- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
<Lacy85> #350 üzenetére
LOL
Amúgy láttam én már Linuxos ipari gépeket (pasztázót pl.)
Az meg talán nem az OS hibája, hogy a gép gyártója nem fejleszt, csak MS-ra. Ez a MS nagy mákja, hogy monopolhelyzetet szerzett a 2000-es évekre.
(Egyébként egy jópár SMT gép szoftvere kb. egy soros portot használ (OK, régebbiek). Azok simán elmennének ám Wine-al. ) -
válasz
<Lacy85> #344 üzenetére
Párszor jó lett volna Winfos esetén is, de úgysem engedték volna (mielőtt odakerültem, pár alkalom volt). A mostani helyen még nem akadtunk olyan Redhat gondba, amihez felmerült volna a support gondolata, viszont a cég saját fejlesztésű cuccaihoz (amik termékek), már párszor folyamodtak a kollegák a fejlesztőkhöz. Mondjuk az sem gyakori, és hosszas szívás után szokott sor kerülni rá.
Após már párszor felhívta a MS supportot (ami ugye fizetős).
Amúgy a Linuxokban az a szép, hogy ha ügyes és okos vagy, akkor tényleg full ingyen is felépíthetsz egy infrastruktúrát, semmilyen jogi bajod nem lesz belőle, csak oldd meg a supportodat.
Amúgy az előző melóhelyem most egy elég nagy külföldi állami intézmény supportját veszi át... Szerveroldal teljesen Linux, a klienst nem tudom. Rakás embert keresnek. -
válasz
<Lacy85> #307 üzenetére
Ugyanezt Linuxnál végzetes hibának és használhatatlanságnak szokás felróni
@k.feri80 : De, értettem. Ha a win olyan jó, akkor korábban miért nem azt toltad?
"Apám gépén volt licenc, de az win7, és nem találtuk a licenc kulcsot." - A kereskedelmi szoftverek előnyei..."De gondolom azért szarik a Linuxra, mert azért hogy 1 évben 1x lát egyet ilyen laptopot" - nem csak olyan szaki van, aki kirohangál emberekhez. Hogyan lett szakember, ha nem érdekli az informatika? Ez olyan, mint a víz-gáz és fűtésszerelő a Hadházi egyik standupjában, amelyik a radiátor bekötésére azt mondja, hogy "Ö. Hát inkább vízszerelő."
Nem mellesleg Linuxos tapasztalat is onnan van, hogy először mesélték, hogy jó, ismerősök, aztán tanuétam is, majd úgy voltam vele, hogy kéne használni, ne már, hogy ne legyek otthon más OS-ekben is... A windózt meg már a 3.1-nél sem szerettem, szóval egy idő után szépen el is lett felejtve."Büszke lehetsz magadra, minden bizonnyal már elmondhatod hogy ehhez is értesz, hiszen hackintost, "
Egyáltalán nem mondom, hogy értek hozzá, de már láttam ilyet. ( Volt pár Mac javításon, elszórakoztam velükEnnyire volt hackintosh, és illegális is. )
És akkor a support terén magad ekézed a win only szakmbereket - mondjuk elég sok olyan is előfordul, akik a komolyabb windows problémáktól is menekülnek...
Nem az a baj, hogy fizetni kell érte, hanem hogy ennyi? Elhiszik, hogy megvetted? Fél év support a Világ Legjobb Oprendszerét Gyártó Világ Legjobb Szoftvercégétől? Ez minimum szánalmas. (Most hogy az OS milyen az szóba sem került...)Illetve, "Vagy ha kicsit komolyabb a probléma akkor újra kell telepíteni. " - MS módi
-
-
-
válasz
<Lacy85> #299 üzenetére
"Feltettem a 7-est, aztán jöhetett a driver keresés. Kb. 2 óra kutakodás után derült ki, hogy 7-hez nincsenek is driverek"
De hát a winfost csak felteszed és használod!!!Azért jó, nem?
Amúgy ja, ezt mondta, a winhez azt hiszik, értenek. Aztán nem.
"Szóval ha valakinek ez a szívás kell, akkor skótoskodjon egy windows árán..."
Persze, nem fizeti ki, tesz fel nem MS terméket, és megy is.@Timer :
"Mondjuk attól, hogy az átlagos "szaki" pénzből és fizetésből él, nem szakmai lelkesedésből, ezért " lesz rossz szakember. Aki nem szereti csinálni azt amivel foglalkozik, az sosem lesz igazán jó. Tapasztalom naponta."hiszen aki magának rak fel valamilyen linuxot, az képes rá, hogy kiguglizza magának a megoldást is,"
És akinek windóza van, vagy volt előtte, az miért nem? -
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #279 üzenetére
azt írta, hogy beszélt valakikkel, akik azt mondták, hogy kell.
nem tudjuk, hogy kivel beszélt (set mode grammatikanaci on), mert azt, hogy beszélt a microsofttal, azt nem úgy írják, hanem így. meg írt egy rakás vesszőhibát is (set mode grammatikanaci off).ha mégis azt feltételezzük, hogy a "beszéltem a microsoft-al" ezt jelenti, akkor onnan téves információt kapott, vélhetőleg bevétel céllal torzított infót.
-
törölt tag
válasz
<Lacy85> #284 üzenetére
De akár ez is megtörténhet, volt már rá precedens. Még ha nem is ebből kifolyólag, elviszik az eszközödet bevizsgálásra, mert megteheti. Az hogy milyen ügyből kifolyólag teljesen mindegy. Abban az esetben ha olyan programot használsz, amire nem vagy jogosult a Magyar hatóságnak kötelessége ez ügyben eljárást indítani ellened. Volt már rá példa nem egyszer. És akkor ott állsz az illegálisan beszerzett szoftvereiddel, zenékkel stb... és csak pislogsz nagyokat.
akkor gyakorlatilag 20 ezerért vett egy Win10 liszensz-t, mert ugye alapból 7-es volt rajta.
Én nem érzem átverésnek...
pontosan. jól értelmezed, érted. -
válasz
<Lacy85> #263 üzenetére
"Az lehet, csak ehhez a szemléletmódhoz van szokva az emberek 90%-a."
Meg a másik sok rossz alapelvből jön az, hogy kevésbé biztonságos a rendszer..."Nem is ismerek olyan embert, aki mondjuk windows alatt is csak a saját felhasználó mappájába pakolgat dolgokat."
Én sokat... Na azok aztán a nagy átlag userek, egy darab C: , és csók. Meg a legtöbb vállalati usernek nincs több partíciója, mert a support nem jó, ha azzal szórakozik, hogy neki most mennyi van."Na ezzel meg is fogtad a lényeget. Nem kell rájuk szabni a rendszert,"
Az a baj, hogy az 5% alattit egyáltalán nem ez okozza.Amúgy mondjuk nem különösebben az 5% alatti részesedés zavar, hanem az, hogy a MS 90%-on áll.
Egyébként az a nagy átlag user, akiről te beszélsz nyugodtan ellenne egy korlátozottabb rendszeren is, mert vagy teljesen fogalma sincs róla, mi van a felület alatt, vagy képes lenne megszokni mást is, csak lusta. Nyugi, ha nem lehetne olyan egyszerűen warezolni wint, vagy többen jönnének rá, hogy pár tízest kifizettek, amikor megvették a laptopot, akkor többen hagynák ott -
cami][us
senior tag
válasz
<Lacy85> #237 üzenetére
Valóban nem kell terminálozni.
~./themes könyvtárba kibontod. A githubon is fenn van. Cserébe más nem tudja majd használni, max ha kimásolja, ezért kerül az usr könyvtárba ami mindenkinek olvasható. Aki nem tud írási jogot szerezni a ~ kívül, annak meg inkább ne legyen írási joga máshol.
-
válasz
<Lacy85> #244 üzenetére
ha elolvasom újra, akkor sem tudom, miről írsz, mert ami a user saját homokozója, oda létrehozhat admin jog nélkül. Máshova meg ne hozzon, mert az nem a user jogosultsága. Alapvetően a MS hozta be a rossz szemléletmódot.
" és még csak ideiglenesen sem adja meg neked a rendszer, ha valamit másolni akarsz. Be kell állítgatni a jogosultságokat.
Ebből kiderül, hogy rossz megoldást választottál, és ezért az OS a rossz?Támacsere : Nekem még egyik Ubi sem csinált ilyet, mármint hogy admin jog kellett volna egy téma cseréjéhez, vagy letöltéséhez
Az előbb megnéztem, katt az új témára, 2mp körözés, és már alkalmazhattam is. (16.04
)
A munkahelyi úgy jön ide, hogy az otthonival ellentétben azon jó eseten ugyanúgy nincs írási jogod a felhasználód mappáján kívül máshova, mint egy normális rendszeren.
"A felhasználók általában nem értelmet keresnek"
Biztos, hogy jó az úgy, ha idiótákhoz szabunk egy rendszert? Mert OK, hogy ami biztonságos, az kényelmetlen, de azért van a lónak túloldala is.Ja, vírus téma : Az Androidnak nem a Linux oldala (a kernel) szokott lyukas lenni, hanem a ráhúzott Java felület.
@Szirtimorc : "Linuxhoz magyar nyelvű help mennyi van? "
Amennyit lefordítottak belőle.minél többen használják, annál több.
Amúgy anyám ugyan nem 76 éves, de elvan Lubuntuval.
Két kollega nagyszülei is elvannak.
Após rendszeresen borítja össze a Windowst. Erősen titkolom előle, hogy létezik Teamviewer, mert akkor 3 percenként mehetnék be a gépére. -
dabadab
titán
válasz
<Lacy85> #242 üzenetére
"Oké, de hogyan? Tényleg érdekel, mert még a téma készítők hivatalos oldalán is kizárólag terminálos megoldás van a letöltésre"
Hozzáadod a repót: [link]
Installálod a témát, mint bármilyen más SW-t: [link]A készítők meg azért a terminálos megoldást adják meg, mert az a leghülyebiztosabb: copypaste, aztán nincs gond azzal, hogy félreklikkelt meg ilyenek.
-
válasz
<Lacy85> #235 üzenetére
"Gondolom windows-on is állítgatni kell mindenféle jogosultságot, hogy egyáltalán a file kezelőben egy szaros mappát létre tudj hozni."
Hogy mi van?
Amúgy a hibaüzenet meg windózon sem informatív... A usereim sosem értették, mikor mi baj."Vagy egy egyszerű téma. Windows-on kettőt kattintasz, és alkalmazva a téma. Itt meg sudo-zol serényen, mire egyáltalán le tudod tölteni."
Nem érteni. Amúgy nem tudom, te milyen Ubuntut néztél, de még ha jelszót is kér a téma cseréjéhez : miért baj?Ja hogy neked az a bajod, hogy ami nem Windows, az másképp működik, mint ami az?
Érted, veszel egy új autót, lehet hogy máshol lesz a helye az indítókulcsnak...Nem tudsz vele elindulni?
Különben nemrég volt egy cikk itt a Logouton, amiben a szerző terminál nélkül összepakolta a kis installációját. Neki biztos nem szóltak, hogy halott.
(Nem mellesleg a parancsssor is csak egy eszköz. Ha valakinek van egy kis agya, akkor képes használni, legalábbis a készen kapott parancsokat bemásolni. Vagy a franc tudja, gyerekként én elvoltam DOS-ban, meg az ismerőseim is, akik nem lettek informatikusok.
De hallottam már olyat is, hogy fúj, ahhoz gépelni kell. Az ilyen mit csinál egy szövegszerkesztővel, vagy egy chattel?)
"A helyzet az, hogy mondjuk Windows esetén a rendszermappákat leszámítva bárhol másolhatsz bármit."
Biztos?(Munkahelyi szétpolicyzott win?)
És biztos, hogy az úgy jó, ha bárhova másolhatsz? -
dabadab
titán
válasz
<Lacy85> #237 üzenetére
"Windowsnál: "Ehhez a művelethez rendszergazdi jogosultság szükséges", viszont alatta ott a "Tovább" gomb, amin rajta van a kis "pajzs" ikon. Rákattintasz, problem solved."
Vegyünk észre két problémát:
1. igazából nem oldod meg a problémát, mert az valószínűleg nem az, hogy csak az admin írhat/olvashat az adott helyen
2. ha adminra váltva se megy a művelet, akkor nem mond semmit a továbbiakról"Rákerestem, milyen lehetőségek vannak. Ki is dobott egy tök jó topic-ot askubuntu-n.
Valóban nem kell terminálozni. "Tényleg nem kell. Ugyanezt el lehet játszani GUI-n is.
Az más kérdés, hogy félig-meddig poweruserként a parancssoros megoldás sokkal gyorsabb és hatékonyabb. -
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #235 üzenetére
"Mert azt okosan kiírja az ubuntu is, hogy "bocs, nincs rá jogod", de hogy mit csinálj, azt már nem.": egész pontosan mit kellene csinálnia (akár az oprendszernek, akár az usernek), ha valamihez nincs joga?
írod, hogy windows alatt ott van az ikon, és akkor admin jogot kap. ez kb. akkora ökörség, mintha a viszkis ülne a börtönben, megrángatná a rácsot. ha a rács linuxos, akkor annyit mond, hogy nincs jogod kimenni, csüccs. ha meg windowsos, akkor nincs jogod kimenni, akarsz mégis kulcsot? lol.
nekem pl. debianon témacsere annyi, hogy rendszer, beállítások, megjelenés. ott klikk valamelyikre, oszt jónapot. figyelem: terminál nélkül is meg tudtam csinálni!
van egy cég, ahol besegítek. nem működött a webes alkalmazás. megkérdezték, hogy mit javaslok. mondom debiant a desktopokra. az volt a válasz, hogy nekik tökmindegy, csak működjön. felraktam a debiant, azóta mindenki boldog. és ez 2010-ben volt, nem most, a csilivili eldesktoposított linuxok idején. mindent meg tudnak csinálni, amit a munka elvár és amihez joguk van. és ebben a megfogalmazásban az is pozitív, hogy hozzáértheted gondolatban, hogy "és nem többet".
-
dabadab
titán
válasz
<Lacy85> #235 üzenetére
"Gondolom windows-on is állítgatni kell mindenféle jogosultságot, hogy egyáltalán a file kezelőben egy szaros mappát létre tudj hozni."
???
Jogosultságok vannak Windowson is és utoljára az XP-n volt divat az, hogy mindenki adminként volt és azt csinált, amit akart. Valahogy nem látom a különbséget.
"Na és akkor az ilyen emberekkel taníttass meg egy linuxot, ahol terminál nélkül szó szerint halott vagy."
Nem lehetne azt, hogy nem beszélsz hülyeségeket?
Linuxon sima usernek nagyjából pont úgy nem kell terminált használnia, mint Windowson.
Az már más kérdés, hogy Linuxon van rendes, használható parancssor - nem úgy, mint Windowson, ahol még mindig nem sikerült megoldani azt, hogy a terminált ki lehessen rakni az egész képernyőre
, a powershellt meg láthatóan olyanok tervezték, akik életükben nem használtak parancssort.
-
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #222 üzenetére
a lakossági piacon tényleg nem drágult a windows, eddig is a virágboltból szerezték be, ezután is ott fogják.
az, hogy ingyen hagyta az ms a 7-ről meg a 8-ról való frissítést, a saját jól felfogott érdeke volt, nem akart még egyszer úgy járni, mint az xp-vel, hogy a sokadik meghosszabbított határidő után se akart upgradelni a júzer, de követelte a patcheket. majd behozzák ők azt a bevételkiesést más úton.
-
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #211 üzenetére
10 éve még nem voltak tabletek. 8 éve vettem az első tabletemet, jóval két kiló fölötti áron. Amely ár azóta annyira emelkedik, hogy tele van a piac 30-50k közötti tabletekkel. oh wait...
telefon piac dettó. kezdetben volt a szifon, nagyon drágán, most meg, hála a folyamatosan emelkedő áraknak, akár 20-30-50k-ért is vehetsz mobilt.
te most jól összehasonlítottál egy nulláról induló piacot egy régen beállt, stabil piaccal. esetleg csökkenővel.
-
Ringman
félisten
válasz
<Lacy85> #194 üzenetére
- appgap volt folyamatosan a wp-nél - és nem arról volt szó, hogy bizonyos program helyett csak másféle van (libreoffice - msoffice) - hanem konkrétan hiányoztak alkalmazások a wp-nél, alternatíva nélkül.
+ néhány alapbeállítás egyszerűen hiányzott a wp esetében - pl olyan triviális dolgok eleinte, mint a hívásvárakoztatás.
- meg persze szaracsempe (kb 5 évig használtam wp-t egyébként, 7.5-től 10-esig) - mondjuk szerintem - főleg a 7-esnek - nagyszerű designja volt csakhát a piacnak az unicorn vomit designelv kellett.ezzel szemben alap irodai használatra teljesen életképes a linux+thunderbird+libre+browser+etc. programcsomag - számlázószoftot is lehet találni, standard irodai dolgokra ez bőven elég.
pl hiába van pl o365 előfizetésem, mégis a tb-del mailezek. ettől függetlenül nekem esélyem sincs a váltásra, mert semmilyen általam használt szoftnak nincs életképes linux alternatívája, de szerintem a userek nagy része nem ilyen. -
ddekany
veterán
válasz
<Lacy85> #194 üzenetére
Windows Phone valószínűleg pont nagy részben ugyan azon okból volt sikertelen, mint a Linux desktopon. Kisebbségből nagyon nehéz kitörni, a szokásos ördögi kőr miatt (kevesen használják, ezért kevesebb minőségi app, kevesebb ismerős aki már használja, több tolerálandó gyermekbetegség, stb., ezért kevesen használják...). A tömegeknek általában nincs arra hatalma, hogy tudatosan válasszon, csak sodródik a trendekkel, amit valahol persze ő maga is formál, de csak nagyon rövid távú érdekek mentén. Értsd, ha valami diktártor kiadná az utászt, hogy, leegyszerűsítve, holnaptól desktop Linux-ot szabad csak használni, akkor valószínűleg pár év alatt elmúlnának a hátrányai... de ilyen nem lesz, soha nem fogja senki megugrani ezt. Innentől nem releváns, hogy az lenne a jobb, vagy nem.
-
válasz
<Lacy85> #188 üzenetére
Ha valaki eljut addig, hogy Linuxot használjon, és valami gyakorlatot szerez, akkor az általában sokkal inkább képben van, mint egy átlagos win only admin. Sőt, aki normálisan ért bármi máshoz, az általában a windózhoz is elég sok tudással bír. Nyilván vannak féltudású hülyék Linux vonalon is, de nem olyan sok.
Apple az igazán fehér folt, mert az ugye "megveszed azt használod" jellegű, kevesen túrják igazán mélyen. -
válasz
<Lacy85> #170 üzenetére
Mondjuk semmi külömbség. A tabletnek is vannak korlátai, pl. a billentyűzet hiánya.
De mint mondtam, szakadjunk már el a Linuxtól. (Ami szintén létezik sok tabletre is) Bármi lehet, ami kiüti a MS-t a kizárólagos helyzetétől.
Az mondjuk sajnálatos, ha ez pont az informatikai eszközök használatával kapcsolatos további butulással fog együtt járni, de valószínű amúgy is arra haladunk, ha MS, ha nem. -
King Unique
titán
válasz
<Lacy85> #163 üzenetére
Egyvalamit valóban nem lehet vitatni, mégpedig hogy desktopon messze a Windowsnak a legjobb a szoftveres támogatottsága, kínálata. Persze ilyenkor jön, hogy az nem számít ám, de azért kérdezd meg tőlük, hogy akkor pl. a célszoftverekkel dolgozó cégeknél (pláne műszaki területen), oktatásban, egészségügyben és ott a vizsgálatokhoz szükséges speciális berendezéseknél stb. miért nem a másik platform rendszereit és azok szoftverkínálatát használják? Na vajon miért...? Vagy éppen a fotósok, grafikusok, DJ-k megint legtöbbször PC & Windows, vagy Mac & macOS. Aztán egy home user sem feltétlen tudja teljes egészében a megszokott szoftvereit használni, több dologra eleve alternatívákat kell keresnie, nincsen pl. egy natív iTunes sem. De pl. az itteni SSD topikokban az is rendre szóba kerül, hogy egy normális benchmark programot sem nagyon találni, ellenben Windowsra számos szoftver áll rendelkezésre ilyen célra is. Nem beszélve egy HDD és SSD esetében a gyártó által biztosított szoftverekről. Illetve ehhez kapcsolódóan megvesz egy hardvert, egy eszközt, amihez a gyártó mellékel szoftvereket, amelyek szintén legtöbbször Windows only, vagy esetleg még némelyiknél talán a macOS támogatott. Aztán amikor mondjuk BIOS-t kell frissíteni a gépen, vagy éppen firmware-t egy eszköznél, akkor Windowshoz eleve ott van a natív program, ellenben arra a bizonyos másik rendszerre már nem nagyon találni... De lehetne akár még egyéb példákat is sorolni.
Persze ilyenkor jön a szokásos magyarázkodás és mellébeszélés, hogy ezek mind nem számítanak, nemhogy a home userek, de sehol máshol sem használnak ám ilyeneket... Meg akkor jön a Wine, virtuális gép, dual-boot csak emiatt, amivel otthon talán elszórakoznak egyesek, de más helyeken nem nagyon fognak, ha eleve van olyan OS, amire natívan elérhetők a kívánt szoftverek. Szóval ja, nagyon is látszik az egyes desktop OS-ek elterjedtségénél, hogy mennyire is (nem) számítanak többek között ezek is...
-
válasz
<Lacy85> #167 üzenetére
Alap netezős rendszer - a legtöbb usrnek ennyire van szüksége, ezért terjednek a droidos tabletek, mint a fene.
rengeteg olyan eset van, amikor Jófogáson keresnek valamit, amit hirdetek, de nem olvasta el a hirdetést, mert nem tudom, nem tudja, hogy rá kell nyomni. Ez 99% mind tabletről vagy telefonról jön.Amúgy nekem most is WP telefonom van
, mert kb. fizettek, hogy hozzam el
, és ez supportált OS még egy ideig (hamarosan kész lesz a Galaxy S5-öm, ha működni fog az új kijelzővel, és pápá WP). A WP8 volt talán a MS legjobb cucca, abban csak annyi baj volt, hogy elég össze-visszára sikerült, de amúgy egész jól működött. Ezen most 10 van, de borzalom.
A 8-cal is az volt a kisebb baj, hogy fapad vagy kevés app... Volt rá minden, amire szükségem volt. (Nokia 625-öt használtam egy ideig, azt a munkahelyem adta.) -
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #163 üzenetére
A vicces az, hogy itt egy rakás szoftver, amihez a linux hozzá sem tud szagolni, erre a válasz "wöhöhö", meg hasonlók.
Nem tudok másképp reagálni, mint whöhöhö, hát ha egyszer vicces vagy
. Az a raklap szoftver sosem fogja érdekelni az átlag usert. Nevör. Téged érint 4 Adobe termék is? Engem igen. Én viszont kicsit kilógok a tömegből. Finom voltam.
Azt remélem vágod, hogy a komplett creative cloud havidíja talán pár 10$. Tokkal, vonóval az egész Adobe pack. Mondjuk honnan tudnád. linuxot használsz.
Lehet, hogy nem kell mindenkinek, csak ugye itt megvan a lehetőséged, ha mondjuk meg szeretnéd tanulni, vagy valamelyik terület érdekel.-Egyes torpedócső: tűűűűz!!!!
-Uram, elvétettük!
Éreztem előre, hogy érdemes lesz kitérni az Adobe-ra. Használom őket rendesen, köszi, ismerem a témát-Kettes torpedócső: tűűűűz!!!!
-Uraim, totál vakon vagyunk!
Windowst használok, 3 gépemen is, Linux diagra van csak. Hint: bármilyen hihetetlen én olyan figura vagyok, aki tud ekézni olyan dolgokat amiket használAmúgy amit keresel: minősített eset.
Sajnos nem én élek burokban a kedvenc kis OS-emet simogatva.
Ez így duplán hülye érzés lehet, de ismétlem: a fő, main, elsődleges rendszerem mind a 3 gépemen Win mióta az eszemet tudom
De ha gondolod, akkor ugorj át egy Mac OS topic-ba, és magyarázd el nekik, hogy a linux ugyan olyan jó, meg ugyan annyi mindenre használható. Meglátjuk, ők hogyan vélekednek.
Nem kell átugranom, pontosan tudom milyen, Pro alatt is mindig dual bootom volt, plusz még Parallels
De ezt eljátszhatod egy Windows 10 fórumban is.
Ezt így Win10 alól írogatva vicces csak igazán
A másik 2 rendszerhez képest linuxon egy lazább hígfos a szoftver felhozatal. Ezen meg nem fog változtatni egyetlen ferdítés, meg "Wöhöhöhö" sem.
Az a baj, hogy izomból akartad megtolni és skatulyába vágni a beszélgetést Linux fanboyozással, így viszont, hogy 21-em van, te pedig csak ráhúztad a lapot 19-re és fuccsoltál nem lett jó vége.
OFF-ot meg lassan pattintsuk el.
-
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #158 üzenetére
"Én csak annyit várok végre, hogy MINDENT lehessen ugyan úgy használni rajta, mint windows-on.": de miért akarod a linuxot ugyanúgy használni, mint a windowst? ha a desktopodat úgy akarod használni, mint a windowst, tegyél rá windowst.
Én például nem szeretném, hogy úgy lehessen használni, mint a windowst, mert a windows ócska.
"És melyik multi nem ilyen?": ez már bocsánatossá teszi a bűneit?
"És mit oldana meg, ha linuxot használnának?": ha csökkenne a windows és nőne a linux, nekem lényegesen csökkenne a felesleges melóm. -
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #160 üzenetére
Csak érdekes módon arra valahogy ki tudnak adni szinte minden szoftvert.
Whöhöhöhöhö, jahj. Nagyon mókásra csinálod a péntekemet
Igen, még Diablo 3 DVD-n is rajta van a Mac-es telepítő. A world of warcraft-ot lehet játszani macbook-on is.
Azt a qrva. Nem semmi. Na és még miket lehet rajta játszani? Egy arányszámot tudsz mondani tripla A-s címekből, illetve statot a többi játszott gémből? Amúgy lehet rajtuk játszani ilyet, ha a hardver erős akkor dual boot.Van rá Creative Cloud is. Meg még sorolhatnám 20 oldalon.
Meg 20 oldalon én is ami nincs.
Sőt, akad néhány Mac only szoftver is (Logic, Final Cut, stb.), ami nem, hogy nem érhető el máshol, de a Windows-os rokonokat is porig alázza. Hát még a linux-osokat.
Az biztos
Tudod mi aláz meg még micsodát? Pistike apukája Józsi apukáját. Sokkal erősebb. Örülök neki amúgy, hogy megint sikerült begyalogolni az átlag ember problémáiba, aki nem tudja eldönteni mivel vágja a családi videót. A 600k-s szoftverrel vagy a fél milkással
Szóval mit is kellene tőlem kapniuk?
Agyvérzést, mert ilyen kacskaringósan kerülni ki mindig az egyenes választ már okoz némi érpattogzást
-
Tikakukac
titán
-
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #153 üzenetére
"Aha, szóval akkor de k@csög a MS, mert a magyar leányvállalat kormányközeli vezetői ilyet meg mertek tenni.": nem tudsz vagy nem akarsz értőn olvasni?
és igen, mocsok az amerikai ms, mert ők is elkövetnek minden disznóságot, amit csak ki tudnak találni. meg a magyar is, mert lopnak csalnak hazudnak.
"Amire persze nem az volt a válasza a cégnek, mikor kiderült, hogy "ügyik voltatok, több pénzünk lett"": ez mitől lett volna válasz, mikor a cikk szerint jóval alacsonyabb beszerzési ár mellett jóval magasabb végfelhasználói áron adták el a licenszeket, vagyis az amcsi ms-nek kevesebb jutott, a disztribútoroknak meg papíron több (csak ugye feltételezzük, hogy azt "átcsatornázták"). pont arról szól a cikk, hogy a kirívóan magas árrésből vélhetőleg a döntéshozók jártak jól.
-
bambano
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #144 üzenetére
Igen, itt a cikk. De én még mindig átlagfelhasználókról beszélek, nem állami szervekről.
Ja, én sem állami szerveknél vagyok. Átlagfelhasználás és kisker. Ott ugyanez megy, csak nem milliárdokról van szó, hanem ezres tételekről.
Igen, tudom, hogy az átlagos felhasználó totál hülye. De az most miért a MS hibája, hogy teljesen fogalmatlanok, lusták, nem néznek utána semminek, stb.
A lehetőség mindenki előtt ott van. Tök ingyen.A választás mindenki előtt ott van. Választhatod a szabadságot vagy a kőtörést. De ha már 4 kutya és 10 őr vigyáz rád, akkor a kőtörést választod. Remélem így már átmegy, hogy mit jelent a piacmanipulálás és az erős hátszél.
Ha azt nézzük, hogy mekkora felhasználóbázisa van a PC-s játékoknak (csak a steam-nek 100+millió, és akkor hol van még a többi), az átlag felhasználásba nyugodtan bele lehet venni a játékokat is. Főleg, hogy ez az ipar egyre csak nő, nem pedig csökken.
Ha azt nézzük, hogy ebben én is benne vagyok meg laktárs, aztán én 3 éve nem vettem vidkarit a gépbe az integrált mellé ő meg PS-t használ és Linux alatt játszik (fájöööööör!!!!44!!), akkor ér is annyit.
Mi abban a nem átlagos, hogy mondjuk netezgetsz, megnézel pár filmet, néha skype-olsz, meg ha van kedved, játszol egyet.
Az utolsó. De mint mondtam, ha kollégák vagyunk pontosan ismerjük az ügyfelek igényeit, így te is tudod
Most google-ben az első három találatban egy 2016-os statisztikát találtam, miszerint 1,2 milliárd ember játszik pc-n. Szóval nekem elég átlagosnak tűnik.
Mit, mivel, mennyit, hogyan, mikor. Böngészős játék ebből mennyi?
Na kb. ennyi gépen alapból kiesett a linux.
Maradjunk a casual és fölötte gémereknél. Na ott fog kiesni biztosan.
A hibákat nem értem, miért kezdted el megint sorolni. A fenti esetekkel nem azt akartam bizonygatni, hogy "de szar a linux", mindössze arra akartam rávilágítani, hogy semmivel nem jobb ilyen téren, mint egy Windows. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje.
Én sem értem miért vitázunk ezen. Azon hibák amiket kidob az egyik rendszer gyalulással javíthatók, másik esetben ésszel és józan gondolatmenettel. Tényleg nincs min vitázni
A cmd vs. terminál vs. registry hasonlat meg egyetlen sebből vérzik csak.
Ha az átlagos felhasználást vesszük alapul, akkor nagyjából soha az életben nem kell registry-t bújnod, meg cmd-ben parancsokat gépelned.Mikor MAC reg van egyetemen huhuhuuu. Hallottam csajt sikoltani, hogy ez micsoda és miért van a gépemen
Letöltöd, feltelepíted, használod.
Majd mikor ez megtörtént 30-40 esetben jöhet az OS reinstall.
Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
Olyan lehet, mint az ép GX-es MSI zsanéros srác. Nem értette miért állok és keresem az állkapcsomat a földön. Ahogy elviszik a lottót, úgy ilyen is lehet. Szerencsés ember
Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire.
A terminálban való regényírás viszont nagyjából megkerülhetetlen. Ami nekem nem baj, de az átlag szerinted hogy boldogulna vele?Nem rosszabbul, mint a progifelrakásokkal. Az sem megy sehogy.
Nos jelenleg ezek miatt felhasználóbarátabb a windows, és amíg a linux ezekben nem változik, addig minden maradni is fog így.
Mivel mindegyiket pontra szedtem, így ezt már nem is kell
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
<Lacy85> #144 üzenetére
"Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire."Ne haragudj, de ez nem általános Windowson. Ha hálózati gond van, megyünk ipconfighoz nyúlni. Már szimplán csak kiolvasni a gép IP címét is sokkal gyorsabb egy ipconfig /all paranccsal, mint kitúrni az ipv4 beállításokból a hálózati és megosztási központban...
Egyéb dolgokra meg ott a regedit, egy csomó MS support oldal is regedites megoldást kínál xy problémára.szerk:
Jah és mondjuk próbáld meg letörölni egy W10 gépről a Candy Crush Saga-t vagy valamelyik előtelepített társát Powershell nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
De miért kellene a piacot "segíteni?"
Höhöhöhö, már megint kitört. Itt a cikk, bakker. Ezért kell segíteni. Egyfelől lehet talicskázni belőle, fehéren és feketén is. Másfelől ha kellően monopol helyzetben vagy azt tolsz le az ügyfél torkán, amit akarsz. Működik? Hogy a viharba ne.
Ingyenes a linux, bárki letöltheti. Akiket ismerek, kivétel nélkül mindenki tudja, hogy van. Mégse használja senki.
Papír elő, kérdezd meg meg miért. Én meg szoktam kérdezni az ügyfelektől, barátoktól, Kíváncsi vagyok feléd mi a fő indok.
Itt most nem arról van szó, hogy rábeszél az eladó, hogy ezt vedd, ne a másikat. Az egyik ingyenes, mégse használják. Na vajon miért?
Hú, na ez kicsit erős lesz, de mondtam már sarkosabbat is, meg erősebbet is.
Az egyszeri user hülye. Teljesen. Ha neki bemondasz egy olyan szót, hogy Linux, hívhatod a mentőt, mert agyvérzést kap. Ha nem ott van a kikapcsoló gomb, ahol eddig: meghal. Tudod te mekkora irgalmatlan káosz volt, mikor az MS kihozta a 8-at? A telefonok felrobbantak, a gépek eladásához 35 percet kellett szintidőben hozzáadni, mert az ügyfél teljes pánikban volt, hogy atyaisten, ez most micsoda és ő ezt nem érti. Standard eljárás lett egy idő után a moddolt telepítő és extra szoftverek felrakása, legalább nagyjából találja meg mi merre van ebben a káoszban.
Ennyire egyszerű. Ha meg kollégák vagyunk és neked is ezres mennyiségű a merítésed amiből mondod a tutit, akkor tudhatnád, hogy a win eladás, legyen az tiszta vagy nem tiszta, főleg ha jár a bónusz igen egyszerűMiért lenne elég átlag usernek az Ubuntu?
Nyilván definiálni kéne az átlagot. A 150k-s notis eladásokig merek mondani egy bő 70%-ot nagyon lazán, ahol szerintem még egy stock Ubuntu is elég. Dell jellemzően adja őket alapból, nem egy ügyfél volt, aki kérte, hogy mutassam meg ez micsoda és úgy távozott, hogy akkor mi a francnak adna ki 35k-t? Széttártam a kezemet és hümmögtem, hogy na ez az, amit én sem értek.
Már ott meg vagy lőve, ha csak játszani akarsz. Az átlag user meg azért szokott "néha".
Ezért írtam, hogy definiáljuk. Nálam az már nem átlag user. Legalábbis akiben ez felmerül, ott már kacsintunk kifelé a keretből.
A szoftveres támogatást úgy értettem, hogy egyáltalán hajlandóak kiadni valamit Linux-ra.
A szoftverek hány százalékát portolják mondjuk ubuntu-ra?Milyen szoftverekről van szó? Amiket használ Margó néni vagy amiket húgom egyetemen, esetleg amit Sanyika haverom vagy amiket én? Ez így most 4 totál eltérő csoport, Ebből a 4 csoportból 2-nek totál nem kéne Win. Abszolút.
A többi anomáliának meg nem tudom, miért lenne itt relevanciája. Sokan írogatják, milyen hibákba futottak. Mintha linux alatt kevesebb lenne asztali környezetben.
Nem a mennyiség a gond. A minőség. Ma lesz egy HP teljes takker. 3 mérnök lakik együtt, 2 infós, 1 villany. Ebből 2 mester. Egy kicsit értenek a témához. Mikor ők írnak rám, hogy bazzeg, nem bírjuk a wifit kipofozni update után, van valami trükk amire nem gondoltunk? Már reflexből írtam is: felejtsd el a cmd-t meg a túrást, adatok ki, format és reinstall. 10 éve működik a dolog. Annyira fos az egész, hogy egy belakott rendszerben bármi bedönt bármit visszavonhatatlanul és hacsak nincs kedved kapni 50k-s számlát a beleölt 7 óra munkadíj miatt, mindenkinek jobb így. A köcsög Linux bezzeg ha a csúnya gonosz parancssort is kell töltögetni csak megmondja a kínját fél óra után.
Ha kábelen megosztottam telóról a netet, utána lecsatlakoztattam, akkor nem látott egyetlen wifit sem. Mindig újra kellett indítani. Fedél lecsukásnál vígan ment tovább. Random hibaüzenetek napi átlag tízszer. Gyári nvidia driverrel még a böngésző is szaggatott, letöltött nvidia driver után meg úgy szétbarmolta a felbontást, a kép 20%-a mind a 4 oldalon kijelzőn kívülre került (
), és sehogy nem lehetett visszaállítani, csak a driver törlés oldotta meg.
Szóval nyugodj meg, itt sincs kevesebb gond. Sőt.Mikor ezt prezentálja neked az előre rakott wines gép úgy, hogy 1,5 év után lett rá driver és a sok panasz miatt inkább elkezdte a cég csereigazolásokkal betömni a userek száját
Lett rá megoldás amúgy hamarabb, unatkozó kolléga elkezdett más drivereket poénból feltolni és egy idő után házon belül egy megoldott a dolgot. Pénzért kellett volna adni a titkot, na mindegy.
Egy Y700-as is most szaggat mint atom win update után. Itt annyi a különbség, hogy a driver törlése driver sweeperrel sem oldotta meg a dolgot, újrahúzás lesz. Just win things. Ez ám a support
Az ablakok kirepülése alap dolog. Méretezz egy 4K-s kijelzőt. Használd pár napig. Egyik srác csúcs MSI-t vett. Csak átnézte és 5 perccel a log után már kérdezte, hogy ilyenkor mi van. Mondom semmi, szokj hozzá, ha nem 50 vagy 100% lesz a méret akkor ez standard.És ez kb. 3 napi használat eredménye volt legutóbb.
Volt olyan, amikor ez 6 órás esemény volt, a csúcs 1 óra. Gép kész. 230 frissítés otthon felrak. Soha többet nem töltött be a win. És akkor magyarázd meg, hogy nem mi vagyunk a hülyék, mi mindent előírás szerint csináltunk.
A terminálosdi meg...
Cmd mellett a Terminal köbö szakóca vs hadronütköztető.
Mikor egy szaros téma miatt is vagy 5 parancsot kell begépelni...na az kimondottan felhasználóbarát.
Van ez így. A registry is kifejezetten ezért van. Ámulnak, hogy jééé, csak ezt kellett átírni? Mondom ja. Csak mire ezt az első ilyen esetben kinyomoztam ráment 4 órám
-
bambano
titán
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
"De miért kellene a piacot "segíteni?".": az milyen piac már, ahol ilyen piactorzító dolgokat folytatólagosan megengednek, mint amiről itt is szó van? és egy másodpercig se hidd, hogy ebben a kérdésben különlegesek vagyunk, a piactorzító praktikákat az ms folyamatosan világszinten mindig is alkalmazta és alkalmazza.
csak annyit kellene csinálni, hogy visszaállítani az egyenlő esélyek, egyenlő pályák elvét. akkor a linux úgy elverné az ms-t a desktop fronton is, hogy porzana.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
A Windowst otthonra sacc / kb úgy 10-ből 7 ember biztosan lopja, meg rárakja a tört office-t. Az meg benne van a magyar társadalomba, hogy amit el lehet lopni, az jobb mint az ingyenes. Az ismerősi körömben nem tudok olyan személyt mondani, aki vett volna magának MS terméket azon kívül, amit a bolti géppel együtt kapott...
Ha valóban megkövetelné az MS a termékeinek legális otthoni használatát (amit meg tudnának tenni, játékoknak is sikerült), máris sokkal több embert érdekelne a Linux.Az egyéb dolgokra meg azt tudom mondani, hogy lehet balszerencséd van, vagy elkövetted azt a hibát amit a kezdők is szoktak, hogy egyből az Uborkának ugrottál neki, mert a Linux szóra azt dobja ki a google elsőre. Kevésbé ismert, de az Ubuntu egy masszív pénzügyi vállalkozás (Cannonical áll mögötte), ami olyan amilyen. Nem véletlen van az sem, hogy érdemi használatra csak a 2 évente megjelenő LTS kiadásait javasoljuk.
Más disztróknak érdekes módon nem okoz gondot a rolling release modell sem, ahol havonta jönnek teljes rendszert érintő frissítések több GB méretben...A terminál meg nem egy rossz dolog, sőt. Windows alatt se ússza meg az ember, csak pl. az ipconfig /all meg az sfc /scannow parancsok már teljesen természetesek és evidensek, fel sem tűnik mikor hozzájuk kell nyúlni. Sőt, a Win10 végre beépítve tartalmazza a terminált és a Linuxos eszközök nagy részét, mert nem volt alternatívájuk a fejlesztők számára...
Mondjuk mikor neked egy témát terminálból kellett baszkurálnod, ott visszajutunk az eredeti problémához, hogy sikerült valami gagyi disztrót kifognod. Egy KDE-s disztrón pl. megnyomod a telepítés gombot, és lejön a téma.
Egy rendes KDE-s disztró pl. ilyen: https://logout.hu/cikk/manjaro_kde/eloszo.html
A KDE mint olyan meg egy rettentően produktív környezet, ami különösen jól jön a munkában. -
King Unique
titán
válasz
<Lacy85> #123 üzenetére
Ha megfigyelted, akkor minden ilyen és ehhez hasonló topikban ez megy, ráadásul már évek óta... Illetve tipikusan a mindenhol, mindenhova, mindenkinek, mindenre leáltalánosított állítások. Viszont itt most nem a kenyérpirító, router, NAS stb. példákról van szó, hanem desktop OS-ekről. Valamint a saját példák, hogy mi volt a munkahelyen, otthon, a laptopszervizben, meg a nagymamánál - amire más is tudna akár ellenpéldákat felhozni - , nem mérvadóak széles körben, pláne nem globális, de még hazai viszonylatban sem. Na meg, ha megnézzük a desktop OS statisztikát, akkor az megint önmagáért beszél hosszú ideje. Tehát jogos lenne a kérdés, hogy akkor mégis mi alapján kritizálják egyesek a te, vagy mások állítását, ha az ellenkezőjét és a mindenxy dolgot gyakorlatilag nem tudják desktopon széles körben semmivel sem alátámasztani? Nem nagyon találni ugye az előbb linkelt használati adatoknak az inverz változatát... De persze ilyenkor jön a megmagyarázunk mindent a széllel szemben is és azért sem neked lesz igazad, mert csak. Érted ugye, hogy miről van szó?
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #123 üzenetére
Kifejtem, akkor jobban átmegy:
Ha tényleg így lenne, már rég elterjedt volna.
Elterjedt volna. Csak hát azt a gonosz piacot lehet ám kicsit segíteni. Erről szól a cikk is. Szerinted miért van gyakorlatilag nulla AMD-s noti? Addig amíg a Win eladás minden szempontból érdek lesz, legyen szó tiszta vagy mutyi szempontból, mégis miért lenne Linux alapon bárki? Tisztelet a kivételnek.
Ha az átlag user meg tényleg csak ennyit csinálna, már rég nem lennének win-re "kényszerítve".
Ha kollégák vagyunk, akkor nem tudom melyik országban dolgozol. Az biztos, hogy itthon az átlag usernek már legalább 5 éve bőven sok egy Ubuntu is, 2-3 letöltött progival. Bőven sok.
Majd ha kap egy Windows, MacOS szintű támogatást szoftverek terén, akkor ESETLEG lehet vele számolni komolyabban.
Az idézett hangot itt adtam ki
Az albim árát pont ki tudom fizetni a win és mac userek által kapott support totális széthullása miatt. Az cseszne be ez az őskáosz áttérne oda is. Utána meg miről diagnosztizálunk
Addig meg ott fog maradni, ahol van...
Addig amíg az értékesítési láncban is kőkemény pénz van a legutolsó bolti eladónak is, addig ott is marad. Miért ne maradna ott?
Ahogy írták is már, ott van elterjedve, ahol valóban versenyképes alternatíva. Hát a desktop területen nagyon nem az.
Te tudod főni. Muteréknál szenvednek a régi fos gépek a winnel és költik a baromi nehezen kiharcolt pénzeket office kulcsokra, havi szinten legalább 2 kiszállása van a rendszergazdinak, mert mindig összeomlik valami és a hajukat tépik. 2 dolgot használ az iroda: Word összesen 6 használt igazítással és internet max 2 ablakban. De ide egy Ubuntu nem lenne jobb openoffice kísérettel, dehogy.
Szumma: én is csendben maradok, mert az MS dupla hasznot hajt. 1 hete a HP-k és Asusok egy része kapott olyan frissítést amitől elszállt a wifi, 2 napja a gémer lenovókat frissítette be a win úgy, hogy elszállt a vidkari, de mint a győzelmi zászló. Ez mind-mind nekem pénz, meg sok más embernek is. Pár évig míg nem térek ki az iparban maradjon is így minden, lesz fedél a fejem felett
-
válasz
<Lacy85> #123 üzenetére
Figyuzz, az alkalmazások nem is fognak winen kívül másra kijönni, amíg a MS monopolhelyzetben vannak.
Ennek ellenére egyre többen jönnek rá, hogy nem kell mindenhova winfos, mert pl. a routereden el se megy, a NAS-odra nincs, a médialejátszóra meg ugye meg kéne venni, és 30 ezer... khm."Nem tudom, hogy melyik univerzumban élsz, mert én olyan (informatikai eszközöket is használó) embert nem ismerek, aki ne hallott volna a linux-ról."
Inkább az a kérdés, hol élsz te? Én inkább olyan userekkel találkozok, akik nem tudják, mi az az oprendszer, vagy ha igen, akkor csak a windózról tudnak. Azt sem tudják, hogy az okostelefonjukon opreációs rendszer fut. Esetleg tudják, hogy valami windóz van a gépen, de azt nem, hogy az mi. Két laptop közötti külömbség fel sem tűnik nekik, de két OS közötti sem, amíg nem kell hozzányúlnia.
Melóhelyen elvileg informatikai végzettségű emberek közül 0db ismerte az USB3 A és B csatikat (egyáltalán hogy van USB B csati). Miről beszélünk? -
válasz
<Lacy85> #113 üzenetére
Továbbra is : az emberek nagy része azt sem tudja, hogy windózon kívül van más. Így semmi nem terjed. Az Apple is csak a telefon hype miatt ismert, ha azt mondod valakinek, hogy Mac, azt se tudja, mi az.
Egyszer megvetette a lábát a MS, azóta megy a pénz az oktatásba, hogy lehetőleg mindenhol Windows legyen tanítva, illetve nem véletlen az sem, hogy nincs igazán kemény fellépés a warez ellen - nagyobb előn az, ha páran illegálisan használják, mint ha teret hagynak egy versenytársnak.
Egyszerű monopólium, semmilyen normális országban, normális piacon nem hagyják, csak itt.
-
"User szempontjából 1000x kényelmesebb egy Windows. "
?????
Mert állandóan nyaggatja a user üzenetekkel, ha kalóz (márpedig nem vette meg) akkor azzal is, néha egy kikapcsolás (vagy be) hosszúra nyúlik, mert frissít...Alap netezés, torrent, ilyesmi, az átlag user ennyit csinál. Erre tök jó, ingyen.
S ami egyszer meg lett rá csinálva, az jól is működik. (Wines ismerősök hetente hívogatnak, hogy megint behalt valami...)
Hogy hogy néz ki egy program, az engem hót' nem zavar (s az átlagusert se nagyon, csak találja meg a böngésző ikont). Bár azért némelyik DE-nek a WinPista óta mindegyik MS OS csak jelenthet."Szerinted ott nem loptak volna minimum 10x ennyit? Szoftverfejlesztés címen annyit számláznak ki, amennyit akarnak."
Na ez az, akkor legalább valami értelmes végeredmény is lenne... -
bambano
titán
sok minden lebeg a szemem előtt, az kifejezetten nem, hogy a közigazgatásból azért tiltsák ki a linuxot, mert nem tudnak játszani rajta... a hazudozószoftver határeset, de szerintem anélkül is meglennének. ja, bocs, a közigazgatásban hazudozásra az mso-t használják, nem a fotóboltot
minden más általános szoftver megvan rá, a helyi speciálisokat kellett volna már vagy 15 éve platformfüggetlenül fejleszteni és akkor ebből nem lenne most gond.
szerk: egyébként mi kényelmes azon, hogy könyvelő gépére felrakok egy tbirdet, hogy tudjon levelezni, ami most is működik, és jön a helyi okostojás beleokoskodni az istentiszteletbe, és felrak egy kitekintőt, ami pár hét után összecsinálja magát, és mivel a helyi ms guru épp táppénzen van, nincs, aki megfaragja? ezt miért szeretik a júzerek, hogy nem működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- RAM topik
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged