Új hozzászólás Aktív témák
-
Fitzgerald
veterán
Akkor még egyszer: az hogy te a kis világodban mit tapasztalsz, talán még annyira sem reprezentatív, mint a "többéves, kétes megbízhatóságú....kimutatás". Mert gondolom nem kérdeztél végig minden Android usert a Földön, hogy rootolva van-e a készüléke. De valószínűleg az országban sem, sőt, a városban/községben/faluban sem, ahol laksz. Ergo a saját ismeretségi körödben tapasztaltakra alapozol, ami néhány tíz, néhány száz, esetleg 1-2 ezer ember, ha igazi szociális pillangó vagy.
"a zsenik is a saját kis világukban élnek. Na persze ez azt sem jelenti, hogy szerintem zseni vagy."
Ezt inkább nem is akarom érteni.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Parallaxis #144 üzenetére
Remélem nem gondolod komolyan, hogy majd csak az XDA-t olvasó userek fognak rootolni. Parttalan vita ez. Ok, lehet hogy a 25% sem valós adat, de a fél %-os állítást alátámasztó referenciát sem találok sehol.
Olyat viszont igen, hogy egy 15000 résztvevős felmérés során a résztvevők 63%-a állította, hogy az elsődleges készüléke rootolva van. Nyilván ez az adat sem reprezentatív, ha a teljes képet nézzük. Egy biztos: bőven elég sokunk számára fontos ez a dolog ahhoz, hogy legyen létjogosultsága. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Parallaxis #142 üzenetére
XDA-ra nem szükséges regisztrálni ahhoz, hogy az ottani tartalmakhoz hozzáférj. Simán lehet, hogy 10x annyian olvassák az oldalt és alkalmazzák az ott leírtakat, mint amennyi tagjuk van. Én pl. már 4 éve használtam az oldalt, mielőtt 3 évvel ezelőtt beregeltem volna.
"Ha 25% igényelne ilyesmit, az már masszív vásárlóerőt jelentene, amivel mindegyik gyártó komolyan számolna."
Erre azért nem vennék mérget, mert a rootolás kizárt hogy valaha is beleférne ezeknek a gyártóknak a garanciáztatási policyjébe, mivel valóban léteznek olyanok, akik nem tudják mit csinálnak, és ha szabadon hozzáférhetnek a gyökérkönyvtárhoz, tényleg kinyírhatják a telefont.
-
Fitzgerald
veterán
"Az, hogy te nem tapasztaltad, nem azt jelenti, hogy nem létezik"
Senki nem mondta hogy nem létezik, azt mondtam hogy egy ilyen statisztikában ez elhanyagolható.
"Mellesleg az adatok amikkel érvelsz egy 3 éves Tencent felmérés adatai"
Hol van arról bármiféle stabil adat, hogy ezek a trendek megfordultak az elmúlt 2-3 évben? Sehol.
"te tényleg elhiszed ezeket a számokat? A világon több, mint az emberek negyede rootolja a készülékét?"
Simán. A maradék 75% még bőven több mint elegendő ahhoz, hogy lefedje a technikai analfabéták, meg a leszarom emberek halmazát is. Ettől függetlenül feltehetően milliós-tízmilliós annak a tábornak a száma, akiknek nem okoz problémát az ilyesmi.
Amúgy meg ez nem egy iPhone 8 topik, hanem egy hír komment szekciója. Két nap múlva senki nem fog már ide írni, és senkit sem fog érdekelni, hogy miről beszélgettünk itt.
-
Fitzgerald
veterán
Az oké, csak ez a kinőttem szöveg elég kirekesztően hangzott, mintha rootolni valami óvodás dolog lenne, érted? Ha csak magadról beszéltél, akkor sorry.
"Az hogy el tudsz valamit tüntetni és hogy szabad-e az két külön fogalom szerintem."
A végeredmény szempontjából semmi értelme ezeket különválasztani.
Garivesztésről volt szó, illetve annak elkerüléséről. Ha eltünteted a rootot, nincs garivesztés.
Az hogy kinek miféle erkölcsi dilemmát okoz vagy nem okoz hogy ezt szabad-e vagy sem, magánügy.
Nem kell hozzá embert ölnöm, nem kell hozzá éhező gyelekiktől elvennem a kaját, úgyhogy én nyugodtan alszom."Amit FunPro felsorolt annak kb addig volt értelme míg nem voltak televágva rammal a készülékek."
Hogyan segít ez jelenleg azokon, akik Youtube Adaway-t szeretnének a készülékükre rakni? Hogyan adsz olyan funkcionalitást a rendszerhez, amelyek jelenleg csak Xposed modul formájában érhetőek el (amihez történetesen root kell)?
A felhasználói igényekről, szokásokról szól ez az egész, és hogy ezeket az igényeket hogyan képes lefedni egy rootolt, és egy nem rootolt rendszer.Samsungot nem vennék, nem jók ár/érték arányban. Az utolsó Samum az S Advance volt 4 éve. LG V20 powa'.
@joey04 #132
Ne haragudj, ha agyonütnek se értem, hogy mire akartál ezzel kilyukadni. Nekem nem kevés kínai telóm volt különféle webshopokból, egyik sem volt gyárilag rootolt, még azok sem, amelyek kifejezetten webshopos rommal érkeztek. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy ez a jelenség nem olyan mértékű, hogy egy ilyen statisztikában számolni kelljen vele.
-
Fitzgerald
veterán
Oké, tisztázzunk egy dolgot: aki eljut odáig, hogy sikeresen rútolja a készülékét, az tökéletesen tisztában kell hogy legyen azzal, hogy miféle veszélynek teszi ki a rendszert. Minden xda topikban ott a disclaimer, hogy csak saját felelősségre csináld, mert így meg úgy.
Gondolod, hogy 7 év droidos mókolás után én még majd attól fogok kerálni, hogy valaki leírja itt nekem, hogy ne csodálkozzak, ha ez lesz meg az lesz rootolás után?
7 év alatt soha semmilyen kárát nem szenvedtem annak, hogy rootoltam. Soha.
A garivesztés a Samsung esetében a knox miatt igaz lehet, egyébként meg jellemzően azoknak a vesszőparipája, akik nincsenek tisztában azzal, hogy szinte az összes többi gyártó készülékeit garivesztés nélkül lehet unrootolni.
Xposed-ot is el lehet tüntetni gariztatás előtt nagyon egyszerűen, és semmilyen nyoma nem marad.@EclipseGT
Hát de...ők szerinted mért rootolnak? Amiket FunPro felsorolt, azok a dolgok a rootolás leggyakoribb okai közé tartoznak.
-
Fitzgerald
veterán
Dehogynem, most meg még egy kis arroganciáért is sikerült beállnod a sorba. Eddig a rajz szerint megy minden.
"És azoket a dolgokat amik tényleg jogos garanciavesztéssel járnak hagyd ki pl: hekkelt szoftver."
Mért hagynám ki? Amúgy meg mi az a hekkelt szoftver?
De tessék, ha nagyon szeretnéd: Xposed framework
@FunPro
Nekem nyitották a Mi Note Pro loaderét részletekbe menően kitöltött profil nélkül is. Annyit írtam, hogy szükségem van a rootra, mert szeretnék olyan alkalmazásokat is használni, amelyek root hozzáférést igényelnek. Semmi konkrét dolgot nem írtam nekik. Egy nap alatt kaptam kódot.
-
Fitzgerald
veterán
"Xiaomi már nagyobb teret ad a szórakozásra"
Ja, csak kb. 2 éve gyárilag csukják a bootloadert, és az újabb készülékekre már nem találsz olyan MIUI-t, aminek valaha nyitva volt a loadere (ez 2015-ös készülékeknél még működött). Viszont a nagy gyártókkal ellentétben nekik elég egy levelet írni, amelyben leírod hogy mért szeretnéd unlockolni a bootloadert, és pár nap/1-2 hét elteltével küldenek egy kódot, amivel unlockolhatod.
-
Fitzgerald
veterán
Már rég nem a "lag és a fagyások" a téma, Project Butter óta (Android 4.1, vagyis cirka 5 éve) ez nemlétező probléma.
A hardver sem izgat annyi mindenkit, mint régebben (nem is fejlődik olyan ütemben, mint évekkel ezelőtt),
ma már alig foglalkoztat valakit, hogy a mindenkori csúcs droidos hardver még az előző generációs iPhone-nál is gyengébb, meg hogy az Apple/One+/stb. még mindig csak full HD kijelzőt rak a telefonjaiba.
Milyen képeket lő, milyen videókat készít, hogy szól, meddig bírja egy töltéssel, vízálló-e, stb.
Inkább ezek izgatják az emberek fantáziáját manapság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest