- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
m1lan
őstag
Ahogy olvashatod, többen is megerősítették az állításomat, nem terjesztek hülyeséget. De ha te mondod, biztos csak véletlen egybeesés, hogy a legtöbb telefon drasztikus merülése PONT akkor szűnt meg, amikor törölték róla az Insidert, elvégre az egy hibátlan alkalmazás, ilyet biztos nem tenne...
-
Lall
veterán
"Egy éve használom az Insidert és egyáltalán nem meríti"
Neked! Elég csak ha a topikon belül visszakeresel, hogy sokaknak volt problémája az Insider-el. Van akinek pöpecül működik, van akinek nem. Kipróbálhatja az általad javasolt 2G/3G kapcsolást is, az is merítheti, ugyan úgy, mint az Insider.
-
m1lan
őstag
Xbox Music helyett tényleg jó választás, de amíg lehet használni a 8.0 lejátszóját, addig maradok annál.
@Aarpok: én az üzemidővel is elégedett vagyok, egy napot simán kihúzok vele úgy, hogy közben rendesen nyomkodom
@Givovan!: így már érthető.
@Rocky975: most egy darabig úgyis hatni fog rád az újdonság varázsa, aztán szépen lassan jön a hivatalos frissítés is, akkor meg majd ki tudod próbálni a 8.1-et.
-
szabogab
csendes tag
Még annyit, hogy ha négy ilyen program is készült ezzel a lehetőséggel, akkor nem csak nekem jutott eszembe.
Más: olvastam valaki régebbi bejegyzését, ahol azt írta le, hogy a sok kapcsolgatástól tönkre ment a kapcsolója!
Megint más: azt kéne inkább firtatni, hogy négy különböző program hogy okozhatja ugyan azt a hibát? Talán valamelyik nekem fent lévő programmal akad össze?! Más is írt egyszer erről, emlékszem. Azt tény, ha letörlöm bármelyiket, vagy csak nem azzal zárok le, megszűnik a melegedés! -
Bib
őstag
-
-
patex1983
őstag
Mondjuk az lehet, hogy valamivel összeakad, de amióta kikapcsoltam azt a frissítést, azóta nem merül az akku. Kezd kicsit itt is tele lenni a t*köm azzal, hogy nem lehet nyugodtan felrakni semmit a telefonra, mert attól kell rettegni, hogy na vajon leszívja az akksit, vagy sem...
Droidnál begyógyult a rendszer, itt meg begyógyul az akksi, hát k*rva jó.
Na majd kísérletezgetek akkor, de más app nem is fut a háttérben, direkt letiltottam azt a párat, ami még volt, de a merülés ezzel nem szűnt meg. -
-
-
kezman
őstag
Az Insiderről csak annyit hogy elég szépen beleharap az aksiba és ezt viszont nem mutatja sehol, és ez igaz az összes akkumulátor alkalmazásra, egy hete leszedtem az összes ilyen appot, érdekes módon ugyan azon használati szokások mellett majdnem egy nappal de fél nappal biztosan tovább bírja az aksi, erről csak ennyit.
-
sagit
veterán
adreno 305 vs adreno 225 vélemény?
üzemidő?
Blyan: Ekkora fogyasztás béli különbség lenne MSM8227 és MSM8960 között?
A proci magok elvileg ugyan azok:
MSM8960 (GSM,CDMA,TD-SCDMA)
● Generáció/család: Snapdragon S4 Plus
● Csíkszélesség: 28nm
● Utasításkészlet: ARMv7
● Processzormag: Qualcomm Krait
● L2: 1 MB
● Magok száma: 2
● Órajel: 1,5GHz - 1,7GHz magonként
● GPU: Qualcomm Adreno 225
● Adatkapcsolat maximális sebessége: DC-HSPA+ Cat.28, LTE Cat.3MSM8x27 (x=2 GSM, x=6 GSM&CDMA)
● Generáció/család: Snapdragon S4 Plus
● Csíkszélesség: 28nm
● Utasításkészlet: ARMv7
● Processzormag: Qualcomm Krait
● L2: 1 MB
● Magok száma: 2
● Órajel: 1GHz magonként
● GPU: Qualcomm Adreno 305
● Adatkapcsolat maximális sebessége: DC-HSPA+A nagyobb órajelből vagy a másik gpu-ból lehet nagy fogyasztás béli különbség?
-
Blyan
félisten
Alapvetően egyetértek, csak az akksija nagy picsafüst a hw-hez képest. Az 520-at nyúzva elhasználom úgy egy teljes napig, hogy este még bekapcsolva rakom a töltőre.
Pedig ebben csak 1430-as akksi van.Most vettem egy 920-at, na az tényleg nagyon ott van, a kijelző, az anyagminőség, kurva jó.
Ugyanaz a hw van benne, mint a 820-ban, egy 2000mAH-as akksival és nem viccelek, de az üzemideje fele annyi, mint az 520-nak.A 820 sem teljesíthet jobban, hiába a kisebb kijelző, -felbontás, amoled, akármi, mert 1650-es akksi gyér.
Egyszerűen az az SoC amit az 5,6,720-ban van ennyivel korszerűbb. Még ha gyengébb is.Szóval 1 hét után a 920-am eladását tervezem és a szívem szakad meg.
-
Zsolty001
tag
Én az ingyenes verziót használtam, de eddig nem volt vele gond. Nem tudom mivel akadhatott össze. De most már biztos, hogy ez volt az, mert miután mindent lekapcsoltam és csak ez maradt továbbra is rohamosan merült az aksi, de miután töröltem abbahagyta a merülést.
Tegnap előtt éjjel -40%, utána óránként -5,-10 (pedig nem nagyon piszkáltam).
Jelenleg tegnap este óta 3%-ot merült, úgy, hogy használtam is, egy órát beszéltem és állítgattam.
A Battery app megy most a háttérben és 1,67/óra merülést jelez.
-
Zsolty001
tag
Köszönöm a tippeket!
Én is valami alkalmazásra tippelek, mert eddig futott az Insider, Bing időjárás, stb., hely alapú szolgáltatások és mégis normál tempóban merült, 2-2,5 napot is elment. Bár nem tudom melyik lehet az, nem sok alkalmazásom van, de most minden felesleget töröltem, az internetkapcsolatot (Wi-Fi, mobil adatátvitel) mindig kikapcsolt állapotban tartom, tehát a háttérben a tudtom nélkül nem mehet a netre semmi. Minden alkalmazás háttérben futtatását letiltottam. Jelenleg töltöm, az Insidert is töröltem, megnézem reggelre, holnap délutánra, hogy áll majd a telefon és, ha rendben van visszakapcsolok egyenként amit tudok. Csak így Insider nélkül meg vagyok lőve, nincs statisztikám.
-
barabali
csendes tag
Hát nekem sajnos nem vált be. Formáztam a kártyát a telóból, a belső mappákat is töröltem, de amint rámásolok valamit megkétszerezi. Az egyetlen megoldás, ha a szám összes sokszorozódását törlöm a zenelejátszón belülről. Utána már nem duplázza kábellel másolással sem.
Ha valaki talál más megoldást kérem írja meg mert duplázásokkal együtt ~1500számot egyesével törölgetni... akkor inkább hard reset -
old rocker
veterán
Perfect. Egyedül a filekezelővel nem egészen értek egyet. Nem mindig van pc kéznél, ha pakolgatni akarod telefonon belül a cuccosaidat. A symbiánnál nagyon megszoktam, hogy tetszés szerint a belső (pl.C7-ről beszélek, a 8 giga tárhelyről) vagy az SD kártyára telepítgettem a dolgaimat. Viszonylag sok dokumentumot hordozok telefonon, előfordult, hogy annak filekezelőjével másoltam át 1-2 dolgot D-ről az F-re. Én utálom a winfos intézőt, a telefonra/ról másolást mindig azzal csináltam. Enne is volt telefonon belüli alternatívája, az xplorer, az "egércommander", viszonylag ritkán használtam. Nem voltam a "telepítsük az isten 3.14csája programot is fel" típus, nem értettem szoftveres mókoláshoz, max. cer, key file beszerzéséhez, de szerettem tudni, hogy mi hol van a telefonon. Hogy az áruházból történő telepítés alkalmával meghatározhattam, C-re (telefon memóriára) vagy D-re (8 giga belső memória) telepítek.
Ugyanakkor a filekezelőt gyakran használtam dokumentumok, zenék, képek, videók megnyitásához.
Amit nagyon megszerettem a WP8-ban, az egyszerűsége -ebből erednek sajnos a hiányosságai - és a skydrive szinkronizálási lehetőség, amihez nem kell a saját pécém, a hülye OviSuite, a kábeles vagy bluetooth-szos összeköttetés. A logikát értem, ugyanezt magyarázgatta az operatőröm ragyogó szemmel unásig a mekfossal kapcsolatban, hogy ott majd mechintos tudja, hova rakja a dokumentumot, képet, stb. A többi nem az én dolgom. De úgy látszik, belém túlságosan belecsontosodott a commander, sőt annak elődje, a pathminder használata. Ne gondolkodjon ennyire helyettem a gép. -
Devas
őstag
Én megértem a kirohanását, végigjárta az összes platformot és mindben csalódott, és nem ok nélkül. Valóban vicc, hogy ennyire nehéz volna összetákolni egy normális OS-t.
Ez a hangerő probléma meg így tényleg gáz. Ha kapok bluetoothon olyan fájlt amit nem ismer fel a telefon azt hogyan tudom törölni? WP-n van még bőven mit javítani. Laggdroid meg már másról nem szól, hogy adjunk ki új verziót nagyobb hardware igényekkel, hogy cseréld a telefont évente. iOS-t meg az ára miatt el is lehet felejteni.
-
gabe8719
senior tag
Hagyjuk már ezt a szájkarate stílust, mert kicsit személyeskedő, és akkor még finoman fogalmaztam.
El lett már mondva, hogy nem a warez a lényeg, hanem hogy amíg ugyanaz a cég egyik platformon ingyenessé teszi a cuccát, más helyen meg tökugyanazt fizetőssé (pl AB), addig ne legyen már sértő senkinek, ha a frissen épp kialakuló véleményemben ezt is leírom. Az pedig, hogy mi sok és mi kevés egy appért, majd mindenki maga dönti el, nem kell ez a fikázódás.
Sub-Zero:
Kicsit furán értelmezted a lényeget. Igen,mint írtam, már ott tartottam, hogy soha többet droid, de ha a készülék árát rá kell költenem hogy meglegyen amire szükségem van, az elgondolkodtató. Igen, nyilván ha lesz lehetőségem beruházni mondjuk egy 1020ra, nyilván nem fog zavarni az a plusz párezer forint, de ez már tökmás téma.
-
Hát igen, egyrészt PC, ami nincs zsebben (erre lenne az okostelefon -- illetve van, csak lecserélnék a flottát), másrészt pedig az a ciki, hogy éppen bezsongattam a főnököt azzal, hogy az 520-as milyen jó, és remek lehetőség lenne lejönni nekik a Google-ről és átállni teljesen Outlook-alapokra.
(Nekem egyébként semmi bajom a Google-lel, a cégnél viszont komoly feszültséget okoz a kétlakiság, a MS-környezet viszont szükséges.)
-
karika85
tag
Tavaly ősszel leejtettem a telefonomat kb, 1-1,5 m magasságból, kijelzővel lefelé, ilyen szép fehér kis apró diszkövekre. Hátlap le, aksi kiesett belőle! mikor felvettem, nem mertem megnézni a kijelzőjét, mert gondoltam biztosan betört, vagy nagyobb karcok keletkeztek rajta! Megfordítottam és az állam lesett
egy karc sem került rá!!! Összepakoltam, egy kicsit "gondolkozott", hogy bekapcsoljon avagy sem, kis idő után bejött rajta minden. Azóta is tökéletesen működik!!! Ezt csak azért írtam,hogy mennyire strapabíró a kijelzője!
És ez a Te, ill. a hölgy döntése,hogy raktok-e rá fóliát! Nekem is van, de már nem használom! Ha "maszatos" lesz, akkor pár másodperc és a póló leviszi róla (munkahelyen), itthon szemüvegtörlővel szoktam letörölni!
-
miqlas
őstag
... mint te is tudod, egy nõi táskában lapulhatnak olyan dolgok, amik be kerülhetnek abba a külön fakkba, és bizony megkarcolhatják a kijelzõt ...
A „vigyáz rá, mint a szeme fényére” egy erõsen szubjektív dolog. Valamivel megkarcolta, és valószínüleg az õ és nem a Nokia hibája miatt. A fiam a Gorilla Glass-os iphone-ját karcolta meg, mert úgy vigyázott rá. Ez van sajnos ... -
-
Lall
veterán
"Ha egy adott hangfájl lejátszható a telefonon, nem védi digitális jogkezelő technológia (DRM), a mérete pedig nem haladja meg a 30 megabájtot (MB), akkor beállítható csengőhangként a telefonon. "
Nem kell hozzá még az sem, csak simán be kell másolni a Ringtones mappába.
-
kezman
őstag
-
Csokissüti
csendes tag
Nekem tök ingyenes akkutöltöttségi szintes program van fent és jelzi ha 20%nál jár és a full feltöltésnél is pittyeg, azt hiszem sms hangot ad (ritkán kapok smst) és felül ki is írja, mi a gondja pl 20%-os az aksi a térerő sávban jelzi. Kék lesz az egész sor és ott írja ki fehérrel. Lehet azért kék, mert a csempéim kékek.
Battery widget a program amit használok.
Ja és reklámokat sem kell nézni. -
kezman
őstag
Valamit félreértettél, a System Tile és a Quick Settings két alkalmazás amivel csempe csoportokat tudsz létrehozni, namost ha az elsőbe az aksi ikont kirakod és ráböksz akkor a takarékos üzemmód jön be ahol látható az akku töltöttsége és infó, a másodiknál ha ráböksz az aksira akkor egyből kiírja ugyanezt nagy betűkkel, tehát mi erről beszéltünk bocs.
Az insider-el nekem se volt bajom sokáig, aztán egyszer csak reggel csontig lemerülve találtam, bekapcsolni se tudtam, azt gyanítom hogy valamelyik telepített alkalmazással nincs jóba, ezért le is cseréltem, jelenleg a Battery fut, eddig jól, csak el ne kiabáljam.
mikersz1 : Fent leírtam minden fontosat, a system tile és a Quick Settings a telefon saját takarékos üzemmódját használja azok biztosan nem fogyasztanak graftot, OldRocker barátunk ajánlotta a Battery alkalmazást, azt most tesztelem
-
T_Stark
őstag
Hát előfordulhat, de azért nem cukormázból van az a plexi, azért linkeltem a videót.
Én is vigyázok rá, nyár végén vettem, azóta még egy karc sincs rajta. Fólia előtt sem volt.Egyébként fóliát sem feltétlen kell havonta cserélni, az enyém már vagy (hasra üt) 3 hónapja rajta van, és még olyan mintha most raktam volna fel rá.
-
#TOTTI
őstag
Biztosra nem merek semmit gondolni, de azt sejtem, hogy a gyártósor az lehet egy, de a minőségellenőrzés, a tárolás és egyéb folyamatok már különböznek! Tegyük fel, hogy rendel egy ilyen utángyártott csodát, nagy eséllyel még az Nokia 5800-hoz készült az akku, jobb esetben csak 1-2 évet állt, szerencsére belemegy a Lumia 520-ba, így újra lett ára és piaca, én nem nyugtatom magam ilyen városi legendával, mint a közös gyártósor, stb. De mindenkinek szuverén döntése.
-
karika85
tag
gondolom azért biztos benne, mert mielőtt nem tette fel, addig nem jelentkezett nála ez a probléma. miután letörölte szintén jól üzemelt neki! akárcsak nálam!
pedig jó kis program lenne!
Bing időjárás hogy üzemel most Nektek? Már aki használja! Nekem most azt írja,hogy 7 fok van!!! (Jó is lenne!) Ha appon belül belemegyek az órai nézetre, akkor ott már -4 fokot mutat!
-
Csokissüti
csendes tag
Nekem fehér hátlap van, de nem tudom milyen a fekete
mármint mennyire másabb a tapintása szóval nem tudom összehasonlítani.
Amit olvastam a feketéről, hogy nem csúszós a felülete. Na a fehér tök sima, és bizony csúszósabbnak mondanám. Én mondjuk mindenképpen fehéret akartam, ha vannekem az tetszik, bár nem is tudtam hogy más lenne a fogása. Amúgy rendeltem occcóért
ebayről egy szilikon tokot hozzá ami átlátszó, így valamelyest védve lesz a telefon, de azért fehér marad
és csúszós sem lesz.
A csúszóst úgy értsd, hogy sima műanyag érzet, legalábbis nekem. Amúgy jól néz ki, de szerintem így is unisex a kinézete a telefonnak. Férfinak is simán el tudom képzelni a fehér hátlapot. Szóval nem az a kifejezett csajos kinézet, mint mikor az egész telefon fehér, szeritnem.
Én amúgy nő vagyok és nekem jobban bejött a fehér szín, de ha fekete lett volna akkor azzal lennék most boldog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest