Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• riov

tag

válasz haarmaan #199 üzenetére

Nagyon ott van az LX100 az 1x biztos! :)
    Persze kompromisszum van nála is, de mindegyik készüléknél van.

Egy Nx1-nél vagy GH4-nél az, hogy nagy, ezért nem olyan mobilis. Viszont szinte mindenben a csúcs, legyen az fotó, vagy videó.

Egy GX8, 90°-ban állítható elektronikus keresővel van megspékelve, érintős-forgatható a kijelzője, ami megkönnyíti a fókuszpont kiválasztást. Viszont nincs beépített vaku, ahogy Te is írtad, illetve az objektíveket csereberélni...

G7 nagyon jó választás, tudja amit a GX8, kivéve állítható kereső. Viszont nagy a váz és a kit obik magas kezdő f értéke.

RX100 M4-nél én is elképedtem, mikor olvastam a 4K alatti max. 5 percet!

Az NX500 crop sztorija..., hát igen, ez olyan Samu dolog, már a Galaxy S2 telefonom :) is FHD-ben őrületeset cropol a 720p-hez képest, de ettől eltekintve, egy nagyon kellemes készülék. Neki sincs sajnos beépített vaku a tarsolyában (lásd LX100, de engem ez annyira nem zavar talán), illetve nem multi aspect 4:3 kimaradt, jellemzően az APS-C szenzorral ellátott gépekre.

Igen a TZ100, pont a héten olvastam róla itt PH-n, a CES-ről tudósítanak a srácok, hát Ő még érdekes sztori lehet. 1" szenzor, nagy zoom átfogás, még beépített vaku is van, plusz egy kicsi elektronikus kereső, ha erős lenne a nappali fény. Egy kis kompromisszum itt sem hiányozhat :) , pl. a kijelzője sajnos nem forgatható/dönthető, de legalább érintés érzékeny, illetve az f induló lehetne lentebb ami segítene a low light felvételeken. Ami biztos, hogy egy komoly ellenfelet kap az RX100 a TZ100 személyében!

Várom nagyon az első teszteket TZ100-ra, illetve a6100 is jól hangzik.

• riov

tag

válasz haarmaan #197 üzenetére

Igen sajnos ettol tartottam! :( A netes tesztvideok is ezt mutattak.
    Viszont nem teljesen ertem, hogy miert nem irjak ezt, le se a hazai, se pedig a kulfoldi tesztoldalak.
    Mindenki agyon dicseri a videozasi kepessegeit. (dpreview, cameralabs, stb...)

Igazabol egy olyan keszuleket keresek, ami max. 250e-bol megall, konnyen hordozhato, tudja a 4K-t, min. 1" az erzekeloje, fotozasra es videozasra is egyarant kivalo legyen. :)

A sony rx100 nagyon jo kis keszulek, viszont a fogasa nekem nem jott be, sajnos tul kicsi a keszulek test.

Neztem az rx10-et es az fz1000, de azok mar bridge kategoria es oket tul nagynak talalom. (a G7 ugyan ide tartozik csak az dslr)

Sony a6000 nem tud 4K-t szinten, pedig jo vetel lenne. :(

Ami nagy favorit lehetne nalam a parameterei alapjan, csak viszonylag keves a teszt, azaz uj Pana GX8, viszont az ara az egekben van!

Amit az lx100 melle tudtam rakni tudasban, meretben es arban, az a Samsung NX500.

??? :(

Új hozzászólás Aktív témák