Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hj.jani95
aktív tag
-
hj.jani95
aktív tag
válasz
*droidika* #14194 üzenetére
Jó rendben, megcsinálom. Jah am még azt hogy Cm9ben a 0726-os ban az óra nem frissül a értesítési sávon csak a lezárt képernyőn. Azzal mit csináljak?
[ Szerkesztve ]
-
hj.jani95
aktív tag
Helló
De nekem CM9 és 10-el sem megy az Antutu
-
*droidika*
tag
válasz
hj.jani95 #14189 üzenetére
Hello.CM10 el szerintem még nemérdemes foglakozni"tele van bug gal".......max 1 nap nyomkodás össze vissza.....egyáltalán nem mondható stabilnak,még gyerekcipőben jár de nagyon,mellesleg már elég nagy hardver igényes rendszer lesz ha kész lesz.Pl az antutud is azért áll le 50% nál mert akkor jön a 2d és 3d teszt amit még nemtud kezelni rendesen"HWA"ezért szegény antutu odaér az nyekk....a másik meg hogy zabálja az akkumulátort.....és szerintem cm9 és cm10 között felhasználói felületen nemsok külömbség akad......"még"szóval szerintem ez a magánvéleményem cm10 el még ne akarj stabil dolgokat !!
Még egy én nálam ment cm10 antutu és a pontszám magért beszél : cm10:2142.......cm9: 2620......cm7 : 2900[ Szerkesztve ]
-
hj.jani95
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy ti találkoztatok ezzel a hibával vagy sem , de egyszerűen nem tudok felmenni Marketra (CM10 alatt) mert mindig leáll, de nem csak ez hanem a Chrome is ezt csinálja. Szerintetek mi lehet a probléma? Ja és Antutuval sem tudom még tesztelni a Telót mert 50%-nál leáll mindig. -
jeni
félisten
a wiui ennyira szar az energia ellátás terén?
egésznap a töltön van,igaz a wifi is bekapcsolva volt kb.d.u.1-ig de azóta is merül a töltön hagyva.
pedig a menüje az ikonok szépek,bár a wifi gyengébb lett,nehezebben kapcsolodik,pedig nem lett távolabbraq téve. -
mindanee
tag
válasz
*droidika* #14182 üzenetére
és ez mit is csinál pontosan a gyakorlatban..?
-
*droidika*
tag
Tényleg csak egy kérdés a kollégáktól ha már igy olvastam róla itt !A gyári 2.2.2 froyo tényleg tudja azt mármint itt a fényképezőgép alkalmazásra gondolok hogy irányitott zoom vagy mi.ugyértem ujjal mozgatjuk keresőt és amire ráállitjuk arra zoomol"mint pl iphone"megmondom őszintén már nem emléxem tudta e a gyári ezt vagy csak rosszul emléxem......és valamelyik fényképező program esetleg tud e ilyet??Eddig még nemleltem rá
-
ko_is
tag
válasz
floratm #14175 üzenetére
Ez egy magyarított gyári 2.3.5-ös ROM-nak tűnik. Mentést csináltál a leírás szerint?
Ha igen, én esetleg visszatenném a magyarítás előtti nandroid mentést, de előtte CWM-ből csinálnék egy újabb mentést (a jelenlegi állapotról is).
Így ha mégsem a magyarítás miatt van a hiba, akkor rögtön vissza tudsz állni.Egyébként anno BL7-es rendszert root-oltam és használtam pár hétig, ilyen problémát nem tapasztaltam gyári ROM-mal...
[ Szerkesztve ]
-
mindanee
tag
válasz
*droidika* #14166 üzenetére
Erre gondolsz?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androidlab.gpsfix&feature=search_result
-
*droidika*
tag
válasz
belavagyokbp #14170 üzenetére
Ha az alap rendszer döcög akkor ott már eleve hiba van !"nekem a gyári 2.2.2 illetve cm7 és cm9 sem döcögött"Ha valamit meg húzunk akkor kizárt hogy ugyanannyi energiával azt elérjük!Egy húzott procis telo nembirhatja addig mig egy sima pl 800 mhz en ketyegő.ha meg igen akkor ott már más bibi van.
[ Szerkesztve ]
-
mazsi
senior tag
válasz
laleeee #14169 üzenetére
Láttom minden alapszintű hibát sorban megismersz.
Contact remover lesz az Istened. Az oka a duplikációnak a szar szinkronizálás. Vagy megszakadt, vagy több szerverrel szinkronizálod a hasonló adatokat.
Ha van kedved pöcsölni, akkor Gmail-ben nyisd meg a Kapcsolatokat és próbáld meg összevonni az azonosakat.
-
-
ko_is
tag
válasz
*droidika* #14168 üzenetére
Ahogy korábban írtam szerintem a tárcsázót a hwa kikapcsolásával lehet gyorsabb működésre bírni (hwa settings alatt telefon app-nál pipa kivesz).
A Defy-ban és a Defy+-ban is TI OMAP3630 található, amely 800/1000/1200 MHz-es frekvencián üzemel (a gyártó állítja be, hogy melyiken).
További infók itt.
Tehát tönkremenni nem fog, csak a biztos működéshez nagyobb feszültségre, több energiára, ezáltal ugyanakkora üzemidőhöz nagyobb kapacitású akkumulátorra van szükség.Véleményem szerint mielőtt valaki agyonhúzza a processzort nézze már meg, pl. cpu spy-jal, hogy a legmagasabb lépcsőt hány százalékban használja a telefon (nálam ez 3%, a legalacsonyabb pedig 28%, a többi majdhogynem deepsleep).
Tehát szerintem egy jó governor választás sokkal hasznosabb a nyers processzorhúzásnál... -
mazsi
senior tag
válasz
Már érdemes volt felkelnem, mert megismehettelek. Kössz a sok tartalmas tippet, csak kapkodom a fejem.
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
Szerintem ha bírja a proci, akkor miért ne húzzuk meg egy picit, hogy pörgősebb legyen a rendszer?
Alap rommal, alap CPU beállításokkal is minden másnap töltenem kellett, ráadásul akadt is. Most így 1200Mhz-en sem változott semmi a fogyasztásban, viszont már nem akadozik. Az meg hogy "hamarabb tönkremehet", nem tudom ki-hogy van vele, de én pl ezzel a telefonnal 1-2 évre terveztem, ezt szerintem 1.2-n is simán hozni fogja...
-
laleeee
őstag
nem tudjátok miért van az hogy cm9-ben felmásolom a kontaktjaimat és mindegyiket ötször tölti be ? nagyon fárasztó. hol lehet kitörölni az összes kontaktot ? lehet hogy hibás a vcf-file ?
-
*droidika*
tag
válasz
csampei #14143 üzenetére
A tárcsázót másképp is lehet gyorsabb működésre bírni.Mellékesen azt mindneki elfelejti hogy ha valaki huzza a procit akkor az ergó hamarabb tönkremehet illetve a fogyasztása is nagyobb lesz a telefonnak....nálam még 800 as értéken is gyors a tárcsázó pl.........kérdés kinek mi a fontosabb"én pl sosem értettem mi a lényeg ebben a húzzuk agyon a procit dologban"
[ Szerkesztve ]
-
lehet, hogy hülyének tűnik a kérdés, de:
csináltam nandroid backup-ot (köszi szabof1 !!)
most csak simán felteszek bármit ami tetszik, majd ha nem jön be visszatöltöm a nandroid backup-al eltett állományt és minden marad ugyanugy a régiben ahogy volt? (az utolsó szögig?) -
*droidika*
tag
A kijelzőnél ez szoftveres hiba"bug" illetve a rendszerednél.....cm9??
Ha van HWA settings akkor ott vegyél ki minden pipát !És máris megoldódik a képernyő kapcsolgatásod........[ Szerkesztve ]
-
-
floratm
senior tag
Valaki legyen szives mondja el mit kell állitani hogy a kijelző idönként ne kapcsoljon be. Sokat jelentene akkuidöbe ha ezt kitudnám kapcsolni
-
laleeee
őstag
válasz
*droidika* #14158 üzenetére
konkrétan melyik cm9 a legjobb szerinted ?
-
*droidika*
tag
válasz
Sterilzona #14155 üzenetére
Hello !
Hát én sok hét tesztelés próba után azt a konklúziót hoztam ki hogy jelenleg nálam"cm9"a legjobb és a legstabilabb......mindegyiknél wifi gondok adódtak pl ennél semmi"kopp kopp"az örök kérdéses akku időtartam is itt a legjobb !És mostmár úgy betudtam hangolni a rednszert hogy összesen"kb 100" pont eltérés van a quadrant teszteknél a cm7 hez képest ami szinte már semmiség.Bár hozzáteszem hogy szerintem a sokak által figyelembe vett pontok nem mindig mérvadóak.Volt hogy nagy pontot kaptam azt közbe a rendszer meg döcögött !
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
belavagyokbp #14129 üzenetére
Erre valaki?
-
mazsi
senior tag
válasz
konigjanos #14152 üzenetére
Semmi extra, csak pár érték módosítása a gyorsabb működésért. Fejből most nem ugrik be mind, de a legfontosabb a cache növelése. Ez segíthet talán megérteni a működésést.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
*droidika* #14154 üzenetére
Melyiknel maradtal?
-
*droidika*
tag
Sziasztok !
Látom megy a nagy tanakodás gondoltam megoszthatom veletek tapasztalataim.Szinte az összes főzött romot kipróbáltam teszteltem már....várom kérdéseiteket."cm7,cm9,miui,cm10...stb"
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Olyat be lehet állítani, hogy az appok csak wifin keresztül frissíthessék magukat?
Tehát, hogy a mobilnetes adatforgalmat ne szippanthassa le egy két nagyobb update, viszont a datasync az menjen közben ugyanúgy, azaz ha rám írnak fészen, vagy kapok mailt, azt kapjam meg úgy ahogy eddig is.
Tudtok ilyet?
Más: azt tudjátok, h mitől lehet az, hogy a gps egyszer rögtön talál jelet, máskor meg 5-10 perc mire rátalál? (mobilinternet mindkét esetben kinyomva, illetve a kiindulópont is ugyanaz szokott lenni..)
köszi
-
csampei
senior tag
válasz
Real_Necro #14141 üzenetére
Mivel CM9-ről van szó,gyakorlatilag bárhol!Akár navi,akár videófelvétel,böngésző,de az alapműveletknél is jól jön!Ez az a beállítás amikor 3-4-es érték 1000/1200Mhz.És ami a lényeg ugyebár a tárcsázóra sokan panaszkodnak hogy lassan jön be,nos ezekkel az értékekkel ott is megvan a javulás!
[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
válasz
Real_Necro #14138 üzenetére
ja az is fenn van,mindent tud csak azt nem
én feltettem egy 720p videó zippet ,az jó volt,de úgy emléxem,hogy az csak gyárira megy fel(de lehet hogy cm7re is) -
floratm
senior tag
Ha a kijelző néha világit egy kicsit magátol azt hol lehet kikapcsolni? Nevillogjon mert csak merül.
Valahol olvastam már a megoldást de nemtalálom -
laleeee
őstag
sziasztok ! tud valaki olyan romot,aminél a fényképező úgy működik,hogy a fókuszpontot a képernyőn tudom irányítani és tényleg arra a pontra is állítja az élességet ? köszi [link]
sajnos ezt a gyári fényképező elég jól csinálja -
bepken
veterán
válasz
killzone1987 #14131 üzenetére
valójában a class 4 egyszerűen a "minimum adatátviteli sebességet" jelentené (írás-olvasás oldalon egyaránt), de valóban éppen 4-5 Mb/s körül kéne lennie az írási sebességnek. nekem ezt simán eléri, pár másodperc után. viszont vedd figyelembe, hogy egyáltalán nem mindegy, 1 db nagy méretű fájlt pakolsz éppen a kártyára vagy pedig sok kis méretűt. nyílván az az 1 db nagy fájl nagyobb sebességet tud elérni, gyorsabban felpattan a kártyára.
de én jelen esetben inkább arra tudok gondolni (a kritikán aluli sebesség miatt), hogy "rossz" usb aljzatba dugtad a kábeledet. (nyilván a motorola adatkábelt használod, ha nem...az hiba) szóval szerintem próbáld meg átdugni másik aljzatba, hátha annyi a baja, hogy nem nagysebességűbe dugtad (2.0)[ Szerkesztve ]
-
killzone1987
senior tag
Üdv mindenkinek.Olyan gondba ütköztem,hogy a KINGSTON 8GB SDHC Class 4-es memkarimra elég lassan tudok pc-ről másolni, (Defy Plussal,saját adatkábelével) . Kb 1000-2500 között...Nem az lenne véletlenül az SDHC CLASS 4 Jelentése,hogy garantáltan 4000-el lehet rá másolni,és ettől csak több lehet kevesebb nem?Memkari olvasóval nem pròbáltam,mivelhogy nincs.
Milyen megoldás van erre?
[ Szerkesztve ]
-
belavagyokbp
aktív tag
Az alsó gombsor fényerejét tudom valamilyen rendeszfájlban állítani, mint például a proci szinteket az overclock.conf-ban? WIUI-ban nem találom azt a bizonyos CM-es menüt, amiben belehet állítani ezeket, és engem pl idegesít hogyha nem világítanak.
-
konigjanos
senior tag
válasz
belavagyokbp #14121 üzenetére
új, cm10 bootanimáció van benne. ütős...
-
bepken
veterán
hát nézd, ezt nem merem lefogadni, hiszen még életemben nem láttam semmilyen MIUI,WIUI,XIUI romot közelről. hülyeséget meg nem akarok mondani. de előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva nincs FM rádió. ezt egy tapasztalt Kolléga majd vagy megerősíti vagy megcáfolja....
-
konigjanos
senior tag
válasz
belavagyokbp #14121 üzenetére
ha nem is a legfontosabb, de elég zavaró...
-
jeni
félisten
válasz
bepken #14119 üzenetére
köszi
a wiui mellett volt,hogy azt a Battery FIX-t is le kell szedni és a google apps-t
a rádiós részt nem látom sehol,ugyanis nincs rejtett könyvtára,minden ki van rakva a főoldalakra vagy egy mappába berakva (eszközök)
tehát akkor annak a wiui roommal nem is lehet analóg rádiót hallgatni az éteren keresztül pont az olimpia idején? -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
konigjanos #14120 üzenetére
Nem a legfontosabb szempont egy romban, de a bootanimáció még mindig CM9?
-
bepken
veterán
7-es verzió? az mi? egyébként annyi, hogy CWM-ben feldobod a zip-et és kész. onnantól semmi más dolgod nincs.
rádiós app alatt nem tudom, pontosan mit értessz...mert pl a TuneIn Radio is "rádiós app", de kizárólag neten keresztül üzemel. ha egy romban nincs benne az FM rádió, annak egy oka van, nem sikerült megoldani, hogy üzemeljen. magyarán szerintem az említett romnál meg kell tanulnod nélküle élni.
-
RJocó
tag
válasz
105kacsa #14110 üzenetére
Wajk topicja xda-n..Azon belül a gb-re való v4 van fent. A proci húzást nem próbáltam, de írták már, hogy nem lehet állítani a procit. Nem éreztem a húzás szükségességét, mert gyors anélkül is. A gyári launcher az a miui launcher. De ne foglalkozz vele, tedd fel playről a mihome-ot, elvileg ugyan az, de sokkal gyorsabb mint az ami fent van. Egy próbát mindenképpen ajánlok. Sokkal összeszedettebb sztm mint egy cm, annak ellenére hogy quarx munkájára épül.
-
jeni
félisten
a battery fix 7-s verzió(?) azt hogyan kell használni,illetve "behangolni"?
zippelve betettem a főkönyvtárba és Recoveryből telepítettem
ezen kívül kell még valamit tennem azzal?
van valami jó rádiós apps program? ugyanis a wiui új GB nem tartalmazza,ellenben ott a főoldalon egy rendszermappa kinai nyelven amit nem tudok ledobni a képernyőtől -
jeni
félisten
a wiui roomból ki lehet szedni az óra apps-t,hogy azt belehessen tenni a másikba?
-
laleeee
őstag
visszaálltam gyárira és szomorúan vettem tudomásul,hogy a home led nem világit(csak nagyon halványan) úgyhogy nem a cm9 romok hibája volt. szerintetek ez garanciális ?
-
bepken
veterán
válasz
hj.jani95 #14104 üzenetére
Téged valaki valahol nagyon csúnyán átb@szott...nem tudom, hogy az a toolbox mér hülyeséget vagy Te értelmezed félre, minden esetre érdekes.
én jelenleg egy Maxell 4GB-os Class 4 kártyát használok. antutu mérés alapján olvasási sebessége 12,6 MB/s, az írási sebessége pedig 4,5 MB/s...
mivel fogalmam sincs mik azok az értékek, amiket írtál, így csak rögtönzök.
találtam egy "x" rating nevezetű számítási módot, mely még a CD-ROM meghajtók idejéből való (pl 16x, 32x, 52x olvasási sebesség). na és itt van valami ilyesmi érték, mint amit Te írtál..."Basic cards transfer data up to six times (6×) the CD-ROM speed; that is, 900 kB/s or 7.37 Mbit/s"de hogy hogyan jött ki Neked ez az 512kB, meg főleg a 128kB...vagy hogy mi akar ez lenni....bocsi de nem akarok tovább találgatni.
-
-
105kacsa
őstag
válasz
belavagyokbp #14098 üzenetére
Holnap én is felrakom, amit linkeltem másik miuit az nagyon szép volt egész más mint a koromfekete cm vonal látványra sokkal kellemesebb nem beszélve arról , hogy erős napsütésben sokkal jobban látható rajta minden..Csak hát nem működött maga a room rendesen.Adok egy esélyt wajk-nak ,a sima defysek közül sokan nagyon szeretik.Amint hallom ő is elkezdett foglalkozni a jb-vel is.Van mai verzió is wajktól http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1161110
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz
#40993792 #14101 üzenetére
nem írtam én olyan pozitív dolgokat arról a telefonról, hogy összevesszek Veled amiatt, mert nem nyerte el a tetszésedet!
reméltem pedig, hogy ez kiérződik az írásomból...na mindegy
egyébként csupán annyi történt, hogy guglizgatás közben egyszer csak azt vettem észre, hogy google barátunk sokszor odapakolja a "pro" szócskát a "defy" szóra való kereséskor. ezért hát gondoltam egyet és rákerestem. majd rácsodálkoztam, hogy egy viszonylag friss modellről van szó.ami pedig a kijelző méretét illeti...én 2,8"-as kijelzőről léptem feljebb 3,7"-esre
úgyhogy hidd el, én se tudnám elképzelni már, ahogy egy ilyen tamagocsit nyomkodok. (de ezt írtam is, mint negatívum, bár nem ilyen részletesen
)
-
hj.jani95
aktív tag
-
Bjørgersson
félisten
válasz
maaniac #14089 üzenetére
Gondolom akkor a buzerátor Facebook appnak köszönhető a jelenség, hogy szakadna ketté.
Nembaj, holnap visszaállítom teljesen szűz gyári állapotúra, aztán zenén kívül nem teszek rá semmit, úgyis el akarom adni.
bepken: Néha akkor is melegszik, ha csak leteszem az ágyra. Már vagy 3-4x kivettem délután az akksit, de ahogy visszaraktam még 5 percet se kellett várni és fagyott megint.
Most hazafele a buszon hallgattam zenét (30+ perc), de most nem melegedett annyira, egész tűrhető volt a hőmérséklete.
-
bepken
veterán
válasz
hj.jani95 #14099 üzenetére
az mondjuk érdekes, hogy 52-54%-nál...az kb a 2D/3D teszt rész, ha jól saccolom. azután jön még egy database IO teszt, majd a memóriakártya teszt...valahogy így.
nekem eddig a memóriakártya tesztnél volt leállás, mivel nem volt a kártyán elég szabad hely (min. 500 MB kell neki)
milyen romot használsz és mennyire van húzva a proci?a memóriakártya olvasási sebességét tudtommal nem lehet szabályozni...főleg nem megemelni. bár GooglePlay-en van valami program, ami gyorsabb olvasási sebességet ígér...de én az ilyesmit kapásból elkerülöm. lehet próbálkozni persze
egyébként mennyi az olvasási sebességed? csak mert a class4 nem egy nagy "wasistdas"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A DEFY egy új kategória első képviselője volt, most pedig eljött az idő a ráncfelvarrásra, ami inkább a belsőt érintette.
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autóhifi
- Renault, Dacia topik
- Trollok komolyan
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112