- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
válasz
#16820480 #1951 üzenetére
fúú, nekem már fogalmam nincs miből indultunk ki
Akkor azt mondom, hogy ezt a telót legalább eladja valami. Rendben, hogy ez neked épp nem szempont, most ezzel nem tudok mit kezdeni, mindenkinek más számít. A többi ^3-as mobilban viszont semmi nincs ami kelendővé tenné. Talán a kapacitív kijelző
, na ne röhögtesse már ki magát a nokia.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#16820480 #1933 üzenetére
"ahogy mp3 lejátszásban sem érték utól egy értelmesebb mp3 lejátszó szintjét"
anno utolérték.... csak hát amikor nekiálltam okostelózni mindha ott nem lenne szempont. OK én érzékeny vagyok, ha tetszik vájtfülü de egy S100 hangminőségre, SNRre katasztrófa, egy SGS meg csak nagyon rossz. De ahogy hallottam a moto droidja se "tökéletes"..... mind mind fényévekre elmarad a régi iaudio mp3 lejátszomtól. (Szivesen meghallgatnék egy N8at vagy akár egy alap X2öt.... ezt nemsokára meg is teszem.)
piac diktál az átlag nem hallja a rémítő difit, max ha egymás után pakolná a fejére.... mobilarena meg még az S100nál se vette észre, hogy dehát itt irgalmatlanul szar az SNR.... (Ehez nem kell vájtfülünek lenni.)
-
stewe780
őstag
válasz
#16820480 #1933 üzenetére
Egy mp3 lejátszóval szemben már nem tudom, nem kívánom megvédeni az N8-at. A fényképező témában viszont benne vagyok annyira, hogy lássam a paramétereken, hogy ez ma a mobilban a maximum. Nem egy komplett kompakt fényképező van benne, de ezután már csak súlyos design problémákkal küzdve tudnának többet kihozni (lást az optikai zoomos fényképezős mobilok).
-
stewe780
őstag
válasz
#16820480 #1895 üzenetére
Eddig a pixelszám, most meg az optikában keresed a hibát. Nyugodj meg, abban sincs. Azért ilyen kicsi, mert nagyon közel van az érzékelőhöz, és nincs optikai zoom benne. Amúgy egy f2.8-as 28mm-es optika, amire odabiggyesztették a Carl Zeiss feliratot. Ezek a paraméterek nagyon jók, még a hagyományos fényképezőknél is tiszteletre méltó paraméterek. Optikai zoomos gép meg néha kijön mobiltelefonnal az oldalán, szvsz förtelmesek.
-
Misály
addikt
válasz
#16820480 #1901 üzenetére
Ebben egyetertunk, de mivel mar van egy nyomoronc hdtv-m engem azert erdekel, es a mostani telefonom szar kepeket csinal, erdekel az n8, mivel nem vagyok profi fotos es igy a jobbfajta fenykepezore felretennivalot elkurhatom bringara.
Az n73 fotoit nem ismerem de nekem fontos hogy szinhu legyen a kep na egy 5800 minden csak nem az, kontrasztot meg hirbol sem ismeri.
Jah es meg mindig nincs a t-nel
-
Galahed
senior tag
válasz
#16820480 #1881 üzenetére
egy fenykepezonel messze nem a megapixelen van a hangsuly...
jelenleg legjobb a kameraja a mobilok között. (1 / 1.9 a CCD aranya) ezert rendkivul jo a kepe. kb 3x nagyobb a fizikai mérete mint a másik telefonomnak (iPhone 4) - (ezt muszáj volt beletennem, mert igy a google is hamar kiszúrja, meg igy többen olvassák, es jonnek fikazni
- egy tipikus compact fényképező CCD-je 1/2.5 - azaz kisebb ennel... hat ezert nem pont megapixelt veszek. (ha megveszem)
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
#16820480 #897 üzenetére
Én csak a Symbianról írtam.
S40-et nincs értelme dobni, mindig is lesznek olyanok, akik nem akarnak okostelefont.
Ami alapján én azt gondolom, hogy a S^3 és S^4 párhuzamosan fog futni, mivel ahhoz, hogy kellő számú fejlesztőt lehessen a platform mellé állítani ahhoz az kell, hogy mgefelelő számú telefonra lehessen telepíteni. Akkor kell egy minimum rendszerkövetelmény, az viszont az alsóbb kategóriákban nem feltétlenül lesz adott - ide fog menni az S^3, amire azért QT-s programokat szintén fel lehet majd tenni.
Az S^4 meg jön jóval nagyobb felbontással (sztem 1280*720 kellene, ezzel a többieket meg lehet előzni, hacsak az Android 3.0 - vagy amennyi lesz - be nem hozza előbb), fejlettebb processzorcsaláddal, 3D gyorsítóval.
Ha mindezt jól megcsinálják, ráadásul már a S^3-nál is megoldott a komponensenkénti frissítés, akkor 5 platformmal (S40, S^3, S^4, S60v3 - ebből egy újat ki lehetne adni és MeeGoval minden le van fedve).
A Samsungnak sincs kevesebb amúgy (Android, WM, bada, saját zárt). -
Arthuro_Adam
őstag
válasz
#16820480 #872 üzenetére
Szerintem egyszerre lesz mind a kettő.
S^4 a felsőbb kategóriákban, S^3 meg lemegy oda, ahol most az S^1 van.A QT miatt az S^4-re írt programok elvben futni fognak az S^3-on is.
CabalX: A Samsung csak a fejlesztésekből szállt ki, de maradt tag, míg az SE a fejlesztésekben is részt vesz jelenleg.
-
CabalX
aktív tag
válasz
#16820480 #881 üzenetére
Nem véletlenül maradt a Nokia magára a Symbiannal - Samu kiszállt, SE már rég nem fejleszt, más meg nem is használta.
Azonban a konkurencia a fejükre nőtt és ahelyett hogy válaszul előállnának valamivel most kihoznak egy félkész OS-t mert sok mindent fognak és kell is még a 3-ason is foltozni és egy jó telefont - a szokásos magas Nokiás áron ami biztos hogy lejebb fog menni de elég felemás a tudásához képest - főleg az időtállóságát tekintve a dolognak.
Ha harcolni akar és meg akarja őrizni az elsőségét akkor versenyképesebb ár kellene - mert a kelet nagyon nyomul (Samu, HTC). -
CabalX
aktív tag
válasz
#16820480 #879 üzenetére
Épp ezért nem tudom mit vár a Nokia, ok, most a gépben van pár nagyon jó dolog - kamra, OTG, végre jó Amoled kijelző, nagy beépített memória, példás anyaghasználat és még szerintem elfogadható processzor.
De ha az OS-sel agyonütik és jövőtlenné teszik a dolgot akkor lehet hogy most sokan meg fogják venni de nem szereznek túl sok boldog felhasználót és legfőképp nem jelentenek valós alternatívát a többi OS-sel szemben.
Senki nem azt mondja hogy hozzák be a lemaradásukat egyből de elég sok időt töltöttek ennek a 3 OS-nek a fejlesztésével és nem tudni mi lesz belöllük hosszú távon főleg mivel a 3-ból még csak egy van a piacon a többiről csak a fejlesztők tudnak ! -
CabalX
aktív tag
válasz
#16820480 #874 üzenetére
Ez a baj, mert akkor most a jó drágán megvett "csúcs" Nokia hamar leminősül alsó-középkategóriás ámbár csúcs kamerás géppé !
Tudás terén elég lenne az N8 mert ha nem Droid vagy Apple fan az ember akkor egy jó gépnek tekinthető a készülék, de ha nincs jövője akkor "zsákutca" lesz.
Csak arra gondolok hogy az Androidos gépekre is kijöttek az újabb verziók és az iPhone 3GS-re is rá lehet rakni a legújabb iOS-t - tehát ennyit a Nokia igazán megtehetne majd a mostani multimédiás zászlóshajójával. -
CabalX
aktív tag
válasz
#16820480 #872 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, ezért kérdeztem hogy hátha tud valaki majd a Nokia N8 esetén majd a váltásról - hogy lesz-e !?
Ha nem lesz váltás és tényleg várhatóan csak 2 évnyi bugfixet kap a telefon akkor a ^4 kijövetele után lesz egy nagyon jó kamerával de elavult és nem fejlődő OS-sel felszerelt telefon. -
virkir
veterán
válasz
#16820480 #857 üzenetére
Amit linkeltél az nem a market.
Ettől függetlenül az asszonynak már kéne telefon, lehet nála megpróbálkozok az androiddal neki úgyis mindegy mi van a telefonján.
A tendenciák meg marhára nem érdekelnek ha az igényeimet egy "elavult" rendszer szolgálja ki akkor azt fogom használni.No egy kis érdekesség,hogy mennyire nem drága a telefon odaki.
-
virkir
veterán
válasz
#16820480 #852 üzenetére
Na az első bekezdésben igen szépen részletesen kifejtetted, hogy miért nem szimpatikus az Android meg az iOS. Pont ezeket utálom.
Majd Én eldöntöm, hogy frissítem e az adott programot, majd Én eldöntöm, hogy ugyan azokat akarom-e újratelepíteni, majd Én eldöntöm, hogy akarok-e netkapcsolatot a telefonomra vagy sem.
Ráadásul ha jól látom a market csak telefonról érhető el teljes részletességgel?
Ha jól látom akkor ne mondjátok, hogy kényelmesebb 3,5"-on böngészni mint 22"-n.nem azt jelenti, hogy nem fogsz tudni zenét hallgatni, navigálni meg hasonlókat, miközben mást csinálsz még éppen
Mintha az iOS pont így működött volna az utóbbi időkig. Nem?
De felesleges győzködnünk egymást mindenkinek mások az elvárásai egy eszközzel szemben legyen az autó, számítógép, telefon.
Nekem a symbian nektek a többi a megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Kerékpársportok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest