Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
fps8
senior tag
Mit gondoltok, lesz a motorolának a közeljövőben hasonló fizikai képességekkel megáldott fejlesztett készüléke? Gondolok itt elsősorban nagyobb kijelzőre, gyorsabb és fejlettebb hardverekre...
-
eerenczi
csendes tag
válasz
bepken #19697 üzenetére
A 3G tegnap is ment amikor a Wifi nem volt elérhető.Holnap tudok bejutni a Vodához és remélem kicserélik a sim kártyát.Utána meglátom mi lesz.Lenne még egy kérdésem addig is,és Bocs a sok kérdésért.
Mivel új a készülék van 3nap cseregarim a Defy+-ra ami holnap jár le,érdemes ezzel foglalkozni emiatt visszavinni?
Kicserélni nem tudnák ha vissza is vinném mert ez volt az utolsó db belőle amit elvittem. -
bepken
veterán
nézzzedcsak! mostmár van egy ilyen mappa is: http://quarx2k.ru/aosp_4.2-defy/ - egyenlőre csak képek...amolyan promó
-
bepken
veterán
válasz
Frenky89 #19694 üzenetére
inkább többen, többször válaszoljunk meg egy (többször feltett) kérdést, mint egyszer se! nem igaz?
eerenczi! ha igaz, akkor térerőd se volt a régi SIM kártyáddal, úgyhogy majdnem biztos vagyok benne, hogy az a ludas. még azt is el tudom képzelni, hogy ha térerőd valahogy lenne is, pl 3G-t akkor se tudnál használni egy 8 éves kártyával...
[ Szerkesztve ]
-
peter077
aktív tag
Ki akarom próbálni az új MIUI V4-et, de az ext4 partíciót el szeretném tüntetni.
CWM-ből lehetséges-e?
Van ilyen lehetőség:
Tools--->File System tools--->Format DATA and chache in ext4
Tools--->File System tools--->Format DATA and chache in ext3
!!!This will wipe your data!!! -
eerenczi
csendes tag
válasz
bepken #19691 üzenetére
Igen de tegnap óta több problémám is akadt és tényleg kezdő vagyok,szóval Bocs ha béna vagyok.Most pár perce tettem bele egy újabb vodás simet ez 1éves sincs és 1 másik memóriakártyát a biztonság kedvéért.
Hátha ezek megoldják a problémát.Aztán kicseréltetem a sim kártyám.Sajnos olyan gyorsan nem tudok bejutni a Vodához vidéki vagyok.[ Szerkesztve ]
-
tomlac14
tag
válasz
eerenczi #19681 üzenetére
használati útmutató ez talán segít majd a kezdeti lépésekben/kérdések megválaszolásában
-
eerenczi
csendes tag
Megjelent egy piros + jel a wifi ikon mellett az mit jelent?
-
peter077
aktív tag
Quarx mester most éppen az android 4.2-n dolgozik Defyre
-
davide83
csendes tag
Erre nézzetek rá!
MIUI-V4-2.11.9
http://www.miui.com/extra.php?mod=download/rom&fid=27
[ Szerkesztve ]
-
eerenczi
csendes tag
Lenne egy problémám a MoreLocale2 programmal.Valószínűleg dilettánsnak fogtok nézni de nem tudom beállítani a Magyar lokalizációt remélem jól írtam.Leírhatná valaki a beállítást menetét szájbarágósan Köszi.
-
pete_21
addikt
válasz
eerenczi #19666 üzenetére
Inkább hardveres. Tudtommal ugyanaz a szoftver van a Vodáson is, mint a többin, ezért az nem nagyon lehet gond.
Újonnan vetted a telefont?
Ha igen, akkor ne aggódj.Cseréltesd ki a SIM-et, a 8 év az szerintem már elég sok ahhoz, hogy kicseréljék a kártyát ingyen.
SIM csere után is nyomkodd sokat a telefont. Ha esetleg mégis hardverhiba lenne, akkor elő fog jönni, és SIM csere után is újra fog indulni. De van garid, és az pont erre van. -
eerenczi
csendes tag
válasz
trickymoon #19660 üzenetére
Köszi,már átolvastam konkrét kérdésem nincs is,illetve csak egy ma reggel nekem is újraindult lehet nekem is a sim kártya az oka?Vodás 8éves a sim kártya eddig nem volt vele gond.De ahogy olvasgattam Defy-nél előfordulhat néha újraindulás.
-
bepken
veterán
szerintem érdemes feltenni, mert dob ki hasznos infókat
bár nekem valamiért helyszíneket nem igazán dobál...nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. (ráadásul azt hiszem, ehhez a térképet is telepíteni kell)
de igazán csak angol nyelvtudás birtokában fogod tudni kihasználni a funkciókat, és itt most természetesen a hangutasításokról beszélek. én pl elég csekély százalékban tudtam neki "értelmezhető" utasítást adni(sajnos gyenge vagyok angolból...)
egyébként ez nemes egyszerűséggel a Google Search része, azon belül is a Google Asszisztens. azt nem tudom, hogy a Play-ről letöltött működik e, vagy csak a gapps-ból telepített szuperál
-
trickymoon
aktív tag
válasz
eerenczi #19657 üzenetére
Első hozzászólásban sok okosságot találsz
másrészől Olivért idézem: Használd boldogan, nyomkodd sokat!
[ Szerkesztve ]
-
SSlyTR
aktív tag
válasz
oliverkiss32 #19656 üzenetére
és valóban, csak én nem találtam meg
-
eerenczi
csendes tag
válasz
oliverkiss32 #19655 üzenetére
Köszi.Nagyon vigyázok a cuccaimra,nem szándékszom vízbe tenni sem más folyadékba.Azért esett erre a készülékre a választásom mert talán jobban bírja az óvatlan dolgokat amit nem tudok kivédeni.
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz
eerenczi #19652 üzenetére
Jaa, mivel azt írtad nem volt droidos motorolád, ezt úgy értetettem más droidos mobilod lehetett már...
Általános okosságok nincsenek, használd és majd előjönnek hibák amikben segítünk...
Később majd rootolhatod. (Akkor teljes jogú hozzáférést kapsz a telefon rendszeréhez.)
Vízbe meg ne dobd csak saját felelősségre, nem fogadják el garanciában. -
SSlyTR
aktív tag
válasz
konigjanos #19646 üzenetére
nincs ilyen beállítási lehetőség
-
SSlyTR
aktív tag
-
eerenczi
csendes tag
válasz
oliverkiss32 #19651 üzenetére
Kezdő vagyok androidban és csak arra gondoltam hogy ti régebbi droid használók sok mindent tudtok amiről én nem sokat és ajánlhattok pár okosságot.
Remélem boldog leszek vele és beválik bízom benne hogy jó választás volt.Tegnap óta 2x töltöttem úgyhogy nyomkodom sokat.
A telefonálás hangminőségén meglepődten nem ehhez szoktam.[ Szerkesztve ]
-
eerenczi
csendes tag
Hello!
Tegnaptól Motorola Defy + tulaj vagyok kártyafüggetlenül vettem újat boltból nem volt még androidos Motorolám.Mindenféle tippet trükköt használatot segítő hozzászólást megköszönök.[ Szerkesztve ]
-
oliverkiss32
aktív tag
Quarx xda-s cm10-es bejegyzésében ott van egy gapps: -with working Google Now
Minden tökéletesen megy rajta, dobálja a meccs állásokat/eredményeket, időjárást, utazási időt bkv-val, közeli szórakozóhelyeket stb...
hangparancsok is mennek, csak néha kevés az egy mikrofon...
Persze angolul tud csak: az egész rendszer nyelvét angolra kell állítani + a Now-ban is.. javaslom az UK angolt![ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz
konigjanos #19646 üzenetére
nemáááár...találsz olyan opciót a gyári kameránál, hogy "mentés helye: belső tárhely / SD kártya" ??? (nagyon rég volt már gyári rendszer a telefonomon, de ez valahogy nem rémlik
[ Szerkesztve ]
-
konigjanos
senior tag
válasz
SSlyTR #19643 üzenetére
Akkor egyszerűen: a camera beállításoknál beállítod, hogy a kártyára mentsen. Utána amikor bedugod az usb-t, a felső sávot lehúzva a háttértár opciót választod. Így gyakorlatilag mint egy pendrive-ba be tudsz lépni, és a dcim mappából azt a képet másolod ki,amelyiket akarod...
-
bepken
veterán
válasz
SSlyTR #19643 üzenetére
bocs, de számomra pedig az kínai, amit Te kérdeztél
szóval fussunk csak neki még egyszer és tisztázzuk, mit is szeretnél !? képeket importálni? honnan hova?(képeket kizárólag a memóriakártyára tudsz rögzíteni, a belső memóriához nem férhetsz hozzá ilyen szinten root nélkül)
-
SSlyTR
aktív tag
Meg lehet valahogyan kerülni azt telóval készített képek importálását? Arra gondolok, hogy amikor csinálok pár képet, akkor ne kelljen mindet importálni, ha csak 1-et akarok leszedni, hanem a pendrive-ként használva nézegethetem a memoriát?
Esetleg azt átállítani, hogy ne a teló memoriájába mentsen, hanem a kártyára?Eléggé idegesítő volt, hogy 1 képet nem tudtam leszedni, csak importálni, de akkor jött minden, az is amit akkor pc-ről raktam fel rá, szal kb 200 képet importálni kellett.
Azután rájöttem hogy webböngészős cucc erre jó, de az sem működik mindigNincs törve, rootolva stb. Még nem volt időm ezeknek utánanézni. És általában amiket itt írtok az kinai nekem
-
-
fil
őstag
válasz
Dark Archon #19627 üzenetére
Azt, hogy a Class 10-est nem szereti, általánosságban nem lehet kijelenteni. Én már fél éve a Class 10 32Gb-os Samsungot használok, minden probléma nélkül, sőt teljes megelégedettséggel.
-
IV. Béla
tag
A MIG202es zipből kiszedtem a 4.2es galériát a fényképezővel, majd feltettem a 1018as CM10re. Működik a galéria és a fényképező is, de a fényképezőnél valami nem stimmel az autofókusszal, nem csinál éles képeket. A 1018as fényképezője jó.
Aztán utánaolvastam, hogy több fájlt is fel kell pakolni a galéria és a fényképező teljes funkciójához, de ezt már nem próbáltam ki:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1964726 -
bepken
veterán
válasz
peter077 #19633 üzenetére
nem tudom...szerintem a billentyűzet visszalépés a Quarx féle CMX-ben találhatóhoz képest...nemes egyszerűséggel egy android bill és semmi több. az új bill elvileg tudja a "gesture typing" funkciót, nos én ezt nem találtam sehol sem (lehet, hogy én vagyok vak)
fogyasztás ugyanannyi (csak mert nem merek fél nap használat után kapásból "több"-et mondani), akadozni ugyanúgy akadozik, ami nincs memóriában, ugyanúgy lassan nyílik meg.
ugyanazokkal a programokkal használom, és semmivel se bír nagyobb terhelést (pl: zene + opera + közben hívás = ugyanúgy képes kiakadni)a UI szvsz förtelmesen ronda...átmenet a JB és a gyári, színes felület között. ez szerintem közel áll az ízlésficam kategóriához. - persze ezt egy röpke 20 mp alatt véghezvitt téma cserével orvosolni lehet.
a kamera is akadozik, nálam két alkalommal ki is fagyott, amikor fényképzés után vissza akartam nézni a képet. (maga a 4.2 kamera nem lesz rossz)
szerk: ja és az tette be a kaput nálam, hogy mindehhez képest a szerző az XDA-s topicban egyedül a hosszas első boot-ot jelölte meg "ismert bug"-ként....kissé nagy az a mellény, szerintem
[ Szerkesztve ]
-
duda1978
tag
válasz
Dark Archon #19627 üzenetére
Én egy 16 gigás 10 est használok egy éve cm7 es rommal.... semmi baja...
-
fil
őstag
válasz
hj.jani95 #19619 üzenetére
"...olyat nem lehet hogy bemegyek a szervizbe és ott pluszba elmondom hogy cseréljek azt is?..."
Miért ne lehetne... Egy ideális világ, ideális szervizében ez lenne a legkevesebb, sőt ez lenne a logikus, ahelyett, hogy 2x kelljen foglalkozni vele...
Viszont a Moto szervizét nem ismerem.[ Szerkesztve ]
-
peter077
aktív tag
válasz
Derejebááá #19628 üzenetére
Eddig minden rendben van vele, nyugodtan tedd fel.
-
Derejebááá
csendes tag
Akinek fennvan a Mig 2.02 tudna nyilatkozni, hogy mindennapi használatra alkalmas e?
-
-
nekem még mindig az egyel korábbi CMX van fenn, és az éjszakai fogyasztásom beállt a whiterabbit szintjére (1% per óra éjszaka, ha nem csinálok semmit, de nincs deepsleep)
-
Vegha
senior tag
válasz
Dark Archon #19615 üzenetére
eddig csak elvétve fordult elő. most az elmúlt pár napban viszont látványosan egyre sűrűbben indítja magát újra. tegnap 2 alkalommal zártam a napot, ma pedig épp az előbb volt meg az első.
Kollégámnak valami hasonló (új) Motorolája is ezt csinálja. Memóriakártya probléma lehet ? Nem mintha sokat használnám, de pár hete raktam bele egy új 32, c10-est. -
tibibi
őstag
akkor mi van ha nem engedi a wipe dalvik cache lépést ?? E: cant mount..........
-
Frenky89
addikt
Érdekes, nálam (is) csütörtököt mondott a jobb szélső érintő gomb háttérvilágítása. (Csak pure Quarx ROM-ok voltak fenn eddig a gyárin kívül.)
Amilyen szívásokról olvasok itt mostanában a szervízeléssel kapcsolatban - én asszem fogom bevinni.
-
hj.jani95
aktív tag
olyat nem lehet hogy bemegyek a szervizbe és ott pluszba elmondom hogy cseréljek azt is?
Mate0314:nekem is volt már hogy kértem szoft. frissitést és belül megkarcolták a képernyő panelt?! egyáltalán mér szedték szét?!persze szó nélkül megcsinálták, de akkor is, milyen dolog...
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz
belavagyokbp #19603 üzenetére
nekem estére teljessen megbolondult ezzel a rommal újra indulás fagyás stb. lehet véletlen ,de vissza rakom az elözőt.
-
-
Vegha
senior tag
Hali,
gyári 2.3.6-os ROM esetén a telefon időnként újraindítja magát (hívás közben vagy idle állapotban, nem számít). Ez ismert jelenség ? Van rá gyógyír ? -
peter077
aktív tag
válasz
Melyik govenorral használod? Valahol azt olvastam, hogy ondemand-ra kell állítani.
-
hj.jani95
aktív tag
De szerencsétlen vagyok. Ma bevittem a telom szervizbe a képernyő porosodás meg a lifegő usb takaró miatt, erre nem elfelejtettem az usb takarót?! Most várhatok egy hetet a telefonra hogy megmondjam hogy küldjék vissza az usb miatt mégegy hétre mert a témobil csak 'szerdánként szállit'
-
bepken
veterán
válasz
ma este én is rápróbálok erre a MIG 2.02-re. egyébként is nagytakarítást akarok csinálni a telefonon
-
hj.jani95
aktív tag
válasz
belavagyokbp #19607 üzenetére
Nekem is ez volt, felraktam Wiuiraès ment. Most pedig gyàriról akartam erre menni ès àllandóan kifagyott
[ Szerkesztve ]
-
bruti01
őstag
válasz
belavagyokbp #19605 üzenetére
Gyári stock-ra akartam feltolni!
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
belavagyokbp #19590 üzenetére
Na, az új MIG kiadásban (2.02) már javítva lettek ezek. Egész gyors, nekem gyorsabbnak tűnik mint Quarxé (bár lehet hogy csak placebo, hisz ennek is a Quarx rom az alapja), és nem csak az ikonokban különbözik tőle. Pl ebbe már bele van rakva az android 4.2-es billentyűzet, galéria, kamera, és óra alkalmazás is, + egy csomó "tweak", amik gyorsítják a rendszert. Én most ezt fogom használni egy ideig, már anno az 1.0-1.1 (amik még CM9-esek voltak) is tetszettek, gyorsak voltak.
Más: Quarx áttért az ext4-es filerendszerre a data és a system partícióban, így aki CM10-ről akar visszatérni egy korábbi, GB-s romra (amik még ext3-as filerendszert használtak), annak először vissza kell flashelnie SBF-el a gyári rendszert, mert másképp nem fog bebootolni a rom.
Elvileg létezik egy megoldás ennek elkerülésére, egy scriptet kell futtatni recoveryből, ami vissza-alakítja ext3-as filerendszerré azt a két partíciót, én még nem próbáltam ki: [link][ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
nem akarok senkit se buzdítani....de a mókolt NFS Most Wanted egész tűrhető fps-el fut a CMX-en
ahhoz képest, hogy a gyári GB alatt még az Asphalt 6 is szaggatott....hát szóval elég jó teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux Mint
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest