- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
joysefke #9398 üzenetére
Hirtelen amondó lennék, hogy az akkut van megőrülve. Hogy miért?
Hasonlót tapasztaltam a korábbi 620-as lumiámmal, amit egy apró programmal helyre tettem, de sajnos az a program már nem elérhető. A lényege azonban annyi volt, hogy folyamatos egyenletes terheléssel kikapcsolásig merítette a telefont, majd töltőre kapcsolás és 5-6 órán keresztül rajta hagyni. Tudom, hogy hülyeségnek hangzik, de nekem bevált.Hogy miért gondolok az akku hülyülésre?
1.) A GPS programok nekem óránként max 10%-ot merítenek. Futás közben szoktam használni a Runastic-ot és közben zenét hallgatok. Egy ilyen másfél órás program alatt kb 15-18%-ot merül az akku.
2.) Elképzelhető, hogy van valami szarul megírt program ami annak ellenére fut a háttérben, hogy te bezártad, de ennek a kiszűrésére az akku monitorozó programok gyors merülésre riasztó funkcióját javaslom, így a riasztáskor ha csak arra kell emlékezni melyik programot használtad utoljára.
3.) Repülőgépes üzemmódot nem használom, viszont nekem éjszaka a párnám alatt van a telefon, kikapcsolt WiFi mellett, csak 2G és GSM módban, de így 8 óra alatt 2-3%-ot szokott merülni.
4.) Nekem bekapcsolt 2G GPS mellett, némi telefonálással, és időnkénti WiFi használattal 1 napnál többet bír a telefon akkuja. A maximum 48 óra volt.
Részemről az ötlet az akku folyamatos (mondjuk YouTube filmnézés, vagy SD kártyáról mozi) és egyenletes lemerítése, amíg a védelmi áramköre le nem kapcsolja a telefont, majd a hosszú folyamatos töltés első lépésnek. Ha ez nem segít, akkor marad a program megkeresése ami meríti az akkut, bár ez cumi, tudom, csináltam.
-
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
egy ideje megelégedéssel használom a telefont, egyetlen aspektust leszámítva, mégpedig a akksit. Ez az első okostelefonom, és nem tudok kibékülni azzal, hogy :
-(1) GPS applikáció vagy térkép szűk két óra alatt leszívja (minap pl az Endomondo )
-(2) néha rejtéjes módon sokat merül a telefon és ezt nem tudom egyes applikációkra leszűkíteni, hogy mi okozhatja
-(3) Olyan mintha a a repülőgépes üzemmód néha jobban jobban szívná az akksit, mintha be lenne kapcsolva a GSM antenna.
-(4) 20% alatti töltöttségnél takatékos üzemmódba kapcsol a telenom, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy mégis gyorsan lemerüljön (úgy hogy nem nyúlok hozzá, pl. repülőgépes üzemmódban). Azt várnám, hogy 3G-t WIFI-t lekapcsolva lazán bír egy napot a telefon, de nem.-Vannak ötletek?
-Mi a legnagyobb aksi amit bele lehet tuszkolni a telefonba? Létezik, hogy ez a 2500mAh-s akksi belemegy a Lumia 820-ba?J.
-
Lacpac
őstag
Akkor:
Létrehoztam egy hotmail.com MS fiókot.Már van egy gmail.com-os MS fiókom (még Windows Live acc volt). Erre vásároltam appokat. Természetesen nem szeretném ismét megvenni őket.
A gmail.com MS fiókot le szeretném cserélni a hotmail.com MS fiókra, úgy hogy a megvásárolt appok meg is maradjanak.
Csak egy MS fiókot szetenék megtartani (hotmail.com lenne az).
Mi a fiókcserének a menete, úgy hogy a vásárolt appok megmaradjanak és a gmail.com MS fiók törölve legyen?Köszi a válaszokat előre is.
-
Meghivott
addikt
Üdv, gmailnél megoldaható a push?
-
Kube
senior tag
Most látom hogy javították azt a bugot amit magamtól is egyből megtaláltam hülyéskedés közben:
A képernyőzárnál ha mind2 újjad a kijelzőn volt és az egyikkel úgy csináltál mint ha görgetnél lefelé, akkor bizony ellehetett mászni a háttérrel a fenébe, aztán ha úgy csináltál mintha felfelé görgetnél akkor visszajött, attól függően milyen messzire küldted el
Vicces volt elsőre, úgy látszik megtalálták ők is
-
Kube
senior tag
Hali, jön lefelé a Tés Black rendesen. Tapasztalat változás, esetleg tipp valamilyen hibához stb?
Igazság szerint Zsolt_72 többször is írtad hogy érdemes egy hard reset frissítés után, nincs kedvem újra belőni a telefont van valami mód arra hogy minden visszakerüljön ami most fent van?
-
Hínár929
tag
Üdv!
Nokia üzletben rakták fel a black frissítést, utána megtörtént a telefon alaphelyzetbe állítása.
Az extrák+infó szerint Lumia Black van rajta, verziószám: 3051.40000.1347.1004, visszaállítottam mindent, alkalmazások stb., működik a telefon DE a glance srceen-t nem találom, a nokia refocus-t meg nem engedi letölteni az áruház, mert szerinte ez az alkalmazás nem érhető el ehhez az eszközhöz.
Lumia Pusher-rel, Lumia System Updater-rel sem sikerült.Vajon mit bénázok el?
-
Heffi
őstag
Szerintem a megvásárolt alkalmazások a MS fiókhoz köthetőek, nem email címhez.
Most hol vannak a telefonszámaid? A telefon memóriában?
Gmailra úgy tudsz szinkronizálni, hogy beállítod a beállítások>e-mail+fiókok menöponz alatt a Google fiókot és kijelölöd a szinkronizálandó tartalmak között a Névjegyek-et.
-
Lacpac
őstag
Lejárt a szerkesztési idő.
Lett két wp a családban (820+520) Hogyan tudok egyszerre két skydrive-ot beállítani a pc-n?
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Eddig a ms accom egy gmail-es címhez volt kötve (még az msn reg korszakból maradt)
Szeretnék nyitni egy hotmailt. Van pár megvásárolt appom, ezeket hogy tudom megtartani?
Mi ennek a menete?
Vagy hogyan tudom a telefonszámokat a gmailra szinkronizálni? Már próbálkoztam vele, de nem sikerült a telszámokat átvarázsolni. -
batai15
félisten
Na végre én is feldobtam a trés blacket.
-
Clemi
veterán
Most mit mondjak, én is sufni GSM-ben vettem, a népligeti metró aluljáróban, viszont beszámította a 620-am, amit szerintem azóta se tudtam volna még eladni. Így 50 alatt megkaptam egy gyakorlatilag null perces 820-at. Ha javíttatni kell véletlenül (egyébként úgy számoltam, hogy a 620-nak is csak májusig lett volna garija) akkor is jobban jártam, mintha szinte teljes áron megveszem a T-nél. Halkan megjegyzem, soha nem volt másmilyen telefonom, mint Nokia, megfordult nem kevés a kezem alatt és soha egyiket se kellett szervízbe vinni. Valahogy nekem szerencsém van a Nokiákkal
-
karl_fischer
aktív tag
válasz
SpeedHUNGARY #9302 üzenetére
Bónuszként meg ott a T-Mobile csengőhang!!!
-
Frenk
aktív tag
Hidd el mindent megpróbáltam de van olyan amikor már teljesen kilátástalan - ha nem akarnak tudomást venni a hibáról. Nehéz úgy ha a központi szerviz közvetlenül nem érhető el, természetesen mint a Nokia minden esetben "diplomatikusan, lepattintóan" nyilatkozott. Minthogy írtam is, e fórumon is volt olyan eset amikor nem lehetett mit kezdeni a központi szervizzel. Felesleges szélmalomharc és a telefonomat így is több hétig mellőznöm kellett. Független, Nokia 2 éves garanciás. Ezért is írtam, hogy Én már - ezen tuti 2 év garancia és semmi probléma nem lehet - fizettem már majdnem felárat a független, 2 év garis készülékért. Így utólag nem érte meg.
Megjegyezni kívánom a "fogyasztóvédelem" felejtős - békéltető testület, polgári peres bírósági eljárás -, mind idő +pénz és a vége kilátástalan. -
kircso13
senior tag
A jo garancia néha Megéri a felárat. Anno s3 am néha csörgött néha nem. Szerviz házhoz jött 24h bellül . 820 asomon készülék biztosítás van, leesett összetört a kijelző, bevittem, javitottak. Mi a tanulság? Nincs idegeskedés, tudom ha gaz van akkor nincs felesleges futkosás idegeskedés.
-
Frenk
aktív tag
Én szeretném a kezemet feltenni - a 820 egy C7-et váltott 2 év 2 hónap után. Hivatalos 2 év Nokia garanciás volt.
jeni : A Nokia 2 év hivatalos garanciáról csak annyit, hogy a leváltott C7-tel kapcsolatosan / 1,5 év után / igénybe kellett vennem a Nokia "csodálatos" garanciális ügyintézését. Lesújtó volt a hozzáállás a Nokia részéről, a "meghibásodást" sajnos nem tudták orvosolni hiába volt 3 alkalommal leadva a központi szervizbe. Amikor visszakaptam a hibajelenség ugyanúgy fennállt, a 3. alkalommal amikor a Nokia szervizponton átvettem ki is próbáltam és megmutattam a szervizesnek hogyan orvosolták a fennálló hibát a központi szervizben - hát sehogyan sem sikerült nekik. Lehet, hogy azon kevesek közé tartozom akik már itt is panaszkodtak a Nokia szerviz hozzáállására, konkrétan arra gondolok, hogy hiába járta meg a telefon több alkalommal is a központi szervizet a telefonjuk csak nem javult meg.
Én a fentiek miatt jutottam arra az elhatározásra, hogy miért is fizetnék 25-30e Ft-tal többet azért a "korrekt" 2 éves Nokia garanciáért, amikor ha probléma van igazán korrekt hozzáállásra nem számíthatok. Ezért is "vállaltam be" - a sokak által kritizált jogosan vagy nem jogosan - a sufni GSM boltból történő vásárlást ahol egy teljesen "original" 820-at vásároltam / a garanciális háttér rizikójával most ne foglalkozzunk mert mint feljebb írtam is Én ezt "bevállaltam". Bevállaltam és ezidáig nem ért csalódás. Lehet, hogy sikerült kifognom egy jó "szériát" de ezidáig semminemű olyan hibát nem tapasztaltam amelyek e fórum sorain napvilágot láttak - pl.: a sokak általi "mumus" a térerőeldobás, ébresztő elmaradása.
E hozzászólásommal senkit nem szeretnék a "sufni GSM bolt"-os vásárlásra bátorítani, nem azért írtam a fentieket, csak a saját tapasztalataimat szerettem volna megosztani.
Ezek után is mindenki saját jól átgondolt, felelős döntést hozzon a leendő vásárlásával kapcsolatosan. -
jeni
félisten
akinek volt gondja egy sufni GSM bolttal az nem vesz még 1x onnan a telót,főleg ha pár napon belül felszívódott mindenféle tájékoztatás nélkül. a GSM boltok nem írják,ki,hogy készlet kiárusítás,mert elköltözöm,bezárom,vagy profilt váltok.
a mobilok nem egy trappa telefonok,és biztos,hogy 1 vagy 2 éven belül valami gond lesz vele. nem beszélve a bizonytalan forrásból beszerzett telefonok dömpingje.
nem véletlen a GSM boltokban az 1 év gari,mert tudják ha az 1 évet kihúzzák (talán abban reménykednek ,hogy valamilyen külső fizikai kár érje a mobilt,mert már utána mossák a kezeiket,hogy itt az ügyfél a hibás) valahogy de a 2. szezont már nem. -
mightymo3
tag
Hali, ha frissitenem pc keresztül blackre akkor van már wifi biztonsági mentés visszaállítás?
-
törölt tag
válasz
dudikpal #9351 üzenetére
Ha pc-s módszerrel rakod fel az új romot akkor gyalul mindent. Ez olyan mint mikor droidnál cserélsz romot és recoveryben csinálsz formatot,csak itt a program végzi el helyetted. Ha órán végzed(telefonon frissítést) akkor megmarad minden program és beállítás. De én személy szerint jobban szeretem a tiszta telepítést.
-
MeSKA
aktív tag
Valaki észrevett némi minőségjavulást a fényképező terén, mert én nem nagyon... A 720-as még mindig jobb képet lő vajon?
-
peterk
senior tag
válasz
Sh@dowMAN007 #9342 üzenetére
Az írás lényege az volt, hogy lehet venni ötvenvalamennyiért olyan készüléket aminél minden kockázat a tiéd és lehet drágábban venni olyant amire normális garancia van. Igazad van, mindenki döntse el, hogy mi éri meg neki, a kockázat, vagy a felár. A "voltak már rossz tapasztalataim"-at viszont hagyjuk. Az mese habbal. Mindenhol előfordulnak problémás esetek. de nagyon nem mindegy az arány. A szolgáltatók évi milliós számban adnak el telefonokat, és ebből néhány ezer problémás akad. És ezek a problémák sem végződnek, végződhetnek végül úgy, hogy elbuktad a teljes készülék árát. Legfeljebb ha beleesel abba az 1% pechesbe, akkor szívsz mire megoldod. Ezeknél a sufni mobilcégeknél meg fordítva, az a szerencse, ha végül valahogy meg tudod úszni teljes ár bukása nélkül. Már, ha elromlik a telefon persze. Ha nem romlik el, akkor nincs miről beszélni. Aki tud úgy vásárolni, hogy neki soha semmi nem romlik el, az ne is gondolkodjon.
-
BarNeE9
tag
Elvileg ha mobilról frissítesz megmaradnak.
Más: Frissíteni próbáltam egy játékot de hely hiányában nem sikerült és csinált nekem 1.3GB temporary files-t, fogtam letöröltem a játékot de a temporary files nem tudom törölni. miért?
-
BarNeE9
tag
köszi
-
BarNeE9
tag
Ha telefonról telepítem a Black-t és nem gépről, nem vesznek el a beállítások(kezdőképernyő,appok)/mentések, igaz?
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
#40993792 #9341 üzenetére
Pont erről beszélek én is csak a másik oldalról.
Én 54-ér vettem 1 év bolti garival.
A szolgáltatónál +20-25-el több.
Most akkor ki bukik(bukott) a dolgon?
Minden boltba és szolgáltatónál vásárolt termékbe van hulladék.
Még a legnagyobb helyeket is enyhén szólva lenéznek(hülyének néznek), ha gariba viszed vissza a terméket.
Hidd el sajna tudom, mit beszélek (írok).
Úgyhogy a választás a vásárlón áll.
Kinek mi éri meg jobban.
Mivel sajnos már nem vagyok gyerek én is magamnak(és a családnak) keresem a forintot... -
TheZukker
tag
válasz
Sh@dowMAN007 #9338 üzenetére
Meg biztosabban.
Én már nem tudom mivan'...
-
TheZukker
tag
-
danilla
őstag
Black frissítés lentvan, de valamiért a glance-be nem lehet beállítani, hogy írja a notification-et is. Valaki futott már bele ebbe a problémába? (a legfrissebb glance van fent)
-
tisti1965
aktív tag
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Elkeztem a T-s 820-t frissíteni. Letöltötés után elindítottam a telepítést. Kikapcsolt, majd fogaskerekek megjelenése után elkezde csinálni a dolgát. Otthagytam, mert más dolgom volt. Fél óra után azonban nem reagál semmire sem a telefon. Ha rádugom USB-re, azt írja, hogy a telefon zárolva van. Mennyit kell várni, vagy már valami gebasz van?
-
HaZse
őstag
Sziasztok.
820-ashoz milyen gyari headsettet adnak? Esetleg típust tudtok irni?
koszonom.
-
tisti1965
aktív tag
a T-nél még Coming soon,ennek ellenére felmegy a black.nekem kb.40 perc volt.
viszont egy kérdés.most hogy X el be lehet zárni appot,ez azt jelenti,hogy fut a háttérben,vagy ugyan úgy csak "hibernál",mint ambernél?
-
SpeedHUNGARY
aktív tag
Na végre frissült nekem is!
De ez a T logó kellett, mint s#@r a zsebbe...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A hatalmasra nőtt Lumia 920 kistestvére kézreálló, formás, jól kezelhető telefon, a siker kulcsa megint az árazás lesz.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest