- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ilyr
tag
Ha megy az angol, akkor itt van a témában egy bővebb magyarázat: [link]
Ha rövid magyarázat kell magyarul, akkor az EU területén ha magánszemélyként (azaz nem cégre) vásároltad a telefont, akkor a rootolás önmagában nem teheti semmissé a garanciát, azt az eladónak kell tudnia bizonyítani, hogy a rootolás okozta a meghibásodást. -
tibcsi0407
félisten
Ugye, hogy milyen jól álcázom magam?
Itt a hivatalos Oneplus állásfoglalás:
The technical process of rooting or unlocking the bootloader does not void the warranty of a OnePlus device. However, we strongly suggest for you to only root or unlock the bootloader of your OnePlus device if you are confident in your understanding of the risks involved.
By accessing resources regularly unavailable to the software, you may damage your hardware during or after the procedure. Such damage is not covered under warranty. In warranty handling, we will first need to verify that any faulty behavior is unrelated to rooting / unlocking. -
Scarabeus
aktív tag
Szerintem légy türelmes, és ne ugorj bele egy 6/128ba végső kétségbeesésedben. Igazából 7T Pro kéne neked, az időtállóbb darab még ha nüansznyi is a különbség a 2 teló közt. (Nekem kb. a még ennél is gyorsabb töltés lenne az egyetlen, az hogy 855+ szerintem játéknál max. ha számít)
-
Scarabeus
aktív tag
Ez az én átlagos RAM használatom úgy, hogy kb. 2 tucatnyi appot használok napi szinten és nem lövöm őket ki csak alkalomszerűen ha valami beragad / rosszalkodik. Elvileg elég, de hangsúlyoznám, hogy jelenleg. Mivel egy picit túl agresszív a memória kezelés és nem tárol el benne annyi mindent mint amennyit lehetne (mondjuk az app újratöltés ritka, de ha Chromeban 20 oldalad van nyitva azok szvsz nem fognak mind eltárolódni ) így nem használok el 5 GB-t sem. Ebben 0 játék van.
Viszont a jövőre gondolva és arra, hogy 2 neadj' Isten 3 év után mennyivel tud nőni az alkalmazások memória igénye én nem vállalnám be a 6 GB-t 2020ban.
-
pcnet
addikt
Szerintem csak nagy általánosságban írják amit írnak garanciával kapcsolatban. Gyártónként eltérő a garancia. Pl. Apple cuccokra 1 év gar van akármelyik GSM boltban veszed. Ha hivatalos resellertől, akkor 2 év. De ha nem magánszemélyként veszed, akkor csak 1 év. Samsungnál ha hivatalos resellertől veszed, 2év. Ha EU tagállamból származik, 1 év. Ha EU-n kívűlről, akkor nincs garancia. Tehát így kijelenteni, hogy 2 év bolti/gyártói/forgalmazói garancia van, lehetetlen. Esetleg ha konkrét márkára kérdezel, lehet pontos(abb) választ kapsz.
De még OnePlus support is adott egymásnak ellentmondó választ GB-es vásárlásra gar ügyben.
-
Scarabeus
aktív tag
Nekem is sántít a dolog, régebben lehet tényleg volt olyan még kezdetekkor (emlékszem itt fórumon talán Timer kollégáék is diskurálták a 3as vagy az 5ös topikjában, hogy most 1 év vagy 2 év), hogy csak 1 évet adott volna a Oneplus, viszont ez nekem elég furcsának tűnik, hogy van hely ahonnan 2 évet ad, és van hely ahonnan 1 évet. Más gyártónál se hallottam még hasonló policyről. A Turbado meg önmagában érdekes, kis plecsniben azt írják, hogy "2 év teljeskörű garanciát adnak párhuzamosan a gyártói garanciával..." Na ez nagyon sok márka esetében egyátalán nem helytálló szerintem elég nehezen hiszem el, hogy pl Samsunghoz és Applehöz a gyári garit adják.. Az hogy a kollégának megjavították az onnan származó készüléket garanciában engem igencsak meglepett és akkor lehet mégiscsak igazat mondanak, de nem venném készpénznek 1 pozitiv tapasztalat miatt továbbra sem.
Megnéztem most FAQ-t, csak a oneplus.netcom-os (rég frissítették ezt a FAQt, már jó ideje nem net, hanem com) száramzási helyű telefonról írnak, de oda a 2 évet. -
hard74
senior tag
Figyelni kell a hirdetéseket folyamatosan, én is így jutottam április elején egy 19 novemberi 7pro-hoz,szemtelenül jó áron még bő másfél év hivatalos garival.Nem volt meg papír alapon az Order number, csak az eladótól kaptam egy számsort, és ez alapján (+imei) igazolta a support, hogy 21 novemberig garis.
-
Scarabeus
aktív tag
Szerintem bőségesen elfér, erre van a fórum, offba tesszük, akit nem érint teker tovább. Legalább tudok kivel beszélgetni itt.
@gippazoid: Értem, értem, ha tényleg nagyon jó áron lett volna biztos én is elgondolkodtam volna egy gearbest rendelésen. (Mondjuk a jó árnak ilyen 110-120kra gondolnék, de mivel most hivatalos oldalon 210k, még 150-re se tudják leakciózni szvsz. ennyiért meg inkább 1 éves használt gyári garis amit én felújítottam a szervízzel)
-
gippazoid
őstag
Az OP-sek többen többször is azt írták nekem hogy gearbest-es eladás is garanciális. Meg van írásban tőlük.
Amúgy pedig olcsóbb volt annyival a teló, hogy egy fizetős főpanel csere is belefér és akkor sem éri el az eredeti OP-s árat.
Kockáztattam.
Amúgy sosem lenne ilyen telefonom mert 180-200e Ft-ot tavaly nem adtam volna érte. -
Scarabeus
aktív tag
Abszolút megértem, bár ha számlával tudja igazolni hogy az utolsó forintig már ki van fizetve nem fogják letiltani, de okés, értem, nekem is a oneplusos rendelés volt a legmegbízhatóbb és legszimpatikusabb. Egyébként ez a garancia még mindig jónak mondható, mert általában 1 hét alatt tényleg viszik-hozzák megjavítják (csak ugye nekem 10 munkanap lett belőle, bosszantó volt, mert mindenki másnak csak 5) még csak a szervízbe se kell elfáradnod, ami ha vidéki vagy nem is biztos, hogy egyszerű a többi márkánál. Mivel lehet 100kmre van a legközelebbi, itt meg az UPS bármelyik faluba elmegy a telóért.
Gearbestet meg hasonlókat én se játszanék be semmi pénzért.
-
Scarabeus
aktív tag
Közben javítottam, 730Gre emlékeztem de már megerősítették hogy 765G lesz benne. Őszintén ez a G-s 700as széria nekem full homály mit tud, én csak a 800as szériával foglalkozom ugyanis számomra lehető legjobb kell.
Persze este okosabbak leszünk, én drukkolok neked.
Annyit még a Telekomosról, hogy ha minden igaz gyári garanciás az is, mivel hivatalos reseller. Nem problémáznak elvileg a garanciáztatáson onnan származó telefonnal, sőt ha itt egy kolléga Turbados telefonját is megcsinálták akkor szinte biztos vagyok benne hogy a szolgáltatósat is. Persze ezt csak gondolom, megerősíteni nem tudom.
-
Scarabeus
aktív tag
Hetente kerül fel ilyen állapotú 1 év garis teló apróra, de tényleg napok kérdése, ha meg kifejezetten jó ajánlat (amit említettem 7T Pro Telekomos 8/256 2020. júniusi vásárlás potom 180kért) akkor meg csak órák. Persze az is lehet hogy helyileg rossz helyen lesz neked és órákat kell érte utazni, én ezt semmiképp nem postáztatnám, csak személyes átvétel, de akkor is megérheti még.
Nézd gyakran az aprón, naponta többször. A Nord-dal az a baj, hogy dupla előlapi kamera noccs nekem borazlom lenne (S10+ot néztem MM-ben hát tényleg csúnya volt) a 4 hátlapi kamerából tudod, hogy legalább 2 csak dísz (makró, mélységérzékelő ezek mind kuka modulok szerintem) és a Snapi 855 se egy 765G szint, na meg UFS 3.0 QHD+ és nagyon sok érv szólna még a 7 Pro mellett.
Persze, ha jóval olcsóbb lenne mint 150k, ami kb. 430 Euró akkor jó lehet a Nord. De ezt erősen kétlem, én is 500 euró körüli árra tippelnék, az pedig már 175k
Közben ránéztem hivatalos oldalra, mind a 7 Pro mind a 7T Pro out of stock most ott is. -
Scarabeus
aktív tag
Persze, ha adják az accountot amiről volt a rendelés akkor sima ügy, viszont manapság ez szerintem ritka.
Statusbar: óra, térerő, wifi ikon, ezek relatíve erősek voltak fehér háttérnél, valamint igencsak haloványan az ujjlenyomat olvasó. Nemtudom, mert amit én használtan vettem AMOLED 1 éves telefonokat mind bevolt égve.. Viszont csere után az S7 Edge nálam 1.5 év után sem égett be, úgyhogy szerintem hardcore use miatt lehetett itt OP7 Pronál is (tegyük fel napi 4-5 óra kijelző idő), hétköznapi használat mellett szerintem semmi baja nem kéne, hogy legyen, és remélem nekem is bírni fogja a max 1-2 óra kijelzővel a strapát.
-
Scarabeus
aktív tag
Ha megvan fizikai formátumban a oneplus.com-os order összesítő papírka (kvázi 'számla' csak talán árak nélkül) akkor biztos lehetsz benne, hogy onnan van a teló. Csak az order numbert meg az adataidat kell garanciáztatáskor a supportnak megadni és ők létrehozzák neked a repair requestet. Ha nincs meg ez a papír, én nem biztos hogy bevállalnám, bár magát a papírt nem kell elküldened szóval fotó is elég lehet, IMEIt összevetve a telefon-papír-doboz közt 100%os biztonságot ad szerintem.
Ez egy jó ajánlat egyébként, gyanítom én is, hogy ez 2-3 hét múlva már nem lesz meg sajnos. Azt javaslom hogy mivel 1 éves, engedj rá egy Display Tester appot vásárláskor, ne járj úgy mint én, hogy hiszel az eladónak és menüben bóklászva nem látod ha be van égve. (Nekem cserélték gariban, szóval végülis megoldódott, de ha nem így lett volna akkor nagyon bosszankodtam volna, hiába 1 órán keresztül nézegettem, nem vettem észre helyszínen csak otthon PDF olvasásakor.)
-
*Mukeey*
addikt
Én 6t-ről váltottam. Direkt 7pro-t szerettem volna, árban ez volt a legjobb. Kijelző fantasztikus, nincs hozzá fogható sztem a piacon. Ami legalább ilyen, az mind lyukas.
Akku kicsit halványabb, de a sok Samsung után megszoktam már. Nyugodtan szerezz be egyet, ha találsz valahol, mert elég gyorsan el szokták vinni őket -
Scarabeus
aktív tag
Miaz hogy, pár napot élnek meg az aprón a gyári garis 7 Prok illetve 7T prok 150k környékén. Annyi, hogy szerintem már legalább 8/256osat vegyél. Gondolom hosszútávra lesz. Ajánlott egy nap sokszor rálesni. Viszont ha így van a dolog 10-20k különbség szokott lenni a 7Pro és a 7T Pro közt, ha lett volna aprón amikor én veszem, az utóbbit vettem volna.
Szoktam még én is nézni a piacot, hogy mi a helyzet, és úgy 1 hete volt Telekomos 2020 júniusi 7T Pro 180kért. 2 órája volt fent, a hirdetés de már jegelve volt, azthiszem az BB közeli ajánlat volt egyben.Gyári szilikontokot használom én is, egyátalán nincs vétlenérintés és a full gesture mód is tökéletes vele.
hard74: Ezeket leszámítva nekem sincsen és valószínűleg ezis megintcsak egyedi hiba. Úgy tűnik ezekkel megvagyok áldva.
-
Scarabeus
aktív tag
Szia! Hosszú távú tapasztalattal én nem tudok neked szolgálni, ugyanis kb. 1 hónapja használom ezt a telót S7 Edgeről váltva, de azért leírnám az eddigieket. Én azt az elvet követem, hogy használtan veszek telefont jóval olcsóbban mint az új még legaláb bő 1 év gyári garanciával, aztán ha van valami nyűgje érvényesítem. Szerencsére a hosszú ügyintézés ellenére (ami minden bizonnyal egyedi eset volt) itt is orvosolták a szokásos AMOLED panel beégést (ugye nem írtad, hogy új lesz vagy régi) illetve egy szerintem a Oneplus család gyengeségének számító (ugyanis a legelső Oneomban is ez ment tönkre) kihangosítást. Ezeket leszámítva nagyon szeretem a telefont, a 6.67 notchmentes 90hz panelnek nincs párja a piacon szerintem. Hatalmas élmény használni. Ez mindenképp a 7 Pro mellett szól a 7T vagy a Nord-dal szemben szvsz. Mivel új az akksim, ha nem is a korábban leírt 6-7, de 4-5 óra SOT jön nekem QHD+ felbontással (nem is értem aki leveszi FHDra egy extra félóráért, én igenis látom a felbontásbeli különbséget és utolsó lenne, hogy szándékosan butítsam a telefonom) 90hzen.
Tudni kell, hogy én Beta szoftvert használok (legújabb Open Beta 16), és ezzel kapcsolatosan jegyezném meg, hogy 2 nap alatt 2 súlyosnak mondható hibát észleltem. Első az, hogy telefonálás közben nyitottam volna meg a Chromeot és teljesen befagyott a telefon. A hívás nem szakadt meg, csak 3 perc múlván. Aztán semmire se reagált, csak a force restartra egyszerre történő volume UP és bekapcsoló gomb hatására.
A mai anomália pedig: Kiveszem a telefont a zsebemből, ránézek és ezt látom:
Szintén csak force restart oldotta meg, ez még ijesztőbb volt számomra mint a képernyővel történő lefagyás. Gondolom ezek a Beta szoftver miatti problémák, és remélem nem fordulnak elő többet csak gondoltam megosztom, hogy ilyen történt. Stabil ROMon szerintem aligha fordulnak elő fagyások meg modem Crash.
-
enginev3.0
félisten
Üzemidő átlag 4-5 jobb esetben 6 óra SOT
Nincs semmi baja, nem nagyon panaszkodott még itt senki
Nekem s7 edge óta nem kéne edge nélküli telefon, de mindig szilikon tokban hordom, ez megkönnyíti a fogást, bár anélkül is lehet használni, olyankor is inkább a csúszósság a nagyobb gond
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest