- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #180 üzenetére
Na most lassítsál egy kicsit. Amit leírtam, azt azért írtam le, mert használta, próbáltam a PTS-t, tudom mire képes. Te szerintem nem próbáltad és neked a benchmark az pl. egy 3Dmarkot jelent ami a végén kitol egy számot a képernyőre. Elég nagy különbség van a kettő között.
De ott vannak a Unigine tesztek is, csak hogy mondjak mást is de ha engem szemellenzősséggel vádolsz, akkor az legalább annyira igaz rád is, mert aztán minimális nyitottságot se látni a hozzáállásodban.Már csak a bios-os részre reagálok, mert ugye nem nyitottad meg a linket amit adtam... Ha megnyitottad volna, akkor láttad volna ezt a részletet:
fwupd
fwupd is a simple daemon to allow session software to update device firmware on your local machine.
Large vendors including Dell and Logitech use this way to distribute firmware updates to Linux.
És ezek után ezen a ponton szerintem hagyjuk is abba a beszélgetést ebben a topicban.EclipseGT: nem nagyon fogtad amit mondtam neked. De én is játszom, mindegyik Linuxomon van Steam telepítve, rajta egy jó adag játékkal. Nyilván nincs annyi mint a Windowsom alatt, de bőven van mivel játszanom Linuxon is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #176 üzenetére
Nem, nem olyan benchmark program mint a Windowsos társai, két szinttel felette van a Windowsos megfelelőinek tudásban.
Hogy mit ne mondjak, nem egy nagy vásziszdász a használata a terminálban, cserébe pikk-pakk letölt, konfigurál aztán lefuttat bármi létező tesztet ami kell, hozzáértés igénye nélkül. Nem is csodálom, hogy a PH!-s tesztek írása olyan nehézkes Windows alatt, miközben a Phoronixon secc perc alatt végigtesztelnek bármit ezzel a cuccal.Műszaki terület... Most adtak át egy gyárat a múlt héten, XP volt a zsír új gyártósoron, ohh mondom ez már a 21. század!... Azt viszont nem vetted, hogy mire írtam a csúsztatást. Felsoroltál egy rakás cuccot, amivel azt a látszatot kelted, hogy csak a Windows környezet van, mint alternatíva a szoftverekre. Erre mondtam, hogy nézd meg mi mindent kínál egy Debian a csomagtárolójában, mindazt ingyen. Odafönt a nemzetközi űrállomáson is Debian kering, nem olyan régen dobták a Windowst az ottani gépekről...
Bios update: https://wiki.archlinux.org/index.php/Flashing_BIOS_from_Linux
Aki tudja mi az a bios frissítés és meg is akarja csinálni, attól minimális terminál / cmd használat elvárható. A grafikus uefi / bios frissítés meg minden mai alaplapban benne van gyárilag, így ez már nem téma. Leültem az új cégnél a kb. 5 éves alaplapot tartalmazó "új" gépemhez és egyből leszedte a friss biost netről, két kattintással. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #169 üzenetére
Felsoroltál egy rakás dolgot, de itt azért nem minden fedi a valóságot. Csak néhány dolgot kiemelve:
Pl. nem tudom kik vagy mit hiányolnak a hdd / sdd topicban, de valószínűleg nem látták még a Phoronix test suite-ot, meg az SSD teszteket a Phoronixon...
Műszaki területre sem igazán állja meg amit írsz. Pl. mindkét nagy FPGA-s cég teljes Linux támogatást ad a célszoftvereire. Beágyazott C programozáshoz is ott van minden, ami kell. Ami nincs Linuxra és tényleg jó lenne, az az Altium designer, de azt meg nem veszed meg otthonra, mert milliós a licenc hozzá, otthonra van helyette Eagle.
Biost se igen kell már tool-al frissíteni pár éve, megoldja az UEFI netről.
"Egyvalamit valóban nem lehet vitatni, mégpedig hogy desktopon messze a Windowsnak a legjobb a szoftveres támogatottsága, kínálata." - ez attól függ, hogy mit tekintesz szoftveres támogatásnak. Nézz meg egy Debian-t, hogy mennyi alkalmazás érhető el rá... Értem miről akarsz beszélni, de amit leírtál, az így ebben a formájában csúsztatás.
EclipseGT: ügyesen kihagyva azokat a posztokat, amiben a tárgyi tévedéseidre hívtuk fel a figyelmet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
<Lacy85> #144 üzenetére
"Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire."Ne haragudj, de ez nem általános Windowson. Ha hálózati gond van, megyünk ipconfighoz nyúlni. Már szimplán csak kiolvasni a gép IP címét is sokkal gyorsabb egy ipconfig /all paranccsal, mint kitúrni az ipv4 beállításokból a hálózati és megosztási központban...
Egyéb dolgokra meg ott a regedit, egy csomó MS support oldal is regedites megoldást kínál xy problémára.szerk:
Jah és mondjuk próbáld meg letörölni egy W10 gépről a Candy Crush Saga-t vagy valamelyik előtelepített társát Powershell nélkül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #135 üzenetére
Nem tudom, ilyen munkahelyi MS licenc otthonra dologgal még nem találkoztam. Ezek nem csak kötött ideig érvényesek? Pl. munkahelyváltásig.
Timer: A SteamOS-ben ki tudsz lépni a desktopra, amit ugyanúgy tudsz használni, mint egy sima Debian-t.
A "disztró" viszont nem hiszem, hogy lesz azon túl ami most is van, hogy van néhány nagyon népszerű meg rengeteg kevésbé ismert. Utoljára valami 400 körül volt az összes disztrók száma, ha jól emlékszem. Mondjuk abban a számban minden benne volt, nem csak a desktop. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
A Windowst otthonra sacc / kb úgy 10-ből 7 ember biztosan lopja, meg rárakja a tört office-t. Az meg benne van a magyar társadalomba, hogy amit el lehet lopni, az jobb mint az ingyenes. Az ismerősi körömben nem tudok olyan személyt mondani, aki vett volna magának MS terméket azon kívül, amit a bolti géppel együtt kapott...
Ha valóban megkövetelné az MS a termékeinek legális otthoni használatát (amit meg tudnának tenni, játékoknak is sikerült), máris sokkal több embert érdekelne a Linux.Az egyéb dolgokra meg azt tudom mondani, hogy lehet balszerencséd van, vagy elkövetted azt a hibát amit a kezdők is szoktak, hogy egyből az Uborkának ugrottál neki, mert a Linux szóra azt dobja ki a google elsőre. Kevésbé ismert, de az Ubuntu egy masszív pénzügyi vállalkozás (Cannonical áll mögötte), ami olyan amilyen. Nem véletlen van az sem, hogy érdemi használatra csak a 2 évente megjelenő LTS kiadásait javasoljuk.
Más disztróknak érdekes módon nem okoz gondot a rolling release modell sem, ahol havonta jönnek teljes rendszert érintő frissítések több GB méretben...A terminál meg nem egy rossz dolog, sőt. Windows alatt se ússza meg az ember, csak pl. az ipconfig /all meg az sfc /scannow parancsok már teljesen természetesek és evidensek, fel sem tűnik mikor hozzájuk kell nyúlni. Sőt, a Win10 végre beépítve tartalmazza a terminált és a Linuxos eszközök nagy részét, mert nem volt alternatívájuk a fejlesztők számára...
Mondjuk mikor neked egy témát terminálból kellett baszkurálnod, ott visszajutunk az eredeti problémához, hogy sikerült valami gagyi disztrót kifognod. Egy KDE-s disztrón pl. megnyomod a telepítés gombot, és lejön a téma.
Egy rendes KDE-s disztró pl. ilyen: https://logout.hu/cikk/manjaro_kde/eloszo.html
A KDE mint olyan meg egy rettentően produktív környezet, ami különösen jól jön a munkában. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#60061184 #116 üzenetére
Ez komoly kérdés?
Ha egy világméretű céged van aki szeretné a cuccát elterjeszteni mindenhova, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy korrupció gyanúba keveredj és ezzel a saját híredet rontsd.
Vannak ellenőrző szervezetek állami szinten, vannak uniós szinten is. Te sem várnád meg, hogy ezen szervezetek egyike derítse fel a korrupciót, jelentős méretű sajtó visszhangot okozva... A Microsoftnál sem hülyék ülnek, 26000 fű alatt jóárasítva eladott szoftver sokkal kevesebbet ér, mint amekkora hírnév romlást okozna egy ilyen korrupciós ügy utólag.
EclipseGT: Mit kellene használnunk? A tegnapi frissítésig az elmúlt napokban nem működött a "start menü" keresője W10 alatt, csak egy üres fekete lapot hozott fel, mindegy volt mit keresel. Az azt megelőző pár napban meg rendszeresen nem lehetett leállítani a gépet a menüből, mert a bal alsó 3 szimbólum egy idő után már nem volt kattintható... Tiszta megbízhatóság. A megbízhatóság az fontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest