- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVlad
őstag
Ez rendben van. De van egy szint, amit felesleges átlépni ekkora és ilyen kompromisszumok árán. Ez nem profi gép, ez kompakt gép azoknak, akik a telefonnál azért jobbat szeretnének (és a Leica esetében tényleg extra pénzt szánnak arra, hogy minőségibb képeket készítsenek a mindennapokban), de bizonyos keretek között és sok extra szolgáltatással. Ezek közé nem tartozik bele a HS hiánya, a "gomb megnyom és van vaku vs hotsú leszed - vaku elővesz - majd felszerel" (így már tényleg egy óriási tárggyá téve), az adott kategóriába pozicionált termék csúnyán túlnőtt méretei, stb.
Azt gyanítom, hogy sokan lesznek elégedetlenek a világban, mert egy kontinuitást vártak és nem azt kapták. Szerintem kifog jönni hamarosan egy kisebb-olcsóbb széria, ami újra azt fogja képviselni, amit a d-lux széria korábban. -
Ed Parker
nagyúr
Nekem is az van a kocsiban, még nem bontottam ki, csak kiváncsi voltam/vagyok arra, hogy csak a Leica név vagy van más különbség is köztük.
Azt láttam hogy az lx100-hoz van grip, a Leica meg full sima elől.
Elvégre már a lr5 ára behozná a különbséget, bárcsak ne lenne meg Mac-en, Windowson -
arn
félisten
nikonnal minden adott lenne, hogy lemossa a milces piacot, en szimplan nem ertem, hogy miert nem jonnek legalabb tapogatozas szinten apsc/ff milc vazzal a tukrosok melle. obipark sem gond.
ff vaznal szerintem a bajonettet se lenne erdemes bazirgalni, igyis ugyis kurva nagy a rendszer az obik miatt. picsanyi vazzal csak rosszabb lenne. apscn meg alig van obijuk, annak mindegy lenne
(#145) pollai: szerintem ez nem mintha... jobbak, mint a masik mintak. [link] iso1600, kompakt masinatol.
oszinten szolva nem tudnam megmondani, hogy mi a differencia, de nekem masnak tunnek a kepek.
-
Tuninger
addikt
A Canon innováció szempontjából a sor végén kullog. Mondjuk én főleg videós szemmel nézem. 2008 tájékán dolgoztam a Canonnak és még belülről nézve is felháborított mennyire le van maradva fejlesztés terén. Ez a szakadék szerintem az utóbbi években csak nőtt, ez a "nem veszünk tudomást a MILC"-ről magatartás egy kicsit olyan mint amit a Nokia reagált az iPhonera és az Androidra 2007-2011-ben.
Kitűnőek a Canon gépek, de pl a 7Dmark II akkor ütött volna ha 2 évvel ezelőtt jön ki ezekkel a tulajdonságokkal. A G7x valahol az RX100mark II tájékán lett volna egy szép teljesítmény. A G1Xm2 tényleg szuper gép, azt nem kritizálom (de: a videós része csapnivaló)
Az egész SLR vonala csak kis fejlesztéseket kap, tavaly a MagicLanter RAW videója felkavarta egy kicsit az állóvizet, de azt is inkább a hekker csapatnak köszönhetjük mint a Canonnak.
A Nikon is kezd lassan becsúszni ebbe az attitűdbe, hiába no, két óriás, a lendület elviszi őket... kérdés hogy meddig egy innovatív Sony és Panasonic mellett. -
Tuninger
addikt
Ha pixel szintű részletet keresel, akkor kb 8MP méretű fotónál 100%on nézve látod maradéktalanul élesnek a képet.
Egy 12MP felbontású optika egy tökéletes objektívvel sem képes 12MP-nyi információt rajzolni. Egy 24MP-s szenzor viszont egy jó objektívvel simán rajzol 12-14-16MP-n.Rengeteg mindentől függ mennyi a felbontásveszteség.
Az RX100 is tapasztalataim szerint kb 8-10MP-re leméretezve tud 100%-on nézve makulátlan lenni (a legélesebb 28mm F3,2 ISO125 RAW álláson). Egy jóbarátomnak van egy 600D-je (18MP) és van hozzá egy nagyon szuper 35mm F2-es objektívje, ami F5,6-on szerintem simán rajzol 14MP-nyi részletet. Mondhatni: éles mint a beretva, de sajnos mióta azt tekintem a referenciának, nehezen választok magamnak fotóra gépet. Vagyis sose fotózz fix obival, mert onnantól az lesz a 0 pont, és onnantól válik drágává a fotózásHozzáteszem, hogy az APSC szenzoros gépek a hozzájuk adott kit 18-55-ös objektívvel szintén nem képesek 9-10MP valós felbontásnál többet rajzolni.
*RX100 28mm F3,2-őn, az LX elvileg 60mm F4-en adja a legélesebb képet
-
A Panasonic árazása is rendkívül agresszív a szolgáltatásokhoz és képminőséghez képest, és a Leica is igyekezett agresszívan árazni. Ilyet még nem láttam tőlük. Hasselbladnak volna mit tanulni.
(#119) Freddy76
Majd meglátjuk. Rosszabb talán nem lesz, mint a Pana... Általános vélemény: [link], de hogy itt milyen lesz, azt csak a jövő mondja meg. Azért ez akkor is egy Panasonic gép, nem echte Leica.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CNC topik
- Xbox Series X|S
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest