- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugomon
tag
válasz
Tuninger #203 üzenetére
Nagyon szép valóban a videód. ( bár nálam nem játszik a video rögzítés) A Sony RX100m4 ára annyira irreális, hogy azt nem tekintem vetélytársnak. Lista ára 370 ezer. Ugyan már. Egy sz@ros kompaktért...
TZ100-as most jobban izgat. Az LX7 mellé nem lenne rossz. Van egy szinte vadiúj FZ200-am, legfeljebb beáldozom. Majd nyárra, gondolom, kijön ...Ha jó láttam, talán 200 ezernél nem lesz drágább.Számít a zoom. -
válasz
Tuninger #190 üzenetére
Kössz!
Közben már felhomályosítottak, hogy mindenképp külső felvevőre lesz szükségem, ha jó minőségű hangot akarok LX100-zal.
Tulajdonképpen az lenne a cél, hogy minél jobb minőségben tudjam otthon is hallgatni a koncertet.
Haverom Nokia Pureview 808-as telója nagyon profi minőségben veszi fel az ilyesmit, de ott is csak a dinamika az, ami kiemelkedő, a hnagok részletessége nem az igazi. Olyan jobb fajta Youtube minőség.Valami értelmes mikrofon + mikrofon bemenetes kamera, vagy külső hangfelvevőre lesz szükségem, csak ezek terén kb. nulla a tapasztalatom.
-
válasz
Tuninger #148 üzenetére
ezek az innovációk nem nagy ördöngösség, egyik sem. a nikon például lerakott az asztalra egy durván ütős milc-et, csak tök szar pozicionálva. de af-ben a legjobb a mai napig stb. szóval, ha tényleg elkezdik elveszteni a piacukat, hamar lépnek. sokkal nehezebb ugyanakkor az ő piaci beágyazódottságuk ellen dolgozni.
ezzel együtt a nikon szerintem túltolta a kérdést, a d300 a legjobban tejelő dx gépük volt, amit puszta öntökönlövésből nem folytattak, szarnak a usereikre stb. a canon szerintem stabilabb, viszont egy picit lemaradt szenzorilag. ugyanakkor ezek nem olyan nagy dolgok.
anyhow, várom a g1xm3-at, mert valami várni mindig kell
-
semmiho
tag
válasz
Tuninger #131 üzenetére
Nagyon jó az összefoglalód és tetszik az objektivitásod, köszi!
A Sony mellett nálam is egy hajszállal a mérete szól. A Pana 4K videóját ugyan nem használnám, vagy csak alig, viszont heti rendszerességgel készítek éjszakai fotókat. Imádok erdőben, hegyen futni és kerékpározni. Szerencsére hátitáska szinte mindig van nálam, így talán a magasabb tömeg és a kissé robosztusabb méret még elviselhető. Sportolásnál, ha megállok fotózni, akkor a manual üzemmódot használom és van nálam egy gagyi aldis gorilla állvány általában. A külön vaku nálam szerencsére nem "issue". Egy sötétben exponált képnél a Hármashatár-hegyről a fényben úszó várost úgysem "terítené be".
Amin csodálkozom viszont, hogy egy boltot leszámítva sem a Pana, sem a Sony gépét nem találom a hazai webes boltokban, ezért is kezdtem a németeknél keresgélni. Igen, amit a garancia érvényesíthetőségéről írtok, az teljesen jogos és egyben fontos szempont. Jobb lenne itthon vásárolnom.
-
válasz
Tuninger #133 üzenetére
Az érzékelt élességet így nem lehet meghatározni, nem véletlenül nem is szokás. Az érzékelt élesség két tényező együtteséből adódik: felbontóképesség és kontraszt. A kettő paraméter egymástól elválaszthatatlan. A magas felbontóképesség alacsony kontraszttal jár, és vica versa. Ezért szokás az optikákat MTF (modulációs átviteli/transzfer függvény) jellemzővel értékelni, nem pedig mezei felbontóképességgel. [link]
-
válasz
Tuninger #125 üzenetére
Még ez is lehet
Idézet, tulajdonképpen pletyka, de érdekes:
The salesman said that there would be two differences between the Leica and Panasonic versions of this camera. First, he said the firmware--in particular, the jpeg engine--would be Leica's own. Second, he said the Leica lenses would be manufactured in Germany, using different coatings (the specifications being otherwise the same). These differences, he said, would result in noticeably different photos coming from the Leica version. -
|AP|
veterán
köszi, ez működött! Valóban van még tartalék a RAW-okban, így mindjárt más a leányzó fekvése. A Pana meg csinálhatna már végre egy jó jpg motort...
És még egy jó hír: nagyon bántott az élek recézettsége, RAW-ból az sincs (vagy nagyon minimális)
(a korláton látszik, de a PH tömörítés miatt nem jön ki annyira. ITT az eredeti kép, itt látszik mennyire recés)
-
|AP|
veterán
nekem az elmosódott részletek (túl erős zajszűrés?) és a furcsán recés élek (ez fogalmam sincs mitől lehet) nem tetszenek igazán.
Ha viszont RAW-ból ezek kiküszöbölhetők, akkor engem nem is annyira érdekel az in-camera jpg, most is mindig RAW-ba fotózok.
Sajna Rawtherapee nekem nagyon idegen, ha meglesz az ACR/Lightroom támogatás, akkor nekiesek pár nyers fájlnak, hogy kiderüljön mit lehet kihozni belőle. -
-
Ed Parker
nagyúr
Ok én magamból indultam ki, nekem a jó full HD kép tök megfelel és mivel mindkét vázamban van ilyen megoldom vagy akár iphonnal is, ha nem kell minőség.
Ha jól emlékszem a dr House sorozatot is öddé kettővel is forgattak,és nem volt rossz a képSideburns:a full HD-t nem lehet megnézni évekkel később?
Értem én hogy haladni kell a korral, de akkor most dobjam ki a 3,2Mp-s fotóimat 12évvel ezelőttről, mer' ma már van d810 36Mp-el?Ati3x: gratula, én maradok a pana vt30-nál, amíg megy, aztán meg vetítő
-
Nem, én a 4K videós képességeket nem a szalagavatóra tudom elképzelni. Arra biztosan nem vennék 4K-t. Esküvő dettó, arra hivatásost kell hívni. Egy csomó más célra valóban tudnám használni a 4K-t, de ezek legkevésbé sem tartoznak ide.
Emellett a 4K feldolgozása akkora szívás, amit csak nagyon indokolt esetben, rövid videóknál érdemes bevállalni, a fenti események nem ide tartoznak. Az esküvő 4K felvételéhez vehetsz a gép árával összemérhető árú sd-kártya csomagot.
Az RX100 M3-mal szemben nem választom ezt, mert az RX100-at sem választanám soha. Az egy pillanatig sem hozott lázba. Ez viszont magában igen, RX léte nélkül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest