Piacelemzők szerint az iPhone 8 nem lesz akkora siker

Deutsche Bank elemzői, Sherri Scribner, Adrienne Colby és Jeffrey Rand szerint a Wall Street elemzői eltúlzott várakozásokkal tekintenek az ősszel bemutatásra kerülő új Apple szériára. A Business Insider által hivatkozott anyag számos kondíciót említ, ami miatt valószínűtlen az iPhone 6-hoz hasonló ciklus megismétlése. A bejelentést követő pénzügyi évben 230 millió darab iPhone 6 és 6 Plus került eladásra, amit az Apple aligha fog ismét elérni.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6 [+]

A Deutsche Bank szerint az Apple és az elemzők nem vesznek figyelembe bizonyos körülményeket, amelyek kisebb eladásokat vetítenek előre. Ilyen például az, hogy honnan fog előkerülni 13 millió új iPhone vásárló, amikor az okostelefon-eladások 65%-át a 300 dollár alá árazott készülékek teszik ki, a tizedik iPhone meg akár 1000 dolláros árcímkével is nyithat.


[+]

A piaci verseny fokozódott a kínai gyártók erősödésével, a termékciklusok kitolódtak, az elvárások pedig a fogyasztók részéről is emelkedtek. Az iPhone 8 nem biztos, hogy annyi egyedi vonást tud felmutatni az Apple termékpalettájában, mint például az első ízben kínai szolgáltatói kínálatban is megjelenő, megnövelt képátlóval kiadott iPhone 6. Az iPhone 7 az áremelkedés miatt nem okozott látványos visszaesést a bevételekben, noha az első heti eladások nem érték el az iPhone 6 szintjét.

Renderkép az iPhone 8-ról
Renderkép az iPhone 8-ról [+]

Az elemzők abban viszont egyetértenek, hogy a mobilszegmens gazdasági növekedése folyamatosan mérséklődik, amit szintén illik számításba venni a várható tendenciák felmérése során. Az Apple-nek valóban elő kell állni valami olyasmivel, ami váltásra ösztönzi a felhasználókat, valamint új belépőket képes bevonzani a fogyasztói körén jelenleg kívül eső júzerek közül. De erősen kérdéses például, hogy az OLED kijelző és a kijelzőbe integrált biometrikus azonosító ilyen inniváció lenne. Már, ha egyáltalán. A Deutche Bank elemzői ezt kétlik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés