- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
AZ LX100 1-2 helyen kapható Én a DigitCamnél fogdostam meg egyet.
RX100M3-at /szerkesztve/ felettem linkelt Schawo
Gariról: Sajnos én is ezzel küzdök: csak ott érvényes a gari ahonnan származik a gép. Én az NTSC változatot szerettem volna az LX-ből (30 fps 4K-ban az itthoni 25p helyett), azt pedig csak japánból vagy amerikából lehet behozni. Bár az induló ár alacsonyabb (220 ezer) mint itthon (250 ezer), sajnos szállítással vámmal, áfával mindennel együtt 280-300ra kúszik, amennyit nekem még megérne, de úgy hogy nincs rá gari (vagyis vissza kellene küldeni 30 ezerért hogy lehessen gariztatni) már túlságosan borsos.
Szóval marad az európai változat részemről.Aktivitásodat nézve: én az RX-et javasolnám. Gorilla stabilabban tartja meg akár faágon, virághoz van DOF, tájképhez meg van felbontás. A mozgás közbeni stabi is jobb. Ha szerencséd van (azért elég nagy lutri) akkor használt piacról 160-180-ért is tudsz keríteni egyet, ami akár még garis is lehet
-
Tuninger
addikt
Én RX100 (Mark I)-ről váltok.
RX mellett szól:
bármelyik zsebemben elfér, tényleg bulifotós masina, bármikor előkap, azonnal éles, felfele villantható vaku, szuper fotós üzemidő, kirándulni könnyű, bármikor nálad lehet, 20MP java része 28mm F3,2-őn (itt a legélesebb) még tán ki is jön belőle. Magas ISOn is szuper.RX ellen szól:
videónál aránylag hamar merül (bár lehet az aksim is már öreg), fogása egyszerűen nincs. Háttérmosás csak a két végállásban, mondjuk ott egész vállalható. Kevés programozható funkciógomb. Csapnivaló első tekerőtárcsa, problémás (4x tekered körbe mire átér) Manual FocusLX mellett szól:
4K, szuper videó codec. háttérmosás a teljes tartományon, rendes fogás, szuper üzemidő, szuper manual fókusz (próbáltam), AFS (expo gomb félig lenyom-ra élesre állít) videó közben!, kitűnő low light performance, nagyobb dinamika, kitűnő állókép stabilizálás.LX ellen szól: bármennyire is azt mondják hogy kompakt, ez már csak kabát zsebben fér el. Fotós szempontból lehetne jobb, a 12MP-ből kb 8-at rajzol ideális esetben, így jó fénynél az RX szerintem jobb tud lenni. Mondjuk a 8MP épp elég
Videónál a stabi nem annyira effektív mint az RX esetén a digitális + optikai. A vaku nem hajtható felfele.
Én a videó miatt váltok. Fotó minőség szempontjából mondjuk hogy egál, ergonómiára meg abszolút LX.
-
Sok csodára ne számíts. A legolcsóbb német boltban is 780 euró az ára szállítás nélkül. [link]
Tegyük fel, hogy ezek valamelyike szállít Magyarországra, és nem vált áfát. Akkor sem éri meg, hiszen a 780 euró magában 240ezer forint, erre jön rá a szállítás. Hátrányok a garancia problémái, és a nehezebb eladás használt piacon. Szerintem nem éri meg. Itthon nagyon jó áron van a magas áfa ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Sony VCT-SGR1
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- MOZA Thumb Controller /MOZA-AIR CR W/L /
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest