Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
konigjanos #16195 üzenetére
Azért mert defy+ rommal nincs kamera.SOCos vagyok nem Bayeres
-
hj.jani95
aktív tag
válasz
belavagyokbp #16187 üzenetére
És milyen ez a rom? Vagy gondolom te sem tesztelted mert bootlop (hogy irják!?
)lett?
#16189-re a válasz: a gyárin ezt nem lehetne valahogy beállitani?
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
Felraktam a root-olt gyári ROM-ot, és eltűnt a mobilnet kapcsolási lehetősége, eltűntek a mobilnetes opciók a telefonból. Wifi megy tökéletesen. Mit lehet tenni?
Az előfizetésen VAN mobilnet, ROM frissítés előtt jó volt. -
FordFair
tag
válasz
#40993792 #16193 üzenetére
jogos
köszi, megpróbálom...
by the way, jövő hétvégére készíteném fel a telefont fateromnak átadásra ajándékba (aki egyébként ódzkodik az érintőképernyős telefonoktól
), addig van időm tesztelgetni (nekem egyelőre még marad a blade
)
és neki biztos valami stabil cucc kellene magyarul, szerintetek ez jó, vagy mondjuk valami cm7-tel kellene próbálkozni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Downgrade elhibázott 2.3-as SBF telepítés után 2.2-re
Eszt találtam. Most csinálom énis
-
FordFair
tag
Sziasztok!
az a problémám a viszonylag friss defy +-al, hogy a beállítások/Fiókok/Fiók hozzáadás kiválasztására az alkalmazás leáll...
újraindítás után is ugyanaz,
2.3.6_Api29_mod rom van fenn...van ötletetek?
köszi!!
(#16191) Zsolt_72
Tedd újra a ROMot, mert nàlam nem csinàlta ezt, amikor hasznàltam.a rom hibája?
[ Szerkesztve ]
-
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Gondolt egyet a telóm (eredeti rom) és nem akar bizonyos wi-fi hálózatokat látni amiket eddig gond nélkül használtam.
A routerekhez nem tudok hozzáférni. Más teló, laptop gond nélkül látja és csatlakozik ezekhez a bizonyos hálózatokhoz.
Illetve a telóm is tud csatlakozni olyan hálózathoz, amit lát.
Ötlet?
Valami olyan reset létezik ami a beállításokat a gyárira rakja, de az adatokat és a programokat nem bántja?[ Szerkesztve ]
-
NPeete
tag
válasz
Frenky89 #16167 üzenetére
Defy+n a gyári romon még kb. rontja a is a felhasználást a gyors (class8+) memóriakártya, nekem, meg haveromnak is folyamatosan teljesen elvesznek adatok a kártyáról, vagy csak egy unmount-mount után jönnek vissza. Kezd eléggé kiakasztó lenni, amikor már a csengőhangom sincs meg...
-
bepken
veterán
válasz
konigjanos #16176 üzenetére
azért, mert ez amolyan "fejleszői fícsör"...és szerintem ennél a beállításnál így logikus. hiszen, ha teszem azt valami rosszul sül el ezzel a beállítással és újraindul, akkor annak nyilván oka van. adott esetben lehet fel se állna újra a rendszer, hanem csak újraindulgatna. na valami ilyen logika alapján van ez így, szerintem
-
spinkler
tag
Sziasztok! Az miért van, hogy akárhányszor akarok mobil internetezni Nyíregyházán, nem jön be semmi, vagy max 2 percig (GPS jelet sem fogja).. Voltam egy kisvárosban, ahol van 3G is, 80km-el távolabb ott pedig simán ment normálisan az internet (GPS jellel együtt).
[ Szerkesztve ]
-
hj.jani95
aktív tag
Másnak is fc-zik a browser Cmx-ben? Meg másnak is beszokott zárni egy adott oldalt és a kezdőlapra ugrik? Nekem volt olyan hogy olvastam és hivtak és hivás után nem az utolsó weboldal fogadott amit néztem hnem a kezdőlap, de nem csak hivásnál van ez igy hanem pl amikor mondjuk a könyvjelzökhöz lépek és onnan vissza az adott oldalra amit olvastam, nem azt hozza be hnem a kezdőlapot. Erre valami megoldás hogy ne zárja be folyton?
-
laleeee
őstag
ezt próbálta már valaki ?: [link]
-
Frenky89
addikt
Gyorsabb SD kártya van valamilyen hatással a telefon mindennapos használata közbeni sebességre is, vagy maximum annyi várható el, hogy pörgősebb lesz a képnézegető?
Magyar keyboard: Nekem sokáig volt AnySoft, ami nem rossz, mert rengeteg spéci karaktert tud, aztán kipróbáltam az új Swype Beta-t, ami szintén tetszett, de kevesebb ékezetes karaktert tesz ki kapásból (nem pop-up ablakba), mint az AnySoft.
-
fil
őstag
válasz
killzone1987 #16165 üzenetére
Szerencsére van sok mirrorja. Időnként lerohad. Itt eléred...
[ Szerkesztve ]
-
killzone1987
senior tag
Sziasztok!Tudom,hogy volt már az a kérdés,hogy mi van Quarx oldalával,de erre nem láttam,hogy bárki is válaszolt volna.
Szóval meddig nem lehet elérni Quarx oldalát? -
törölt tag
válasz
fgordon #16140 üzenetére
1. Nagyon elvadult apptelepítgetőnek kell lenni ahhoz, hogy ne legyen elég az 1GB belső tárhely, már csak azért is, mert a nagyterjedelmű (és nagygerjedelmű) játék vagy szótár appok éppen a belső tárhely kímélése miatt eleve az SD kártyára helyezik a nagyterjedelmű részeiket. Tehát app2sd és hasonló machinációkra nem lesz szükséged, már csak azért sem, mert az újabb Android verziók már túlhaladták ezt a szintet, és önmaguk is ki tudják helyezni az appokat SD kártyára, ha ez a szándékod.
4. Van néhány jóféle magyarítható billentyűzet, a legtöbben talán az AnySoftKeyboardot használják (én is), de jó a Smartkeyboard, és több más is, nézegesd őket a Play Store-ban. A magyarítás általában külön letölthető appként szerepel melléjük.
5. MX Player, Mobo Player a legnépszerűbbek, de mindig vannak új feltörekvőek, amelyek hasonlóan jók, de az ingyenes változatuk általában nem reklámmentes egyiknek se.
6. és 7. A gyárilag beépített Connected Music Player nagyon jó hangminőségű, de persze kevés formátumot játszik le, és kevés szolgáltatást nyújt (és szerencsére nincsen benne equalizer, bár sajnos bizonyos hangképek állíthatóak benne). A többi zenelejátszó appoknak általában a fizetős változata nyújt "rendes" equalizert, na de mire jó az equalizer? Csakis arra, hogy elcseszd vele a hangot. A legnépszerűbb zenelejátszók között hangminőségileg körülbelül ez a sorrend (úgy értve, hogy a gyári CMP jobban szól mindegyiknél): Winamp, jetAudio, Neutron Player, Poweramp, n7PLayer, Rock Player... nézegesd őket a Play Store-ban (és az Android app kibeszélő topikban), hogy milyen formátumokat tud az ingyenes és a fizetős változatuk, FLAC-ot és hangerőgombbal számváltást inkább a fizetős változatok tudnak, kivéve a kivételeknél.
9. Quick Office, Office Suite, Docs To Go, Kingsoft Office, Smart Office... stb., de létrehozni-szerkeszteni csak a fizetős változatuk tud.[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Kicsúsztam a szerkesztésből.
Az vajon mindegy hogy sima defy vagy defy+?
Pl. [ez] jó mind a kettőhöz. De sima defyhez milliónyit találni, defy+ hoz meg csak párat, és az is mindkettőhöz van (univerzális).[ Szerkesztve ]
-
FordFair
tag
válasz
bepken #16159 üzenetére
tudomtudom, de tényleg nem lehet 3 napig nem belekezdeni a mókolgatásba, 1-2 órát így is tesztelgettem előttemásrészt éjszaka a root/romolás előtt nem hívhattam fel senkit tesztelgetni + nem is tudtam, h van ilyesmi típushiba...
a nyomeltakarítást gondolom szabof1 leírása alapján csináljam, ugye?
(Szervizelés előtti teendők)az app-ot is köszi!!
-
bepken
veterán
válasz
FordFair #16156 üzenetére
már-már alapszabály, hogy a 3 napot megvárjuk, tesztelgetünk, esetleges hibákat keresünk. majd, ha nem találunk semmit, lehet mókolgatni. persze tudom milyen az, mikor türelmetlen az ember
ez a hiba bizony jó eséllyel hardveres eredetű, mindenképp cseréltesd!
természetesen előtte tüntess el minden nyomot!azt hiszem, ez kell Neked: Blur APN Switch
-
majorosgabor
csendes tag
válasz
bepken #16153 üzenetére
A ledek külön vannak a plexitől sajnos így kicsit bonyolult a cseréjük ( nekem sem világít a home gomb). Vízállóság elősegítése érdekében valamilyen szilikonos pasztával kenik be gyárilag a tömítéseket ( UV fény alatt fehéren világít) ezt nem hagynám ki. Ja és még annyit, hogy végig néztem pár tutorialt és szerintem a legjobb megoldás ha az előlappal egyben veszed meg az érintőpanelt mert a régi helyére visszaragasztva tuti nem lesz vízálló a cucc és eddig egy tutorialban se sikerült szépen kivitelezniük.
-
FordFair
tag
Sziasztok!
Na, kedden megvettem a telefont, tetszik
(Build number: 4.5.1-134_DFP-231)
(Blade-em van egyébként)Rootolás megvolt (köszi szabof1 !!),
az 2.3.6_Api29_mod romot tettem fel (köszi Api !!)1-2 kérdésem lenne:
1. kb 4-5 hívásonként néha berecseg a telefon a fülemben hívás közben. Ez meggyógyul magától vagy rosszabb lesz, illetve ez gariztatható?
Holnap jár le a 3 nap, úgyhogy, ha vissza kell vinni, akkor még most tenném...2. adatforgalmi kapcsolót nem lehet valahogy kitenni az asztalra? az energiagazdálkodási widgeten nem működik és gyorsgombot sem tudok hozzá...
3. Az értesítő sávban a Battery Notifier (Big Text)-et használom, viszont valami miatt csak 5%-onként változik, erre tudtok valamit?
Köszi előre is!!
(#16157) konigjanos
tedd fel a 3g watchdog nevű alkalmazást, az kiváló.az fenn van, erre még nem használtam
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
-
bepken
veterán
válasz
PHenis #16152 üzenetére
a plexi egyben van a digitizer-rel ugye, ez kezeli az alsó gombsort is. szóval, ha cseréled, elvileg meg kell oldania azt a problémádat is. de majd kijavítanak, ha tévedek. (szerk.: bár lehet hülyeséget beszélek, és az alsó gombsor ledeknek semmi közük sincs a digitizerhez...
)
a vízállóság rajtad múlik szerintem, mármint azon, hogy hogyan szereled össze. ha jól húzod meg a csavarokat(nem húzod túl!), jól illeszted össze a részeket, stb.. nem szabadna, hogy baj legyen.
[ Szerkesztve ]
-
PHenis
senior tag
Tegnap kipottyant a kezemből és betört a kijelző. Illetve csak a Gglass. Működik, kép van, az érintést is veszi rendesen, szóval használható. Mit kell bele vennem és mennyiért? Az egész kijelzőt mindenestül egyben cserélni kell?
-
hj.jani95
aktív tag
Supercharged 0% ez mièrt van? Update9 rc8.2ôt töltöttemle de a leirás alapján ami az elsô hsz-ben van nekem nem sikerült, nem is voltak olyan menüpontok amiben a hszben voltak...ez nekem magas
-
Frenky89
addikt
CMX-re érdemes feltenni az Apex-et?
-
Lewis33
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek volt már olyan hogy kb 5-perc beszélgetés után nem lehet hallani a partnert a telefonban,aztán fél/egy perc múlva visszajön a hang?
A hálózat csak 2G-re volt állítva,most átállítottam vegyesre.
Csaréltem rom-ot akkor is csinálja.
Gyári rommal nem csinálta,létezik hogy a rootolt SBF-file hibás?
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv!! -
Flashy
veterán
egy friss probléma egy rootolt gyári 2.3.5-tel: a telefon egyik nap magától újraindult gond nélkül, már ez is gyanús volt, de ma viszont a még működve letett telefon piros motorola logóval fogadott. bootloop-szerű fura állapotba került, tulajdonképpen bebootolt, de nem reagált nagyjából semmire. volt amikor kicsöngött az mp3 csengőhanggal, volt amikor valami default csörgéssel, egyszer még az érintőképernyő is működött és írta hogy valami rendszer folyamat nem válaszol. szóval az oprendszer bebootolt, csak a legtöbb folyamat, ami csinált volna valamit nem futott, emiatt egy idő után rebootolt.
boot menüből wipe cache nem, de a factory reset megoldotta, már amennyire ez megoldás, én kifejezetten rühellek újratelepíteni bármit is. még valakinek volt pont a napokban egy ugyanilyen eset, rootolt 2.3.6-tal. én próbálok minden alkalmazást a legfrissebb verzióra upgradelni marketről, őt nem tudom. lehet, hogy valami root jogú program vadult meg, de nem emlékszem, hogy mi frissült legutóbb, és nem is biztos, hogy egy új frissítés okozta, ki tudja...
-
fgordon
senior tag
Sziasztok, DEFY+ kérdéseim lennének. Nektek biztos a fejetekben van sok tapasztalat, nagy segítség lenne számomra, mit érdemes kipróbálni, milyen app-okat.
Első körben a gyári, 2.3.6-ot akarom használni root-olva, később majd valami mást akarok kipróbálni.
1. Jól gondolom, hogy az 1 gb belső tárhely bőven elég az app-oknak, nem szükséges nekem app2sd használata és SD kártyán ext2 partíció létrehozása a FAT32-n kívül, stb?
2. Motoblur nekem nem kell, hogy tudom kiirtani a telefonról? Érdemes eltávolítani? Aki használja, az miért?
3. Milyen app launchert javasoltok, ami gyors, 2.1 szerű balra, jobbra görgetve tudok az app-ok között lapozgatni?
4. Kellene olyan app, ami kezel ő/ű betűt, lehetőleg ott is van egyből az ékezet (nem kell nyomva tartani), ahol még esetleg fel tudom cserélni az y/z-t is. Nem baj, ha fizetős.
5. Legjobb avi/mkv player, amin nincs semmilyen reklám/logo, ha filmet nézek.
6. mp3/flac player, equalizer-rel
7. olyan zene player, ahol a hangerő le/fel gombbal tudok lépkedni a zeneszámok között. Vagy más mód, ahogy az érintőképernyő használata nélkül tudok előre/hátra lépni a zenék között.
8. olyan ébresztő, ahol a hangerőgombokkal vagy a bekapcsoló gombbal tudom kezelni a szundi / leállítást, hogy ne kelljen az érintőképernyőhöz nyúlni.
9. Word/Excel formátumot létrehozó/módosító/néző app
Köszönöm előre is az ajánlásaitokat.
-
fgordon
senior tag
válasz
belavagyokbp #16100 üzenetére
"Recovery-menüből letudod menteni a komplett rendszert, ha az SD-t is leakarod, akkor azt meg másold át pl a gépedre."
Újraindítom, az alap menüben csak az van, hogy reboot, wipe, factory reset, de semmi backup lehetőség. Hol találok erről leírást?
-
jeni
félisten
válasz
#35202114 #16133 üzenetére
akkor nem csak én baltázhatom el a telcsit,még ha annyira is oda figyelek.
én a defy+ sbf rootolt fájlra akartam magyarosítást rátenni,és véletlenül a sima defy magyarosítottját tettem fel a defy+-ra,meg is kattant a telóm,még szerencse,hogy vissza tudtam tenni a gyári + sbf fájlját.és utána nagyon oda figyeltem a rootoltra és arra a magyar zipet tettem fel,
azóta virul a telefonom -
törölt tag
válasz
lordyka #16131 üzenetére
Igazság szrint először a walter féle defy+ romot akartam magyarosítani csak a magyarító zipől bootlop lett. Utána én gyagyás meg egy mappába öltöttem le a defy és defy+ sbfeket és véletlenül a defy+ ment fel a sima defy helyett. Ez van. Ha sikerrel járok akkor lesz egy működő zöld kamerás defy+om, ha nem akkor egy zöldkamerás defy+ müködő kamera nélkül.
(#16132) obZen Miért ő is így járt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Beáltam a defy+ táborba én is. Bár egy kicsit másképp mmint ti, és még sok munkám van hogy a kamera is működjön... De gőzerővel rajta vagyok azon hogy én legyek az "első" aki SOC os defyt defy+á tudott varázsolni
-
hj.jani95
aktív tag
Köszi a válaszokat, de akkor mit csináljak? Az a v6 mit csinál amugy?
[ Szerkesztve ]
-
lordyka
aktív tag
válasz
bepken #16124 üzenetére
csak 4.+ verziók esetén kerültek azok a folyamatok át a service.jar-ba. szóval gyárin simán mehet. de root joggal hidd el mindent meg tud oldani egy apk is. lásd csak root fájlkezelők, azt írsz át vagy törölsz amit akarsz. és végül is a superchargert is egy apk progival futtatod végig, nem?
-
fil
őstag
-
bepken
veterán
válasz
szabof1 #16121 üzenetére
ez esetben elnézést, valóban nem olvastam utána. általánosságban beszéltem az "auto-killer" féle szörnyűségekről...
mondjuk azt akkor se értem, hogy amit zeppelinrox csak service.jar módosítással tudott megoldani (ha jól tudom, itt rejtőznek a különböző appok prioritás értékei), azt egy apk hogyan tudja utánozni? vagy ez is módosítja az említett fájlt?
-
szabof1
őstag
válasz
NereusLaceee #16122 üzenetére
Amig nem megy Quarx oldala, addig erről a mirrorról is letölthetők a nightlyjai: http://defy.bytekiste.de/cm10-nightly-defy+/
(hodostamas mélyvizes tanács alapján) -
NereusLaceee
csendes tag
Hali quarx-ról tudni valamit? Nem elérhető az oldala.
-
szabof1
őstag
válasz
bepken #16120 üzenetére
A hokins által (#16115) javasolt Autokiller Memory Optimizer egy jó kis program (egy ideje én is használom). Kb. azt csinálja, amit a V6 Supercharger is, azaz nem kilődözi a programokat (mint egy klasszikus killer program), hanem átkonfigurálja az Android saját memóriafelszabadító folyamatait.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz
laleeee #16119 üzenetére
mert ha már egyszer valaki a memóriakezelést akarja babrálni, tegyen fel inkább V6-ot! az ilyen autokiller programok éppen hogy többet fogyasztanak
vannak makacs háttérfolyamtok, melyek ha kell, 2 percenként újraindulnak lelövés után, ez ráadásul könnyen meg tudja hülyíteni a rendszert...van értelme? nincs... -
snookie86
csendes tag
Köszi nektek, akkor kipróbálom
-
belavagyokbp
aktív tag
-
hj.jani95
aktív tag
Sziasztok!
Gyári szofton hogy tudnèk 250-200 ram között mozogni? Wajkiui 2.5.27ennyin mozgott. -
zolion01
tag
Üdv!
CM10-en valaki használ-e Sygic-et. Nekem nincs térkép. Elindulni elindul, megtervezi az útvonalat, de maga a navigáció képernyő már nem jön be. Esetleg valaki találkozott ezzel a hibával?
-
fil
őstag
válasz
snookie86 #16107 üzenetére
Mindenesetre érdemes kipróbálni. (Nekem bevált, van akinek meg nem). Simán frissíthető CM9-ről (data wipe nélkül).
A CM9-et már senki nem fejleszti. A CM10-et meg Quarx nyomatja rendesen (a többiek meg az övét próbálják tuningolni)
Én ezt a gapps-ot tettem fel hozzá.[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz
montressor #16102 üzenetére
Hali!
Felvarázsolható, rakható, de elméletileg (
) nincs rá.
-
snookie86
csendes tag
Sziasztok,
Quarx CM 9-ről 10-re érdemes frissíteni? Milyen ismert hibái és előnyei vannak? Eddig csak gapps minimal-t találtam hozzá..teljes változatot hol találok hozzá valót? Mi van kiszedve a minimálban?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
lordyka
aktív tag
válasz
laleeee #16059 üzenetére
ja
partial wakelock-s alatt kell megnézni h mi az ami sokat használ. aztán eldöntheted h kell e ilyen áron az a progi. nekem plö most a maps volt a ludas, mert beállítottam h folyamatosan frissítse a helyzetemet a latitude. na meg a facebook csodálatos appja is merítette rendesen. de most wiui alatt vhogy nem akar menni ez a progi.. nem tudom mért. -
montressor
aktív tag
hali!
Azt szeretnem megtudni, h rakhato-e igo a telora es mukodik-e a gps-sel? Ha igen, kell-e az igo telepiteshez root v. a gyarilag vasarolt kutyure siman felvarazsolhato?
koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest