Armagedown #4 üzenetére
Errefelé megy (nagyon helyesen, sztem) a világ. Minek még egy tök felesleges ajándék póló/promóciós pohár/negyedik sportcipő/x-edik töltő/babám f@sza, amikor az emberek többségének már kismillió ilyen dolog halmozódott fel az otthonában? A birtoklási vágyat nyilván nem lehet teljes mértékben kiölni az emberből, de ha vmi már egy n+1-edik a sorban, akkor arról érdemes lemondani. (Persze, ott van a tényező is, hogy a már meglévő töltő csak y Wattal képes tölteni, míg ez a mobil képes 2y-t is felvenni usw. Minden éremnek van másik oldala is; kérdés, melyik szempont a fontosabb: adjuk oda mindenkinek mindent, akár többször is, vagy inkább ne, mert feleslegesen inkább ne gyártsunk szemetet.)
-
Armagedown
őstag
"Környezetvédelem"
-
-
Thor71
tag
A hülyeséget nem kell át húzni
egyébként sehol nem lenne ezzel gond, ha én mint vásárló dönthetném el hogy töltővel vagy anélkül kérem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjelent az első Redmi, ami mellé már nem jár töltő a dobozban.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest