- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #5597 üzenetére
A bill fogyasztását észre sem fogod venni.
Nem kell hozzá semmilyen app, full magyar ékezeteket kapsz, csak a nyelvi lokalizációt kell beállitani (egyszer). -
kippi86
tag
válasz
Rodzser Mór #5594 üzenetére
-
csubuka
addikt
Ilyen tokot valaki rizikózott már meg? Elég egyszerű, de ennél olcsóbb nemigen van...
Ránézésre stimmelhet 3:4-es képaránynál, plusz 1000 FtÉs a tab is olcsó volt, így nem gondolom, hogy többet szánnék a védelmére.
-
fater01
tag
válasz
Rodzser Mór #5594 üzenetére
Az elsőt a blueline oldalon találhatót használjuk. Megelégedéssel. Egy ingyenes app az external keyboard helper demo kell hozzá és tökéletesen működik minden gomb még a médiavezérlő gombok is. A tok meg tökéletes hozzá.
Jah! Megrendeltem másnap itt volt. -
Rodzser Mór
senior tag
-
fater01
tag
válasz
RoundRobin #5591 üzenetére
Igazad van. Elindul fastbootban is. Viszont az usb hibakeresésnek mindenképp bekapcsolva kell lenni.
Ugyan nem engem kérdeztél de a gps-hez itt a leírás:http://rootzwiki.com/topic/7539-guide-free-gps-bluetooth-sharing-between-android-phone-and-cm7-hp-touchpad/
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
fater01 #5572 üzenetére
ez megmagyaráz dolgokat. A készülékek egy részébe nem került recovery img. Így hiába frissítene, nem tud újraindulni, mert a frissítésben lévő csak felülírná a régit. De ha nincs mit felülírni..?
Hohó.. Ez nem így van. Attól, hogy (esetleg) nincs reco a gépben, még a helye ott van, a 'felüliráshoz' pedig az kell csak.
A másik kérdésre a fórumtársnak, hogy adb parancsra nem reagál. Nem is tud, mert ahhoz be kellene kapcsolni a készülékben az usb hibakeresést. Érzékeli hogy valami kapcsolódni szertne (ezért változik), de nem tud mert nincs engedélyezve. Fastboot módban sem fog tudni, mert ahhoz meg ki kellene venni az akkummulátort.
Az ADB parancsaihoz valóban kell USB debug mód, de a sideload parancs enélkül is megy. A készüléknek 3 módja van. Az egyik az 'usb boot' mód (cloverview a PC-n), a másik az ADB mód (ADB a PC-n), a harmadik pedig a fastboot mód. Utóbbihoz nem szükséges kivenni az AKKU-t, ami egy tablet esetében, átlag user számára amúgy is megoldhatatlan.
-
fater01
tag
http://androidportal.hu/2013-01-20/android-mentes-root-nelkul
Javaslom mindenkinek megcsinálni. Rootolt és nem rootolt készülékkel is működik. Nem rootolt készüléken a system appok nélkült kell választani. De le is van írva. Csak az adb driver kell hozzá utána már csinálja a dolgát. Usb hibakeresést be kell kapcsolni. Nálam minden eszközön be van állandóan kapcsolva amúgy is. Ha ilyenkor meghal a készülék, még mindíg van egy sansz, hogy visszahozzuk a halálból. És androidon a tetszhalál előbb v.utóbb mindenkinél bekövetkezik. Hiába mondod most magadban hogy nálam nem. Én meg azt mondom hogy igen. Tehát ezzel a módszerrel még a cwm reco sem kell, teljes mentést lehet csinálni a rendszerről 3-4 perc alatt. -
bagkri01
őstag
Frissítettem a gravity boxot és eltűnt a navigációs sáv, már kétszer újratettem a rendszert és egy újraindítás után ismát eltűnik a navi sáv, akkor is ha nincs gravity box. Ez miért lehet, esetleg valaki tud rá megoldást?
-
Garry84
tag
Átlagban pont jók a tesztek méretei...
Ezért kellene a hivatalos méret, akkor szerintem kiderülne a dolog. Bár ezzel a 138 dologgal nem tudom, hol találkoztam. A manual rajzai csak pontosak, legalábbis illene annak lenniük.
Azért gyanús nekem a dolog, mert 1-2 milliméter miatt nem fognak terveket változtatni a Teclastnál (ha ott készült a cucc), tehát elvileg ugyanakkorának kéne lennie.
Vonalzó nem elég pontos, tolómérő és tablet egyszerre valakinél?
-
rasky
senior tag
válasz
Garry84 #5581 üzenetére
Pedig az vicc, aki két neten/manuálban található képek alapján vonja le a méret következtetéseket...
A rendelkezésre álló adatok alapján nem jó hozzá a teclast pattintós, mivel van pár mm eltérés.
Hivatalos méret: Teclast P89 mini 200 x 135.6 x 7.2 mm
Op3nDott méretei tesztek alapján:
mobilarena: 199 x 134 x 8 milliméter
geeks.hu: 201×136×8én is lemértem vonalzóval és nem egyezett a teclast méreteivel, persze egy megrendelt tok pontot tenne ennek a végére.
-
Garry84
tag
Nem, nem az. Hivatalos, jó felbontású, fehér hátterű, merőleges Teclast promóképeket (nem sima fotókat) és a manualban lévő Op3n Dott tervrajzokat tettem egymásra. Azért nem mindegy az a korábban már feltételezett pár milliméter, mert a Teclast a rendelkezésre álló információk alapján kicsit keskenyebb. A mi tabunkra ELMÉLETBEN megfelelő pattintós Teclast toknál merült ez fel, ott 2-3 mm is gond lehet (Teclast 135.6, Op3n Dott 138). Tudom, hogy elvileg ez egy Teclast P89 mini ház, szerintem ténylegesen is az, nincs különbség. Olvass vissza, nemrég felmerült ez a méretdolog.
-
-
-
törölt tag
valakinek van olyan, hogy az oldalso hangeroszabalyzo gomb rendesen mukodik, es nem ugratja a hangot tobbszor egy lenyomasra?
-
fater01
tag
Ha ez igaz és miért kételkednék benne akkor ez megmagyaráz dolgokat. A készülékek egy részébe nem került recovery img. Így hiába frissítene, nem tud újraindulni, mert a frissítésben lévő csak felülírná a régit. De ha nincs mit felülírni..?
A másik kérdésre a fórumtársnak, hogy adb parancsra nem reagál. Nem is tud, mert ahhoz be kellene kapcsolni a készülékben az usb hibakeresést. Érzékeli hogy valami kapcsolódni szertne (ezért változik), de nem tud mert nincs engedélyezve. Fastboot módban sem fog tudni, mert ahhoz meg ki kellene venni az akkummulátort. Szerintem csere v. szervíz. Ott talán újra tudják húzni a firmware-t. Csak hát az idő. Viszont megnyugtató legalább hogy a hiba nem hardweres,
Az előző hozzászóló mondja hogy van recovery. Tévedtem.
Viszont teljesen jól működik a hárombetűs navi. Ez viszont pozitív.
-
Garry84
tag
Sziasztok!
Csak beruháztam egy ilyen gyönyörűségre, eddig minden OK. Lefutottak a frissítések is.
Szüleimmel már korábban távirányítással vetettem egy másikat, azon nem ment le a frissítés, recoveryben errort dob, de működik a cucc. Böngészni jó lesz úgy is. Hamarosan az a példány is a kezeim közé kerül, megpróbálom megnézni, van-e valami egyértelmű különbség a két példány között. Gyanús nekem ez a hibaszázalék, vagy túl sok, vagy túl kevés a "rossz" darab...
-
kippi86
tag
válasz
Rodzser Mór #5566 üzenetére
Mennyivel volt hoszabb az a kábel?Én a telefonhoz vettem a koliba egy 3m es usb kábelt és egész éjjel a töltőn volt mégis csak 80% körül járt a töltés.
-
válasz
Rodzser Mór #5566 üzenetére
Na itt van a kutya elásva.
Nem véletlenül olyan vastag. Na meg lehet, hogy ez is olyan, hogy felismeri a saját kábelét, és csak arról veszi fel a max töltést. A Samsungok pl így tesznek, a saját töltőjükkel töltenek gyorsan, az adatkábelről pedig max 500mA-t hajlandóak felvenni (ami amúgy egy elég intelligens viselkedés).
(#5561) Kavinton75: nem Samsungod van neked is? Mert akkor itt a magyarázat miért töltött lassan.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Kavinton75 #5561 üzenetére
Sziasztok.
Az igazság az, hogy nema tablethez adott kábellel töltöttem, hanem egy annál hosszabbal. Észrevettem, hogy a teszkós vastagabb, na nem sokkal, talán nem véletlenül. Legközelebbi töltésnél majd kiderül, hogy a gyárival gyorsabb e. -
gg72
veterán
Most ha jól értem, érdemes lecserélni a gyári töltőt valamilyen másra? Ha igen, mit ajánlotok?
-
-
pane
tag
válasz
RoundRobin #5549 üzenetére
Hátha segítek ezzel.
Kettőt vettem, de mielőtt bármit is csináltam velük megnéztem hogy van-e droidboot rajtuk. Mivel itt olvastam úgy is lehet ellenőrizni hogy ha van droidboot akkor jó a tab .
Ez elsőn volt és fel is ment a frissítés rá.
A másodiknak csak felvillant egy usb jel, na ezt nem lehetett frissíteni. Majd szépen visszavittem cserélni. -
Kavinton75
senior tag
válasz
Rodzser Mór #5554 üzenetére
Cseréld ki a gyári kábelt egy másikra és szerintem jobb lesz.
Amikor a telefonomat töltöm a 2A-es tablet töltővel, akkor kiírja, hogy a telefon lassan töltődik.
Kicseréltem egy Nokia kábelre és láss csodát, csak úgy ömlött bele a nafta. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
besaints #5559 üzenetére
Te úgy járhattál, hogy valaki vett egyet, frissiteni akarta és ne mjött neki össze. Erre visszavitte, a lelkiismeretlen alkalmazott pedig visszatette a polcra, anélkül, hogy megnézte volna, hibás-e.
Te pedig megvetted. Legközelebb ha a tescoban vásárolsz bármilyen műsz. cikket, a pénztár után 5 méterre azonnal próbáld ki, ha van rá lehetőséged. -
besaints
tag
válasz
golyani #5558 üzenetére
Hát ha ez hardware hibás, akkor bizony csere lesz ebből... Csak nagyon sajnálom, hogy még bekapcsolni sem tudtam, pedig olyan szép kívülről.. :-(
Amúgy ezt a készüléket könnyű téglásítani? A bootloader is meg tud halni?
Csak az bosszant még, hogy a CLOVERVIEW nevű eszköz sárga felkiáltójeles, a Driver feltelepítése ellenére, és a Windows olyan hangot ad ki kb. 10 másodpercenként folyamatosan, mint amikor egy USB eszközt eltávolítok. De az eszközön az USB ikon folyamatosan kint van (először fehér csikkal alatta, majd ez piros csíkra vált, nem jöttem rá mikor vagy miért).
-
besaints
tag
válasz
golyani #5545 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az akksi fel van töltve. Ugyanis ha nem a töltőre dugom (vagy töltő nélkül csak simán próbálom bekapcsolni), hanem a PC-re rádugom, akkor az USB ikon jelenik meg rajta, 100% töltöttséggel.
A Windows valami CLOVERVIEW eszközt talál, de nem talál hozzá Driver-t annak ellenére sem, hogy előbb feltettem a #4495 hozzászólásból a IntelAndroidDrvSetup1.2.0.exe -t. Ez a driver kell hozzá, ha esetleg én akarnám feltenni rá a gyári firmware-t?
Szóval úgy tűnik nekem, hogy a boltból egyenesen egy téglásított készüléket kaptam! :S
Ez a frissítéses probléma lehet, amit visszaolvasva láttam, hogy sokan írtak? Ebből lehet még készülékcserén kívül tovább menni? A driver-hez mellékelt fastboot/adb egyik parancséra sem reagál...Mit jelent, ha a USB ikon alatt fehér csík van? És ha ez pirosra változik? Mert ezt produkálja most csak.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Azt a töltőt sürgősen felejtsd el. Mielőtt kárt tenne a tabletben.
Bár az is lehet, hogy a tabod akkuja a hibás. -
scream
veterán
válasz
Lehet a kábel rossz.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #5553 üzenetére
Most nézem, hogy töltés közben lement 85%-ról 80-ra. Pedig a fény is levéve, 1-2 böngészőablak van megnyitva.
-
ZS3NI
őstag
válasz
Rodzser Mór #5550 üzenetére
Egész véletlen nem valami bóvli 1A-s töltővel nyomatod neki?
-
Rodzser Mór
senior tag
Kb 8 órája töltöm, 60%-ot ment csak fel. Eközben kb 1,5-2 órát használtam. Bazi lassan tölt. Ha böngészek, akkor nem is emelkedik a töltöttség.
-
golyani
őstag
válasz
besaints #5535 üzenetére
Ugyan ez volt velünk is. Barátnőmnek vetem egyet, az első ugyanígy halott volt a másodikat még a Tescoban lefrissítettem, az azóta is hibátlan. Töltő nem értem miért 2A-es Battery Monitor Widget szerint max 1,2A-rel tölt és úgy kb 5 óra a töltés. Még valami fóliát kell rá szerezni.
-
AllTheBest
őstag
válasz
RoundRobin #5517 üzenetére
Én tisztában vagyok a hibáival, nem is magamnak venném, hanem édesanyámnak, neki meg azok a hibák nem fontosak, ha lesz időm akkor a hétvégén veszek egyet
-
törölt tag
nem vartam csodat, es ajandek ennyiert, de ez a kijelzo azert baromi homalyos a kis felbontas miatt egy full hd hoz kepest
-
kippi86
tag
Már ezért megérte megvenni
és még az iso file okat is lehet SD re rakni
-
Ired
csendes tag
válasz
RoundRobin #5497 üzenetére
komplett fileok vannak az updateben?
nem csak patchek (20. bytetol 100-at kicserelni erre..)olyan tabrol amin eredetileg nincs droidboot, de felment ra a patch meg nem olvastam
ugyancsak nem olvastam olyanrol h volt droidboot, de patch nem ment felpersze nagyon kevesen nezik meg van-e droidboot.. illetve aki tudja h meg kell nezni es miert is van szuksege ra, azok nagyreszenek nincs is igazan oka updatelni
-
besaints
tag
Sziasztok!
Ma este vettünk egy ilyet a Tesco-ban (op3n dott w032i-c3 a papírja szerint), de nem akar bekapcsolni.
Csak egy nagyon picit felvillan a kijelzője, amikor a bekapcsolóját kb. 2 másodpercre nyomva tartom, de semmi. Olyan, mintha az akkumulátor lenne teljesen üres, pedig már több mint egy órája töltőn van. (A gyári töltőn: csak minimálisan melegszik, ez talán jót jelent, hogy ad le teljesítményt).Mit tegyünk? Hibás darab, amit vissza kell vinni, vagy normális ez így, és legyek türelmes, pl. hagyjam a töltőn egész éjszakára, és reggel hátha már indulni fog?
(A töltőjét rátettem egy másik készülékre, a telefonomra: azt tölti, vagyis a töltője úgy néz ki, hogy működik.)
Valami töltés visszajelző LED nincs ezen? Mert én semmit nem látok, ami világítana.
Előre is köszönök bármilyen ötletet, segítséget. (Itt a fórumban rákerestem, hogy akkumulátor, aksi, de nem volt ilyen találat..).
-
Mokush
tag
válasz
diablo1984 #5521 üzenetére
Nekem is úton van egy hasonló. Nem jó méret = not as described = (partial) refund
-
-
diablo1984
veterán
nem, vannak furaságok, pl 9"-osban 20,5x14-esként hirdetnek sokat, amit én vettem 8"-osként 21.5cm x 15.5cm-esnek van hirdetve, tehát a kínaiak azt sem tudják, hogy mit árulnak, mert a mi tabunk 20x14-es!!!!
van egy 7 colos tabom is, ahhoz 7"-os tok, méretpontos, egy mm-t nem moccan benne!
-
Quqesz
nagyúr
válasz
diablo1984 #5521 üzenetére
Sztem az 1-1cm nem nagyobbra való,max 8/9 méretre,de általában az ilyen tokok sztem nagyobbak ennyivel mindég....
isti84
1.Pedig de...vagy csere v nem frissíted és úgy is jó lesz.
2. ennyi,nekem is sd van benne és kész...Már csak egyre leszek kiváncsi,hogy 1év múlva kinek fog még működni a tab.....
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #5513 üzenetére
ahogy nézem, pont 1-1 cm-rel nagyobb mint a hirdetésben írt méret, így gondolom ez egy 9" vagy 10" tabletra való, rossz méretet küldött.....
-
róland
veterán
USB OTG működik.
(Épp most próbálom film lejtátszással.)
-
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
AllTheBest #5507 üzenetére
Szerintem csak addig, amíg el nem fogy.
Ez a készülék nem a tesco sikertörténetének lapjait fogja gazdagítani.Félre ne érts, maga a cucc jó, ennyiért pláne, de a járulékos szolgáltatások szinvonala gyakorlatilag nulla.
Ha később akarsz venni, szerintem csak akkor lesz rá esélyed, ha más országból hoznak ide, ott el nem adott készleteket. Ha hoznak, vagy ha eddig nem hoztak.
-
Vermilion69
aktív tag
válasz
RoundRobin #5512 üzenetére
Köszi, ez talán jó lesz, de szerda délután előtt tuti nem megyek.. majd előtte is kérek friss infót tőletek
-
diablo1984
veterán
ma megjött ez a tok a tabhoz, teljesen egyszerű, plusszos minden irányban kb 1-1 centivel, de a célnak megfelel főleg 500huf-ért, 2 hét alatt meg is érkezett!
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Vermilion69 #5503 üzenetére
Itt írta korábban valaki, hogy a váci úti tescoba ma érkezett 50 db, amiből ő megvásárolt egyet. Elvileg holnap de., vagy ma éjjel még tudsz venni, kis szerencsével.
-
gal3
csendes tag
Skype-ra használja valaki? Mik a tapasztalatok? Én próbáltam ilyen készüléket hívni laptopról, telefonról, másik ilyen készülékről, de elég lehangoló eredménnyel. A másik felet viszonylag jól lehetett hallani, de ahányszor én megszólaltam iszonyatos recsegés-ropogás, sistergés stb. vette kezdetét. Van valakinek ötlete, hogy lehetne kicsit javítani ezen? Legrosszabb Op3nDott-Op3nDott viszonylatban volt, de az összes többi variáció is elég lehangoló volt...
-
Zeki
nagyúr
-
UFO1
senior tag
Segítséget szeretnék kérni nem tudom végigolvasni mind az 5500 hsz.-t és vásárlás előtt lenne pár kérdésem (tudom kereső, próbáltam, de az is több óra lenne).
1.Típushibája van e, mint a telefonnak (akku jelzés, hosszú töltési idő, képernyő villogás, gomb lötyögés, stb.)
2.Wifi érzékenysége milyen, nem dobálja e el a jelet.
3.Olvastam ez is hülyén van particionálva mint a telo, de ott van választási lehetőség hogy SD-re telepítsem az app-okat, sőt utána is át lehet helyezni arra (root nélkül).
4.Frissítés nem oldja meg a fenti gondot ill. mire jó.
5.Játékok mennyire futnak rajta, mert telon reccenés nélkül mennek (az keményebbek is).
6.Ugye nem műanyag a kijelző, mint itt a végén olvasom, mert a telon sem GG, de valami ásványüveg.
Előre is köszönöm a válaszokat.Aki tokot keress annak kis segítség, itt nézelődtem és ez billentyűvel szerintem a legolcsóbb amit venni lehet és nem gagyi.
(#5503) Vermilion69
Én múlt héten Pesten az M5 mellett még láttam. -
AllTheBest
őstag
Sziasztok! Esetleg nem tudjátok, hogy meddig forgalmazzák még ezt a tabletet?
-
isti84
csendes tag
válasz
Vermilion69 #5503 üzenetére
Szegeden a Tacskó Extrában elvileg holnap várható némi tablet.
-
Vermilion69
aktív tag
Off topik keretében esetleg össze lehetne gyűjteni, hogy hol kapható még. Lehet apukának mégis vennék egy ilyen cuccot, szerdán vizsga után, de fogalmam sincs, hogy merre induljak.. Kálvintól Árpád hídig, onnantól 17 kerületig bezárólag van valamelyik tacskóban még bőven darab, aminél ha nem megy fel a frissítés ki tudom cseréltetni..?
Köszi, köszi aki megírja ezeket
-
isti84
csendes tag
Üdv!
Elnézést ha olyat kérdezek ami elhangzott már de nem volt időm végigrohanni a majd 5000 hozzászóláson. Bepótolom de nem most.
A hétvégén a családnak beszereztünk 2 ilyen masinát. Két dolog zavar. Az egyik hogy az 1.01-es frissítés megadja magát recovery módban, checksum error. Van-e vagy volt-e valami ez ügyben? Emiatt nem viszem vissza mielőtt valaki ajánlja ezt a zseniális tippet.
A másik a tárhely, de azt orvosolni fogom memóriakártyával. Emiatt sem viszem vissza. Nekem bejön. Könyv olvasásra és reggeli kómás netezésre vettem.
Üdv,
István -
törölt tag
válasz
Drótszamár #5495 üzenetére
nekem is inkább műanyagnak tűnik, de passz
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- Samsung Galaxy TAB S7 Plus 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest