Nokia Lumia 820 - tesó a mindennapokhoz

Bevezető

A Nokia két új, Windows Phone 8-ra építkező telefonja közül az igazi csúcsmodell 920-at már megvizsgáltuk, és úgy láttuk, hogy nagyon sokat tud, ám ennek eredményeképpen igencsak súlyos egyéniség lett, ráadásul az árazásnál is kissé vastagon fogott az a bizonyos finn ceruza. Aki tehát nem vágyik optikai képstabilizátorra és vezeték nélküli töltésre, viszont mégiscsak ragaszkodik a Nokiához és meg tudja szeretni a Microsoft csempés rendszerű felületét, nos, ők bizonyára érdeklődnek majd a Lumia 820 iránt.

Nokia Lumia 820
[+]

Miután meglehetősen hosszú ideje van Lumia 800 a családban, ezért fogtam a 820-at, hazavittem és a tényleg felhasználói szemmel rendelkező tulajdonos kezébe nyomtam, hogy nesze, itt a jelenlegi telefonod utódja. Hogy átméretezhetőek a csempék, az rögtön szemet szúrt. Hogy kicsit fényesebb a kijelző, az sem maradt észrevétlen. De ezen kívül annyira nem volt meghatva az illető, csak akkor lett lelkesebb, amikor mondtam neki, hogy nem kell már a Zune ahhoz, hogy a keresztfiáról készült fotókat áttegye a számítógépre.

Nokia Lumia 820
[+]

Persze ez kicsit sarkos teszt volt, hiszen a Lumia 820 számos ponton jelent előrelépést, ami elsősorban a WP8-nak és az alárakott combosabb hardvernek köszönhető. Ezekről dr. Kind kanyarított egy számottevő írást, jelen cikkünkben inkább azzal fogunk foglalkozni, hogy a Nokia mit tett hozzá a rendszerhez. Az XXL GSM-től érkezett masina kapcsán talán az az első fontos megemlítendő tulajdonság, hogy mivel hazánkban a telefon még hivatalosan nem kapható (és lehet, hogy ez már idén így is marad), ezért a tesztcucc német eredetű, ennek megfelelően volt rajta egy sereg ottani piacra lőtt alkalmazás. Nem lennék meglepve, hogy a majd itthon is debütáló 820-ason hazai appok sora vigyorogna, de miután ezek úgyis letölthetőek lesznek majd az online boltból, ezért annyira nem lényeges, hogy a mostani cikkből kimaradnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés