- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
redgreg
tag
válasz
Tikakukac #165 üzenetére
Egy apróság: biológus vagyok. Benn a laborban a legtöbb eszközhöz wines vezérlőszoftver van. Persze sok program amit használok megvan linuxra is, de miért érdekeljen, amikor úgyis kell a win? Ezek után hazamegyek, szted mit fogok használni? Linuxot? Na pont nem. Mert a win használható arra ami kell, ismerem, benn is azt használom, tehát pont nem érdekel, h megtanuljak mást. Mivel nem informatikus vagyok, és annyira nem érdekel az egész, hogy ebbe is energiát fektessek. Az időt amit erre elkölthetnék költhetem arra is, h a szecessziós háborúról olvasgassak ami még érdekel is. Azt most hagyjuk h ha otthon valamit meg kell csinálnom, akkor ugyanazok a programok megvannak amit bennt is használok. Na innen indul az átlag. És akkor jön az, hogy az android sikere megint csak az mint a winé. Egy egységes rendszer, amihez minden megvan ami a felhasználási területén kell. A WM se azon bukott meg, hogy rossz rendszer volt, mert nem. Hanem azon, hogy nem volt meg hozzá minden. És így pont nem érdekelte a lőtéri kutyát se, hogy de amúgy ha veszel mellé egy androidos tabletet akkor a kettő együtt már milyen király lesz. Ahogy az android os sem terjed, mert asztali környezetben szánalmasan kevés a program kínálata. Szóval ha linux évet akar bárki is, írjanak egy azaz egy darab disztrót, álljanak be mögé, és legyen meg arra minden. Amíg ez nincs meg, lehet sírni h gonosz picipuha, csak semmit nem használ.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #165 üzenetére
"így viszont, hogy 21-em van, te pedig csak ráhúztad a lapot 19-re és fuccsoltál nem lett jó vége."
Erről az egyik fórumtárs jut eszembe, aki foggal-körömmel védi az iPhone-okat, mellette szidja a samsungokat, meg az androidot, de azért S7-et használ.
Számomra hasonlóan poénos lett a végkimenetel.(#166) hcl:
Ami van, az működjön. WP esetén is működött minden, ami volt, maga a rendszer is gyors, stabil volt, mégis az volt az egyik legnagyobb baja az volt, hogy baromi kevés app volt rá, sok esetben az is fapados a többi rendszerhez képest. Szóval azért az sem mindegy, miből tudsz válogatni.
Jelen állapotában én még mindig tartom, hogy alap netezős rendszernek, meg kimondottan célfeladatoknak tökéletes, de a széleskörű elterjedéshez ennyi kevés lesz. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #161 üzenetére
A vicces az, hogy itt egy rakás szoftver, amihez a linux hozzá sem tud szagolni, erre a válasz "wöhöhö", meg hasonlók.
Meg ott a dual boot.....De mi a francnak tartsak 2 op.rendszert, ha 1 is elég?
Windows mellé nem kell másik rendszer, ha játszani akarok.
Persze ha valami nem megy Linux alatt, az meg már nem átlagos felhasználás.
Hisz csak egy geek játszik játékokkal."A 600k-s szoftverrel vagy a fél milkással"
Azt remélem vágod, hogy a komplett creative cloud havidíja talán pár 10$. Tokkal, vonóval az egész Adobe pack. Mondjuk honnan tudnád. linuxot használsz.
Lehet, hogy nem kell mindenkinek, csak ugye itt megvan a lehetőséged, ha mondjuk meg szeretnéd tanulni, vagy valamelyik terület érdekel."Agyvérzést, mert ilyen kacskaringósan kerülni ki mindig az egyenes választ már okoz némi érpattogzást"
Sajnos nem én élek burokban a kedvenc kis OS-emet simogatva.
De ha gondolod, akkor ugorj át egy Mac OS topic-ba, és magyarázd el nekik, hogy a linux ugyan olyan jó, meg ugyan annyi mindenre használható. Meglátjuk, ők hogyan vélekednek.
De ezt eljátszhatod egy Windows 10 fórumban is.A másik 2 rendszerhez képest linuxon egy lazább hígfos a szoftver felhozatal. Ezen meg nem fog változtatni egyetlen ferdítés, meg "Wöhöhöhö" sem.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #159 üzenetére
Csak érdekes módon arra valahogy ki tudnak adni szinte minden szoftvert. Igen, még Diablo 3 DVD-n is rajta van a Mac-es telepítő. A world of warcraft-ot lehet játszani macbook-on is.
Van rá Creative Cloud is. Meg még sorolhatnám 20 oldalon.
Sőt, akad néhány Mac only szoftver is (Logic, Final Cut, stb.), ami nem, hogy nem érhető el máshol, de a Windows-os rokonokat is porig alázza. Hát még a linux-osokat.
Szóval mit is kellene tőlem kapniuk? -
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #155 üzenetére
Én csak annyit várok végre, hogy MINDENT lehessen ugyan úgy használni rajta, mint windows-on.
Maga a rendszer az jó, ahogy van.
Bár gyanítom, hogy ebben az esetben is hamarabb jönne a mikulás.(#156) bambano:
"és igen, mocsok az amerikai ms, mert ők is elkövetnek minden disznóságot, amit csak ki tudnak találni. meg a magyar is, mert lopnak csalnak hazudnak."
És melyik multi nem ilyen? Csak ugye a MS kiemelt helyen van az utálat listádon (az enyémen is, csak én nem vagyok elfogult egyik irányba sem).
És mit oldana meg, ha linuxot használnának? Őőőő, semmit. Max. nem a vételárnál trükköznének, hanem más költségekkel. Megoldva minden. Ja nem. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #136 üzenetére
Igen, itt a cikk. De én még mindig átlagfelhasználókról beszélek, nem állami szervekről.
Igen, tudom, hogy az átlagos felhasználó totál hülye. De az most miért a MS hibája, hogy teljesen fogalmatlanok, lusták, nem néznek utána semminek, stb.
A lehetőség mindenki előtt ott van. Tök ingyen.Ha azt nézzük, hogy mekkora felhasználóbázisa van a PC-s játékoknak (csak a steam-nek 100+millió, és akkor hol van még a többi), az átlag felhasználásba nyugodtan bele lehet venni a játékokat is. Főleg, hogy ez az ipar egyre csak nő, nem pedig csökken.
Mi abban a nem átlagos, hogy mondjuk netezgetsz, megnézel pár filmet, néha skype-olsz, meg ha van kedved, játszol egyet.
Most google-ben az első három találatban egy 2016-os statisztikát találtam, miszerint 1,2 milliárd ember játszik pc-n. Szóval nekem elég átlagosnak tűnik.
Na kb. ennyi gépen alapból kiesett a linux.A hibákat nem értem, miért kezdted el megint sorolni. A fenti esetekkel nem azt akartam bizonygatni, hogy "de szar a linux", mindössze arra akartam rávilágítani, hogy semmivel nem jobb ilyen téren, mint egy Windows. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje.
A cmd vs. terminál vs. registry hasonlat meg egyetlen sebből vérzik csak.
Ha az átlagos felhasználást vesszük alapul, akkor nagyjából soha az életben nem kell registry-t bújnod, meg cmd-ben parancsokat gépelned.
Letöltöd, feltelepíted, használod.
Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire.
A terminálban való regényírás viszont nagyjából megkerülhetetlen. Ami nekem nem baj, de az átlag szerinted hogy boldogulna vele?Nos jelenleg ezek miatt felhasználóbarátabb a windows, és amíg a linux ezekben nem változik, addig minden maradni is fog így.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #126 üzenetére
De miért kellene a piacot "segíteni?".
Ingyenes a linux, bárki letöltheti. Akiket ismerek, kivétel nélkül mindenki tudja, hogy van. Mégse használja senki.
Itt most nem arról van szó, hogy rábeszél az eladó, hogy ezt vedd, ne a másikat. Az egyik ingyenes, mégse használják. Na vajon miért?Miért lenne elég átlag usernek az Ubuntu?
Már ott meg vagy lőve, ha csak játszani akarsz. Az átlag user meg azért szokott "néha".A szoftveres támogatást úgy értettem, hogy egyáltalán hajlandóak kiadni valamit Linux-ra.
A többi anomáliának meg nem tudom, miért lenne itt relevanciája. Sokan írogatják, milyen hibákba futottak. Mintha linux alatt kevesebb lenne asztali környezetben.
Ha kábelen megosztottam telóról a netet, utána lecsatlakoztattam, akkor nem látott egyetlen wifit sem. Mindig újra kellett indítani. Fedél lecsukásnál vígan ment tovább. Random hibaüzenetek napi átlag tízszer. Gyári nvidia driverrel még a böngésző is szaggatott, letöltött nvidia driver után meg úgy szétbarmolta a felbontást, a kép 20%-a mind a 4 oldalon kijelzőn kívülre került (), és sehogy nem lehetett visszaállítani, csak a driver törlés oldotta meg.
Szóval nyugodj meg, itt sincs kevesebb gond. Sőt.
És ez kb. 3 napi használat eredménye volt legutóbb.
A terminálosdi meg...
Mikor egy szaros téma miatt is vagy 5 parancsot kell begépelni...na az kimondottan felhasználóbarát. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Tikakukac #121 üzenetére
Idézheted nyugodtan. Ettől a linux helyzete sajnos nem fog megváltozni.
Én majd akkor adok ki ilyen hangokat, ha az alkalmazások 90%-a nem windowsra, meg mac-re fog íródni, és valóban kompromisszummentes lesz a linux használat. Szóval egy jó pár évig még tuti, hogy csendben maradok.
-
tomcat78
őstag
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
Remélem nem a divat-talicska lakótelepjárókra gondolsz...Mert terepjárót nem sokat látni sem pesten,sem máshol....csak az iQ-m hééééét,meg a sokadik iksz semmire nem alkalmas bömös.Terepre zéró pl mindegyik
Ha valaki terepezik egy lepukkant Nívával körberöhögi mindegyiket.....De legalább nagyok
De ez a reklám lényege,elhiszed mekkora űberfasza csávó vagy,ha megveszed.Aztán jön a csodálkozás,hogy mégsem habostorta az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Androidos tablet topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest