Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
hwsw.hu ezt írják
"A beviteli lehetőségekhez hozzátartozik, hogy sehogy sem sikerült magyar ékezetes karaktereket előcsalogatni a mobilból, és egyelőre nem is tudni, lehet-e majd valaha ékezetesen írni az N8-cal"
Igaz?
-
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Memória kártyát nézek az N8-ba. Nem tudom, hogy melyik a leggyorsabb kategória? : Class1..4
Szerintetek? -
Vannak uj videoim az uj programmal az N8-rol es a C7-rol is.
Sajnos mindjart lemerul az iPhone, es nem is emlekszem a YouTube jelszavamra (Google hitelesitessel szoktam desktopon belepni na), ugyhogy majd otthonrol toltom fel oket. -
Endr00
aktív tag
Extreme Digital 150 pénz
-
gyoref1
aktív tag
Bad news

T-mobil info Nov vége Dec eleje !!!! -
sunone
aktív tag
juhhééé... elkezdték szállítani a C6-01-et,
karácsonyra meglesz az akciós N8-C7-C6 sor a szolgáltatóknál :-) -
jacis
nagyúr
Eléggé elszaladtak szegények az árral

-
A nagyítást nem befolyásolja, mert csak a két pont távolságát használják fel, az meg inverzió során nem változik. (Pont azért lehet spórolni.
)Egyébként van ilyen teszt iPhone-ra, csak egy kicsit más eredménnyel: már a legelső 2G-s iPhone is öt ujjat simán és pontosan kezel, torzulás nélkül. 2007-ben! Van még pár ilyen, pl. a Wave vagy az SGS.
Lord Zero: Konkrétan zavarni nem fog.
Csak a lehetőségek tárháza szűkebb (billentyűzet, forgatás-gesztus, játékok...) -
Sarlon
aktív tag
Hétköznapi használatban milyen hátrányt jelenthet ez?
Mondjuk kép/térkép/böngésző nagyítása pinch zoom-al... Hogy te épp bele akarsz nagyítani vmibe és elugrik máshova, vagy inkább kicsinyíti és nem nagyítja.. Mert az elég idegesítő tudna lenni.
No nem azért, hogy hasonlítgassam, de iPhone 4 re nincs ilyen teszt?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Nem biznek ebben, csak egy idealista lehetoseg. Sajnos a T1021-nek nem talaltam meg az adatlapjat sehol se, illetve a C7-ben se tudom, hogy mi van. Ha ugyanaz a kontroller, van remeny. Ha nem, nincs.
-
Mindenkinek: 1) Nem, ez szoftveresen nem orvosolhato. A harom ujjas probanal latszik, hogy a mar letett ket ujj helye torzul el, ezzel szoftveresen nem lehet mit tenni. Esetleg a kontroller firmware-et lehetne ujitani, mar ha egyaltalan online programozza fel a vas, nem pedig ROM-ban van - de erosen ketlem hogy ez megtortenne, vagy lenyegi valtozast hozna.
2) A jatekokat eleg jol befolyasolja: lehetetlen ket ujjat tokeletesen kihasznalo jatekot irni ilyen korulmenyek kozott. Peldaul egy FPS-t nem lehet ezzel iranyitani. Viszont annyi belefer, hogy pl. van ket gomb egy vonalban a kep aljan a sarkokban, es azokat tudja egyszerre is erzekelni, hiszen az inverzio ezt a tenyt nem rontja el.
Peldanak el tudok kepzelni egy flipperjatekot.
3) Ismetlem, ez nem javul meg. Az alkalmazasfejlesztok se sokat tehetnek vele, hiszen mar keszen kapjak meg az erintesesemenyeket. Ha nem lennenek torzulasok es osszeakadasok, csak az inverzio, akkor azert pl. MT billentyuzetret lehetne irni, hiszen tudjuk mi volt az elso leutes.
4) A C7 ennel lenyegesen jobb. Apropo C7, kulsore szerintem tovabbra is csuf, viszont meglepoen vekony, erzetre kb. az iPhone-ommal egy vastag.
Es 5), fontos: az, hogy a videon meg-megakad a korok mozgasa, tehat darabosnak latszik, az a programom hibaja. A redraw() metodust hivtam az update() helyett.
-
-
Csak erős idegzetűeknek: ilyen jó a multitouch N8-on. [link]
A C7 egyébként jobban bírja, az nem invertál. Viszont szintén dualtouchos. -
Sarlon
aktív tag
Ezt honnan tudod?

15-től már meg is lehet vásárolni, vagy csak akkor kezdik el hirdetni, hogy maaaaajd valamikor lehet kapni...?
Mert itt még a hírét sem hallani... -
rakloo
aktív tag
Valaki esetleg nem tudja,hogy Mo.-n mely szolgáltatóknál lesz elérhető?
-
Pepita! N97 minit eladtam, az első volt a tulajnak, hogy nyitva hagyott mindent. Felhívtam a figyelmét, hogy ez okostelefon, zárja be ami nem kell mert előbb utóbb besokall.
kp78!
Az okostelefon kifejezés is durva volt az N97 új tulajának, ram meg E: meghajtó? Bakker csak nézett....rakloo! E90-be a piros gomb = bezárás! N97-ben = háttérben futtat. Kis kitérő volt.
[link]
[link]
Ebbe az újabb N97 mini már belehalt volna. Nagyon remélem az E7 nem omlik be ha szinte minden fut. Ami igazán memóriát eszik az a netezés. -
Gabor113
tag
egészen bíztatóan mennek lefelé az árak, hivatalosan még meg sem jelent de már a GSM line-nál is van ~120körül "akciós". Ez bíztató, így még reális lehet a szolgáltatós 90-100-as ár is.
-
No mielott valaki mas eszrevenne a bugot, a "processz hibernacio" szoval csak a swappelest irtam le mashogy
Kell ez a kave, hogy ne beszeljek faszsagokat. Szoval mobilon nem jellemzo, csak a Linux-alapu cuccoknal fordul elo, hogy swappelhetnek - es csak a Maemo csinalja gyarilag. -
válasz
Lord Zero
üzenetére
Abban az esetben hasznos feature, ha az alkalmazas lementene az allapotat halal elott, de ez nem trivialis, ha a rendszer elobb lo, aztan se kerdez. Pl. Elkuldod hatra a bongeszot egy hosszu hozzaszolas irasa kozben, es mire visszavaltanal, az elparolgott... Nehez ezt igazan jol megoldani. Igazi processz hibernaciot nem lattam meg sehol se.
Egyebkent valoszinuleg ezert van az, hogy az S60 alkalmazasok tobbsege azonnal ervenybe leptet minden valtoztatast - egyreszt ez az eloiras, masreszt nincs olyan jelzes a rendszer felol, hogy "itt egy celtabla, fogd es fuss, barmikor lelohetlek".
-
Lord Zero
addikt
ahh, akkor már értem (ennyire nem ismertem a symbian anatómiáját) - azé' ez nem rossz fícsör, nemtepár?
#1421 rakloo: én nem akarok rossz lenni (de
), de ez az átlagjúzeres dolog... hogyismondjamcsak... azt gondolnám, h egy felső(bb)kategóriás okostelefon választása/használata valamilyen szinten - ha nem is szelektál egy júzer-populációt, de - megkíván egy bizonyos mérvű rálátást.. úgy értem, mindenki szeretné tudni, mit csinál (legalább kábé), nem? aki ilyesmi kütyüket vesz, legalább marginálisan fogalmat alkot az "exit"-ről például...
tévedek? -
válasz
Lord Zero
üzenetére
Ha elfogy a RAM, a Symbian definíció szerint elkezdi ritkítani a futó alkalmazásokat, akár azt is, ami előtérben van (a felhasználó nagy örömére, szerencsére csak ritkán jut el ide). De ez ellen védekezhet a program, ha azt mondja magáról, hogy "én egy rendszerfolyamat vagyok, hagyj békén" - valószínűleg ezt csinálja az Ovi Maps is, a többit már nem tudom

A processzgyilkolás úgy emlékszem pusztán orosz rulett jellegű.
-
Lord Zero
addikt
ez a dolog felkeltette az érdeklődésemet, kipróbáltam az e66 telómon, igyekeztem csontra fogyasztani a memóriáját:
quickoffice - abból is a ppoint (és abból is az edit/szerkesztési mód)
naptár
ovi maps - aktív navigáció
opera mobile (wifi) - és nem cacheből, péhá fórum lehívás
opera mini 5.1 (natív) - lsd. előző
Mdictionary
divxplayer - avi file play
zenelejátszó
puzzle magicitt már 5 mb alatt járt a drága
, és egy újabb média (flash videó) megnyitása már nem volt az ő tetszésének való (nincs elég memória blabla). érdekes, h nem a fenti sorrendben nyitottam az alkalmazásokat, volt itt egyéb játék is, sudoku, TR, rendszeralkalmazások (beállítások, névjegyek, stb) de egy idő után ezeket kilőtte (rákérdezés nélkül), nem láttam az aktívan futó programok között. önkarbantartás - ami egy átlagjúzernek jól jöhet, én jobb szeretem tudni, mikor mi fut, és magam elkövetni a kill application nemes tettét
lényeg, h hamar meghalt szegénykém, ez tény (dehát ez csak egy ósdi s60), viszont utolsó leheletében is pont úgy pattant, mint első szusszra - ez tetszett. ha újra életre hívtam egy progit (pl. navigácó), rögtön ugrott, és oda, ahová kellett.ha ez megvan a fenti S3 példájában, szeretni fogom
-
válasz
Lord Zero
üzenetére
Azért azt is vedd számításba, hogy a júzer nem feltétlen tartja számon azt, hogy hány alkalmazást tart nyitva éppen, csak teszi a dolgát. Mondjuk ez különösen 3rd Ed. FP1 előtt volt necc, amikor még nem jelezte az ikonoknál, hogy fut az app.
Az i4 köszöni szépen, ugyanolyan sebes mint szűz állapotban.
-
Lord Zero
addikt
nos, az ilyen júzereket jobbára puha gumival bélelt falú szobába kellene zárni ; ]]]
37 app. után egy +3D alkalmazás elindítása egy steril laboratóriumi mérésnek jó, csak kábé olyan életszerű, mint autópályán száguldó roadsterben mondjuk a fűnyírás kényszerítő vágyának eleget tenni...: )))szerk.
a sebesség a lényegi paraméter (ebben egyetértünk), nem egy újabb, n+1 start app... az i4 hogy bírja a fent vázolt esetben? -
válasz
Lord Zero
üzenetére
Ja, ez így egész baráti (nálam az i4-en 40 MB RAM szabad most 18 nyitott alkalmazás mellett, 512-ből), jobb kérdés az igazából, hogy egyrészt milyen a sebesség (tárgyaltuk), illetve mit csinál a rendszer, ha ráindít a júzer egy 3D-s játékot, ami 60 MB RAM-ot szeretne például.
-
Lord Zero
addikt
kérdés, hogy mik futottak - a kérdés jogos.
szeretném hinni, h ebbe a 37-be belefért azért a navigácó, videó lejátszás, letöltés WIFI-n, quickoffice (még ha csak read-only is), BT transzfer, és minden, ami nem csak kétklikkes beállítás-program (esetleg csapdaként: manuális hálózatkeresés egy nemlétező/jelnéljüli szolgáltatóhoz, nyilván 3G-n
)
ha igen, akkor nem tűnik rossznak...szerk.
Karma 1415: való igaz. és csak h tiszta legyen: nem azért linkeltem, h villogni hagyjam az S3-at, hanem mert tényleg nincs fogalmam egy ilyen helyzet viszonylagosságáról - 37apps/38mb free ram: szerinted ez jó paraméter? -
Lord Zero
addikt
oké, csak mindig egy adrenalin-fröccsnek élem meg, mikor ilyeneket olvasok, h háddehogylehetilyetkétezertízben, és különben is mér nincs benne vibrátorszopó-automata funkció, etcetera, etcetera.
elfelejtettünk valós igényekhez mérni és méretni, ezt üvölt a hszekből
ha az E7-re vágyó 1000 emberből 2-nek még plusz sokszáz giga kell, majd választanak mást, vagy vesznek N8-at és egy kakaóbiztos, összegöngyölhető gumiklaviatúrát és jól feldugják rá az usb-t. cserébe van 998 happy júzer.
legyen már egy épeszű határa az elvárásoknak és egy okos moddolása a kompromisszumoknak
elnézést, igazából nem neked szólt, csak jajongtam itt kicsit az éterbe bele..
szerk.
gondolom az all the standard applications fedi a böngészőt is, de ahogy mondod, bennem is kételyt ébreszt a sebesség... -
Kasya
nagyúr
Ugye kérdés, hogy mik futottak. A szoftwer alap programjai és azzal egyen szintűek biztos nem fogllnak (v. terhelik le a mobilt) annyit, mint ha dokumentumokat, bőngészőket stb nyitnál meg. Ez WinMo-nál is tapasztalható.
Mini USB: Évek óta, mióta WinMo-t használok, nekem ez a töltés jött be a legjobban. Elfelejtettem az útra töltőt vinni? Ilyen kábel mindenkinél van. Esetleg nincs sz.gép a közelben? 220-as adapter, amibe betudod dugni az usb-t, szintén jó megoldás. Igazából ez egy nagyon könnyen járható út, ha megismered.Az E7 kijelzője képminőségben, karcmentességben, vagy milyen minőségbeli különbségben üt el az N8-tól?
-
válasz
Lord Zero
üzenetére
Jólvanna, csak jól esett. Nem szeretem a romantizálást.
Egyébként nekem sose volt fontos az SD slot, sőt. 8 GB belső flash, ami nem FAT32, és én már happy vagyok (most 32-vel meg végképp).
Azért arra kíváncsi lennék, ennyi nyitott alkalmazással milyen gyors.
Főleg a böngésző, amiről tudom, hogy nem szabad beszélni, mert úgyis cserélik
-
Lord Zero
addikt
válasz
Kolondrum
üzenetére
az E7 margójára:
éljük már túl valahogy azt, h nincs SD bővíthetőség... Egyszer gyártana jó telefont de nem tud.... - szerintem biztos hallottál már olyan telefonokról, ahol szintén van egy háttértár plafon, és/de ettől még jók...(igazából ez Karmának is szól, nem kell visszatetsző ...Van 16 GB tárhelyed és kuss hangvételre/mezsgyékre navigálni, ez azért nem egy vendetta-kaliberű dolog. nincs benne, pont. van még ilyen, magad is tudod).
ennyire rohadtul gigabájt-fölöslegben tobzódtatok eddig, h most gyászolni kell?más:
a RAM (engem) sokkal inkább aggaszt...
aztán találtam egy ilyet:Symbian^3 multi-tasking in action - running all the standard applications (37) at the same time - with 38MB of RAM still free

nem tudom megítélni a helyzet viszonylagosságát (értsd: a többi trónbirtokos készülék hogy áll ezzel) - szerintetek?
szerk.
ez gondolom egy C7 volt (E meghajtó), de a lényeg ugyanaz (sőt, annál jobb, mert nekem úgyis az kell) -
Az marha sokat számít hallod a mérete... Az E90-be szabadon van legalább 73mega ram amivel nem tudtam még kiakasztani a böngészőt meg úgy semmit, de az N97 mini úgy lehalt ahogy kell, lazán kiírta, hogy kevés a memória. Alapból ha 50 mega ram szabadon volt.
jacis! Részben. annyi féle töltőm meg adatkábelem van a különböző nokia telefonjaimhoz ,hogy már sok. Valami egyezményes dolgot igazán bevezethetnének. Úgy tudom kötelező is lesz lassan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)