- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
Amúgy a Leica tényleg elég jó áron van itthon még a kinti árakhoz viszonyítva is. Gondolom akkor jön majd ki a különbség, amikor a Pana ára elkezd esni a Leica pedig fent marad 300k-n.
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
Most már hivatalosan is van LR támogatás.
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
-
|AP|
veterán
köszi, ez működött! Valóban van még tartalék a RAW-okban, így mindjárt más a leányzó fekvése. A Pana meg csinálhatna már végre egy jó jpg motort...
És még egy jó hír: nagyon bántott az élek recézettsége, RAW-ból az sincs (vagy nagyon minimális)
(a korláton látszik, de a PH tömörítés miatt nem jön ki annyira. ITT az eredeti kép, itt látszik mennyire recés)
-
|AP|
veterán
nekem az elmosódott részletek (túl erős zajszűrés?) és a furcsán recés élek (ez fogalmam sincs mitől lehet) nem tetszenek igazán.
Ha viszont RAW-ból ezek kiküszöbölhetők, akkor engem nem is annyira érdekel az in-camera jpg, most is mindig RAW-ba fotózok.
Sajna Rawtherapee nekem nagyon idegen, ha meglesz az ACR/Lightroom támogatás, akkor nekiesek pár nyers fájlnak, hogy kiderüljön mit lehet kihozni belőle. -
|AP|
veterán
ekkora méretben meg pláne nem... méret-tudás-képminőség szempontból az egyik legjobb kompromisszum, ami mostanában kijött. Igen, kompromisszum, mert én sem vagyok teljesen elégedett a jpg-k minőségével. Ha lesz rendes RAW támogatás akkor okosabb leszek, hogy kell-e ez nekem
-
|AP|
veterán
most azon gondolkodom, hogy a tubusról lecsavarható kis gyűrű az csak az automata obisapi (én kérek elnézést a szóhasználatért
) helye. Konvertereket oda biztosan nem lehetne csavarni, hiszen a gép kitolja elég rendesen az obit. Hacsaknem lesz valami adapter, szintén soksok pénzért...
De igazad van, az is furcsa, hogy eddig semmi hír semmiféle előtétről. Pedig így én is jobban mozdulnék errefelé...
-
|AP|
veterán
a zoomolás sebességét remélem orvosolják később egy frissítéssel, mert az elég nagy baki (miért nem tudja, ha már az LX7 is tudta...
)
-
|AP|
veterán
"a bajonett arról árulkodik, hogy lehet majd nagylátószöget és teletartományt növelő előtétlencséket kapni a géphez"
Ha lesz hozzá normális minőségű UWA előtét, akkor lehet egyszer beáldozom érte a m43 rendszeremet.
Viszont ahhoz az is kell, hogy az ACR végre támogassa és lássam mit lehet kihozni a RAW-okból, mert a jpg-k minőségével nem vagyok teljesen elégedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest