Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
Tegnap 3-400 hszt olvastam el, úgyhogy tartsátok tényleg
Amíg ilyen árban, tudással, qwerty-vel és külsővel nem lesz másik telefon, addig ez a befutó nálam.Már éppen úgy alakult, hogy félre tudok annyit rakni, hogy május-június körül meglegyen a milestone, erre behalt a gépem...
-
törölt tag
hát, javítani biztos nem fog
de mindegy, ahogy gondolod.
szerintem a flac zenékkel sem lenne sokkal jobb a helyzet, eleve ha csak elindítod a zenelejátszót, már megjelenik a háttérzaj a fülesben, ami elég kellemetlen. amúgy nem lenne rossz hangképzése a telefonnak, bár a dinamika kicsit gyenge.
-
törölt tag
azt majd ki kell próbáljam a következő töltési ciklusban. mindig flight módba teszem, vagy kikapcsolom éjszakára a telefont (régebben mindig a kikapcsolás volt, de ezek az okostelók nem ébresztenek ugye kikapcsolva).
elvileg nem fut semmi a háttérbenmeg ugye flight módban nem is lenne szabad valaminek netre próbálkozni, mert úgyem mennek az antennák... lehet, hogy maga a flight mód bugos? -
Konflikt
addikt
szerencsere nincs. allando neted van?
nalam most egy ilyen bug jott be, egy-ket napja megvan: bejovo hivas eseten van egy kis GUI error
(incoming call GUI error, 3 utolso kep az albumban)
nemtudom mitol alakult ki (talan egyszer landscape allapotban kapott egy hivast, v ilyesmi), pedig a friss 2.1-es EU-val jo mukodott.
update: ujrainditottam, es eltunt
-
Konflikt
addikt
netcountert ajanlom en is. egyreszt kulon meri a wifi, es mobilnet adatforgalmat, masreszt tudsz hozzaadni egyedi tartomanyokat (pl. mai, tegnap, 2 nappal ezelotti, stb adatforgalom) es meg grafiikon is van a fogyasztasrol. nagyon jo.
akksira a battery indicatort ajanlom (pl. spican muszaj hasznalni mkepp vmit, nemjol mer a gyari indicator, bnom ezt hasznalja rajta)
-
törölt tag
én akksi figyelésre a batterylife-ot használom, bár nem tudom igazából mennyit fogyaszt, de szépnek szép
mobilnet figyelésre meg ott a netcounter, ez figyeli bontva a wifi és mobilnetes forgalmadat is. -
Konflikt
addikt
2.1-es launcher is rarakhato, es megy is. innen le tudod szedni, majd felrakod, es ennyi
-
törölt tag
-
törölt tag
hát ez az, hogy nem is fut a task manager elvileg, és ha futna, akkor is ki van kapcsolva az auto-kill (amit onnan is tudok, hogy jól működik, hogy a zenelejátszót nem lövi le a képernyő kikapcsolásakor). de nem értem mi különbség van a pár órával későbbi ébresztés és a 2 perccel későbbi közt.
amúgy kezdem nagyon megszeretni billentyűzetet, tök kényelmes, sőt, szerintem nem rosszabb a blackberry-mnél sem. illetve (ez megint nem érint itt kb senkit) találtam rá egy szuperjó kínai szövegbevivőt. de amúgy az a szuper, hogy programként lehet kb akármilyen nyelvű billenytűzetet telepíteni, ami végtelenül egyszerűvé teszi a nyelvek közti átjárhatóságot. nem sok más platformon lehet ilyet megtenni azt hisze,.
-
Nekem a "BbcRS 2.0.1 (SHOLS_U2_01.15.0) (rooted) from The Solutor (QWERTY + busybox installed in /system/xbin)" van fenn (ebben a topikban keresd meg).
A felrakásához kell az ADBRecovery, amit ebből a topikból tudsz leszedni. A felrakása annyi, hogy az in_sd_root könyvtár tartalmát odarakod a memóriakártya gyökerébe - ahogy a neve is sugallja.
Ezek után ha flashelgetni akarsz, akkor recovery módban kell bebootolni a telefont (kamera gombot lenyomva kapcsold be), hangerő fel, kamera, ekkor bejön a menü, és itt válaszd ki a frissítést. A nevével ellentétben ez aktiválni fogja az ADB-t USB-n keresztül, így a gépeddel rá tudsz csatlakozni.
Van egy durva bug a nandroid scriptben, ami miatt nem mindegy, hogy hova rakod a letöltött frissítést. Én úgy jöttem rá (és ezt ajánlom, mivel lemerült a telefonom és nem tudom pontosan megnézni), hogy adb shell parancssal lépj be a telefonodra, és készíts egy nandroid backupot először. A tabulátorral működik az automatikus kiegészítés, úgyhogy nem kell mindig pontosan beírni a nandroid szkript nevét, elég annyi, hogy nan és TAB.
Szóval a parancs:
# nandroid-mobile.sh -bEz csinál egy backupot az SD kártyán a nandroid/VALAMI könyvtárba. A VALAMI console-lal kezdődik, de nem tudom a végét. Szóval ebbe a könyvtárba rakd ki a letöltött solutor-féle backupot, és a nandroiddal flasheltesd fel.
# nandroid-mobile.sh -r
Megéri egyébként, mert a böngésző is meg van javítva ebben a buildben, meg gyorsabb is valamicskét. Volt még valami különbség, de már nem emlékszem.
-
törölt tag
én sem vettem észre, hogy baj lenne a hangminőséggel... nem lehet, hogy a hálózattal van valami?
amúgy ez a naptár dolog eléggé bosszant, kicsit pofátlanság, hogy belépni sem tudok az alkalmazásba, ha nincs net, olyan blackberry vs. bis feeling. ráadásul nincs is igazából 3rd party program, ami kiváltsa. illetve van egy gtask nevű cucc, nem pont ugyanaz, de használható akár ilyesmire is.ja, amúgy lefelejtettem, hogy ami még a meizuban jó volt, az a fw update. mármint ha manuálisan csinálod, mert annyit kellett, hogy egy binárist bemásolni a memóriára a gyökérbe, majd újraindítani a telót, és a bootloadernél a frissítést választani. plusz ilyen rootolással sem kellett szarakozni, azt piszkált bele az ember, amit akart...
-
törölt tag
ötletesen "task manager" a neve, 1.1.0-s verzió, de most nézem a marketen, hogy már van 1.1.1 is, csak most nincs a közelben éppen wifi, hogy frissítsem.
Konflikt: gondolom nálam is megvan ez a bug, ha egyszer gyakorlatilag mindenkinél jelentkezik, de nem használok 3G-t egyáltalán, így nem igazán érint. sőt, egyelőre zenehallgatásra sem nagyon használom, mert elég fapados lejátszó van benne sajna.
néha kicsit visszasírom a meizut, olyan (alap) dolgok nincsenek az androidban, hogy félelmetes, pedig a potenciál meglenne a rendszerben... -
törölt tag
igen, a marketen volt ilyen a kommentek közt, hogy valamiért nem ébreszt az openalarm... viszont nekem most a rendes sem ébresztett valamiért. még a taskmanagerre gyanakszom, hogy valamiért folyton lelövi ezt a process-t, pedig leszedtem az auto-kill listáról...
másik érdekesség, hogy friss boot után egy rakás megnyitott programmal 95MB körül van a szabad ram, de 1-2 napon belül lemegy 60-ra, pedig a taskmanager szerint a rendszereszközökön kívül semmi nem fut.
-
-
Az AdFree és a MarketEnabler az a két dolog, amihez root kell és szoktam használni. Egyébként a 2.1-es galéria nálam is itt figyel, a Picasa szinkronizálás külön nagyon tetszik.
Amíg az MP3-as helyzet nem oldódik meg, nehezen barátkozom össze a telefonnal annyira, hogy a tuningolás egyáltalán érdekeljen. Mondjuk nem mintha sok lehetőségünk lenne rá.
-
Ezzel már nem kell szarakodni, a pinch to zoom bekerült a legújabb Maps hivatalos frissítésbe. Egyébként igen, terminál kéne hozzá, pl. a Better Terminal, de akár az ADB-vel is meg lehet oldani, ha az adb shell parancsot kiadod.
Régiót átállítani a MarketEnabler programmal tudsz.
-
-
Más országokét is lehet, csak nem feltétlen ajánlott - a más rádió miatt nem biztos, hogy marad 3G a telefonodon
Tehát pl. egy dél-amerikai ROM más frekvenciákat akarna használni.
Megtaláltam viszont az összes firmware-t teljes kép formájában (RSDLite ahoj!), nomeg egy korábbi kérdésedre a partíciók magyarázata.
Rootolni egyébként a 01.14-es buildeket elvileg simán lehet rootolni így.
-
MTbc
senior tag
Sheratan:Igen fura,de
leteszteltem hátha kicsit jobban látjuk a helyzetet:
A régi E398-as dobozom,telómmegvan be írtam IDE itt kiírta ténylegesen mikor járt le és tudom a vétel mikor volt(T-mobile-os első vevő voltam),majd beírtam IDE és itt ezt írta "Unit information not found for the given Serial/MSN# / Hex ESN/MEID# and/or IMEI / Dec ESN/MEID#. " ugyan azt amit a mi Milestone -unknál,tehát gondolom a 2 kereső más földrajzi adatbázisban keres.
-
Akkor ugyanaz, ami nálam is van
Remek, köszi.
A rootolást azt jelenti, hogy a futó rendszerben rendszergazdajogokat tudsz szerezni. Ennek gyakorlati haszna például az AdFree használata (reklámszűrő host fájlt állít be a gépen), vagy backupolás (nem látnád egyébként a /data partíció tartalmát), meg egy-két más tákolási lehetőség.
Viszont sajnos az aláíratlan szoftver flasheléséhez ennél sokkal de sokkal több kell, a bootloaderben van benne a ráadás aláírásellenőrzés, ami a kernelt checkolja induláskor.
-
Majd összeütök valamit, de mindenekelőtt egy kérésem lenne: próbáld ki légyszi az MP3 lejátszást, hogy Nálad is szaggat-e telefonhangszóróval/fülessel!
Egyszerű reprodukálni: 3G módban legyen a telefon (meg térerő se árt), elindítasz egy MP3-at, majd a böngészővel behozol egy oldalt. A 3G->H váltásnál és vissza szokott reccsenni.
Sőt, mobilnet nélkül is ki lehet próbálni, ha megy a lejátszás, és airplane módba váltasz.
-
Javárj, Neked is Milestone-od van? Nem vagyok egyedül?
A készülék elméletileg ugyanaz, viszont a teljes rendszer (rádió, kernel, Android) eltérő a különböző régiókban és országokban. A topik elején megállapítottuk, hogy a UK build nem volt olyan bugos, mint az én olaszom, amit a PartNeroban vettem.
A 2.0.1 nagyon kevés területen jött még csak ki hivatalosan, így a megváltás egy kiszivárgott hong-kongi csomagban volt, ami a teljes flasht tartalmazza, rádió ROM-mal együtt. Csak ugye nem tökéletes az se.
Azóta a kreatív emberek elkezdték összegyűjteni a backupokat mindenféle régióról, így szabadabban lehet mozogni: [link]
Szóval jelenleg HK-i rádióval, francia-alapú szoftverrel virítok.
Egyébként a GMail pushhoz bekapcsolt Auto-Sync szükséges, és nálam működik. Az akku nem ingadozik, de nálam is csak 10%-onként mér - ez szerintem hardveres adottság.
-
Lefagyás-jellegű bajok a 2.0.1 óta nincsenek szerencsére. De tegnap downgrade-eltem az eredeti olasz 2.0-ára (csak hogy biztos lehetséges-e), hát basszus nem kapásból kijött az USB bug? Úgy beragadt, hogy újra kellett indítanom a telefont. Szerencsére ez már a múlté.
Találtam egy custom nandroid backupot, ami a francia 01.15-ös buildre épül, mindössze annyit változtat rajta, hogy nem "javítja ki" a recovery-t, és kapásból rootolt.
A böngésző tényleg megjavult, de az MP3-as helyzet változatlan
Még nem találtam egyértelmű jelzést arról, hogy ha RSD-vel frissítenék a francia 01.15-re (a HK-i rádiót franciára cserélve), vissza tudnék-e térni a régire. Mert lehet az javítana a helyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Könyvajánló
- Akvarisztika
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest