Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PistiSan

    addikt

    válasz magyarl #6942 üzenetére

    Én LineageOS-el használtam, és Magisk Root-al a telefont nagyon sokáig, nem is volt ezzel a felállással gondom, aztán pár hónapja a K&H úgy döntött, hogy a mobilbank alkalmazásuk nem működik módosított operációs rendszerű telefonokon.
    Volt szerencsém olyan appokhoz, amik nem mentek root mellett, a MagiskHide ezt szépen meg is oldotta, SafetyNet rendben volt. A KH viszont úgy ahogy van a teljes LineageOS-t letiltotta a fenébe, illetve egy rakás Xiaomi telefont is. Megoldásokat írtak, Xiaomiban el lehet rejteni a telefon oprendszerének valami típusát, hogy kiolvassa az app, után menni fog. LineageOs-ben, valami rendszerfájlt kellett átírni hozzá, ami bosszantó, hogy minden frissítés után ez a fájl vissza áll, ezért újra kell csinálni ezt a műveletet.
    Kérdés az, hogy a többi bank mikor fog ezekhez hasonló dolgokat bevezetni, mert azt tisztán látszik, hogy egyre kisebb az a réteg aki rootolja a telefonját, a maradék pár felhasználóval pedig nem érdemes foglalkozniuk, a "biztonság" mindenek előtt.
    Én végül lecseréltem a telefont egy Samsung A52 5G verzióra, amivel teljesen elégedett vagyok, a OnePlus egyenlőre gyári beállítások visszaállítása után a fiókban kötött ki, lehet családban még jó lesz valakinek, vagy tartalék készüléknek megmarad.

    Igen, Clean Install kell!

Új hozzászólás Aktív témák