Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
válasz
oliverkiss32 #17898 üzenetére
Nem enged ilyet... Kiválasztom a képet (amit az sd kártyára mentettem) és várnám azt, hogy kiválasztom egy részét (mint pl. amikor csinálok egy fotót a telefonnal és azt raknám be hívóképnek), de nem ajánl fel ilyet, hanem egyszerűen berakja a keretbe...
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
A hívókhoz rendelhető fotóknak milyen képarányúnak és/vagy felbontásúnak kell lennie?
Alap, Joe30 féle magyarított rom-om van, de hiába próbálkozom vele, mindig elcseszi a képarányokat.
Köszönöm! -
jazzkifli
tag
válasz
killzone1987 #17860 üzenetére
Font installer:
Nem látni egy kanyi fontot se, sehol nem találok rá megoldást...
-
oliverkiss32
aktív tag
Heló!
Szerintem már sok ember érthetően leírta mit kéne csinálnod, de ha ennyire nem értesz az android rendszerhez, akkor a névjegyek beállításainál exportáld az összeset SD kártyára. A létrejött mappát meg másold át a számítógépre. (Exportálás előtt kiírj hova fogja menteni az SD kártyán belül, figyelj és -1 kérdés lesz.) Szevasz.[ Szerkesztve ]
-
jazzkifli
tag
Nekem a Gigatel fóliája van rajta kb. 3 hónapja és semmi baj nincs vele. Apró mirkokarcok vannak rajta, de semmi komolyabb. A szenzorokat ez is takarja, de ez nem okoz gondot.
-
nud
tag
válasz
konigjanos #17887 üzenetére
a gmail címtárába minimális embert látok.Nem tudom h közrejátszik-e h az fb fiókhoz nem gmailes cím tartozik..
Már arra is gondoltam.H a telóra valami aplikációt rakni,ami ezt tudja.. -
bepken
veterán
válasz
Derejebááá #17883 üzenetére
csak egy kérdés...tudsz angolul? mert az egész le van írva, az is, hogy melyik pont mit csinál.
én lusta vagyok sokadjára is végig nyálazni, hogy a sokadik verziónál mi mit jelent...de ezt te ugyan úgy meg tudod tenni
-
Derejebááá
csendes tag
Miui nél, ti V6 hoz milyen beállítást ajánlotok. Script manager, sebbeség 0, és utána 17 lehetőség közül lehet választani, Miui-ek! Melyik a legjobb?
-
belavagyokbp
aktív tag
Ha már ez a téma, Én nagyon sok fajta fóliát próbáltam, megosztom veletek a tapasztalataimat.
Első tipp: 6os csomagot 600ért sose vegyetekvateráról egyszer rendeltem egy ilyet, a tescós zacskó minőségével vetekedett a cucc.
Nálam a speedshop-os fólia bírta nagyon sokáig, profin felrakják, egy ezresbe kerül az egész dolog. Ez full eltakarja az egész kijelzőt, viszont nekem a proximitymmel és a fényérzékelőmmel se volt vele soha gondom. Ez volt nálam fent 3 hónapig, viszont szeretett karcolódni, már a második héten volt rajta egy nagyobb. A végére már annyi volt rajta, hogy inkább lehúztam, és váltottam egy másikra.
Így vettem egy ilyet. Ez eddig a legjobb, amit próbáltam. Teljesen egyszerűen, por nélkül! feltudtam tenni otthon, eddig egy darab karc sincs rajta (1 hónapja használom, tok nélkül), az ára is jó, úgyhogy teljes mértékben elégedett vagyok vele. A proximtyt és a fényérzékelőt se takarja el, kivan vágva az a rész. Ha nincs vatera acc-otok, akkor hardveraprón is lehet tőle venni: itt a hirdetése.
[ Szerkesztve ]
-
I3ence
tag
válasz
Ákinard #17880 üzenetére
Link már nincs, decemberben vettem, a mostani meg nem tudom milyen lesz.
Arra viszont határozottan emlékszek, hogy az illusztráción az érzékelőknél le volt „csippentve", én meg az első fóliát meg is vágtam, mert azt hittem le fogja így fedni a szenzort, aztán meg nem illeszkedett úgyhogy felraktam simán.
-
I3ence
tag
válasz
Ákinard #17870 üzenetére
Mikor a telefont vettem, fényes fólia került rá (6-os pakk eBayről), ezek nem voltak kivágva, csak a hangszórónál, de telejesen jól működött vele a telefon. Cseréltem is rendesen, amint karcosabb lett picit. Nyáron mattot vettem rá kíváncsiságból, ez viszont akármilyen jó is a tapintása, illetve hogy nem fénylik, "megtöri" a fehér színt, mintha rálehelnék a kijelzőre. Ebből még van két darab, de inkább rendeltem újra fényeset.
Általában több van egy csomagban, ha ráteszed és nem megy a távolságérzékelő, akkor vagdoss csak. Szerintem jobban néz ki, ha teljesen fedi a fólia. -
Ákinard
aktív tag
-
Ákinard
aktív tag
válasz
#40993792 #17872 üzenetére
A Galaxy3-at ugyanígy használtam, tokban, zsebben soha nem ment mellé semmi, mégis ilyen "mikrokarcok" voltak a felületén... (Fény fele fordítva csillogott a sok apró karc.) De rendes, nagy látható nem volt rajta.
Szilikon tokot vettem rá, azt nem bántam meg, nem mutat vele rosszul, és védi s. Meg a fogása is jobb.
Igaz ezt már meg tudtam szemlélni, mert a vasút is defy+-t használ, és hasonló (vagy megkockáztatom ugyanez) a füstszín szilikontok van rajtuk.Mindenesetre lehet beruházok egy fóliára, párszáz forintot kérnek érte, túl nagyot nem lehet bukni, ha mégsem ön be...
[ Szerkesztve ]
-
Ákinard
aktív tag
Akinek van fólia a telefonján: (És akiknek nincs de tudják a választ)
A Defy és a Defy+ -ra ugyanaz a fólia való? Vaterán nézegettem fóliát, de a legtöbb helyen oda volt íva, hogy a +-ra nem jó, ellenben az hogy melyik jó rá, sehol nem írták. Viszont volt, ahol ugyanazt reklámozták a defyre és a +-ra is...
Mi az igazság? Ugyanaz jó mindkettőre?Érdemes amúgy fóliázni? Akinek régebbi, és nem vitrinben tartja, hanem mondjuk zsebben, de nem a 100-as szögek mellett, annak karcolódik?
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
laleeee #17867 üzenetére
Lényegében a rendszernek a magja. Nekünk, Defy+-osoknak 2.3-as kernelünk van, ezért az erre épülő romok (a gyári romra épülők, CM7, WIUI 2.5.27, a legújabb WIUI stb.) nagyon szépen működnek. Ezért is ilyen megbízhatóak. Ellenben, a 4.0 (ICS) és 4.1 (JB) droidok alatt is ugyanez a 2.3-as kernel ment eddig, mert nem volt lehetőség a kernel cseréjére. Ezért voltak a CM9/CM10 romok problémásabbak, mert nem natívan mentek. Pl. a hardveres gyorsításhoz kerülőút kellett, hogy működjön, a videodrivert trükkösen kellett életre kelteni. Így a programok indulása kicsit lomha lett, és nagyon megnőtt a ramhasználat. Ezért meg elég darabosan működött a rendszer.
Illetve, mivel nem a 4.0 és 4.1-es Android alapját használták, ezért több funkciójuk nem működött a telefonunkon. -
laleeee
őstag
egyébként mi az a kernel ?
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
bepken #17844 üzenetére
Pont most hétvégén akartam kipróbálni a CM10-et.
Bár ettől függetlenül kipróbálom, és majd később teszem fel a custom kernelt. Legalább érezni fogom, mennyit gyorsul.
Végigolvastam a hozzászólásokat, pár embernek gáz volt a megjelenítéssel, de úgy tűnik, hogy Quarx elég gyorsan orvosolta azt is.
Azt írják, hogy gyorsult a telefon, érezni rajta. És a szabad memória is 250 Mb körül van bekapcsolás után. Programokkal is 170 Mb körül van. (persze ez igényenként más)
Már csak az maradt hátra egyelőre, hogy kijavítsa azt a hibát, hogy altatni kelljen a telefont pár percig, hogy magához térjen bekapcsolás után.
Ha ez is megvan, akkor szerintem onnantól egy mindennapi használatra teljesen tökéletes JB kernel+rom párosításunk lesz.
Arra leszek még kíváncsi, hogy a fogyasztás milyen lesz. Jó lenne, ha hasonlítana a 2.3-as Droidra a fogyasztás... Ha olyan lesz, mint eddig CM10 alatt, akkor sajnos ez a JB velejárója...[ Szerkesztve ]
-
sec0nd
tag
Nekem olyan problémám van hogy ha kihangosítom a telefont, akkor nem kapcsol vissza a kijelző, a bekapcsológombra meg megszakítja a hívást. Most CM10-et használok de úgy emlékszem más romnál is volt már ilyen.
Más: Ha valaki hív az első 5-8 másodpercben nem írja ki a nevet, csak a telefonszámát(mintha nem lenne elmentve). -
jeni
félisten
Hello
Defy+ WajkIUI™2.9.27 ezzel a rendszerrel van egy kis gondom.
Ha telefonálok és elveszem a fülemet a telóról akkor nem vált vissza látható képernyős menüs módba.
Továbbra is fekete lesz végig a kijelző és várni kell míg a másik fél elbontja a vonalat,vagy nekem kell vakon kilépnem a hívásból.
Ez mintha közelség jelző hibára utal,vagyis nem működik rendesen mikor az ember elveszi a fülétől a telcsijét.
Itt biztos,hogy nem csavarhúzós probléma lesz.Volt videó erről,hogy 1 csavart kell kilazítani és akkor már müxik az is.Más rendszerrel nem volt még ilyen gondom,csak ennél van ez. -
bepken
veterán
válasz
oliverkiss32 #17856 üzenetére
hogy jön ide Wajk? Quarx-ról beszélgettünk...
Wajk munkásságát nem követem... 3-ból 1 build volt, amit "sokáig" használtam.
engem inkább a CM és a CM fejlesztők érdekelnek -
jazzkifli
tag
válasz
killzone1987 #17812 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
oliverkiss32
aktív tag
válasz
belavagyokbp #17857 üzenetére
jaaa ez zavart meg engem az xda-n "About v4 (ICS) ROM:"
wajk nem olyan gyors mint quarx?
szerk: bár wajk JB béta verziója már rég kint van, nem tudom hogy azzal most mivan... tesztelik még?
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
oliverkiss32 #17856 üzenetére
Ő már csak JB-t, meg legutóbb ugye kiadta a frissített GB-t, de szerintem az már az utolsó gingerbread volt.
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
azt hiszem nem komálja a defym a mostanában megvásárolt akciós office suit progit !
nem egy sprinter a rendszer, de újraindulni nem szokott, most meg volt -
fil
őstag
"...ha raszabadul 200+ ember, biztos, hogy elojonnek meg problemak..."
Ezért adják ki tesztelésre.
"...Lasd JB. az is honapok ota kint van, megsem tokeletes..."
A gyári meg már kinn van több mint egy éve és az sem tökéletes. Tökéletes OS nincs (de törekedni kell rá...).
Én használom a CMX-et amióta kijött, és nincs gondom vele, úgyhogy bizakodom, hogy ez az új kernel is használható lesz hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz
konigjanos #17849 üzenetére
"...van magyar leírás a felrakásra?..."
Még angol se nagyon... az xda fórum hozzászólásaiból kell megélned ... szerintem egy kezeden megszámolhatod, hogy Quarxon kívül hány embernél van ez fenn. (Bár ahogy nézem az xda-t 1-2 óra és már ez nem áll meg...) -
fil
őstag
válasz
bepken #17850 üzenetére
Szerintem is érdemes még várni egy kicsit, amíg a kezdeti durvább hibákat kibugozzák a hardcore tesztelők...
A visszaállításnál azt írja, hogy egy-két dolgot kézzel kell visszarakni mielőtt újra mehet a 2ndinit.
Az viszont nem világos, hogy a komplett CWM backup ráengedhető-e és visszateszi-e az előző állapotot? -
bepken
veterán
válasz
konigjanos #17849 üzenetére
nem tudnám 100% biztonsággal leírni, hogy hogyan kell csinálni, de ott van amúgy XDA-n.
azt, hogy hogyan kell felpakolni, nem nagy kunszt szerintem...konkrétan felpakolod a zipet meg engedélyezed a 2ndboot-ot CWM-en belül (kb ennyi szerintem)
nekem inkább a visszaállással vannak problémáim(vajon ugyanez fordítva?)
ja igen, FONTOS! ez a teszt kernel kizárólag a CMX romokhoz használható!
én még várok egy kicsit vele, majdnem biztos vagyok benne, hogy hétvégére kijön az új build custom kernel-el
-
bepken
veterán
1-2 hééét??? ha így halad Quarx, már a hétvége folyamán meglesz!
már 3-4 alkalommal frissítette az alig 4 órája kidobott kernelt...ez az ember egy állat
a wifi nem működött, de azóta megoldódott. illetve pár perc deep sleep kell neki, hogy összeszedje magát a telefon....azután pedig döcc mentestöbben írják, hogy bőven 200MB felett van a szabad RAM, tehát érzésre nagyon baba
-
spinkler
tag
Sziasztok! Melyik az a rom amelyik stabil, és jó képeket készít a kamerája? (a 720p videofelvétel sem lenne hátrány) 2.3.6 romra kellene. Köszönöm a választ előre is
-
bepken
veterán
na aki bátor, lehet tesztelni a Quarx féle custok kernel-t
de csak az XDA-n található bejegyzés értelmezése után javasolt bármibe is belefogni
és még annyit, hogy...hihetetlen, hogy máris itt tartunk!!!
-
jr1994
addikt
válasz
peter077 #17835 üzenetére
ez miért most történik? mindjárt jönnek az első zh-im
komolyan, király, alig várom
am kell valamit a gb wiuival csinálni telepítés után? no frillsben boostedet választottam aztán ennyi, így belakva meg a csomó ikonnal kicsit mintha szaggatna. lehet azért mert 7 főképernyőm van eléggé megpakolva? vagy valamit kell még optimalizálni? amúgy teljesen jó a cucc
-
bepken
veterán
válasz
peter077 #17838 üzenetére
tudod mire lettem most figyelmes? töltőn van a telefon és a kijelző nincs meghülyülve! a FuZZ_ féle rom egészen biztos, hogy irritálóan ugrándozott, meg sokszor nem is érzékelte az érintést...de itt ez akárhogy nyomkodom, nem jön elő!
tehát ez is egy javítható bug ezek szerint -
bepken
veterán
válasz
peter077 #17835 üzenetére
basszus
kb 10 perce kezdtem el olvasgatni a thread-eket, ahol a kernel-ről volt szó eddig, de nem találtam semmi újat, pontosabban quarx írta, hogy nála a gps is okés...
ezt mondjuk nem nézegettem mégez nagyon jó hír! még pár napja tényleg az jött le, hogy sokat kell várni, de ezek szerint mégse
más: feldobtam a maniac103 féle CM7-et, eddig határozottan jónak tűnik! szerintem jobb, mint a FuZZ_ build, bár még csak cirka 12 órája van fent.
-
peter077
aktív tag
Ezt skubizzátok!
[link] -
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
A SwiftKey 3 Keyboard mennyire terheli le a telefont? Nem zabálja a memóriát? Érdemes feltenni?
Köszi! -
hj.jani95
aktív tag
válasz
killzone1987 #17832 üzenetére
Lehet hogy ez tiltott de ès a getapk.co (nem com) oldalról szedtem le egy touchwiz-es tèmát CMXre. Nagyon jò volt. Tetszett
[ Szerkesztve ]
-
killzone1987
senior tag
Letöltöd,és fölteszed a Rom Toolbox (P) nevű progit.
Sok mindenre hasznos ,nem csak betűtípus cserére alkalmas!
Megkeresed a font telepítőt,kiválasztod magadnak amelyik tetszik,persze meg kell nézni,hogy minden betűt megjelenít-e.
Rengeteg olyan van,ami nem szereti az ékezeteket megjeleníteni.
Persze aki angolul használja a telót,annak mind megfelel!
Installálod,reboot,és élvezed.
A statusbar ikonok módosításánál nekem folyton gajjravágta a cmx-et.
Pedig a 10es méret próbálgattam.
Magától újraindul a teló,és nem jut el a rezgésig,megfagy a bootanimációnál.
Erre megoldás?
Témát honnan,és hogyan lehet cmx 10re felvarázsolni? -
killzone1987
senior tag
Én speciel a ROM TOOLBOX-ból használom a font telepítőt.
-
fil
őstag
válasz
killzone1987 #17812 üzenetére
Mi ez a font telepítő?
-
törölt tag
Sziasztok,
Talán itt olvastam pár hete, de most nem találom, van valami olyan program ami megmondja, hogy melyik program kapcsolgatja be fél percenként a telefon kijelzőjét. Valaki meg tudná mondani melyik ez? Köszönöm
Üdv
-
Deeday
senior tag
válasz
#40993792 #17823 üzenetére
Igen,végülis ez a pap meg a papné szindróma
Nekem a Miuiba tetszik hogy egy kicsit más mint az úgymond sima android rendszer. Régóta van androidos telóm és már néha untam. Ebben most az tetszik hogy teljesen más más a felület más a menü a testreszabhatóság,meg a kinézet.
Az tuti hogy a CM7 full stabil és használható,de ugyanez a helyzet a miuival is szerintem csak nekem az a pár plusz sokat számít. És igazából ez a mappa dolog is hogy nincs app drawer nekem egyszerűbb van 3 mappa (gyári cuccok, programok, játékok) így tudom mit hol találok.Sok Progi és játék van fent és app drawer be mindig lapozgattam görgettem stb... Pl ami még tetszett nekem és meg is vettem az az SPB 3D mobile shell. Az is egy más világ és használható nagyon.
Szóval ennyi.... Maradok Wajk nál egyenlőre. De vésztartalékba ott van még a Mig CM7 is a kártyámon ha baj lenne ,mert sokáig használtam és szeretem és az szinte majdnem tiszta CM7.Nekem 1 dolog ami hiányzik a Chrome böngésző
Az meg ugye CM9 alapon megy de miui CM9 alapon nem stabil egyenlőre.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz
Deeday #17821 üzenetére
Bevallom, hogy a CM7 alap kinézete nekem sem jött be. De feltettem egy témát (ICS téma), és egy launchert (meg ehhez is egy témát
), és úgy már a kinézete is tetszett, és persze a sebességre egy rossz szavam nem lehetett. Onnantól nagyon megszerettem a CM7-et.
A CM9-hez és CMX-hez meg már témát sem raktam, mert az alap témája baromira tetszik nekem.
A WIUI engem is nagyon megfogott. A kinézete is nagyon tetszik, szép, gyors. (bár a CM7 is elég gyors volt. Meg nekem Epsylon CM9-e is tetszett.) Külön hatalmas piros pont, hogy az értesítő led színét szépen lehet állítani, nem csak keverten. Illetve már önmagában az, hogy teljesen más, mint a CM romok, nagyon tetszik. Ne értsetek félre, a CM-mel semmi bajom. A WIUI azért fogott meg, mert már vágytam valami másra, változatosabbra.
És most is vágyom valami másra, pont ezért szemezek a CMX-szel. -
laleeee
őstag
válasz
killzone1987 #17817 üzenetére
köszönöm !
-
Deeday
senior tag
válasz
pete_21 #17820 üzenetére
Hát az a baj ,hogy aki bele kóstol a Miui-ba ebbe a Wajk félébe nem hiszem, hogy CM-re vágyik
Nekem kb 15 percig volt annó fent a CM7 ne értsetek félre nem fikázom ,de esztétikailag nekem a Wajk jobban bejött. Holnap felteszem majd szépen újra pakolgatok mindent
Köszi a biztatást sikerült rávennetek..... -
pete_21
addikt
válasz
Deeday #17818 üzenetére
Én is ezért nem tettem még fel az új WIUI-t.
Viszont arra gondoltam, hogy ha úgyis romcsere, felteszem inkább a CMX-et. Pár napig használom, kell egy kis változatosság. És ha nagyon nem válik be, akkor jöhet a legújabb WIUI. Úgyis újra kell húzni mindent, akkor teszek egy kis kitérőt a CMX-nél. -
tomlac14
tag
válasz
killzone1987 #17815 üzenetére
azóta vibert már javították! :-)
-
killzone1987
senior tag
válasz
szucsinka #17814 üzenetére
Én is jártam így,hogy a közelség érzékelő folyamatosan világított!!
Miután ijedtemben újrahajintottam a telót,tehát Factory reset,wipék,rom,gapps,wipék,reboot.
Aztán kiderült,hogy a wiber okozta.
Mert van a beállításánál valami zsebfigyelő funkció,és attól világított folyamatosan.
Tehát elkapkodtam,és fölöslegesen kezdhettem mindent a 0 ról.[ Szerkesztve ]
-
gyorsba felraktam egy cm7-est utána cm10-et és minegyiknél sötét maradt a képernyö hivás után hogy lehet ezt helyre hozni? (mindnél volt minden reset ahogy kell)
elöröl kell kezdeni mindent, ugyértem gyári sfb meg root stb stb..???nagyon nem akarnám.
észrevettem hogy mikor elveszem a fólemtöl a telcsit pirosan világit halványan a hangszoro melett a led . ez normális?[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
szégyenlem magam,de megint nem találom : hol is kell cm7-ben beállítanom hogy a wifi soha ne aludjon ?
-
Hát szép meg jó ez a legutcsi WIUI csak hivás után nem ébred a kijelzö
lesz@rnám ha lenne olyan opcio mint bármely eddigi romba:
Kisegitö lehetöségek:bekapcs gombal leteszi a hivást. -
trane08
tag
válasz
Derejebááá #17799 üzenetére
Script manager kell hozza! De ha beirod youtubera, hogy v6 script tutorial, akkor rengeteg videot fogsz talalni rola!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Grim Dawn
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux Mint
- Path of Exile 2
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest