Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugomon

tag

válasz riov #200 üzenetére

Az a baj, hogy lassan 2 éves modell lesz, és még mindig baromi drága, pedig már nem is japán, hanem kínai összeszerelés. A 3X opt. zoom meg viccesen kevés 200-215 ezer ft-ért. ( nekem LX7-em van. De fájna a fogam erre a típusra. Az LX7-et 95 ezer pénzért vettem. 2,5 év alatt esett igen sokat az ára, pedig az még Made in Japan.) Az LX100 reális ára max. 140 körül lenne.).

• haarmaan

tag

válasz riov #198 üzenetére

A youtube-on van, egy két teszt ahol elmondják a negatívumokat, és reálisan értékelik az LX100-at.

[link]
    [link]
    [link]

Azért nem olyan vészes a helyzet, aki ért a videózáshoz az brutál minőségű 4K-s felvételekettud kihozni az LX100-ból, viszont nagyon oda kell figyelnie egy-két dologra. Nekem az a véleményem hogy ez a gép arra tökéletes, hogy megtanítsa a felhasználót a fényképezés és videózás fortélyaira, és kelő odafigyeléssel elképesztő képminőség hozható ki belőle.

Az RX100M4 is sokáig jelölt volt nálam, de 5perc a 4K video felvételi limit, és általában 3 perc 4k videofelvétel után túlmelegszik és leáll a felvétel.

Sony A6000 nagyon jó készülék, de itt plusz lencsékre kel költened és a vége sokkal több lesz, mint 250000ft. Érdemes lesz megvárni az utódját A6100, amit a tavasz folyamán fognak bejelenteni, és már 4K képes lesz.

Pana GX8 tényleg tökéletes, de könyörgöm egy beépített vaku nem fért volna rá, akkor inkább a Pana G7 vagy G70 mert valahol ez a neve.

Érdemes esetleg megnézni a Pana új kompaktját (TZ100) is, amiben 1”-os szenzor van gyengébb fényerővel és nagyobb zoom átfogással, mint az LX100-ban.

[link]
    [link]

Samsung NX500 ami miatt nálam nem játszik, hogy a 4K-s videót brutál mértékben cropolja. Jóval kisebb látószögben vehetsz fel 4 K-s videókat.

[link]
    [link]

• haarmaan

tag

válasz riov #196 üzenetére

Ugyanezen dolgok voltak, amik engem is zavartak, ezért is adtam el az LX100-at, és váltottam Sony RX100M3-ra.

Bár ez nem tud 4k videót, de sokkal jobban használható videózásra szerintem.

Az általad leírtakon kívül még ezek a dolgok, amik nem tetszettek az LX100-ban:

A záridő állító tárcsán csak az NTSC (60fps) videóhoz tartózó értékek állíthatók csak be (30,60,125,stb.) ha PAL videóhoz (50fps) tartózó értéket akarsz beállítani (25.50,100,Stb.) akkor a záridő állító tárcsán a kívánt beállítandó értékhez legközelebb esőt kell beállítanod. Ezután hátsó vezérlő tárcsával tudod beállítani a felső tárcsán nem szereplő köztes értékeket (25,50,100,150,200,stb.)

Ráadásul ezt a hátsó tárcsa nagyon érzékeny könnyen elállíthatod akár véletlenül is a videó alatt, és az eredmény az, hogy valami abnormális záridővel veszed fel a videót.
    Nem igaz hogy egy beépített felpattintható vaku nem fért volna még bele a vázba.

De ami igazán idegesítő az a jello hatás, villódzás a videók alatt. Párhuzamosan futó egyenes vonalaknál nagyon zavaró. Pedig próbáltam rengeteg beállítással.

Sajnálom, mert egy nagyon-nagyon jó gép lehetne, de ez a gép inkább fotózásra való és nem videózásra, hiába tudd 4K-ban felvenni, nem videózásra lett optimalizálva. Hiába hirdetik mini GH4-ként annak a fókuszrendszerét nem kapta meg. A Light Speed DFD videónál nem működik, csak fotózásnál.

Videózásra szerintem jelenleg jobban jársz egy G7-el, vagy egy RX100M4-el ha fontos a 4K videó.

Új hozzászólás Aktív témák