- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
-
Zoltn
senior tag
Hátha ir valaki választ.
Mennyi lehet a Leica változat reális használtpiaci ára?
-
sharkypeti
aktív tag
Van itt LX-100 tulajdonos Debrecenből? Szeretnék néhány dolgot kérdezni, személyes találkozóval, ha lehetséges. Ha volna erre egy önként jelentkező önzetlen segítő, kérem, írjon nekem privátban. Köszönöm!
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #223 üzenetére
Az angol ebay-en, 400 GBP környékén többször is láttam már. Szoktam nézegetni, érlelődik egy ideje, hogy eladom a fotós cuccaimat, és veszek egyet.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
Tin_Shield #222 üzenetére
Van konkrét webshop? Vagy ebay-en, Amazonon?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #221 üzenetére
Nézegesd a külföldi oldalakat is, Angliából egészen barátságos áron be lehet(ett) szerezni.
-
sharkypeti
aktív tag
Akkor már csak egy jó akciós árat kéne kifogni valahol, mert a vásárlás szerencsére még nem sürgős.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #219 üzenetére
Célszerű igen. Az hogy német, francia stb. az kb. mindegy, úgyis oda állítod a nyelvet és a többit ahová akarod.
-
sharkypeti
aktív tag
Aha, jó tudni, köszönöm. Tehát "E" jelölésűt érdemes, a videó nem annyira mérvadó, a 30 perc nekem maximálisan elég.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #217 üzenetére
Ezek a betűk részben a színt jelölik (Silver, blacK) illetve az ország/terület specifikus beállításokat (idő/dátum/videó stb.) pl EG (Europe-German), EF (Europe-France), szóval ha E betűs az európai kivitel. Ha 60 fps-es 30 perces videólimit nélküli verziót szeretnél akkor Észak-Amerikai kivitelt keress, de azt csak szürkeimportból tudsz, és a garancia necces lesz.
-
sharkypeti
aktív tag
Mi a különbség, mi a jelentősége az LX100 típusjelzés után feltüntetett betűknek? Láttam olyat, hogy LX-100 E-S, LX100EPK, LX100E-K, LX100EP-S.
-
lenny81
csendes tag
válasz
sharkypeti #214 üzenetére
Szia!
Feltöltöttem a sajátomat, elvileg le tudod tölteni az alábbi linken:
http://indabox.hu/OVbYOnsMy2i
Ha nem sikerül akkor írj privát üzenetet és átküldöm e-mailben.
Tényleg nagyon jó kis gép, nem bántam meg, hogy ezt vettem. -
Tuninger
addikt
válasz
sharkypeti #211 üzenetére
Használtan a 135-160ezres tartományban nem kapsz olyan gépet ami többet tud vagy nagyobb élvezet használni. A Panasonic GX80 + 12-35 F2.8 lehetne jobb választás mert akkor vehetsz még rá más objektivet is, de ott a 12-35 miatt elszáll az ár
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #211 üzenetére
Szerintem igen.
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
Tin_Shield #210 üzenetére
Jobb lenne, ha olyan lenne, de nem zavar, együtt tudnék vele élni így is. De ha frissebb van, de jobb nincs, akkor ezek szerint még mindig ez a legjobb vétel?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
sharkypeti #209 üzenetére
Frissebb van, jobb nemigen, ha pár hiányossága (pl a fix és nem érintőképernyő) nem zavar.
-
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok! Egy ismerősöm, aki nálam sokkal jobban ért a témához, ezt a gépet ajánlotta. Tőletek is szeretném megkérdezni, hogy van-e esetleg ettől frissebb, jobb gép szerintetek kompakt méretben olyan 220000 ft-ig?
Általános hobbi célokra, amatőr fotósnak. -
Sziasztok!
Az Lx100 tud olyat, hogy kézi és automata fókusz egyidejűleg működjön?
Arra akarom rávenni a gépet, hogy ne a minimális fókusztávolság és a végtelen között keressen fókuszt, hanem hogy egy bizonyos tartományban. pl. ne a kerítésre fókuszáljon, hanem a mögötte lévő tárgyra.
Sony RX100 III esetén van egy ilyen fókuszmód; kézzel kb.-ra odaállítom a fókuszt, ahol kell lennie, majd amikor exponálok, akkor annak a beállításnak a környékén keresi először a fókuszt (pontosít), és csak akkor megy közelebbre, vagy távolabbra, ha ott nem talál élességet.
Az Lx100 tud hasonlót? -
Dantosz
csendes tag
A Filterek paraméterezhetőek (rekesz, záridő) vagy csak automata módban használhatóak?
-
papabear73
csendes tag
Lehet, hogy közeleg az utód?
http://photorumors.com/2016/03/16/panasonic-lx200-camera-rumors/ -
lugomon
tag
válasz
Tuninger #203 üzenetére
Nagyon szép valóban a videód. ( bár nálam nem játszik a video rögzítés) A Sony RX100m4 ára annyira irreális, hogy azt nem tekintem vetélytársnak. Lista ára 370 ezer. Ugyan már. Egy sz@ros kompaktért...
TZ100-as most jobban izgat. Az LX7 mellé nem lenne rossz. Van egy szinte vadiúj FZ200-am, legfeljebb beáldozom. Majd nyárra, gondolom, kijön ...Ha jó láttam, talán 200 ezernél nem lesz drágább.Számít a zoom. -
Tuninger
addikt
Igaz, hogy 2014 szeptemberben mutatták be, de csak 2014 Novembertől kapható, szóval csak 14 hónapos a modell
Egyébént a Panasonic frissítési ciklusa 2 év, szóval ősszel várható az utód.
Jól mondja az előttem szóló a 3x zoom mellé a fényerőt kell megfizetni, na meg a nagy szenzort. Az LX7 kitűnő gép, de kicsi a szenzor, nagy a különbség mélységélességben.
Ezt a videót LX100-zal rögzítettem a városligetben, a minőség magáért beszél:
ŐszSzerintem ilyen minőséget ennyi pénzért semmi más nem tud.
Ha RX100m4 vs LX100 a döntés akkor is az LX-re szavazok, mert jelentős árkülönbség van köztük. Ha egy árban vannak akkor az RX100 felé billen a mérleg nyelve. -
-
lugomon
tag
Az a baj, hogy lassan 2 éves modell lesz, és még mindig baromi drága, pedig már nem is japán, hanem kínai összeszerelés. A 3X opt. zoom meg viccesen kevés 200-215 ezer ft-ért. ( nekem LX7-em van. De fájna a fogam erre a típusra. Az LX7-et 95 ezer pénzért vettem. 2,5 év alatt esett igen sokat az ára, pedig az még Made in Japan.) Az LX100 reális ára max. 140 körül lenne.).
-
riov
tag
válasz
haarmaan #199 üzenetére
Nagyon ott van az LX100 az 1x biztos!
Persze kompromisszum van nála is, de mindegyik készüléknél van.Egy Nx1-nél vagy GH4-nél az, hogy nagy, ezért nem olyan mobilis. Viszont szinte mindenben a csúcs, legyen az fotó, vagy videó.
Egy GX8, 90°-ban állítható elektronikus keresővel van megspékelve, érintős-forgatható a kijelzője, ami megkönnyíti a fókuszpont kiválasztást. Viszont nincs beépített vaku, ahogy Te is írtad, illetve az objektíveket csereberélni...
G7 nagyon jó választás, tudja amit a GX8, kivéve állítható kereső. Viszont nagy a váz és a kit obik magas kezdő f értéke.
RX100 M4-nél én is elképedtem, mikor olvastam a 4K alatti max. 5 percet!
Az NX500 crop sztorija..., hát igen, ez olyan Samu dolog, már a Galaxy S2 telefonom
is FHD-ben őrületeset cropol a 720p-hez képest, de ettől eltekintve, egy nagyon kellemes készülék. Neki sincs sajnos beépített vaku a tarsolyában (lásd LX100, de engem ez annyira nem zavar talán), illetve nem multi aspect 4:3 kimaradt, jellemzően az APS-C szenzorral ellátott gépekre.
Igen a TZ100, pont a héten olvastam róla itt PH-n, a CES-ről tudósítanak a srácok, hát Ő még érdekes sztori lehet. 1" szenzor, nagy zoom átfogás, még beépített vaku is van, plusz egy kicsi elektronikus kereső, ha erős lenne a nappali fény. Egy kis kompromisszum itt sem hiányozhat
, pl. a kijelzője sajnos nem forgatható/dönthető, de legalább érintés érzékeny, illetve az f induló lehetne lentebb ami segítene a low light felvételeken. Ami biztos, hogy egy komoly ellenfelet kap az RX100 a TZ100 személyében!
Várom nagyon az első teszteket TZ100-ra, illetve a6100 is jól hangzik.
-
haarmaan
tag
A youtube-on van, egy két teszt ahol elmondják a negatívumokat, és reálisan értékelik az LX100-at.
Azért nem olyan vészes a helyzet, aki ért a videózáshoz az brutál minőségű 4K-s felvételekettud kihozni az LX100-ból, viszont nagyon oda kell figyelnie egy-két dologra. Nekem az a véleményem hogy ez a gép arra tökéletes, hogy megtanítsa a felhasználót a fényképezés és videózás fortélyaira, és kelő odafigyeléssel elképesztő képminőség hozható ki belőle.
Az RX100M4 is sokáig jelölt volt nálam, de 5perc a 4K video felvételi limit, és általában 3 perc 4k videofelvétel után túlmelegszik és leáll a felvétel.
Sony A6000 nagyon jó készülék, de itt plusz lencsékre kel költened és a vége sokkal több lesz, mint 250000ft. Érdemes lesz megvárni az utódját A6100, amit a tavasz folyamán fognak bejelenteni, és már 4K képes lesz.
Pana GX8 tényleg tökéletes, de könyörgöm egy beépített vaku nem fért volna rá, akkor inkább a Pana G7 vagy G70 mert valahol ez a neve.
Érdemes esetleg megnézni a Pana új kompaktját (TZ100) is, amiben 1”-os szenzor van gyengébb fényerővel és nagyobb zoom átfogással, mint az LX100-ban.
Samsung NX500 ami miatt nálam nem játszik, hogy a 4K-s videót brutál mértékben cropolja. Jóval kisebb látószögben vehetsz fel 4 K-s videókat.
-
riov
tag
válasz
haarmaan #197 üzenetére
Igen sajnos ettol tartottam!
A netes tesztvideok is ezt mutattak.
Viszont nem teljesen ertem, hogy miert nem irjak ezt, le se a hazai, se pedig a kulfoldi tesztoldalak.
Mindenki agyon dicseri a videozasi kepessegeit. (dpreview, cameralabs, stb...)Igazabol egy olyan keszuleket keresek, ami max. 250e-bol megall, konnyen hordozhato, tudja a 4K-t, min. 1" az erzekeloje, fotozasra es videozasra is egyarant kivalo legyen.
A sony rx100 nagyon jo kis keszulek, viszont a fogasa nekem nem jott be, sajnos tul kicsi a keszulek test.
Neztem az rx10-et es az fz1000, de azok mar bridge kategoria es oket tul nagynak talalom. (a G7 ugyan ide tartozik csak az dslr)
Sony a6000 nem tud 4K-t szinten, pedig jo vetel lenne.
Ami nagy favorit lehetne nalam a parameterei alapjan, csak viszonylag keves a teszt, azaz uj Pana GX8, viszont az ara az egekben van!
Amit az lx100 melle tudtam rakni tudasban, meretben es arban, az a Samsung NX500.
???
-
haarmaan
tag
Ugyanezen dolgok voltak, amik engem is zavartak, ezért is adtam el az LX100-at, és váltottam Sony RX100M3-ra.
Bár ez nem tud 4k videót, de sokkal jobban használható videózásra szerintem.
Az általad leírtakon kívül még ezek a dolgok, amik nem tetszettek az LX100-ban:
A záridő állító tárcsán csak az NTSC (60fps) videóhoz tartózó értékek állíthatók csak be (30,60,125,stb.) ha PAL videóhoz (50fps) tartózó értéket akarsz beállítani (25.50,100,Stb.) akkor a záridő állító tárcsán a kívánt beállítandó értékhez legközelebb esőt kell beállítanod. Ezután hátsó vezérlő tárcsával tudod beállítani a felső tárcsán nem szereplő köztes értékeket (25,50,100,150,200,stb.)
Ráadásul ezt a hátsó tárcsa nagyon érzékeny könnyen elállíthatod akár véletlenül is a videó alatt, és az eredmény az, hogy valami abnormális záridővel veszed fel a videót.
Nem igaz hogy egy beépített felpattintható vaku nem fért volna még bele a vázba.De ami igazán idegesítő az a jello hatás, villódzás a videók alatt. Párhuzamosan futó egyenes vonalaknál nagyon zavaró. Pedig próbáltam rengeteg beállítással.
Sajnálom, mert egy nagyon-nagyon jó gép lehetne, de ez a gép inkább fotózásra való és nem videózásra, hiába tudd 4K-ban felvenni, nem videózásra lett optimalizálva. Hiába hirdetik mini GH4-ként annak a fókuszrendszerét nem kapta meg. A Light Speed DFD videónál nem működik, csak fotózásnál.
Videózásra szerintem jelenleg jobban jársz egy G7-el, vagy egy RX100M4-el ha fontos a 4K videó.
-
riov
tag
Hi Mindenkinek,
Új gép vásárlása előtt állok, és az egyik kiszemelt az LX100 (a másik a Samsung NX500-as).
A videózás minősége nálam egy fontos tényező, ezért a következőkben szeretném kérni a segítségeteket:
1; Az AF nem a legjobban megoldott, ahogy a netes tesztvideókon látom (csak ezekre tudok támaszkodni)
2; Jello-hatás elég erős, szintén netes videók
3; Kézből készített felvétel esetén, séta/mozgás közben lag figyelhető meg, olyan érzés, mintha kevés lenne az fps, vagy a bitráta. Visszanézve nem elég "smooth" a felvétel.
Itt Én a képstabilizátorra gyanakszom.A fent leírtak alapján a weben fellelhető tartalmakat Én azt gondolom jól körbejártam, ezért olyanok segítségét várom elsősorban a témával kapcsolatosan, akik gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Pityus
csendes tag
válasz
realmadrid #193 üzenetére
Elolvastam a tesztet, de úgy látom, hogy nem vetted észre, hogy kérdőjelet tettem a hozzászólásomhoz.
Én is úgy gondolom, hogy nem cserélhető az objektív, de ha az alábbi honlapon rákattintasz a " Csomagban kedvezőbb" részre, ott javasolják akcióban hozzá, az általam is kérdőjeles objektívet.
http://www.edigital.hu/kompakt-fenykepezogep/panasonic-dmc-lx100-fenykepezogep-fekete-p461534.html
Tehát számomra is furcsa ez a társítás, de nagyon halvány KÉRDŐJELLEL reménykedtem, hogy talán mégis megvalósítható az objektív csere, mert ha nem, akkor mi a bánatért javasolnak hozzá másik objektívet. -
Pityus
csendes tag
Itt kapható hozzá objektív?
http://www.edigital.hu/telezoom-objektiv/panasonic-lumix-g-vario-35-100/f4-5.6-asph-mega-o.i.s.-objektiv-p488030.html -
válasz
Tuninger #190 üzenetére
Kössz!
Közben már felhomályosítottak, hogy mindenképp külső felvevőre lesz szükségem, ha jó minőségű hangot akarok LX100-zal.
Tulajdonképpen az lenne a cél, hogy minél jobb minőségben tudjam otthon is hallgatni a koncertet.
Haverom Nokia Pureview 808-as telója nagyon profi minőségben veszi fel az ilyesmit, de ott is csak a dinamika az, ami kiemelkedő, a hnagok részletessége nem az igazi. Olyan jobb fajta Youtube minőség.Valami értelmes mikrofon + mikrofon bemenetes kamera, vagy külső hangfelvevőre lesz szükségem, csak ezek terén kb. nulla a tapasztalatom.
-
Tuninger
addikt
Szia!
Bár a képe hibátlan, a hang nem az igazi. Persze, meg tudod vele örökíteni a koncertet, és még torzítani sem fog (lehet állítani az érzékenységet) de ha utólagos felhasználásra kell (vagyis nem csak bulizni mész, hanem dolgozol valamilyen szinten az anyaggal) akkor külső mikrofon kell. Ráadásul az LX100-on nincs mikrofon bemenet.
Volt RX100-am is, az jobb minőségben vette a hangot.
realmadrid: nem adtak ki hozzá firmware frissítést
-
Sziasztok!
Próbálta már valaki az LX100 videó funkcióját?
A mikrofon minőségére vagyok kiváncsi.
Koncert felvételhez alkalmas valamenniyre?Kössz!
-
realmadrid
aktív tag
Ehhez a géphez adtak ki firmware frissítést ? Kerestem, de nem igazán találtam.
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok, milyen LCD védő üveget tudnátok ajánlani fólia helyett ? Köszi.
-
válasz
Tótalmás #185 üzenetére
Harmadik opció: Sony RX100? Én egy ilyenen töröm a fejem, rövid 4k klipek készítésére lenne, a tesztje elég baráti eredményeket mutat. Igaz, az árcédula kevésbbé baráti
-
Tótalmás
csendes tag
Hello.
Szerintetek LX100 vagy GX7 (20mm-F1.7)? -
sideburns
aktív tag
Ide is beírom, hogy hátha valakit érdekel
és majd én megveszem tőle használtan sokkal olcsóbban.
Edigitálnál 202k pár napig. -
Ed Parker
nagyúr
Közben felraktam a hozzá kapott lr verziót, 6.1-es és ugyan ez sem tudja a lencse korrekciót, viszont a raw fájl automatikusan tartalmazza hozzá az infókat, amiből megoldja.
-
Ed Parker
nagyúr
Jó én nem ismerem az elődöket, talán az M szériát.
A D4 viszont a fő váz, és 24-70-es obival nem annyira frankó sétálni, viszont ez ahhoz képest kellemes.Tudsz valami tippet adni hogy honnan szerezzek lencse korrekció presetet a lr5-höz?
Továbbá ehhez úgye regelés után le lehet tölteni magát a szoftvert, viszont most már lr6 van, ami havi díjas.
Lehet ezt a kupont használni vagy bukó? -
DVlad
őstag
Ez rendben van. De van egy szint, amit felesleges átlépni ekkora és ilyen kompromisszumok árán. Ez nem profi gép, ez kompakt gép azoknak, akik a telefonnál azért jobbat szeretnének (és a Leica esetében tényleg extra pénzt szánnak arra, hogy minőségibb képeket készítsenek a mindennapokban), de bizonyos keretek között és sok extra szolgáltatással. Ezek közé nem tartozik bele a HS hiánya, a "gomb megnyom és van vaku vs hotsú leszed - vaku elővesz - majd felszerel" (így már tényleg egy óriási tárggyá téve), az adott kategóriába pozicionált termék csúnyán túlnőtt méretei, stb.
Azt gyanítom, hogy sokan lesznek elégedetlenek a világban, mert egy kontinuitást vártak és nem azt kapták. Szerintem kifog jönni hamarosan egy kisebb-olcsóbb széria, ami újra azt fogja képviselni, amit a d-lux széria korábban. -
DVlad
őstag
Akkor lehet, hogy másak az elvárások egy kompakt kategóriás géptōl. Nálam minimum a kompaktság, de ezt nem tudja. A 6-os minōsége és képminōsége is mesébe illō. Ráadásul ez a d-lux a "folytatása", következō foka kéne, hogy legyen a szériának. Stb.
-
Ed Parker
nagyúr
Nekem is az van a kocsiban, még nem bontottam ki, csak kiváncsi voltam/vagyok arra, hogy csak a Leica név vagy van más különbség is köztük.
Azt láttam hogy az lx100-hoz van grip, a Leica meg full sima elől.
Elvégre már a lr5 ára behozná a különbséget, bárcsak ne lenne meg Mac-en, Windowson -
Ed Parker
nagyúr
Van a Leica D lux és az lx100 között valami különbség?
Amit eddig tudok a made in japan, 3 év gari és lr5 liszensz a Leica javára. -
DVlad
őstag
Én végig vittem a vérvonalat. 1, 3, 5 és ha minden igaz hétfőn megy hirdetésbe a 6-os.
Az adott korban, árszinten, kategóriában és a konkurenciához képest is (a Pana tesót is beleértve) mindig a legjobbnak találtam a d-luxokat.
-
Piftuka
veterán
Jó látni, hogy a technika, ill. techonlógia olyan szintre jutott, amikor egy kompakt gép ilyen minőséget képes produkálni!
Nekem a dizájn is kifejezetten tetszik. (Én azt sem bánnám, ha még inkább "retro", és "konzervatív" lenne.)
-
Tuninger
addikt
Mondjuk elég érdekes , hogy a tesztábra és a real world eredményei között mekkora különbség van. A tesztábránál kb jön a papírforma. A real world viszont mindenhol mást mutat. Mármint az Lx esetében a többi gépet még nem elemeztem ki.
Egyébként szimpatikus , hogy a lencse a teljes tartományban jól teljesít. Persze, lehetne jobb is, de míg az rx-et telében "muszáj" lerekeszelni az értékelhető eredményhez, addig az Lx 2.8on is jó eredményt ad -
Tuninger
addikt
Szerintem a real world examplenél pont a 35mm blirríroz. f2.3-F8ig konstans a minőség, saroktól sarokig éles a kép.
A 28mm-t elbökték, F2,8on és F4en is életlen a kép bizonyos része a real world samplenèl.
Ami meglep , hogy 24mmen a real world F1.7-en a legélesebb, még a széleken is. Varázslat no... -
Monya78
veterán
9.ik oldalon ahol a gyújtótávokat lehet tesztelni 24-28-35mm állásban gyengélkedik a konkurenciához és a nagyobb 50, 70mm-hez képest.
-
Monya78
veterán
Dpreview-en is teljes lett a teszt: [link]
Képminőséggel vannak fenntartásaim...
-
Így van, de pont ezért is jó.
Itt van egy Leica D-Lux 4, a Panasonic LX3 pirospöttyös testvére, és 6 évesen 270 euróért van rá licit ebayen. [link]
Újonnan 600 euró volt, 6 év alatt felére esett az ára a használt piacon. Kéretik utána csinálni.
(#155) Freddy76
Szerintem sokan. Nekem is van licenszem. 30-ért simán elviszik, és akkor csak 20 a gari meg a pötty.
-
|AP|
veterán
Amúgy a Leica tényleg elég jó áron van itthon még a kinti árakhoz viszonyítva is. Gondolom akkor jön majd ki a különbség, amikor a Pana ára elkezd esni a Leica pedig fent marad 300k-n.
-
Freddy76
addikt
Darabosnak, sávosnak tűnt a kép, szemben a többivel. De most megnéztem újra, valószínű csak a flickr nem töltötte be rendesen az előbb...
Amúgy nekem is kéne. A specifikációi nagyon klasszak, és a Leica még vonzó is, ha ilyenek a jpg-k. Kár, hogy most vettem LR-t, így a grátisz LR-rel nem tudnék mit kezdeni...
-
arn
félisten
nikonnal minden adott lenne, hogy lemossa a milces piacot, en szimplan nem ertem, hogy miert nem jonnek legalabb tapogatozas szinten apsc/ff milc vazzal a tukrosok melle. obipark sem gond.
ff vaznal szerintem a bajonettet se lenne erdemes bazirgalni, igyis ugyis kurva nagy a rendszer az obik miatt. picsanyi vazzal csak rosszabb lenne. apscn meg alig van obijuk, annak mindegy lenne
(#145) pollai: szerintem ez nem mintha... jobbak, mint a masik mintak. [link] iso1600, kompakt masinatol.
oszinten szolva nem tudnam megmondani, hogy mi a differencia, de nekem masnak tunnek a kepek.
-
válasz
Tuninger #148 üzenetére
ezek az innovációk nem nagy ördöngösség, egyik sem. a nikon például lerakott az asztalra egy durván ütős milc-et, csak tök szar pozicionálva. de af-ben a legjobb a mai napig stb. szóval, ha tényleg elkezdik elveszteni a piacukat, hamar lépnek. sokkal nehezebb ugyanakkor az ő piaci beágyazódottságuk ellen dolgozni.
ezzel együtt a nikon szerintem túltolta a kérdést, a d300 a legjobban tejelő dx gépük volt, amit puszta öntökönlövésből nem folytattak, szarnak a usereikre stb. a canon szerintem stabilabb, viszont egy picit lemaradt szenzorilag. ugyanakkor ezek nem olyan nagy dolgok.
anyhow, várom a g1xm3-at, mert valami várni mindig kell
-
Tuninger
addikt
A Canon innováció szempontjából a sor végén kullog. Mondjuk én főleg videós szemmel nézem. 2008 tájékán dolgoztam a Canonnak és még belülről nézve is felháborított mennyire le van maradva fejlesztés terén. Ez a szakadék szerintem az utóbbi években csak nőtt, ez a "nem veszünk tudomást a MILC"-ről magatartás egy kicsit olyan mint amit a Nokia reagált az iPhonera és az Androidra 2007-2011-ben.
Kitűnőek a Canon gépek, de pl a 7Dmark II akkor ütött volna ha 2 évvel ezelőtt jön ki ezekkel a tulajdonságokkal. A G7x valahol az RX100mark II tájékán lett volna egy szép teljesítmény. A G1Xm2 tényleg szuper gép, azt nem kritizálom (de: a videós része csapnivaló)
Az egész SLR vonala csak kis fejlesztéseket kap, tavaly a MagicLanter RAW videója felkavarta egy kicsit az állóvizet, de azt is inkább a hekker csapatnak köszönhetjük mint a Canonnak.
A Nikon is kezd lassan becsúszni ebbe az attitűdbe, hiába no, két óriás, a lendület elviszi őket... kérdés hogy meddig egy innovatív Sony és Panasonic mellett. -
Tuninger
addikt
A Dpreview egyre inkább hallgat a fórumozókra, így megnézegette a sarkalatosabb részeket, pl van pár tesztkép a reviewban ami -2 sharpness -5 noise reduction mellett készült, és azt írják sokat javul. Sajnos csak 1-2 képet postoltak ezzel a beállítással.
Nézegettem ezt új lens test részt (végre!) és egészen meggyőző. Bár meglepő hogy a real world samplenél majd minden állásban "jó" az eredmény, míg a test chart esetén (ami ugye közel fókusz) komoly különbségek vannak lerekeszelésnél.
Összességében elégedett vagyok, szerintem a legjobb kompakt lett a hiányosságai ellenére. Az biztos hogy kicsit belekavar az állóvízbe, a Sony válasza szerintem jön tavasszal, a Canoné pedig valamikor 2020 környékén. -
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
-
Tuninger
addikt
A leica verzióra gondolsz? Sajnos az is régió lockos. És a felháborító hogy mindenki a Panasonic US-ről szedi a gép paramétereket, és már nem egyszer szaladtam abba a falba hogy 4K 30p-re hirdetik, aztán nagyon is PAL verziós...
Amazon pl a régió lock miatt nem is szállít USA-ból ide. BHphotoról tudnám rendelni, de az meg 307ezerben áll megmindennel együtt.
-
|AP|
veterán
Most már hivatalosan is van LR támogatás.
-
Tuninger
addikt
AZ LX100 1-2 helyen kapható Én a DigitCamnél fogdostam meg egyet.
RX100M3-at /szerkesztve/ felettem linkelt Schawo
Gariról: Sajnos én is ezzel küzdök: csak ott érvényes a gari ahonnan származik a gép. Én az NTSC változatot szerettem volna az LX-ből (30 fps 4K-ban az itthoni 25p helyett), azt pedig csak japánból vagy amerikából lehet behozni. Bár az induló ár alacsonyabb (220 ezer) mint itthon (250 ezer), sajnos szállítással vámmal, áfával mindennel együtt 280-300ra kúszik, amennyit nekem még megérne, de úgy hogy nincs rá gari (vagyis vissza kellene küldeni 30 ezerért hogy lehessen gariztatni) már túlságosan borsos.
Szóval marad az európai változat részemről.Aktivitásodat nézve: én az RX-et javasolnám. Gorilla stabilabban tartja meg akár faágon, virághoz van DOF, tájképhez meg van felbontás. A mozgás közbeni stabi is jobb. Ha szerencséd van (azért elég nagy lutri) akkor használt piacról 160-180-ért is tudsz keríteni egyet, ami akár még garis is lehet
-
semmiho
tag
válasz
Tuninger #131 üzenetére
Nagyon jó az összefoglalód és tetszik az objektivitásod, köszi!
A Sony mellett nálam is egy hajszállal a mérete szól. A Pana 4K videóját ugyan nem használnám, vagy csak alig, viszont heti rendszerességgel készítek éjszakai fotókat. Imádok erdőben, hegyen futni és kerékpározni. Szerencsére hátitáska szinte mindig van nálam, így talán a magasabb tömeg és a kissé robosztusabb méret még elviselhető. Sportolásnál, ha megállok fotózni, akkor a manual üzemmódot használom és van nálam egy gagyi aldis gorilla állvány általában. A külön vaku nálam szerencsére nem "issue". Egy sötétben exponált képnél a Hármashatár-hegyről a fényben úszó várost úgysem "terítené be".
Amin csodálkozom viszont, hogy egy boltot leszámítva sem a Pana, sem a Sony gépét nem találom a hazai webes boltokban, ezért is kezdtem a németeknél keresgélni. Igen, amit a garancia érvényesíthetőségéről írtok, az teljesen jogos és egyben fontos szempont. Jobb lenne itthon vásárolnom.
-
Tuninger
addikt
Én valószínűleg keverem az élességet és a felbontást.
A Blackmagic Pocket Cinema Camera esetén mindenki el volt ájulva tőle a profik közül hogy milyen részletgazdag a kép, aztán nekem meg olyan lágy volt hogy nem értettem miről beszélnek...
Kifejezetten tetszik egyébként hogy az LX milyen beretva éles 4K videónál. De letekerve az élességet meg egészen "filmszerű"
-
válasz
Tuninger #133 üzenetére
Az érzékelt élességet így nem lehet meghatározni, nem véletlenül nem is szokás. Az érzékelt élesség két tényező együtteséből adódik: felbontóképesség és kontraszt. A kettő paraméter egymástól elválaszthatatlan. A magas felbontóképesség alacsony kontraszttal jár, és vica versa. Ezért szokás az optikákat MTF (modulációs átviteli/transzfer függvény) jellemzővel értékelni, nem pedig mezei felbontóképességgel. [link]
-
Tuninger
addikt
Ha pixel szintű részletet keresel, akkor kb 8MP méretű fotónál 100%on nézve látod maradéktalanul élesnek a képet.
Egy 12MP felbontású optika egy tökéletes objektívvel sem képes 12MP-nyi információt rajzolni. Egy 24MP-s szenzor viszont egy jó objektívvel simán rajzol 12-14-16MP-n.Rengeteg mindentől függ mennyi a felbontásveszteség.
Az RX100 is tapasztalataim szerint kb 8-10MP-re leméretezve tud 100%-on nézve makulátlan lenni (a legélesebb 28mm F3,2 ISO125 RAW álláson). Egy jóbarátomnak van egy 600D-je (18MP) és van hozzá egy nagyon szuper 35mm F2-es objektívje, ami F5,6-on szerintem simán rajzol 14MP-nyi részletet. Mondhatni: éles mint a beretva, de sajnos mióta azt tekintem a referenciának, nehezen választok magamnak fotóra gépet. Vagyis sose fotózz fix obival, mert onnantól az lesz a 0 pont, és onnantól válik drágává a fotózásHozzáteszem, hogy az APSC szenzoros gépek a hozzájuk adott kit 18-55-ös objektívvel szintén nem képesek 9-10MP valós felbontásnál többet rajzolni.
*RX100 28mm F3,2-őn, az LX elvileg 60mm F4-en adja a legélesebb képet
-
Tuninger
addikt
Én RX100 (Mark I)-ről váltok.
RX mellett szól:
bármelyik zsebemben elfér, tényleg bulifotós masina, bármikor előkap, azonnal éles, felfele villantható vaku, szuper fotós üzemidő, kirándulni könnyű, bármikor nálad lehet, 20MP java része 28mm F3,2-őn (itt a legélesebb) még tán ki is jön belőle. Magas ISOn is szuper.RX ellen szól:
videónál aránylag hamar merül (bár lehet az aksim is már öreg), fogása egyszerűen nincs. Háttérmosás csak a két végállásban, mondjuk ott egész vállalható. Kevés programozható funkciógomb. Csapnivaló első tekerőtárcsa, problémás (4x tekered körbe mire átér) Manual FocusLX mellett szól:
4K, szuper videó codec. háttérmosás a teljes tartományon, rendes fogás, szuper üzemidő, szuper manual fókusz (próbáltam), AFS (expo gomb félig lenyom-ra élesre állít) videó közben!, kitűnő low light performance, nagyobb dinamika, kitűnő állókép stabilizálás.LX ellen szól: bármennyire is azt mondják hogy kompakt, ez már csak kabát zsebben fér el. Fotós szempontból lehetne jobb, a 12MP-ből kb 8-at rajzol ideális esetben, így jó fénynél az RX szerintem jobb tud lenni. Mondjuk a 8MP épp elég
Videónál a stabi nem annyira effektív mint az RX esetén a digitális + optikai. A vaku nem hajtható felfele.
Én a videó miatt váltok. Fotó minőség szempontjából mondjuk hogy egál, ergonómiára meg abszolút LX.
-
Sok csodára ne számíts. A legolcsóbb német boltban is 780 euró az ára szállítás nélkül. [link]
Tegyük fel, hogy ezek valamelyike szállít Magyarországra, és nem vált áfát. Akkor sem éri meg, hiszen a 780 euró magában 240ezer forint, erre jön rá a szállítás. Hátrányok a garancia problémái, és a nehezebb eladás használt piacon. Szerintem nem éri meg. Itthon nagyon jó áron van a magas áfa ellenére is.
-
semmiho
tag
Panasonic Lumix DMC-LX100 vagy Sony DSC-RX100 (III) közt rágódom egy ideje.
A tesztfotók és a nyújtott funkciók alapján (például manuális módhoz a tekerentyűk) eddig Pana.Osztrákoknál vagy No.-ban milyen webshopot ajánlanátok, amelyektől érdemes rendelni mostanság? Lehetőleg olyan, ahol nem számolnak újra a magyar 27%-os ÁFÁ-val, ha Mo.-ra rendelek...
Köszi!Pana: http://www.photographyblog.com/reviews/panasonic_lumix_dmc_lx100_review/image_quality/
Sony: http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_rx100_iii_review/image_quality/ -
arn
félisten
Siman leica...
-
válasz
Tuninger #125 üzenetére
Még ez is lehet
Idézet, tulajdonképpen pletyka, de érdekes:
The salesman said that there would be two differences between the Leica and Panasonic versions of this camera. First, he said the firmware--in particular, the jpeg engine--would be Leica's own. Second, he said the Leica lenses would be manufactured in Germany, using different coatings (the specifications being otherwise the same). These differences, he said, would result in noticeably different photos coming from the Leica version. -
Nézegetem az LX100 és a GX7 DXO méréseit. Az alapul szolgáló GX7 legalacsonyabb effektív ISO-ja 108, (ISO 125-ön), szóval nem lehetetlen, hogy a Leicának kihozta belőle a Pana a 80 körülit. Az LX100 minimum effektív ISO-ja 125 ISO 100-on.
Ha már DXO. Ha megnézzük az LX100, a GH4 és a GX7 görbéit, akkor nekem inkább úgy tűnik, hogy az LX100 nem is a GX7, hanem a GH4 szenzorán alapul. (jelentsen ez bármit).
-
A Panasonic árazása is rendkívül agresszív a szolgáltatásokhoz és képminőséghez képest, és a Leica is igyekezett agresszívan árazni. Ilyet még nem láttam tőlük. Hasselbladnak volna mit tanulni.
(#119) Freddy76
Majd meglátjuk. Rosszabb talán nem lesz, mint a Pana... Általános vélemény: [link], de hogy itt milyen lesz, azt csak a jövő mondja meg. Azért ez akkor is egy Panasonic gép, nem echte Leica. -
A hivatalos spec sheet nem kiterjesztett ISO-ként említi. [link] Alapból 12500-ig megy, szemben a Pana 25600-es normál magas ISÓ-jával. Lehet, hogy más erősítési faktort használ a két gép, így magas ISÓ-n a Pana lesz jobb, alacsonyon meg a Leica
Csak tipp Meglátjuk, ha kijön a végleges.
Tudtommal LX100-on az ISO 100 jpeg-only.
-
Oké, téves, más színprofilt használ, itt a hivatalos infó:
"How do the two versions differ? Well, according to a Leica representative at Photokina, there are only a few very subtle differences between the two. First of all, the Leica version lacks the grip found on the original. It is also supposed to produce more natural-looking JPGs".
És állítólag az alapérzékenysége ISO 80 (!!!) lesz, a szemben a Pana ISO 200-ával.
Összehasonlítás a két változat között: [link]
-
-
Most néztem, hogy jár hozzá egy lightroom licensz. És az EU-s ára csak 1000 euró, tehát szinte csak a licensz árával drágább, mint a Panasonic.
-
Danniel
tag
Hat nemtom... 1195 vs 899. Azert ez eleg jelentos kulonbseg.
Abban meg plane nem vagyok biztos, hogy jobban tartja majd az arat. Vagy ha jobban is tartja, nem biztos, hogy ezzel nyersz annyit, amennyivel dragabban veszed meg. Az LX100 ara is a nagyon-nagyon hatareset, nem adnek ki 33%-kal tobbet azert, hogy hatha jobb lesz majd eladaskor...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest