Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurvagyi
tag
válasz lezerpiramis #8298 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg az előző kérdésre tudnál írni pár dolgot?
Illetve azt kérdezném tapasztalatok szerint mennyire hiánycikk a Z10 a t-mobilnál, vagy ha besétálok akkor tudok venni?Challenge accepted!
-
littledon
tag
Na hát nyomkodtam ma elég sokat és kifejezetten tetszik! Nagyon stabil és eddig ez a legjobb böngésző szerintem, legalábbis azok közül amiket próbáltam a storeból... bár amire én használom arra tökéletes a gyári is.
[ Szerkesztve ]
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
-
Gyurvagyi
tag
Szóval összességében az lenne a kérdésem a BB szakértőkhöz és ismerőkhöz, hogy érdemes egy 9900-ba beruházni vagy most már csak Z10 vagy Q10-be szabad gondolkodni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Challenge accepted!
-
Gyurvagyi
tag
válasz lezerpiramis #8258 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Még az érdekelne, hogy az elküldött elemeket se szinkronizálja?
Illetve a olvasott/olvasatlan állapot szinkronizálásával mi a helyzet?A BlackBerry Protect milyen adatokat ment le? Egy újratelepítés vagy adatvesztés után innen vissza tudom állítani az adatokat?
Illetve még egy kérdés. És tényleg nem akarok senkit provokálni főleg nem ebbe a topikba, csak nagyon tetszenek a BB-k és gondolkodok a váltásban, de:
Egy androidos (vagy iPone) készülék beépített levelező kliense ( külső megoldásokról nem is beszélve) simán megcsinálja ezeket a funkciókat sőt még sokkal többet is (több mappa, törlés, küldött, olvasottság szink.)
Akkor miért jó nekem ha BB-t és BIS-t használok?És tényleg két utolsó:
Várható még a 7-es OS fejlesztése és támogatása? Itt beleértem a letölthető appokat is!A tesztekben (9900) azt írják, hogy nincs FM rádió. De a BB oldalán azt írják (OS 7.1) hogy van. Akkor most mi az igazság?
Köszönöm.
Challenge accepted!
-
lezerpiramis
őstag
Ha van netes csomagod, akkor a BIS kiegészítőt tudod megrendelni. Ez tarifától függően vagy 990 Ft, vagy ingyenes. Ha nincs netes csomagod, és csak BIS-t akarsz (tehát csak BB APN elég neked), akkor a BlackBerry BIS-t rendelheted meg 1990 Ft-ért. Ha nincs netes opciót, de a BIS mellé ezt is akarsz, akkor választasz egy netes opciót is, aztán aktiváltatod mellé a BIS kiegészítőt is 990-ért.
-
jacis
nagyúr
válasz lezerpiramis #8289 üzenetére
Ez céges konstrukció ha jól látom... Sztem begyek személyesen és kérek egy ajánlatot.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
lezerpiramis
őstag
-
jacis
nagyúr
Sziasztok,
Vodafone-nál tudja valaki mennyibe kerül most a BIS?
Választ köszi.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
-igu-
addikt
Sry, kicsusztam a szerkesztesbol.
Szoval az van, hogy a folso keretet kell hasznalni a gesztusokhoz, legalabbis a mozdulatokat onnan kell inditani, aztan, ha szukseges, a kijelzon is lehet folytatni a mozdulatot.
A mobilos weboldal problemaja viszont meg mindig fennall...A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz eventus #8283 üzenetére
A keretet is hasznalva nalam az alap BB OS gesztusai elnek.
Egyedul a folso keretet tudom hasznalni, pl. full screen modrol onnan suhintva jovok vissza.
Biztosan rosszul suhintok. :][ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-
-igu-
addikt
válasz eventus #8279 üzenetére
OK, figyelem majd a torteneseket.
Gesture-oket hogy lehet elocsalni? Nekem nem akarnak mukodni, de Opera alatt evek ota hasznalom oket, vinnem tabletre is a rossz szokasomat.
Ami negativum: sok weboldalnak (pl. index.hu) csak a mobil valtozatat hajlando betolteni (m.index.hu), hiaba allitom be Desktop Mode-ra.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
nagyúr
Ha-ha-ha!!!
A vodafon szerint független 9900ast lehet náluk venni 153 ezerért!
Veszek azonnal nyolcat - annyira olcsó!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Köszke!
Ma bent voltam és nyomogattam a 9900-ast.
Nos, röviden: Baró!
Nem kértem segítséget semmihez és átkonfiguráltam a gépet angolról magyarra, majd svédre és ment a szöveg, betűk kiválasztása is. A szokásos árvíztűrő tükörfúró gépet nyomtam bele. majd társai...Ment! Simán, lazán elegánsan. A képernyőt eredetileg kicsinek éreztem, de jó! Simán használható és gyorsan lehet vele dolgozni.
Kicsit érdekes volt a bénázásom, de egyszer el kell kezdeni végül is.
A gép formája érdekes a fogása idegen. A billentyű pedig még esetlen volt így.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
KKope
tag
válasz lezerpiramis #8271 üzenetére
Köszönöm!
Kérlek még abban segíts nekem, hogy a BESX 5.04-hez fel szeretném telepíteni a legújabb security patchet és a doksi ezt írja:
"In the Windows Services, stop the following services:
• If the computer hosts a BlackBerry MDS Connection Service instance, stop the BlackBerry MDS Connection
Service.
• If the computer hosts a BlackBerry Messaging Agent instance, stop the BlackBerry Dispatcher service.
• If you are running BlackBerry Enterprise Server in a Novell GroupWise, Microsoft Exchange, or IBM Lotus Domino environment and the computer hosts a BlackBerry Collaboration Service instance, stop the BlackBerry
Collaboration Service.Telepítés előtt ebből kell leállítani azt a szervízt amit a szerveren használok. Nálam ebből 2 is fut. Mindkettőre meg kell csinálnom?
Itt a hivatalos dok: [link]
-
-igu-
addikt
Egy masik forumon felmerult az alabbi kerdes:
Üzemeltet valaki
foschenterspájz!!négy!4 BlackBerry szervert?
Telefonoknál az első céges csatlakozás elakad valamiért.Ebben tud valaki segitseget nyujtani?
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
lezerpiramis
őstag
"How many BlackBerry smartphone users can BlackBerry Enterprise Server Express support?
When installed directly on the mail server, BlackBerry Enterprise Server Express is designed to support up to 75 BlackBerry smartphone users. If more than 75 users are required, BlackBerry Enterprise Server Express has the flexibility to be installed on a separate server, supporting up to 2000 BlackBerry smartphone users per server."
[ Szerkesztve ]
-
KKope
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a BES 5.0X Express szerver ingyenes , de tudtommal csak 30 felhasználóig. Ez igaz vagy korlátlanul lehet hozzáadni usereket?
Üdv,
KKope
-
jon_snow
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok esetleg ajanlani olyan running app-ot, ami nem csak outdoor futashoz, de valahogy indoor is mukodik, szalagon?
Koszi
-
jon_snow
csendes tag
-
lezerpiramis
őstag
válasz Latitude Inc #8261 üzenetére
Elkezdtem közben írni egy FAQ-t, majd szólok, ha jutottam valamire.
-
amperaki
tag
-
icezozo
addikt
-
lezerpiramis
őstag
válasz Latitude Inc #8261 üzenetére
Oké, hogyan kezdjük?
-
Latitude Inc
csendes tag
Annyira kellene már egy GYIK, a BB témához különösen. Évek óta az egyhelyben toporgás megy. Nem az tehet róla, aki bevágódik ide és érdeklődik, jogosan teszi. Ami sokkal inkább zavaró, hogy nem jött még létre egy ilyen frappánsan összegyűjtött válaszhalom, s aki tud, annak meg sem fordul a fejében ez, aki meg nem a leghardcore-abb BB fanok vonalait erősíti, az meg szintúgy szeret a felszínen kapirgálva maradni ahol egy kezdő is van, így ezek gyönyörűen kiadnak egy rendkívül idegesítő örökké tartó egyhelyben járást. Égető szükség lenne tehát. Vállalkozik valaki? Vagy dobjuk össze közösen.
-
amperaki
tag
os7 nél le lehet venni a fényképezés hangot?
amperaki
-
lezerpiramis
őstag
válasz Gyurvagyi #8257 üzenetére
Szia,
Így van, BIS + mobilnet esetén fog minden működni (a legtöbb dologhoz a BIS kell, de néhány funkcióhoz kell a mobilnet). A levelezés, a BB Messenger, a Facebook-kliens, a chatkliensek, a BB Maps mind BIS-sel működnek, illetve a gyári böngésző is ezzel megy. Normál mobilnet kell az internetmegosztáshoz (hotspot, BT, USB), a YouTube-videók lejátszásához (tehát a streaminghez, ha az adott online tartalom a beépített lejátszót nyitja meg), valamint néhány külső alkalmazás is "sima" szolgáltatói netet/APN-t kér. Emellett a mobilnet/wap ad egy szolgáltatói wapos/netes profilt is, ennek jellege és használhatósága szolgáltató- és szoftverfüggő.
Gyakorlatilag bármilyen POP3- és IMAP-alapú levelezés beállítható (itt lehet nézelődni, ha gond van), emellett pedig az OWA-s elérhetőséggel rendelkező fiókok hozzáadása is működik.
Alapjában véve az Inboxodat szinkronizálja a BIS, almappákat nem kezel (OWA-nál pl. olvasottságot sem, Outlookból küldött levelek nem látszódnak a BB-n stb.). A törlést érzékeli, be lehet állítani, hogy honnan töröljön (teló vagy teló+szerver). Gmail, yahoo, Hotmail és AOL esetén azonnal megjönnek a levelek, a többi fióknál max. 15 perc késés lehet, de ugyanúgy push a dolog.
Kontaktok és a naptár szinkronizálására csak bizonyos kiszolgálók esetében van lehetőség: Gmail, Hotmail és Yahoo esetén működik a kontaktszinkron, ha legalább OS 5-ös a telefonod, a naptár viszont csak Gmailnél megy.
A normál BIS-nél 10 email-címet lehet beállítani, de vannak butított csomagok is (T-nél BIS3, ahol csak hármat).
A BIS-ről részletesebben itt lehet olvasgatni.
Mindez OS 7.1-ig igaz, a 10-es BB-knél már nincs BIS-es levelezés, úgy működik minden beállítások szempontjából kb., mint egy iPhone-on (ha a BES-t nem vesszük figyelembe).
[ Szerkesztve ]
-
Gyurvagyi
tag
Kedves Hozzáértők!
Szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot.
Visszaolvasgatva a fórumot pár dolog nem teljesen világos.Ha jól értem akkor egy BB (OS 7) készülék teljes mértékben mobilnet és BIS előfizetés mellet használható ki?
A BIS alá bármilyen email hosting (Gmail, Google Apps, Fastmail, stb..) szolgáltatásnál üzemeltetett email fiók is beállítható? Ilyenkor hol és milyen paramétereket (POP?, IMAP?) kell megadni?
Ha jól értem akkor többet is meglehet adni?
Ebben az esetben mit szinkronizál egy adott postafióknál? Levelek, kontakt, naptár?
Illetve a leveleknél csak az inbox vagy több mappát is lehet? Ez nekem fontos lenne mert szűrőkkel már eleve szétosztom bizonyos mappákba!Segítségeteket előre is köszönöm.
Challenge accepted!
-
-
nagyúr
Szup-per!
Meg is fogom nézni a holnapi vodkafon bótban!Nyomkodnom kell, hogy ismerkedjek vele. Kell az első randi.
A BB10 oprendszerben megismert Reminder benne van valamilyen formában a OS 7-ben?
Érdekelne!Olvastátok, hogy a Té megint emelte a 9900 árát? Könyörgöm - minek? Így sem kelendő!
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
eventus
veterán
Új Jean Reno sorozatban BB telók és Playbook van
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
eventus
veterán
Z5 : [link] Logikus lenne egy olcsóbb érintős, mint a q10 mellett a q5.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Regéld el, hol is van az?
Mellesleg: A magyar karakterek hol jönnek elő a 9900-en?
És még érdekelne a norvég ö (kereszbe húzott o) és svéd készlet részei pl: ä å (e és ú)
/Kretén symbiannal bezzeg nem lehet azokat írni. Micsoda egy elmebeteg programozás? Ha magyar vagy, akkor más nyelven nem írhatsz?/Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Ma is átmentem a West-enden... A demó BB telefonok újfent nem működtek a Ténél...
Idióták!
-
eventus
veterán
Playbookra Origami Browser [link]
Napok ota hasznalom, igazi pc elmeny. Tokeletesen blokkolja a reklamokat is.
Virtualis touchpad nagyon jooooo.[ Szerkesztve ]
-
FET-MEN
veterán
válasz lezerpiramis #8241 üzenetére
Hát, gondolhattam volna hogy BIS szükséges ehhez is
azthittem az csak a levelezésemhez van[ Szerkesztve ]
Iphone 7
-
FET-MEN
veterán
válasz lezerpiramis #8239 üzenetére
Nemár hogy BIS kell ahhoz hogy menjen az FB app a mobilnetemmel Lol
Iphone 7
-
FET-MEN
veterán
Csáó all. Tegnap vettem egy 9320-ast. Tetszik meg minden, kérdés: Hogy állíthatnám be hogy a facebook alkalmazás menjen mobilnetről is?
Iphone 7
-
nagyúr
Mesterek! Csak a Z10 és Q10 tudja majd a USB OTG funkciót?
A 9900 bold és OS.1 nem?Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
hardi50
csendes tag
Hali.Tudja valaki, hogy tseknél dominoval lehet bis előfizu?Vagy mindenképp előfizetésesnek kell lenni.Köszi előre is a választ.
BlackberryQ10
-
lezerpiramis
őstag
válasz lezerpiramis #8226 üzenetére
4604. hozzaszolast nezd meg
-
nagyúr
válasz lezerpiramis #8224 üzenetére
Értem. Akkor még mindig lehet fiaskó, hogy az a rublika kvázi üres - mert hogy ez a gép adataival történt.
Tehát ha üres - csak ép ki van törölve az aktuális reg. Olala!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
lezerpiramis
őstag
-
eduba
aktív tag
válasz Polarstar #8221 üzenetére
A BB10 előtti blekiket az IMEI és PIN számuk alapján lehet regisztrálni a hálózaton.
Ha korábban már regisztrálva volt a készülék azt újra regisztrálni csak akkor lehet ha a régi regisztrációját törölték.
Tehát ha az eladó korábban reg-elte a készüléket, de mondjuk vett egy másik blekit és most azt használja a BIS-el, akkor a régi teló reg-je törlődik a hálózatról.
Ha az új telója nem bleki, akkor neki kell töröltetnie a régi bleki regisztrációját, vagy egyszerűen lemondani a BIS szolgáltatást és akkor a hozzá rendelt telefon regje is törlődik.
Remélem érthetően írtam
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz Polarstar #8221 üzenetére
A telefon regisztraciojat a szolgaltato tudja torolni. Kiprobalni ugy lehet, hogy regelheto-e, hogy megprobalod regelni egy BIS-es SIM-mel. 1. szintu regisztracio: megjo a reges uzenet; 2. szintu regisztracio: regisztralsz a szolgaltatoi BIS oldalon. Ha az elso mukodik is, probald ki a masodikat is, kulonben nem fog menni az email-ezes.
A 2. szintu regisztracio a BB10 elotti telokra ervenyes, hiszen BB10-nel mar nincs BIS, de a halozaton a BB10-es teloknak is regisztralniuk kell (bar errol uzenet nem jon, ha jol emlekszem).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eventus #8220 üzenetére
+1!
Jut eszembe: még nem kaptam rá választ...
Ha egy készülék volt már regisztrálva, akkor azt újra lehet regisztrálni más néven? Az egyik készülék eladója nem ért hozzá mit kell nézni.
Jól gondolom, hogy csak a beállítást kell megnézni, hogy üres-e a kitöltendő rublika?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eventus #8218 üzenetére
Jó ez a Q10! Annyira, hogy a gsm boltokban már kint van a méteres fotó, hogy klafa új telefonok is kaphatóak náluk. Csak elfelejtik közölni, hogy "ép nem forgalmaznak feketeszedret". /mert, hogy a jónépnek ájfon, meg droid kell./
-
eventus
veterán
GSMARENA Q10 tesz [link]
Na errol van szo, ez BB teszt! Amikbe belekotottek nekunk semmi Kameraja brutal jo, pedig csa 8 mpx Tudom nem pixelek szama szamit, mint az androidnal
Ket hetet kell varnom meg a dragaszagomraBlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
nagyúr
Nagyon jó áron - előfizetéssel????? Itthon??????? Hol élsz??
A kereskedőknél lassan /"ott rohadnak meg"/ dobozosan 80 a Bold 9900. A Ténél meg 124ezer! + két év havi rettenettel! Időtlen ideje nem adtak el egy darabot sem.
-
eduba
aktív tag
válasz VágniValó #8212 üzenetére
Jelenleg a 9790-et használom
Amig a 9900 volt a fő telóm, ezzel a szofttal egy napot simán kibírt (reggel 7-től este 8-ig).
BIS-em van 7 mail címmel, 3G, wifi, Bt folyamatosan megy minden telómon (nem szeretem kapcsolgatni)
Tapasztalataim szerint a 3G szívja legjobban az akksit, a wifi sokkal gazdaságosabb. A 9790 akár két napot is elmegy most.
@Tsa-bika: én a helyedben várnék egy kicsit, mert hamarosan lesz Q10 a T-nél. Most újonnan biztosan nem vennék már 9900-át. (nem lebeszélni akarlak róla, csak anyagilag gondold át) Persze ha nagyon jó áron kapnád a 9900-át, valami jó üzleti előfizuval, akkor megértem
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Polarstar #8213 üzenetére
Nem Újonnan készülök venni csak nem akarom, hogy amikor kézbe veszem, akkor elrontsak valami beállítást. Halogatom már egy jó ideje a dolgot, múlthéten eldöntöttem, hogy veszek egyet aztán mégse vettem meg, mert a Q10 miatt arra gondoltam, hogy a vásárlás után pár nappal lejjebb menne az ára
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
addikt
Mindkettőtök válaszát köszönöm!
Eduba,
Ha a mostani OS-eden csak 2 beállított email cím menne, plusz BBM az mennyire kaparná az akksit? Szerinted, mennyi ideig bírná töltés nélkül? (tehát twitter, facebook kikapcsolva, ne fusson a háttérben). Ezen kívül minden tapasztalatnak örülnék a jelenlegi OS-eddel kapcsolatban.
-
addikt
válasz Polarstar #8207 üzenetére
Apropó T-Mobile: nem tudod véletlenül, hogy mostanság melyik OS van a Bold 9900-án ha rendelek egyet? Korábban egyből frissítette minden épeszű a telót 7.1-re, de érdekelne, hogy azóta változott-e a helyzet.
(tehát amikor kiveszem a dobozból)[ Szerkesztve ]
-
eduba
aktív tag
válasz Polarstar #8207 üzenetére
Info morzsákat lehet összeszedegetni innen-onnan
pl: playbookblog, szederblog, berryblog stb.Sajnos rétegtelefonról van szó, nem sok megszállottal aki ilyet vesz
Abban igaza volt az ügyfelesnek, hogy jobban jársz anyagilag, ha nem szolgáltatótól veszed a telefont, mert eszméletlen pénzeket elkérnek érte.
Lehet vadászni a neten alig használt készülékeket szolgáltatói garival, ezeknél az első tulaj már benyelte az árban a veszteséget (örök hála ezért nekik) Persze rizikó itt is van, de valamit valamiért.A BB10 most felkapott lett. de egy kis türelem és sokan kiábrándulnak belőle, akkor jön el a mi időnk, és jóárasítva hozzá juthatunk
-
nagyúr
válasz Polarstar #8205 üzenetére
Azért dobtam fel a témát, mert érdekel egy ilyen készülék. És közben voltak oprendszer és gépváltozások is - meg maga a cég is váltott felfelé a saját szerverei tekintetében.
Mellesleg: Néztem itt-ott szedreket.
T-mobil, West-end. Tapasztalat: Egy demókészülék sem megy!!!!
Akurvákkörvök csak az időt mutatják állandóan, meg sem nyikkannak semmi féle nyomkodásra.
9900-as Bold - kártyahibát ír és semmit sem csinált az után.
A Z10esen az alap szoft volt - úgyhogy nyomtam neki egy kis updétát - miután a halálból visszahoztam a gépet. Szét volt szegény nyomkodva brutálisan. Bezártam kismillió appot, kiléptem mindenből, leállítottam a videó felvevőt is, stb, stb... /szegényke jó hogy fel nem robbant a tartón! /Amúgy minden jó - csak ne akarjanak azokra az ostoba windows mobilra rábeszélni az első mondat után!
Na, szóval. Kellene egy új rendszer összefoglaló - amire lehet nem csak hivatkozni, hanem nóóóóórmálisan tájékozódni is. Aki ilyent akar - azt állandóan elgáncsolni akarják a kereskedők - nem hogy eladni nekik!
(A kedves ügyfeles azt mondta, hogy nem itt vegyem meg - szte marhadrága náluk. )Ebből nem lesz piacképes kereskedés! /Ha lenne BB hungary - én nekifutásból rúgnám tökön a szélsz menedzsereket ezek után. Pardon! /
(Jééé, most látom, hogy magamnak válaszoltam.. De szőke vagyok! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tisztelt nagyérdeműnek kellene megint írni egy ilyen jellegű cikket: 2009-es RIM összegző
Elvégre eltelt pár év azóta...
-
eduba
aktív tag
válasz nika0220 #8203 üzenetére
A blackberry szolgáltatással (BIS/BES) kapcsolatban a szolgáltatód ügyfélszolgálatánál kapsz pontosabb felvilágosítást. Több konstrukció is létezik különböző árakkal.
Az appworld blackberry szolgáltatás nélkül is működik, de csak wifin keresztül.
A Telekomnál van külön BB ügyfélszolgálat is a 80/630160 számon tudod őket elérni.
Telefonon meg is tudod rendelni a szolgáltatást, amit azonnal aktiválnak a SIM kártyádra.Hasznos lehet ha elolvasod a teló használati útmutatóját, abban is sok mindenre választ kapsz.
Szerk: BB ID-t ingyenesen létre lehet hozni a neten keresztül, az nem kerül pénzbe és te magad tudod megcsinálni, csak regisztrálni kell.
Az ID szükséges ahhoz, hogy az appworld-öt használni tudd.[ Szerkesztve ]
-
nika0220
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Nemrég vettem bold 9900-at, és lenne egy-két kérdésem. elsőként az, h a blackberry ID-hoz, mennyi lenne az előfizetés, és hogy tudom, milyen lépésekben megcsinálni? és minden lépéshez kell előfizetni? és mikor tudom használni az app wolrd-t?
eléggé tudatlan vagyok, de új vagyok még blackberry téren, légyszi-légyszi segítsetek! )) -
Coq
aktív tag
válasz littledon #8195 üzenetére
Elvileg nem uj, hanem (angol terminussal elve) "refurbished" (franciaul "reconditionnée").
Ez azt jelenti, hogy peldaul egy vasarlo visszakuldte valami miatt, bevizsgaltak, rendben talaltak es ujra lezartak a csomagot es igy eladjak. Egy hete vettem igy egy 9320-at is 96 Euroert (az sem volt rossz vetel azert!!), es egy teljesen uj telefont kaptam: a doboz fel volt ugyan nyitva, de semmit nem hasznaltak belole, minden osszetevo gyarilag foliazva, meg az akku is a leragasztott, felbontatlan csomagolasban volt, a telefonon is rajta volt az osszes vedofolia, stb.
De az ilyen termekeket vadaszni kell, az arak naprol napra valtoznak : volt egy 9810-es, amelyet szinten figyeltem. Kedden 211 Euro volt, szerdan es tegnap 220, ma pedig mar 273... Ujonnan pedig 449. Akar 100 Eurot is felmehet / eshet az ar egyik naprol a masikra. Ezen a linken latod az aktualis BB kinalatot (van, ahol tobb keszulek is van, kulonbozo aron). Van pl. 9790, most 274 Euroert, de a mult heten ugyanez feherben volt 129 (!!) Euroert.
Neha "hasznaltabb" keszulekek is megjelennek, azok meg olcsobbak (pl. kisebb-nagyobb esztetikai hibaval)
Ha erdekel a dolog, PU-ben irok bovebben errol, de erdemes figyelni, az Amazonban meg lehet bizni.
[ Szerkesztve ]
-
lezerpiramis
őstag
válasz Latitude Inc #8200 üzenetére
Eventus szerintem inkább a jelenségre reagált, nem az adott személy szokásaira. Alapvetően 4 féle BB user van:
1. Van BB szolgáltatása, ismeri is a szolgáltatást, tudja, hogy mihez mi kell.
2. Van BB szolgáltatása, de nem tud róla, csak használja, mert neki így a természetes (ezek általában nagyvállalati userek, akiknek odaadják a BB-t, aztán a wc-n is olvashatja a főnöke leveleit az illető).
3. Nincs BB szolgáltatása, de nincs is rá szüksége (talán nem is hallott róla), használja a telefon elérhető funkcióit, esetleg külső alkalmazásokat, meg van elégedve a telefonnal így is.
4. Nincs BB szolgáltatása, nem is akar rendelni, de óbégat, hőbörög, hogy ez vagy az miért nem működik, és emiatt ócsárolja a BB-t.Az első hárommal semmi gond nincs, és a BIS/BES-t nem használó, a fórumon megforduló userek 99%-a a 3. csoportba tartozik. Akiket mi nem tudunk tolerálni, azok a 4. csoportban vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda
- Teszt BlackBerry Q10 - billentyűzettel bizonyít
- Teszt BlackBerry Z10 - erre megérte várni
- Teszt BlackBerry Bold 9900 - közel a tökéletességhez
- Hír Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest