Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• redgreg

tag

válasz Tikakukac #165 üzenetére

Egy apróság: biológus vagyok. Benn a laborban a legtöbb eszközhöz wines vezérlőszoftver van. Persze sok program amit használok megvan linuxra is, de miért érdekeljen, amikor úgyis kell a win? Ezek után hazamegyek, szted mit fogok használni? Linuxot? Na pont nem. Mert a win használható arra ami kell, ismerem, benn is azt használom, tehát pont nem érdekel, h megtanuljak mást. Mivel nem informatikus vagyok, és annyira nem érdekel az egész, hogy ebbe is energiát fektessek. Az időt amit erre elkölthetnék költhetem arra is, h a szecessziós háborúról olvasgassak ami még érdekel is. Azt most hagyjuk h ha otthon valamit meg kell csinálnom, akkor ugyanazok a programok megvannak amit bennt is használok. Na innen indul az átlag. És akkor jön az, hogy az android sikere megint csak az mint a winé. Egy egységes rendszer, amihez minden megvan ami a felhasználási területén kell. A WM se azon bukott meg, hogy rossz rendszer volt, mert nem. Hanem azon, hogy nem volt meg hozzá minden. És így pont nem érdekelte a lőtéri kutyát se, hogy de amúgy ha veszel mellé egy androidos tabletet akkor a kettő együtt már milyen király lesz. Ahogy az android os sem terjed, mert asztali környezetben szánalmasan kevés a program kínálata. Szóval ha linux évet akar bárki is, írjanak egy azaz egy darab disztrót, álljanak be mögé, és legyen meg arra minden. Amíg ez nincs meg, lehet sírni h gonosz picipuha, csak semmit nem használ.

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #165 üzenetére

"így viszont, hogy 21-em van, te pedig csak ráhúztad a lapot 19-re és fuccsoltál nem lett jó vége."

Erről az egyik fórumtárs jut eszembe, aki foggal-körömmel védi az iPhone-okat, mellette szidja a samsungokat, meg az androidot, de azért S7-et használ.
    Számomra hasonlóan poénos lett a végkimenetel. :DDD

(#166) hcl:

Ami van, az működjön. WP esetén is működött minden, ami volt, maga a rendszer is gyors, stabil volt, mégis az volt az egyik legnagyobb baja az volt, hogy baromi kevés app volt rá, sok esetben az is fapados a többi rendszerhez képest. Szóval azért az sem mindegy, miből tudsz válogatni. :N
    Jelen állapotában én még mindig tartom, hogy alap netezős rendszernek, meg kimondottan célfeladatoknak tökéletes, de a széleskörű elterjedéshez ennyi kevés lesz.

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #161 üzenetére

A vicces az, hogy itt egy rakás szoftver, amihez a linux hozzá sem tud szagolni, erre a válasz "wöhöhö", meg hasonlók. :D
    Meg ott a dual boot..... :DD De mi a francnak tartsak 2 op.rendszert, ha 1 is elég?
    Windows mellé nem kell másik rendszer, ha játszani akarok.
    Persze ha valami nem megy Linux alatt, az meg már nem átlagos felhasználás. :D
    Hisz csak egy geek játszik játékokkal.

"A 600k-s szoftverrel vagy a fél milkással"

Azt remélem vágod, hogy a komplett creative cloud havidíja talán pár 10$. Tokkal, vonóval az egész Adobe pack. Mondjuk honnan tudnád. linuxot használsz. :D
    Lehet, hogy nem kell mindenkinek, csak ugye itt megvan a lehetőséged, ha mondjuk meg szeretnéd tanulni, vagy valamelyik terület érdekel.

"Agyvérzést, mert ilyen kacskaringósan kerülni ki mindig az egyenes választ már okoz némi érpattogzást"

Sajnos nem én élek burokban a kedvenc kis OS-emet simogatva.
    De ha gondolod, akkor ugorj át egy Mac OS topic-ba, és magyarázd el nekik, hogy a linux ugyan olyan jó, meg ugyan annyi mindenre használható. Meglátjuk, ők hogyan vélekednek.
    De ezt eljátszhatod egy Windows 10 fórumban is.

A másik 2 rendszerhez képest linuxon egy lazább hígfos a szoftver felhozatal. Ezen meg nem fog változtatni egyetlen ferdítés, meg "Wöhöhöhö" sem. :N

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #159 üzenetére

Csak érdekes módon arra valahogy ki tudnak adni szinte minden szoftvert. Igen, még Diablo 3 DVD-n is rajta van a Mac-es telepítő. A world of warcraft-ot lehet játszani macbook-on is.
    Van rá Creative Cloud is. Meg még sorolhatnám 20 oldalon.
    Sőt, akad néhány Mac only szoftver is (Logic, Final Cut, stb.), ami nem, hogy nem érhető el máshol, de a Windows-os rokonokat is porig alázza. Hát még a linux-osokat. :DDD
    Szóval mit is kellene tőlem kapniuk?

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #155 üzenetére

Én csak annyit várok végre, hogy MINDENT lehessen ugyan úgy használni rajta, mint windows-on.
    Maga a rendszer az jó, ahogy van.
    Bár gyanítom, hogy ebben az esetben is hamarabb jönne a mikulás. :D

(#156) bambano:

"és igen, mocsok az amerikai ms, mert ők is elkövetnek minden disznóságot, amit csak ki tudnak találni. meg a magyar is, mert lopnak csalnak hazudnak."

És melyik multi nem ilyen? Csak ugye a MS kiemelt helyen van az utálat listádon (az enyémen is, csak én nem vagyok elfogult egyik irányba sem).
    És mit oldana meg, ha linuxot használnának? Őőőő, semmit. Max. nem a vételárnál trükköznének, hanem más költségekkel. Megoldva minden. Ja nem. :D

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #136 üzenetére

Igen, itt a cikk. De én még mindig átlagfelhasználókról beszélek, nem állami szervekről.

Igen, tudom, hogy az átlagos felhasználó totál hülye. De az most miért a MS hibája, hogy teljesen fogalmatlanok, lusták, nem néznek utána semminek, stb.
    A lehetőség mindenki előtt ott van. Tök ingyen.

Ha azt nézzük, hogy mekkora felhasználóbázisa van a PC-s játékoknak (csak a steam-nek 100+millió, és akkor hol van még a többi), az átlag felhasználásba nyugodtan bele lehet venni a játékokat is. Főleg, hogy ez az ipar egyre csak nő, nem pedig csökken.
    Mi abban a nem átlagos, hogy mondjuk netezgetsz, megnézel pár filmet, néha skype-olsz, meg ha van kedved, játszol egyet.
    Most google-ben az első három találatban egy 2016-os statisztikát találtam, miszerint 1,2 milliárd ember játszik pc-n. Szóval nekem elég átlagosnak tűnik.
    Na kb. ennyi gépen alapból kiesett a linux.

A hibákat nem értem, miért kezdted el megint sorolni. A fenti esetekkel nem azt akartam bizonygatni, hogy "de szar a linux", mindössze arra akartam rávilágítani, hogy semmivel nem jobb ilyen téren, mint egy Windows. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje.

A cmd vs. terminál vs. registry hasonlat meg egyetlen sebből vérzik csak.
    Ha az átlagos felhasználást vesszük alapul, akkor nagyjából soha az életben nem kell registry-t bújnod, meg cmd-ben parancsokat gépelned.
    Letöltöd, feltelepíted, használod.
    Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
    Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire.
    A terminálban való regényírás viszont nagyjából megkerülhetetlen. Ami nekem nem baj, de az átlag szerinted hogy boldogulna vele?

Nos jelenleg ezek miatt felhasználóbarátabb a windows, és amíg a linux ezekben nem változik, addig minden maradni is fog így.

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #126 üzenetére

De miért kellene a piacot "segíteni?".
    Ingyenes a linux, bárki letöltheti. Akiket ismerek, kivétel nélkül mindenki tudja, hogy van. Mégse használja senki.
    Itt most nem arról van szó, hogy rábeszél az eladó, hogy ezt vedd, ne a másikat. Az egyik ingyenes, mégse használják. Na vajon miért?

Miért lenne elég átlag usernek az Ubuntu?
    Már ott meg vagy lőve, ha csak játszani akarsz. Az átlag user meg azért szokott "néha".

A szoftveres támogatást úgy értettem, hogy egyáltalán hajlandóak kiadni valamit Linux-ra.

A többi anomáliának meg nem tudom, miért lenne itt relevanciája. Sokan írogatják, milyen hibákba futottak. Mintha linux alatt kevesebb lenne asztali környezetben.
    Ha kábelen megosztottam telóról a netet, utána lecsatlakoztattam, akkor nem látott egyetlen wifit sem. Mindig újra kellett indítani. Fedél lecsukásnál vígan ment tovább. Random hibaüzenetek napi átlag tízszer. Gyári nvidia driverrel még a böngésző is szaggatott, letöltött nvidia driver után meg úgy szétbarmolta a felbontást, a kép 20%-a mind a 4 oldalon kijelzőn kívülre került ( :D ), és sehogy nem lehetett visszaállítani, csak a driver törlés oldotta meg.
    Szóval nyugodj meg, itt sincs kevesebb gond. Sőt.
    És ez kb. 3 napi használat eredménye volt legutóbb.
    A terminálosdi meg...
    Mikor egy szaros téma miatt is vagy 5 parancsot kell begépelni...na az kimondottan felhasználóbarát.

• <Lacy85>

addikt

válasz Tikakukac #121 üzenetére

Idézheted nyugodtan. Ettől a linux helyzete sajnos nem fog megváltozni.

Én majd akkor adok ki ilyen hangokat, ha az alkalmazások 90%-a nem windowsra, meg mac-re fog íródni, és valóban kompromisszummentes lesz a linux használat. Szóval egy jó pár évig még tuti, hogy csendben maradok. :)

• tomcat78

őstag

válasz Tikakukac #31 üzenetére

Remélem nem a divat-talicska lakótelepjárókra gondolsz...Mert terepjárót nem sokat látni sem pesten,sem máshol....csak az iQ-m hééééét,meg a sokadik iksz semmire nem alkalmas bömös.Terepre zéró pl mindegyik ;] Ha valaki terepezik egy lepukkant Nívával körberöhögi mindegyiket.....De legalább nagyok :DDD
    De ez a reklám lényege,elhiszed mekkora űberfasza csávó vagy,ha megveszed.Aztán jön a csodálkozás,hogy mégsem habostorta az élet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés