Hirdetés

2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) .Szaki. válasza Juhaszatti (#99) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Szerintem ez annak tudható be, amit írtam is, hogy nem volt akkora áttörő különbség az előző modellekhez képest, hogy megérje váltani. A 8 pedig ha tényleg beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor szerintem baromi nagy sikernek kéne lennie, de mondom én ezeknek a jósolgatásoknak semmi értelmét nem látom. Majd ha megjelenik, akkor szeretném látni az adatokat az előrendelésről, meg utána a fogyásról. Az a hiteles, ezek csak latolgatások és marketing. Konzumidiótákra hathat, akik felvágják az ereiket ha nem az elsők között vehetik át a legújabb terméket. (Nem, nem csak azok lehetnek konzumidióták akik iPhone-t akarnak venni, ez minden más termékre is igaz.)

Ricardo

Ez egyébként sajnos szerintem is így van.

[ Szerkesztve ]

Du sagst, du kannst nicht, dann willst du nicht - ganz einfach, Talent ist nur Übung und Übung macht den Meister!

(#102) skitter válasza .Szaki. (#97) üzenetére


skitter
(senior tag)

Nem szar, sőt, de én pl. most, hogy a lezúzott 5s-em helyett vettem egy M4 Aquát karcmentes használtan feleannyiért, mint az eléggé leharcolt, helyből akkucserés iPhone volt, azt mondom, hogy az ár-érték arány tényleg meredek. Az új kütyü is pörög, mint a zománcos bili, abszolút pozitív csalódás, a hétköznapokra semmivel nem rosszabb, mint az volt.

Az ember már nyugodtan idegeskedni se tud.

(#103) Parallaxis válasza FunPro (#96) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Ezt most úgy akartad írni, hogy nem csak az Apple törli a garanciát, hanem a Samsung is? Mert ebben a formában helytálló.

Nem, csak és kizárólag a Samsung törli, mert az iPhone esetében ez nem jelent visszafordíthatatlan változást (egy restore törli mindenestől a jailbreaket), míg a Samsung a Knox-al végleg lezárta a rootolási lehetőséget garanciális keretek között.

Mondjuk, aki rootolgatja a telefont, cserélgeti a romokat, annak lesz annyi esze, hogy szerviz előtt mindent visszaállít gyárira. Így tényleg nem jár garanciavesztéssel a dolog.

Samsungnál ez már évek óta nem megoldható.

Például egy onePlus vagy Xiaomi már nagyobb teret ad a szórakozásra

Ja, csak ott más téren kell kompromisszumokat kötnöd.

(#104) Fitzgerald válasza FunPro (#96) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

"Xiaomi már nagyobb teret ad a szórakozásra"

Ja, csak kb. 2 éve gyárilag csukják a bootloadert, és az újabb készülékekre már nem találsz olyan MIUI-t, aminek valaha nyitva volt a loadere (ez 2015-ös készülékeknél még működött). Viszont a nagy gyártókkal ellentétben nekik elég egy levelet írni, amelyben leírod hogy mért szeretnéd unlockolni a bootloadert, és pár nap/1-2 hét elteltével küldenek egy kódot, amivel unlockolhatod.

(#105) 7Heads Drago válasza Siofok000 (#9) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Hát azért ezzel a vallomással csak óvatosan. Megkőveznek majd érte.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#106) 7Heads Drago válasza tomboy0013 (#21) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

És hol van az a rengeteg reklám? Samsung az rendesen tolja, de én applet nem igen látok. Persze lehet hogy csak Mo.on nem.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#107) joey04 válasza .Szaki. (#101) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Óvatosan azzal a nagy csökkenéssel. ;) [link]

btw tudod jól mindegy mit mutatnak a számok. ha sok fogy akkor "a sok idióta veszi a rengeteg reklám miatt", ha kevés, akkor meg "megérdemlik évek óta nem csinálnak semmit, Jobs forog a sírjában", estébé estébé.

Bazinga!

(#108) .Szaki. válasza joey04 (#107) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Tudod mi a nagy igazság? Baromira nem érdekel, hogy mennyire viszik őket. Egyet tudok. Hosszú évek óta az első telefon ez az iPhone, amivel az égvilágon semmi bajom nincsen, csak teszi a dolgát. Gondolom Te is ezt tapasztalod a Tieddel. :)
Pedig sokféle rendszert használtam már. Ameddig pedig ezt tudja a telefonom, addig biztos, hogy Almám lesz. Ennyi. Ezért nem érdekelnek a károgók. :) Egyébként meg amit Ricardonak írtam, arra gondoltam, hogy Jobs tényleg nagyon kellett az Applenek és szerintem tényleg érződik a hiánya. RIP.

Du sagst, du kannst nicht, dann willst du nicht - ganz einfach, Talent ist nur Übung und Übung macht den Meister!

(#109) joey04 válasza .Szaki. (#108) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Engem ez a nagy egyenlőség zavar most a cégnél. Nincs semmi bajom ha valaki fekete, vagy ázsiai, vagy azzal sincs ha több nő van a vezetésben meg hasonlók, de ilyen szempontok miatt átalakítani a vezetőséget, hogy a statisztikák egyenlőséget mutassanak... Basszus ha a jó termékeket 50 afrikai leszbikus, ám terhes nővel lehet elérni, akkor legyen a vezetőségben annyi, ha 50 középkorú családos férfival, akkor meg legyen olyan az összetétel. Kiválasztásnál az legyen a szempont, hogy a legjobb jelölt nyerjen, ne az, hogy a faji, nemi stb statisztikák kiegyenlítetek legyenek. agyrém. :U

Az eladott darabszám engem is hidegen hagy, 2 dolog miatt jó, ha magas. Az egyik, hogy a trollok egy része legalább csöndben marad és nem károg, ami viszont fontosabb, hogy ha nagy, fizetőképes bázis van az iOS mögött, akkor továbbra is jó minőségű, rendesen frissülő, minőségi appokat kapunk a fejlesztőktől. Mert ez gond volt ugye Windows Phone-nál is, ott kicsi volt a bázis, nem érte meg fejleszteni, androidnál meg kevesen fizetnek, hiába vannak többen.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#110) Teal'C válasza Parallaxis (#89) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Bocs én már kinőttem a rootból az a pár száz esetleg 3k - kifizetem a szoftverért a samu rendszermentése meg tökéletes így titánnal sem szórakozom miért is kéne rootolni???

Olyan szoftvereket használok amivel bármit megtehetek szinte a telóval root nélkül. Ha van pénzem 2-3 százért telót venni legyen szoftverre is. Tudod az autót is fent kell tudni tartani nem csak villogni aztán 2e ért tankolni.

Amúgy az Apple az aki még mindig nem csatlakozik mindennel mindenhol mert a fene nagy biztonság az kell. Egyszerencsétlen pc re sem lehet rádugni csak úgy hogy egy fotót lements stb...

[ Szerkesztve ]

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#111) .Szaki. válasza joey04 (#109) üzenetére


.Szaki.
(őstag)

Teljesen egyetértek minden szavaddal! Sajnos egyre kevesebben vannak akik így gondolkodnak.

Du sagst, du kannst nicht, dann willst du nicht - ganz einfach, Talent ist nur Übung und Übung macht den Meister!

(#112) Fitzgerald válasza Teal'C (#110) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Millió egy okból akarhat valaki rootolni, nem szükséges ilyen kirekesztően fogalmazni. Rengeteg olyan dolog van, amihez egyszerűen kell a root. Te megvagy nélküle, értjük.

(#113) Teal'C válasza Fitzgerald (#112) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Nem voltam kirekesztő szerintem. De kérlek tanícs mester mire kell a root? És azoket a dolgokat amik tényleg jogos garanciavesztéssel járnak hagyd ki pl: hekkelt szoftver.

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#114) FunPro válasza Parallaxis (#103) üzenetére


FunPro
(fanatikus tag)

Na ezt nem tudtam, hogy a Knox nézi, mennyit cseszegeted a telefont. Tényleg szemét húzás, de a lényegen nem igazán változtat. Attól, mert normál esetben vissza tudod állítani az eszközöket gyári állapotra, még nem lesz szabad trükközni a root-al, sem pedig a jailbreak-el. Ha rootoltan vagy jailbreakelve viszed oda a szervizbe az iPhone-t/Sony-t/Samit/stb.-t, akkor ugrott a garancia. A Sami ezek szerint eléggé bekeményített e-téren, és elvágta a trükközési lehetőséget.

#Fitzgerald

Igaz, tényleg zárják a bootloadert, de a feloldást is ők engedélyezik. A nyitott bootloader egyébként is biztonsági kockázat lehet, okosabb zárva tartani, ha nincs különösebb indok a nyitásra. A lényeg, hogy sem a nyitott bootloader, sem a root, de még akár egy costum rom sem fog garanciavesztéssel járni, sőt, ezekhez a folyamatokhoz még segítséget is kapsz! Szóval, a józan ész keretein belül elég szabadságot kapsz a telefonhoz. Ehhez tényleg kell egy teljesen kitöltött hivatalos profil, és egy megfogalmazott indok, aminek amúgy látom értelmét.

"Sanity is a state of mind that you believe in, sanity"

(#115) FunPro válasza Teal'C (#113) üzenetére


FunPro
(fanatikus tag)

Gyárilag telepített fölösleges alkalmazások törlésére, számodra fölösleges rendszer-folyamatok kilövésére, a telefonra teljes rálátást nyújtó fájlkezelők használatára, stb. Aztán még mondhatnám a hardverhúzást is, amit ésszel csinálva nem árt a telefonnak.

Amúgy a tört szoftverek használatához nem is kell root. Egyszerűen benyomod az ismeretlen forrásokat, és kész.

"Sanity is a state of mind that you believe in, sanity"

(#116) Fitzgerald válasza Teal'C (#113) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Dehogynem, most meg még egy kis arroganciáért is sikerült beállnod a sorba. Eddig a rajz szerint megy minden.

"És azoket a dolgokat amik tényleg jogos garanciavesztéssel járnak hagyd ki pl: hekkelt szoftver."

Mért hagynám ki? Amúgy meg mi az a hekkelt szoftver?

De tessék, ha nagyon szeretnéd: Xposed framework

@FunPro

Nekem nyitották a Mi Note Pro loaderét részletekbe menően kitöltött profil nélkül is. Annyit írtam, hogy szükségem van a rootra, mert szeretnék olyan alkalmazásokat is használni, amelyek root hozzáférést igényelnek. Semmi konkrét dolgot nem írtam nekik. Egy nap alatt kaptam kódot.

[ Szerkesztve ]

(#117) EclipseGT válasza FunPro (#115) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

Szóval olyan dolgok miatt, ami az emberek 0,00001%-át érdekli.

(#118) Parallaxis válasza Teal'C (#110) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

a samu rendszermentése meg tökéletes

Messze van az a tökéletestől, meg attól, amit az iOS tud.

Egyszerencsétlen pc re sem lehet rádugni csak úgy hogy egy fotót lements stb...

Ezzel van egy kis gubanc.. Pont az iPhone-t lehet simán rádugni és le tudod róla menteni a képeket minden vacakolás nélkül (igaz mást nem tudsz iTunes nélkül), ellenben a Samsungnak ehhez drivert kell telepítenie.
Az más kérdés, hogy én inkább vállalnék egy iTunes féle szoftvert, ha az normálisan tudna mentést készíteni és szinkronizálni, mert Androidra ez még ennyi idő után sem lett megoldva.

(#119) Fitzgerald válasza EclipseGT (#117) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Ez a haveri körben még lehet hogy igaz is.

Egy egyszerű Google keresés volt csak:

Kínában az Android userek 80%-a rootolt 2014-ben, világszinten pedig a userek több mint 27%-a rootolt 2015-ben. Ez valamivel több, mint 0.00001%.

(#120) EclipseGT válasza Fitzgerald (#119) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

Még jó, hogy az okokról volt szó, nem pedig arról, hogy mennyien root-oltak. :D

(#121) Teal'C válasza FunPro (#115) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Ezeket egyszerűen ki tudod kapcsolni én is ezt teszem ehhez nem kell root. Milyen fájlokat szeretnél látni ami bárki normál felhasználót értelmesen érint. Itt az kivétel ha romolni akarsz az egész más tészta én is cserélgettem az ikonokat ilyesmiket system ui ben. A hardverhúzás egy az egyben jogos garivesztés.

Tört szoft: kivéve a fizetős jól védett szoft amit állandóan pachelni kell újra meg újra.

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#122) Teal'C válasza Fitzgerald (#116) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Nem én kezdtem a kötöszködést.

Azért hagyd ki mert ha olyat teszel a telefonnal ami káros lehet akkor ne csodálkozz ha elromlik és főleg ne reklamálj ha elromlik. És főleg ne a gyártókat savazzuk miatta.

Használtam idegen romokat annó de ha mondjuk rosszul van beállítva és elfüstöl? Szintén zenész!

Az Xposed olyan szinten nyúl a szoftverbe ami jogos gar vesztéssel járhat. Én is használtam annó mielőtt jött az art szoft.

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#123) Teal'C válasza Parallaxis (#118) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Nekem mindent leszed és vissza tesz minden telefon cserénél felhőből az utolsó ékezetig nem értem ez miért nem jó szerinted? Mit kéne még tennie?

Ja 7-es óta minden winben benne van, még valami?

"Igaz mást nem tudsz" ja bocs!

[ Szerkesztve ]

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#124) EclipseGT válasza Teal'C (#121) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

Az egyetlen indok, ami miatt annyira root kell, az max a rom csere.
Ezek a 2-3 éves statok tök jók, csak ma már kb. semmi értelmük.
Akkoriban még minden ember menekült a touchwiz elől, és amint megvette a samut, már dózerolta is le.
Huawei sem volt épp szoftver bajnok (hirtelen jött 2 példa volt).
Akkor még nem igazán lehetett törölni / tiltani a nem kellő gyári szemetet sem.

Na ezek ma már kb. nem létező gondok. Kínában meg elhiszem, hogy sokan nyomják, mert a sok csodafon kb. akkor lesz rendesen használható, ha romot cserélsz rajta. Az meg legyen az ő bajuk.
Szóval én sem igazán értem, miért lenne élet-halál kérdése a root.

[ Szerkesztve ]

(#125) Fitzgerald válasza Teal'C (#122) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Oké, tisztázzunk egy dolgot: aki eljut odáig, hogy sikeresen rútolja a készülékét, az tökéletesen tisztában kell hogy legyen azzal, hogy miféle veszélynek teszi ki a rendszert. Minden xda topikban ott a disclaimer, hogy csak saját felelősségre csináld, mert így meg úgy.
Gondolod, hogy 7 év droidos mókolás után én még majd attól fogok kerálni, hogy valaki leírja itt nekem, hogy ne csodálkozzak, ha ez lesz meg az lesz rootolás után?
7 év alatt soha semmilyen kárát nem szenvedtem annak, hogy rootoltam. Soha.
A garivesztés a Samsung esetében a knox miatt igaz lehet, egyébként meg jellemzően azoknak a vesszőparipája, akik nincsenek tisztában azzal, hogy szinte az összes többi gyártó készülékeit garivesztés nélkül lehet unrootolni.
Xposed-ot is el lehet tüntetni gariztatás előtt nagyon egyszerűen, és semmilyen nyoma nem marad.

@EclipseGT

Hát de...ők szerinted mért rootolnak? Amiket FunPro felsorolt, azok a dolgok a rootolás leggyakoribb okai közé tartoznak.

[ Szerkesztve ]

(#126) Teal'C válasza EclipseGT (#124) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Pont erről beszélek csak te értelesebben fogalmaztál mint én.

Én pl next launchert használok kb 3 éve kb 15telón ugyan azzal a beállítással néha cserélek ikonpakkot ennyi.
Ja meg egy időjárás appot ami tök jó animált hátteret csinál stb...
:R

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#127) Teal'C válasza Fitzgerald (#125) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Figyu elhiszem hogy ügyes vagy hogy utánaolvasol xda-n ezt így kell nem vitás én is ezt csináltam.
Azt hogy én kinőttem ezt, (meguntam találtam számomra elfogadható kösztes megoldást) nem bántásnak szántam te meg betámadtál, ráadásul nem is neked válaszoltam.

Az hogy el tudsz valamit tüntetni és hogy szabad-e az két külön fogalom szerintem.

Knox: a Samu ilyen hanem tetszik vegyél más terméket, engem is dühített mikor bevezették de feldolgoztam. :DDD

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#128) Teal'C válasza Fitzgerald (#125) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Amit FunPro felsorolt annak kb addig volt értelme míg nem voltak televágva rammal a készülékek.

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#129) FunPro


FunPro
(fanatikus tag)

#EclipseGT
#Hiei11

Romcsre szempontjából a root nem is feltétlenül fontos. Ha tudod nyitni a loadert, a romcsere/recovery megvan oldva.

A root ugyebár nem csinál mást, csak teljes hozzáférést ad az oprendszerhez. Az jogos dolog, hogyha a telefon rendesen tele van nyomva ram-al, akkor a rootigény minimálisra csökken. Azonban ha nincs, már hálás szolgálatot tud nyújtani. Pár hónapja néztem új teló után, és a legtöbb telefonban olyan 40-60 ezres értékhatárban átlag 2 giga ram volt. A rossz ramkezelésnek köszönhetően ezt könnyű kitölteni.

Erre tud megoldást nyújtani például egy autokiller, ami bizonyos időközönként kilövi a háttér alkalmazásokat, ezzel felszabadítva a ramot. Ezek sokszor megkövetelik a root-ot a tökéletes működéshez, no meg ott vannak ugye az említett fölösleges rendszer alkalmazások, amik nélkül vígan elvan az ember.

Itt vannak az előtelepített alkalmazások, amiket lehet az életbe nem fogsz megnyitni, cserébe legalább mindig reklamálni fognak a frissítésért. Ha ez nem lenne elég, fölösleges foglalják a helyet, és a háttérben futva visszafogják a telefont. Megfelelő hardver mellett elférnek mondjuk.

A harmadik érvnek felhozhatom a "kínai csodatelefonomat", aminek a zajszűrője enyhén bugos, zajosabb környezetben nem lehet vele normális videót készíteni. Szoftveres hiba révén ezt lehet orvosolni, csak egy kicsit bele kell piszkálni a rendszerfájlokba, amihez megint csak rootjog fog kelleni. Hétköznapibb használatban mondhatnám az említett ikoncseréket, vagy a rendszerhangok lecserélését.

És még vannak biztos okos érvek a root mellett, de az tény, hogy egy átlagfelhasználó vígan elvan rootjog nélkül, zárt loaderrel, gyári recoveryvel.

"Sanity is a state of mind that you believe in, sanity"

(#130) EclipseGT válasza FunPro (#129) üzenetére


EclipseGT
(PH! addikt)

A szoftverhiba az okés is, mert írtam, hogy sokszor olyan gyári rommal jönnek ki a (jellemzően kínai) telók, hogy jajj. Frissítésekkel meg vagy megoldják, vagy nem.
De náluk meg pont nem bukod a garit root miatt. :D

De a többit még mindig nem értem. Gyári szoftvereket nagyon max 1-2 kivétellel simán letörlöd, letiltod, és onnantól kezdve nem is hallasz róluk többet (asszem marshmallow óta van így, de most pontosan meg nem mondom). Ikoncserét, rendszerhang cserét, meg mindenféle dizájn dolgot pedig általában simán megoldasz root nélkül is.
Pl. samu áruházban is annyi ikonkészlet van, hogy nem lenne kedvem végigpróbálni mindet.
Olyan launchert teszel fel, amilyet akarsz, stb.

[ Szerkesztve ]

(#131) FunPro válasza EclipseGT (#130) üzenetére


FunPro
(fanatikus tag)

A gyári romok még hagyján, de a főzött webshopos romok! Na azok aztán viccesek tudnak lenni!

A gyári szoftvereknél valakit az a maradék 1-2 is zavar. Ha nem függetlenül veszed, talán még a szolgáltató is rápakolja a saját hülyeségeit. Ugyanígy az 1-2 fölös háttérfolyamat is zavarhat valakit. A launcherrell is csak az a baj, hogy még egy alkalmazás viszi fölöslegesen az erőforrást. Igazság szerint teljesítmény szempontjából egy főzött rom normális launcherrel jobb, mint egy gyári rom két launcherrel.

Amint írtam, egyszerű halandónak nem fog kelleni a root jog. Akit ilyen dolgok zavarnak, az már nem nevezhető egyszerű felhasználónak, és tisztában van a dolgokkal. A maximumot próbálja kihozni a telefonból, ami már túlmutat az átlag felhasználáson. Kivéve, ha az átlagfelhasználó olyan olcsó droidot vesz, hogy működésképtelen a mókolás nélkül!

Meg aztán valaki olyankor kap vérszemet, amikor már lejárt a gari, vagy új telefont vesz, és elkezdi b*zerálni a régit. Olyankor már olyan mindegy mit művelsz szerencsétlen telefonnal. Unaloműzésnek, tanulás gyanánt tökéletes!

"Sanity is a state of mind that you believe in, sanity"

(#132) joey04 válasza Fitzgerald (#119) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

és ebben benne vannak ugye azok, akik úgy jártak, mint pl ismerős, hogy elkezdett panaszkodni, hogy nem megy az a fos pokemon a telefonján és kiderült gyárilag valami szarrá hackelt főzőtt rommal kapta a webshopból. azt sem tudja mi az a root meg a rom... ebből jöhet a 80%-os kínai root ami kihat a globál eredményekre, ami így lehet 27%. vagyis ez egy torz, a valóságot nem tükröző, értelmetlen statisztika. ami mellesleg is brutál nagy off.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#133) Fitzgerald válasza Teal'C (#127) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Az oké, csak ez a kinőttem szöveg elég kirekesztően hangzott, mintha rootolni valami óvodás dolog lenne, érted? Ha csak magadról beszéltél, akkor sorry.

"Az hogy el tudsz valamit tüntetni és hogy szabad-e az két külön fogalom szerintem."

A végeredmény szempontjából semmi értelme ezeket különválasztani.
Garivesztésről volt szó, illetve annak elkerüléséről. Ha eltünteted a rootot, nincs garivesztés.
Az hogy kinek miféle erkölcsi dilemmát okoz vagy nem okoz hogy ezt szabad-e vagy sem, magánügy.
Nem kell hozzá embert ölnöm, nem kell hozzá éhező gyelekiktől elvennem a kaját, úgyhogy én nyugodtan alszom.

"Amit FunPro felsorolt annak kb addig volt értelme míg nem voltak televágva rammal a készülékek."

Hogyan segít ez jelenleg azokon, akik Youtube Adaway-t szeretnének a készülékükre rakni? Hogyan adsz olyan funkcionalitást a rendszerhez, amelyek jelenleg csak Xposed modul formájában érhetőek el (amihez történetesen root kell)?
A felhasználói igényekről, szokásokról szól ez az egész, és hogy ezeket az igényeket hogyan képes lefedni egy rootolt, és egy nem rootolt rendszer.

Samsungot nem vennék, nem jók ár/érték arányban. Az utolsó Samum az S Advance volt 4 éve. LG V20 powa'.

@joey04 #132

Ne haragudj, ha agyonütnek se értem, hogy mire akartál ezzel kilyukadni. Nekem nem kevés kínai telóm volt különféle webshopokból, egyik sem volt gyárilag rootolt, még azok sem, amelyek kifejezetten webshopos rommal érkeztek. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy ez a jelenség nem olyan mértékű, hogy egy ilyen statisztikában számolni kelljen vele.

[ Szerkesztve ]

(#134) joey04 válasza Fitzgerald (#133) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Szerintem nem érdemes elmenni ebbe az irányba, csak azért mondtam, mert van bizony ilyen is. Az, hogy te nem tapasztaltad, nem azt jelenti, hogy nem létezik. Ennyi erővel a root jelensége is elhanyagolható, mert körülöttem senki nem rootolt akinek androidos telefonja van... Mellesleg az adatok amikkel érvelsz egy 3 éves Tencent felmérés adatai. Nem hiszem, hogy egy régi, kínai belsős cég felmérésére lehetne igazán komolyan alapozni. btw eleve te tényleg elhiszed ezeket a számokat? A világon több, mint az emberek negyede rootolja a készülékét? Amikor még egy ikon pakkot de még egy launchert sem tudnak feltenni, sőt: azt sem tudják mik ezek. :U

Itt nem a root létjogosultságát kérdőjelezem meg, hanem a számokat. De ha van még észrevétel akkor folytassuk valami androidos topikban, mert egy iPhone 8 topikba ez nem igazán illik bele ahogy már említettem.

Bazinga!

(#135) 7Heads Drago válasza Teal'C (#113) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Nekem van egy telefonos appom és root nélkül nem kezeli a nem fogadott hívásokat. Látni lehet őket, viszont mindig azt mutatja mintha nem néztem volna meg. De van egy rakás app ami csak akkor vesz át minden funkciót az androidtól ha van rootod és beállitod.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#136) Parallaxis válasza Teal'C (#123) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Nekem mindent leszed és vissza tesz minden telefon cserénél felhőből az utolsó ékezetig nem értem ez miért nem jó szerinted? Mit kéne még tennie?

A baj, hogy nem mindent ment és nem mindent állít vissza.

Az alkalmazások beállításait, állapotát nem menti és a rendszerbeállításokat sem tökéletesen (pl. csengőhang hozzárendeléseket sem).
A VR alkalmazásokat egyáltalán nem menti.

Szóval a semminél jobb, de nagyon messze van az iOS mentési megoldásától.

(#137) Teal'C válasza 7Heads Drago (#135) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Nekem root nélkül is szól a telefon ha nemfogadott hívásom van és még külö app sem kell hozzá.
Ha rögtön tudni akarsz mindent szigszalagozd a telót valami érzékeny helyre, nem vagyok a rabja senkinek és semminek időnként ránézek a telcsire ennyi. Rohanó világban élünk az emberekbe belenevelték ezt a hülyeséget hogy mindig azonnal vedd fel válaszolj stb... Nem személyeskedni akarok ne érts félre. :R

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#138) Fitzgerald válasza joey04 (#134) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

"Az, hogy te nem tapasztaltad, nem azt jelenti, hogy nem létezik"

Senki nem mondta hogy nem létezik, azt mondtam hogy egy ilyen statisztikában ez elhanyagolható.

"Mellesleg az adatok amikkel érvelsz egy 3 éves Tencent felmérés adatai"

Hol van arról bármiféle stabil adat, hogy ezek a trendek megfordultak az elmúlt 2-3 évben? Sehol.

"te tényleg elhiszed ezeket a számokat? A világon több, mint az emberek negyede rootolja a készülékét?"

Simán. A maradék 75% még bőven több mint elegendő ahhoz, hogy lefedje a technikai analfabéták, meg a leszarom emberek halmazát is. Ettől függetlenül feltehetően milliós-tízmilliós annak a tábornak a száma, akiknek nem okoz problémát az ilyesmi.

Amúgy meg ez nem egy iPhone 8 topik, hanem egy hír komment szekciója. Két nap múlva senki nem fog már ide írni, és senkit sem fog érdekelni, hogy miről beszélgettünk itt.

(#139) joey04 válasza Fitzgerald (#138) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Simán.

Hát akkor nem a való világban élsz. :)

Amúgy meg ez nem egy iPhone 8 topik, hanem egy hír komment szekciója.

Azért illene a hír témájánál maradni a hozzá tartozó topikban, vagy legalább az off gombot használni. Nem csodálom, hogy nem megy, mert ahogy kiderült egy másik világban élsz. :B

Bazinga!

(#140) 7Heads Drago válasza Teal'C (#137) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Ha nekem jön be a telo névjegykezelője miért baj ha külső progit használok? :)

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#141) Fitzgerald válasza joey04 (#139) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Köszönöm a személyeskedést, meg hogy nem tudtad egyetlen állításomat sem megcáfolni. :)

(#142) Parallaxis válasza Fitzgerald (#138) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Simán. A maradék 75% még bőven több mint elegendő ahhoz, hogy lefedje a technikai analfabéták, meg a leszarom emberek halmazát is.

Ettől függetlenül feltehetően milliós-tízmilliós annak a tábornak a száma, akiknek nem okoz problémát az ilyesmi.

Az XDA tagjainak száma 2-3 millió. Ha azt mondom, hogy az összes Androidos felhasználó 1-2%-a használ rootolt készüléket, akkor már nagyon sokat mondtam (valószínűbb, hogy a fél százalékot sem érik el, tekintve, hogy kb. 6 milliárd eladott készülékről beszélünk).
Ha 25% igényelne ilyesmit, az már masszív vásárlóerőt jelentene, amivel mindegyik gyártó komolyan számolna.

[ Szerkesztve ]

(#143) Fitzgerald válasza Parallaxis (#142) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

XDA-ra nem szükséges regisztrálni ahhoz, hogy az ottani tartalmakhoz hozzáférj. Simán lehet, hogy 10x annyian olvassák az oldalt és alkalmazzák az ott leírtakat, mint amennyi tagjuk van. Én pl. már 4 éve használtam az oldalt, mielőtt 3 évvel ezelőtt beregeltem volna.

"Ha 25% igényelne ilyesmit, az már masszív vásárlóerőt jelentene, amivel mindegyik gyártó komolyan számolna."

Erre azért nem vennék mérget, mert a rootolás kizárt hogy valaha is beleférne ezeknek a gyártóknak a garanciáztatási policyjébe, mivel valóban léteznek olyanok, akik nem tudják mit csinálnak, és ha szabadon hozzáférhetnek a gyökérkönyvtárhoz, tényleg kinyírhatják a telefont.

(#144) Parallaxis válasza Fitzgerald (#143) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Simán lehet, hogy 10x annyian olvassák az oldalt és alkalmazzák az ott leírtakat, mint amennyi tagjuk van

Matek?
6 milliárd hány százaléka 30-40 millió?

(#145) Teal'C válasza 7Heads Drago (#140) üzenetére


Teal'C
(őstag)

Az nem gond csak nem ezt írtad. Egy progirol beszéltél ami a nemfogadott hívásokat kezeli vagy éppen nem!

Ezért nem adnám fel a garit.

Névjegykezelő komplex dolog sokmindenhez hozzá kell férnie a szoftverben, ezen talán egy árnyalatnyit elgondolkodnék ha tényleg nagyon tetszik. :R

"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!

(#146) Fitzgerald válasza Parallaxis (#144) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Remélem nem gondolod komolyan, hogy majd csak az XDA-t olvasó userek fognak rootolni. Parttalan vita ez. Ok, lehet hogy a 25% sem valós adat, de a fél %-os állítást alátámasztó referenciát sem találok sehol.
Olyat viszont igen, hogy egy 15000 résztvevős felmérés során a résztvevők 63%-a állította, hogy az elsődleges készüléke rootolva van. Nyilván ez az adat sem reprezentatív, ha a teljes képet nézzük. Egy biztos: bőven elég sokunk számára fontos ez a dolog ahhoz, hogy legyen létjogosultsága.

(#147) joey04 válasza Fitzgerald (#141) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Mit kéne megcáfolni? Hogy kapaszkodsz egy többéves, kétes megbízhatóságú, a valóságban tapasztaltaknak teljesen ellentmondó kimutatásba? :)
Nem személyeskedtem, a zsenik is a saját kis világukban élnek. Na persze ez azt sem jelenti, hogy szerintem zseni vagy. :)

Szerintem még a ph androidos táborában sem éri el a 25%-ot a rootolók aránya. ;)

142: sok kínai webshop rootolva küldi ki a készüléket a vevőnek, az meg sík hülye hozzá és fogalma sincs, hogy rootolt eszközt használ. Az megdobhatja picit. Legalább 2-3%-ra akár, de ez már erős túlzás. :D

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#148) Fitzgerald válasza joey04 (#147) üzenetére


Fitzgerald
(PH! kedvence)

Akkor még egyszer: az hogy te a kis világodban mit tapasztalsz, talán még annyira sem reprezentatív, mint a "többéves, kétes megbízhatóságú....kimutatás". Mert gondolom nem kérdeztél végig minden Android usert a Földön, hogy rootolva van-e a készüléke. De valószínűleg az országban sem, sőt, a városban/községben/faluban sem, ahol laksz. Ergo a saját ismeretségi körödben tapasztaltakra alapozol, ami néhány tíz, néhány száz, esetleg 1-2 ezer ember, ha igazi szociális pillangó vagy.

"a zsenik is a saját kis világukban élnek. Na persze ez azt sem jelenti, hogy szerintem zseni vagy."

Ezt inkább nem is akarom érteni.

(#149) joey04 válasza Fitzgerald (#148) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Természetesen nem csak szimplán a saját tapasztalataimról beszélek.

Ezt inkább nem is akarom érteni.
:)

Bazinga!

(#150) Parallaxis válasza Fitzgerald (#146) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Remélem nem gondolod komolyan, hogy majd csak az XDA-t olvasó userek fognak rootolni.

Nem, a számukat megszoroztam 20-al, ami elég optimista szám.

Olyat viszont igen, hogy egy 15000 résztvevős felmérés során a résztvevők 63%-a állította, hogy az elsődleges készüléke rootolva van.

Egy ilyen felmérést általában olyan közegben szokták végezni, ahol ez egyszerűen elvégezhető. Pl. egy tech oldal látogatói között. Itt a MA fórumát látogatók között is elég nagy százalékban lenne ilyen user, de a valós felhasználók zöme azt se értené, hogy mi a kérdés :)

(#151) Herreløse


Herreløse
(PH! addikt)

Olvasom az olvasni valót itt és megkérdezném így a végén (már ha vége lesz),hogy mi az a ROOT? :D
Jaj,nem raktam OFF-ba. :D

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#152) joey04 válasza Herreløse (#151) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

az irónia alapján szerinted sem off téma az egy iphone sikerét firtató topikban, hogy az android userek hány százaléka rootol. érdekes felfogás.

Bazinga!

(#153) Herreløse válasza joey04 (#152) üzenetére


Herreløse
(PH! addikt)

Totál félreérted. De nem baj,jogod van hozzá. :D
Pont az ellenkezője,amire Te gondolsz.

[ Szerkesztve ]

"...Mindenki panaszkodik a pénz hiánya miatt,de az ész hiánya miatt soha senki..."

(#154) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

Sztem jól fogynak a jelenlegi modelek is. Van aki 100-as kötegekben veszi: [link] :C :C :C

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#155) kovbandi82 válasza Teal'C (#110) üzenetére


kovbandi82
(őstag)

Hiba van a mátrixban. Rádugom az I7-et a Win10-es PC-re, és az intézőbem ott vigyorog a képek mappa :( Le is tudom menteni :(

(#156) Drp81 válasza tomboy0013 (#18) üzenetére


Drp81
(tag)

Szia, kicsit későn reagálok :). Szóval, részben van csak igazad. Igen, fontos a marketing, de attól még, hogy mindenféle puccos meg parasztvakító, hiper-szuper reklámmal reklámoznának valamit, ami mondjuk egy kalap sz..t nem érne, én még nem venném meg azt a terméket, hanem megnézném a specifikációit... Én i6ról váltottam i7plusra, előtte i5-ről i6-ra, előtte meg 3gs-ről i5-re... Szóval nekem mindig volt valami, amiért érdemes volt váltani, 2 évente mindig tudtak újat mutatni, volt újdonság benne. i6plusról nem biztos, hogy váltottam volna i7plusra, i5-ről i5s-re sem stb. Remélem érted, mire gondolok..
Van egy 2012-es MacBook Pro-m és egy iPad Air 1-em is. Még nem éreztem, hogy engem meg tudnának vezetni pl. a retina kijelzővel a MacBook-nál, vagy a touch bar-ral stb. - nincs ok, hogy váltsak újabbra. Az ipad-ről ne is beszéljünk... Tökéletesen teszik a dolgukat.
Nyilván van réteg, akik bedőlnek ezeknek - akikről beszélsz, de ők nem komoly felhasználók... Ezért (is) nehéz a statisztikusoknak, mert két teljesen más user-csoportról van szó...

(#157) Rodi 4.80 válasza EclipseGT (#63) üzenetére


Rodi 4.80
(fanatikus tag)

"Pusztán a marketing miatt nem leszel piacvezető egyetlen területen sem."

Nézd meg a Red Bull-t, ugyanazt a cukros-koffeines szódát árulják az első naptól és csak az ügyes marketing miatt lett ekkora márka.

Minden paranoiás engem üldöz.

(#158) Parallaxis válasza Rodi 4.80 (#157) üzenetére


Parallaxis
(PH! addikt)

Te meg nézd meg a Nokiát, többet költöttek marketingre, mint bármelyik másik gyártó, de a szar termékeikkel lazán lehúzták magukat a klotyón így is.

A Red Bull meg nagyon messze van a nagy márkáktól :)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.