Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Basszus, egyszerűen hihetetlen. Ma leugrottam Székesfehérvárra, direkt vittem magammal a Sony DSC-HX100V gépemet a hecc kedvéért. Visszafelé megálltam a Velencei-tónál és csináltam a Sony-val is meg a 808-cal is ugyanazokról a témákról. Nem hittem volna, de egy grammal nem rosszabb a Pureview-val készitett végeredmény a Sony-énál. Pedig a Sony sem rossz gép, kategóriájában az elsők között van. Botrány
-
hito
nagyúr
Nyomtam tegnap egy gyári beállítások visszaállítását + minden törlést, most kezesbárány. Viszont nem tudja valaki, hogy hol lehet beállítani, hogy lezárt képernyőnél mutassa nagyban az órát és az egyéb dolgokat (nem fogadott hívás, akksi %, stb...)? Vagy az egy külön letöltendő porgram?
-
Dhampir
félisten
válasz
Quasi_modo #7793 üzenetére
Svéd kiosztás kell neki.
-
bgabek
tag
Sziasztok!
A Stoppola nevű progit próbálta már valaki? Milyen? -
Mindenkinek mennek a ä å Ä Å karakterek a jegyzetnél?
-
MR007RM
addikt
válasz
Dhampir #7788 üzenetére
A szárny élességén én is meditáltam, de lássuk be nem oda fókuszáltam. Nagy az a szárny és egy kicsit így érezhető a dolog. A végtelen mód itt így nem működik sajnos.
Megasztán ez nem egy dísz pillangó, amit volt szerencsém pár napja kihagyni.
A pofira hajtottam.
Próbálgatom meddig lehet elmenni minőség és zoom mentén együtt. PL 5MP és 3X-os zoom még működik.
Még annyit az élesség nem volt a maxon csak 80%-on volt.
-
MR007RM
addikt
-
MR007RM
addikt
válasz
Dhampir #7785 üzenetére
Békés-Tarhoson született a fotó. Ott koncerteztünk és szünetben rohantam szitakötőt keresni.
(#7772) hito: Az a helyzet szerintem, hogy a telónkon lévő rendszer nem teljesen kompatibilis az elődökkel. Lássuk be Stephen Elop üzembehelyezéséig (jobban most nem tudom megfogalmazni bocs) még voltak tervek a folytatásra. Szal minden feltett progi után egyesével érdemes megviszgálni a telót hogyan muzsikál.
Nálam most stabill, pedig már egy éves és még egyszer sem tettem újra.
Korábban voltak panaszok mint újraindulás stb..., de leszedegettem a bajt keverő alkalmazásokat és megoldódott minden, vagyis nem muszáj újrahúzni az egészet. Sovány ami nekünk rendelkezésre áll, de ez van. Most nyáron elmerülök a kamera rejtelmeiben aztán meg lesz ami lesz. Microsoft-Nokia árút soha többé nem veszek.
(#7773) hagel: Lefogadom ő ingyen is írna(vagy iratna) egy jó QT-s alkalmazást több okból is.
(#7778) crane75: Az fasza ha az egyik legfontosabb progitól kellene megválni. Ez egy kamerás teló nem? Én egyébként a QT-s verziót használom a 3.4.0-t. Igaz ma már nem keresgélek alkalmazások között, el vagyok a régiekkel + szoktam időnként telefonálni vele.
Vigyázok a stabilitásra.
-
hito
nagyúr
válasz
crane75 #7778 üzenetére
Kár lenne érte, nagyon durván testre szabható. De ha ezen fog múlni a Pureview maradása, vagy annak eladása, akkor természetesen száműzni fogom, mármint az appot. Most még lehet, hogy adni fogok neki egy esélyt gyári beállítások visszaállításával és a campro telepítésével.
Mennyire durva galibát csinált másnál?
-
hito
nagyúr
Sajnos kezdek besokallni ettől a készüléktől. Ez lenne az eddigi egyik kedvencem, de tiszta bug az egész. Most éppen a semmitől a camerapro szart be. Nem mutatja az elkészült képet, így a mentésre se tudok rányomni, értelemszerűen nem menti el az elkészült képet. És lépten-nyomon ilyen dolgokba ütközök, legyen szó akármiről.
Ez így nagyon kiábrándító
-
hito
nagyúr
Nekem még gond nélkül működik, mert E6-tal nem is használtam
Egyébként se sokat babráltam régen androidos gépekkel sem. Hívásokra és bejövő üzenetek gyors elolvasására használtam, nem nyomkodtam egész nap. Ennek köszönhetően hibátlan még.
De ha tudsz hozzá szimbis programot, ne fogd magad vissza!
-
hito
nagyúr
Használ valaki 808-hoz Sony Ericsson MBW-150 vagy bármilyen más bluetooth karórát? Nem találok hozzá rendes szoftvert. Annak idején még N8-amhoz találtam valamit amivel egész korrektül működött, de már nem emlékszem rá.
-
zorzy4
addikt
válasz
Quasi_modo #7759 üzenetére
Nem, de ha strandolok, akkor nem fényképezgetek. Vagy elviszem a 17000ft-os kompakt gépet.
-
zorzy4
addikt
válasz
Quasi_modo #7757 üzenetére
Balaton partra fogok egy 1000ft-os telefont és azt viszem.
-
KSparrow
őstag
válasz
Quasi_modo #7755 üzenetére
Én 3 réteg zacskóra szavazok, jól összetekerve
-
vízálló tok van a PV 808-hoz?
-
MR007RM
addikt
válasz
Vikthor #7752 üzenetére
Akkor kb azt érzem, mint te. Habár nálam olyan plusz-minusz. Élesség növelés volt, és egy kis fény még a 2.-nál és kész, kicsit műiesítette.
A lencse amit korábban már linkeltem egy jó régi filmes Carl Zeiss (Jena) fényképező objektíve, amit örököltem. Egy jó minőségű objektív az egész, szóval nem zoom lencse, meg széleslátókörű makró stb..... nem értek hozzájuk.
Ami az élességet illeti szerintem nem dob, csak jól felnagyít és így tűnik úgy mikor közelebb jön a makrovilág. Van egy minoltám is, de annak jóval kisebb a belső lencséje, így szűkebb mozgástér jellemzi. Fényképezős boltban nézz utána, vagy a neten.
-
válasz
MR007RM #7751 üzenetére
Szia!
Nekem az eredeti tetszik jobban, mindkét esetben, érezni a post processinget, kb úgy mint egy FullHD demo filmnél a médiamárktban akiállítot tvken...
Úgy vettem észre az az optikád amit csak szimplán az ujjaddal hozzászorítasz a nokiához, sokat dob az élességen, hol szerezted, lehet kapni használtan vagy hasonlót amid van neked? Lehet érdekelne a dolog.
Üdv,
Vik -
MR007RM
addikt
válasz
Polarstar #7748 üzenetére
A zöld színről és a részletekről jut eszembe.
folyó
zöld
Letöltve az igazi, így megnyitva szar.Na itt egy kérdés, ti melyiket választanátok a simát vagy a módosítottat? Nincs nagy a különbség. Nem nagyon tudtam dűlőre jutni. A közizlésre lennék kíváncsi.
-
-
válasz
Quasi_modo #7743 üzenetére
Ha lehet kihagynám.
Marha ronda szögletes mozgású képek. Engem bánt pl...
A lassított felvételt én úgy értelmeztem, hogy gyorsított felvétel - normál lejátszás. No, nekem ez kell-ene..
-
Auratech
őstag
válasz
Dhampir #7726 üzenetére
A mozifilmek esetében a képkocka egy ütemben van kivillantva egy redőny segitségével nagyságrendileg 1/1000s ideig. A képcsövek mindig egy pixelt villantanak soronként pásztázva. A digitális képeken meg, mint egy hullám vonul végig a képpontok tömege. Az analóg mozifilmek esetépen a 24fps szinte kifogástalan illúziót nyújt, mivel a látótér aktív egésze van gerjesztve.(a többi sötétet lát)
A szem kábé 20-30ms alatt képes egy képet felfogni, de ez folyamatos és hangolódik a látnivaló jellemzőihez.
A digitális 24-25-30-50-60 fps érzékelése függ a kamera kvalitásaitól meg a lejátszás minőségétől.
A szappanoperáknál a technikailag korrekt, biztonságra törekvő megoldásokat preferálják. Nincs művészkedés. Fix iso és alacsony zársebesség, fix fókusz és blende, fehéregyensúly, magas fps. Emiatt a snittek nem lesznek különbözőek stílusukban. Felcserélhetők, függetlenül, mikor készültek. Viszont fantáziátlanok képileg, ahol a képi mondanivalóban semmi plusz réteg. Mintha fix fókuszos fényképekből lenne összerakva. -
válasz
Quasi_modo #7741 üzenetére
A képkocka felezés az nem lassított felvétel... csak egy olcsó trükk.
-
BobTail
őstag
válasz
Quasi_modo #7737 üzenetére
A Silentmovie sajnos csak felezi, tehát 15fps-t csinál lassítottban
(#7738) hagel, persze hogy nem nagy eresztés hozzájuk képest, mert ők 1600-2600 meg 15.000 FPS-sel dolgoznakDE telefonhoz képest egy 60FPS-ből 30-ra lassított felvétel jó móka lehetne
-
válasz
BobTail #7736 üzenetére
A szappan opera hatást az én esetemben felesleges firtatni. Mi ezeket szigorúan szakmai szemmel nézzük.
Azért a Slow Mo-hoz képest a 60 FPS messze nem egy nagy eresztés. Ott sokkal, de sokkal nagyobb felvételi sebesség van használva. Bizti, hogy az még a 160FPS-en túlmutat.
-
BobTail
őstag
Én ehhez hasonló dolgokra használnám ki a lehetőséget
A szappan-opera effektus egyébként engem is zavar valamiért, jó nekem a 30, sőt 24fps is
-
hito
nagyúr
válasz
Quasi_modo #7734 üzenetére
Szerintem tényleg csak annyiról van szó, hogy kinek melyik tetszik jobban a szemének.
-
hito
nagyúr
válasz
Quasi_modo #7731 üzenetére
Mit nem lehet ezen megérteni, nem értem. Leirtam, kifejtettem, nem tudom jobban elmagyarázni. Inkább maradjunk annyiban, hogy izlések és pofonok.
Az a kijelentésed viszont elég bizar, hogy: "Ez a bizonyos szappanopera hatás nálam azt jelenti, hogy a minden mozgás olyan műanyag."
Tehát neked minél inkább realisztikus, annál inkább műanyag. Érdekes
-
Quasi_modo
nagyúr
Az a helyzet, hogy nagyon nincs igazad. Amit Dhampir írt az való igaz. A visszabutított 60 FPS meg nem ugyanaz.
mert a mozgások olyanok rajta mint az életben Ez a bizonyos szappanopera hatás nálam azt jelenti, hogy a minden mozgás olyan műanyag.Ha ilyet látok, azonnal érzem, hogy valami nem stimmel. Szerinted a jobb filmek 60 FPS-sel készülnek ?
30 és az alatti képkockaszám, egyszerűen darabos lesz tőle az egész, Szóval egy 24-30 FPS-es mozifilm darabos? Egyébként teszek a képkockák számára, lényeg hogy se darabos, se műanyag ne legyen. -
hito
nagyúr
válasz
Dhampir #7726 üzenetére
Ez az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy ha mutatom valakinek a Sony kamerámmal készített félvételeket, ami 1080p-ben rögzít 50fps-el, mindenki megdöbbenten kérdezi meg, hogy ezt mivel vettem fel, mert marha jó. És pont a képkockaszám miatt, mert a mozgások olyanok rajta mint az életben, nem pedig olyan mint egy digitálisan megörökített egyéb felvételen.
Quasi: neked is megmutatnám a kettő közti különbséget és máris nem azt szajkóznád, hogy jó az a 30fps
Youtube-on ne keress rá féldát, visszabutatítja 30 képkocka alattira.
A szappanopera hatásról meg annyit, hogy én ezzel nem akciófilmet forgatok, hanem családi pillanatokat örökítek meg, ami akkor a legjobb ha minnél közelebb áll érzésre a valósághoz. Elhiszem, hogy hálivúdi akciófilmekben nem ez a cél, mert röhejessé válna, nem lenne mozihatású az elkészült mű. De mi nem hálivúdban vagyunk és én nem brúszvilliszt kamerázom.
Egyébként a nagy amerikai mozigyár is át akar állni, méghozzá 100-120fps-re a mozifilmek esetén, pár hete olvastam.Az utolsó szó gyanánt: leginkább oldalirányú kameramozgásnál idegesít a 30 és az alatti képkockaszám, egyszerűen darabos lesz tőle az egész, látszik, hogy ez bizony egy felvétel, míg 50/60fps-nél olyan mint amikor a fejedet mozgatva körbenézel.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
BobTail #7725 üzenetére
vagy nincs rá igény, vagy nincs aki megcsinálja, vagy nem lehet
Nem lehet/nem szabad.amit a legtöbben "szappanopera"-hatásnak neveznek. Ez azt jelenti, hogy a mozgás túl folyamatos, és a filmek emiatt úgy néznek ki, mintha valaki egy olcsó kézikamerával vette volna fel a forgatást Ez pedig így igaz, a hatás valóban érezhető. Jó az a 30 FPS.
-
válasz
Dhampir #7726 üzenetére
Én sportedző vagyok és jó lenne, ha össze tudnám rakni ezt a lehetőséget, mert a látvány elemzése sokat segítene az edzőpartnereknek.
Jönnek a keményvonalasok és a Nokia N8 már elégtelen a helyzetekre, főleg, hogy kockánkénti léptetés sincs nála...
Nem egyszerű!
Ja! Hang nélkül is jó lenne a 60FPS. A hang ilyenkor elég érdekesen nézne ki.
A hélium belélegzés sokat dobna a képek mellett!
Dafi, ezek a videók kivétel nélkül max egy percesek lennének csak. Nem is kell több!
-
Dhampir
félisten
válasz
Polarstar #7723 üzenetére
A gyakori kérdések honlapján az alábbiakat olvastam, aláhúztam amit érdekesnek találtam:
A filmek, videók, játékok mozgóképét állóképek gyors egymás után vetítésével/megjelenítésével állítjuk elő. Az fps azt mondja meg, hogy másodpercenként hány állóképből áll az adott mozgókép. (FPS = frames per second, azaz képek száma másodpercenként.) Ha ez az érték túl alacsony, akkor a mozgás darabos lesz. Nagyjából 24 fps az, amit már a szem folyamatos mozgásnak lát.
A filmek szinte kizárólag ekkora fps-sel kerülnek rögzítésre, de manapság vannak, akik ezt az értéket keveslik, pedig kb. 100 évig mindenkinek megfelelt, és már ez is folyamatos mozgást jelent. Az ennél nagyobb fps filmek esetén nagyon zavaró hatást kelt, amit a legtöbben "szappanopera"-hatásnak neveznek. Ez azt jelenti, hogy a mozgás túl folyamatos, és a filmek emiatt úgy néznek ki, mintha valaki egy olcsó kézikamerával vette volna fel a forgatást. Vannak, akik mégis emellett a nagyobb fps mellett érvelnek, mondván, hogy több az állókép, ezért közelebb van a mozgás a valóságoshoz. A probléma csak az, hogy ez pusztán az elmélet. A gyakorlatban a film rögzítése és vetítése egész máshogy történik, mint ahogy a szemünk a valóságot mutatja. Azoknak, akik ezt a teljesen téves érvet hangoztatják, valójában csak annyit kéne csinálniuk, hogy körülnéznek, majd összehasonlítják ezt az élményt azzal, amit a magasabb fps-ű filmek nyújtanak. Egyből látni fogják, hogy a magasabb fps nem a valóságosabb látvány irányába tett lépés.
A számítógépes játékok esetében már más a helyzet. Ott egész magas fps-ek is előfordulnak, de ott azért nem szokott zavaró lenni, mert a számítógép képelőállítása megint egész más, mint ahogy a kamera rögzíti a valóságot.
-
-
Auratech
őstag
Az érzekelő memória interfésze biztosan elbírná a 60 fps-t a 2 Mp-es összegzésben vagy kivágásban. A kérdés, hogy az összes funkció, nagyitás, képstabi..képes-e a dsp oldaláról megoldani a kétszeres feldolgozási sebességet. Azt el tudom képzelni, hogy mondjuk zoom és képstabi nélkül lehet egy 60 fps mód.
A funkció a cmos kiolvasási sebességétől. A telefon memória interfészéétől, a cpu és dsp sebességétől és a háttértárba írás sebességétől függ. No meg ezek szoftveres optimalizációjáról.
Ha van gyenge láncszem, frame drop lesz... -
süti5
őstag
Jelentem a t*kom ki van most a térképpel, múltkor Székesfehérváron nem talált egy utcát aztán Budán... Ma meg jöttem újpestre és nemhogy a célutcát de a szomszéd kettőt sem találta, holott mindig frissítem.....
-
válasz
Quasi_modo #7713 üzenetére
A villámfotózásra, vagy a 60 FPS videóra gondolsz?
-
KSparrow
őstag
válasz
Polarstar #7710 üzenetére
Hát a tükörreflexeseknél ez egy külső alkatrész, kábellel kapcsolódik, és ha méri az erősebb fényt, távkioldóként elsüti a gépet. Akkor szerintem a beépített fnymérő is képes lenne erre. És itt jön a telefon előnye pl a Nikonomhoz képest: erre lehet telepíteni dolgokat.
-
KSparrow
őstag
Nem tudjátok, van valami olyan app, ami villámfotózáshoz lenne jó? Olyan, ami mikor villan a fény, akkor süti el a képet.
DSLR géphez van ilyn kütyü, de hátha van progi a 808ra. -
MR007RM
addikt
válasz
Quasi_modo #7705 üzenetére
Fll HD esetén a class 6-os sebesség bőven elegendő, így szerintem a memkártyára mentés nem lehet probléma. Én is mindig oda mentek.
-
MR007RM
addikt
Azért van potenciál ebben a telóban.
-
Langsam
aktív tag
válasz
Quasi_modo #7673 üzenetére
Köszönöm. A belső memórián van az EU térkép, pár program, 6-7 giga a szabad, az kevés amikor hosszabb a videó, vagy többet akarok egy ünnepségen felvenni. De kipróbálom.
Melyik kártyát ajánlanád, amelyik egyértelműen gyors ? Mondjuk 16-osban, az már elég lenne.
Köszönöm.
Üdv. Langsam. -
Dhampir
félisten
válasz
Polarstar #7696 üzenetére
Amikor a választ fogalmaztam, éppen a Távol-Kelet járt a fejemben, de nem mertem megírni a párosítást (a Samsungra gondoltam
).
A Lenovo is egyre inkább előlép az okostelefonjaival, csak idő kérdése, s ki tudja kivel házasodnak össze.
A Nokia nemigen fog Androidos irányba elmozdulni. Legfeljebb hagyják a szoftvert a csudába és csak a hardverre koncentrálnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legkomolyabb kamerás telefon, ami csak létezik, ám egyelőre egy tetszhalott platformon él csupán. A PureView technológia előtt viszont le a kalappal.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest