Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
#19482368 #295 üzenetére
Baráti tanács: ha ez nem lett keményen papírozva, tedd meg. Különben MS úgy tagadja le az egészet, mint a sz@rt. 6-7 év alatt rengeteg ilyen jó-e vagy nem-e jó játékot toltam le velük, jellemzően 2 egymást követő nap is tudnak teljesen mást állítani.
Amúgy nem kell átverve érezve magad. Nagyon sok ember nem érzi magát átverve az országban totál egyértelmű lehúzások miatt sem
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #163 üzenetére
A vicces az, hogy itt egy rakás szoftver, amihez a linux hozzá sem tud szagolni, erre a válasz "wöhöhö", meg hasonlók.
Nem tudok másképp reagálni, mint whöhöhö, hát ha egyszer vicces vagy
. Az a raklap szoftver sosem fogja érdekelni az átlag usert. Nevör. Téged érint 4 Adobe termék is? Engem igen. Én viszont kicsit kilógok a tömegből. Finom voltam.
Azt remélem vágod, hogy a komplett creative cloud havidíja talán pár 10$. Tokkal, vonóval az egész Adobe pack. Mondjuk honnan tudnád. linuxot használsz.
Lehet, hogy nem kell mindenkinek, csak ugye itt megvan a lehetőséged, ha mondjuk meg szeretnéd tanulni, vagy valamelyik terület érdekel.-Egyes torpedócső: tűűűűz!!!!
-Uram, elvétettük!
Éreztem előre, hogy érdemes lesz kitérni az Adobe-ra. Használom őket rendesen, köszi, ismerem a témát-Kettes torpedócső: tűűűűz!!!!
-Uraim, totál vakon vagyunk!
Windowst használok, 3 gépemen is, Linux diagra van csak. Hint: bármilyen hihetetlen én olyan figura vagyok, aki tud ekézni olyan dolgokat amiket használAmúgy amit keresel: minősített eset.
Sajnos nem én élek burokban a kedvenc kis OS-emet simogatva.
Ez így duplán hülye érzés lehet, de ismétlem: a fő, main, elsődleges rendszerem mind a 3 gépemen Win mióta az eszemet tudom
De ha gondolod, akkor ugorj át egy Mac OS topic-ba, és magyarázd el nekik, hogy a linux ugyan olyan jó, meg ugyan annyi mindenre használható. Meglátjuk, ők hogyan vélekednek.
Nem kell átugranom, pontosan tudom milyen, Pro alatt is mindig dual bootom volt, plusz még Parallels
De ezt eljátszhatod egy Windows 10 fórumban is.
Ezt így Win10 alól írogatva vicces csak igazán
A másik 2 rendszerhez képest linuxon egy lazább hígfos a szoftver felhozatal. Ezen meg nem fog változtatni egyetlen ferdítés, meg "Wöhöhöhö" sem.
Az a baj, hogy izomból akartad megtolni és skatulyába vágni a beszélgetést Linux fanboyozással, így viszont, hogy 21-em van, te pedig csak ráhúztad a lapot 19-re és fuccsoltál nem lett jó vége.
OFF-ot meg lassan pattintsuk el.
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #160 üzenetére
Csak érdekes módon arra valahogy ki tudnak adni szinte minden szoftvert.
Whöhöhöhöhö, jahj. Nagyon mókásra csinálod a péntekemet
Igen, még Diablo 3 DVD-n is rajta van a Mac-es telepítő. A world of warcraft-ot lehet játszani macbook-on is.
Azt a qrva. Nem semmi. Na és még miket lehet rajta játszani? Egy arányszámot tudsz mondani tripla A-s címekből, illetve statot a többi játszott gémből? Amúgy lehet rajtuk játszani ilyet, ha a hardver erős akkor dual boot.Van rá Creative Cloud is. Meg még sorolhatnám 20 oldalon.
Meg 20 oldalon én is ami nincs.
Sőt, akad néhány Mac only szoftver is (Logic, Final Cut, stb.), ami nem, hogy nem érhető el máshol, de a Windows-os rokonokat is porig alázza. Hát még a linux-osokat.
Az biztos
Tudod mi aláz meg még micsodát? Pistike apukája Józsi apukáját. Sokkal erősebb. Örülök neki amúgy, hogy megint sikerült begyalogolni az átlag ember problémáiba, aki nem tudja eldönteni mivel vágja a családi videót. A 600k-s szoftverrel vagy a fél milkással
Szóval mit is kellene tőlem kapniuk?
Agyvérzést, mert ilyen kacskaringósan kerülni ki mindig az egyenes választ már okoz némi érpattogzást
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #144 üzenetére
Igen, itt a cikk. De én még mindig átlagfelhasználókról beszélek, nem állami szervekről.
Ja, én sem állami szerveknél vagyok. Átlagfelhasználás és kisker. Ott ugyanez megy, csak nem milliárdokról van szó, hanem ezres tételekről.
Igen, tudom, hogy az átlagos felhasználó totál hülye. De az most miért a MS hibája, hogy teljesen fogalmatlanok, lusták, nem néznek utána semminek, stb.
A lehetőség mindenki előtt ott van. Tök ingyen.A választás mindenki előtt ott van. Választhatod a szabadságot vagy a kőtörést. De ha már 4 kutya és 10 őr vigyáz rád, akkor a kőtörést választod. Remélem így már átmegy, hogy mit jelent a piacmanipulálás és az erős hátszél.
Ha azt nézzük, hogy mekkora felhasználóbázisa van a PC-s játékoknak (csak a steam-nek 100+millió, és akkor hol van még a többi), az átlag felhasználásba nyugodtan bele lehet venni a játékokat is. Főleg, hogy ez az ipar egyre csak nő, nem pedig csökken.
Ha azt nézzük, hogy ebben én is benne vagyok meg laktárs, aztán én 3 éve nem vettem vidkarit a gépbe az integrált mellé ő meg PS-t használ és Linux alatt játszik (fájöööööör!!!!44!!), akkor ér is annyit.
Mi abban a nem átlagos, hogy mondjuk netezgetsz, megnézel pár filmet, néha skype-olsz, meg ha van kedved, játszol egyet.
Az utolsó. De mint mondtam, ha kollégák vagyunk pontosan ismerjük az ügyfelek igényeit, így te is tudod
Most google-ben az első három találatban egy 2016-os statisztikát találtam, miszerint 1,2 milliárd ember játszik pc-n. Szóval nekem elég átlagosnak tűnik.
Mit, mivel, mennyit, hogyan, mikor. Böngészős játék ebből mennyi?
Na kb. ennyi gépen alapból kiesett a linux.
Maradjunk a casual és fölötte gémereknél. Na ott fog kiesni biztosan.
A hibákat nem értem, miért kezdted el megint sorolni. A fenti esetekkel nem azt akartam bizonygatni, hogy "de szar a linux", mindössze arra akartam rávilágítani, hogy semmivel nem jobb ilyen téren, mint egy Windows. Mindegyiknek megvan a maga nyűgje.
Én sem értem miért vitázunk ezen. Azon hibák amiket kidob az egyik rendszer gyalulással javíthatók, másik esetben ésszel és józan gondolatmenettel. Tényleg nincs min vitázni
A cmd vs. terminál vs. registry hasonlat meg egyetlen sebből vérzik csak.
Ha az átlagos felhasználást vesszük alapul, akkor nagyjából soha az életben nem kell registry-t bújnod, meg cmd-ben parancsokat gépelned.Mikor MAC reg van egyetemen huhuhuuu. Hallottam csajt sikoltani, hogy ez micsoda és miért van a gépemen
Letöltöd, feltelepíted, használod.
Majd mikor ez megtörtént 30-40 esetben jöhet az OS reinstall.
Én azért "kicsit" több mindenre használom a PC-t, mint az említett átlag, de (kapaszkodj meg), az életben nem kellett még registry-t túrnom semmiért.
Olyan lehet, mint az ép GX-es MSI zsanéros srác. Nem értette miért állok és keresem az állkapcsomat a földön. Ahogy elviszik a lottót, úgy ilyen is lehet. Szerencsés ember
Cmd, powershell detto. Ezekről kb. azt sem tudják, hogy létezik, mert nem kell használni semmire.
A terminálban való regényírás viszont nagyjából megkerülhetetlen. Ami nekem nem baj, de az átlag szerinted hogy boldogulna vele?Nem rosszabbul, mint a progifelrakásokkal. Az sem megy sehogy.
Nos jelenleg ezek miatt felhasználóbarátabb a windows, és amíg a linux ezekben nem változik, addig minden maradni is fog így.
Mivel mindegyiket pontra szedtem, így ezt már nem is kell
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #129 üzenetére
De miért kellene a piacot "segíteni?"
Höhöhöhö, már megint kitört. Itt a cikk, bakker. Ezért kell segíteni. Egyfelől lehet talicskázni belőle, fehéren és feketén is. Másfelől ha kellően monopol helyzetben vagy azt tolsz le az ügyfél torkán, amit akarsz. Működik? Hogy a viharba ne.
Ingyenes a linux, bárki letöltheti. Akiket ismerek, kivétel nélkül mindenki tudja, hogy van. Mégse használja senki.
Papír elő, kérdezd meg meg miért. Én meg szoktam kérdezni az ügyfelektől, barátoktól, Kíváncsi vagyok feléd mi a fő indok.
Itt most nem arról van szó, hogy rábeszél az eladó, hogy ezt vedd, ne a másikat. Az egyik ingyenes, mégse használják. Na vajon miért?
Hú, na ez kicsit erős lesz, de mondtam már sarkosabbat is, meg erősebbet is.
Az egyszeri user hülye. Teljesen. Ha neki bemondasz egy olyan szót, hogy Linux, hívhatod a mentőt, mert agyvérzést kap. Ha nem ott van a kikapcsoló gomb, ahol eddig: meghal. Tudod te mekkora irgalmatlan káosz volt, mikor az MS kihozta a 8-at? A telefonok felrobbantak, a gépek eladásához 35 percet kellett szintidőben hozzáadni, mert az ügyfél teljes pánikban volt, hogy atyaisten, ez most micsoda és ő ezt nem érti. Standard eljárás lett egy idő után a moddolt telepítő és extra szoftverek felrakása, legalább nagyjából találja meg mi merre van ebben a káoszban.
Ennyire egyszerű. Ha meg kollégák vagyunk és neked is ezres mennyiségű a merítésed amiből mondod a tutit, akkor tudhatnád, hogy a win eladás, legyen az tiszta vagy nem tiszta, főleg ha jár a bónusz igen egyszerűMiért lenne elég átlag usernek az Ubuntu?
Nyilván definiálni kéne az átlagot. A 150k-s notis eladásokig merek mondani egy bő 70%-ot nagyon lazán, ahol szerintem még egy stock Ubuntu is elég. Dell jellemzően adja őket alapból, nem egy ügyfél volt, aki kérte, hogy mutassam meg ez micsoda és úgy távozott, hogy akkor mi a francnak adna ki 35k-t? Széttártam a kezemet és hümmögtem, hogy na ez az, amit én sem értek.
Már ott meg vagy lőve, ha csak játszani akarsz. Az átlag user meg azért szokott "néha".
Ezért írtam, hogy definiáljuk. Nálam az már nem átlag user. Legalábbis akiben ez felmerül, ott már kacsintunk kifelé a keretből.
A szoftveres támogatást úgy értettem, hogy egyáltalán hajlandóak kiadni valamit Linux-ra.
A szoftverek hány százalékát portolják mondjuk ubuntu-ra?Milyen szoftverekről van szó? Amiket használ Margó néni vagy amiket húgom egyetemen, esetleg amit Sanyika haverom vagy amiket én? Ez így most 4 totál eltérő csoport, Ebből a 4 csoportból 2-nek totál nem kéne Win. Abszolút.
A többi anomáliának meg nem tudom, miért lenne itt relevanciája. Sokan írogatják, milyen hibákba futottak. Mintha linux alatt kevesebb lenne asztali környezetben.
Nem a mennyiség a gond. A minőség. Ma lesz egy HP teljes takker. 3 mérnök lakik együtt, 2 infós, 1 villany. Ebből 2 mester. Egy kicsit értenek a témához. Mikor ők írnak rám, hogy bazzeg, nem bírjuk a wifit kipofozni update után, van valami trükk amire nem gondoltunk? Már reflexből írtam is: felejtsd el a cmd-t meg a túrást, adatok ki, format és reinstall. 10 éve működik a dolog. Annyira fos az egész, hogy egy belakott rendszerben bármi bedönt bármit visszavonhatatlanul és hacsak nincs kedved kapni 50k-s számlát a beleölt 7 óra munkadíj miatt, mindenkinek jobb így. A köcsög Linux bezzeg ha a csúnya gonosz parancssort is kell töltögetni csak megmondja a kínját fél óra után.
Ha kábelen megosztottam telóról a netet, utána lecsatlakoztattam, akkor nem látott egyetlen wifit sem. Mindig újra kellett indítani. Fedél lecsukásnál vígan ment tovább. Random hibaüzenetek napi átlag tízszer. Gyári nvidia driverrel még a böngésző is szaggatott, letöltött nvidia driver után meg úgy szétbarmolta a felbontást, a kép 20%-a mind a 4 oldalon kijelzőn kívülre került (
), és sehogy nem lehetett visszaállítani, csak a driver törlés oldotta meg.
Szóval nyugodj meg, itt sincs kevesebb gond. Sőt.Mikor ezt prezentálja neked az előre rakott wines gép úgy, hogy 1,5 év után lett rá driver és a sok panasz miatt inkább elkezdte a cég csereigazolásokkal betömni a userek száját
Lett rá megoldás amúgy hamarabb, unatkozó kolléga elkezdett más drivereket poénból feltolni és egy idő után házon belül egy megoldott a dolgot. Pénzért kellett volna adni a titkot, na mindegy.
Egy Y700-as is most szaggat mint atom win update után. Itt annyi a különbség, hogy a driver törlése driver sweeperrel sem oldotta meg a dolgot, újrahúzás lesz. Just win things. Ez ám a support
Az ablakok kirepülése alap dolog. Méretezz egy 4K-s kijelzőt. Használd pár napig. Egyik srác csúcs MSI-t vett. Csak átnézte és 5 perccel a log után már kérdezte, hogy ilyenkor mi van. Mondom semmi, szokj hozzá, ha nem 50 vagy 100% lesz a méret akkor ez standard.És ez kb. 3 napi használat eredménye volt legutóbb.
Volt olyan, amikor ez 6 órás esemény volt, a csúcs 1 óra. Gép kész. 230 frissítés otthon felrak. Soha többet nem töltött be a win. És akkor magyarázd meg, hogy nem mi vagyunk a hülyék, mi mindent előírás szerint csináltunk.
A terminálosdi meg...
Cmd mellett a Terminal köbö szakóca vs hadronütköztető.
Mikor egy szaros téma miatt is vagy 5 parancsot kell begépelni...na az kimondottan felhasználóbarát.
Van ez így. A registry is kifejezetten ezért van. Ámulnak, hogy jééé, csak ezt kellett átírni? Mondom ja. Csak mire ezt az első ilyen esetben kinyomoztam ráment 4 órám
-
Tikakukac
titán
válasz
<Lacy85> #123 üzenetére
Kifejtem, akkor jobban átmegy:
Ha tényleg így lenne, már rég elterjedt volna.
Elterjedt volna. Csak hát azt a gonosz piacot lehet ám kicsit segíteni. Erről szól a cikk is. Szerinted miért van gyakorlatilag nulla AMD-s noti? Addig amíg a Win eladás minden szempontból érdek lesz, legyen szó tiszta vagy mutyi szempontból, mégis miért lenne Linux alapon bárki? Tisztelet a kivételnek.
Ha az átlag user meg tényleg csak ennyit csinálna, már rég nem lennének win-re "kényszerítve".
Ha kollégák vagyunk, akkor nem tudom melyik országban dolgozol. Az biztos, hogy itthon az átlag usernek már legalább 5 éve bőven sok egy Ubuntu is, 2-3 letöltött progival. Bőven sok.
Majd ha kap egy Windows, MacOS szintű támogatást szoftverek terén, akkor ESETLEG lehet vele számolni komolyabban.
Az idézett hangot itt adtam ki
Az albim árát pont ki tudom fizetni a win és mac userek által kapott support totális széthullása miatt. Az cseszne be ez az őskáosz áttérne oda is. Utána meg miről diagnosztizálunk
Addig meg ott fog maradni, ahol van...
Addig amíg az értékesítési láncban is kőkemény pénz van a legutolsó bolti eladónak is, addig ott is marad. Miért ne maradna ott?
Ahogy írták is már, ott van elterjedve, ahol valóban versenyképes alternatíva. Hát a desktop területen nagyon nem az.
Te tudod főni. Muteréknál szenvednek a régi fos gépek a winnel és költik a baromi nehezen kiharcolt pénzeket office kulcsokra, havi szinten legalább 2 kiszállása van a rendszergazdinak, mert mindig összeomlik valami és a hajukat tépik. 2 dolgot használ az iroda: Word összesen 6 használt igazítással és internet max 2 ablakban. De ide egy Ubuntu nem lenne jobb openoffice kísérettel, dehogy.
Szumma: én is csendben maradok, mert az MS dupla hasznot hajt. 1 hete a HP-k és Asusok egy része kapott olyan frissítést amitől elszállt a wifi, 2 napja a gémer lenovókat frissítette be a win úgy, hogy elszállt a vidkari, de mint a győzelmi zászló. Ez mind-mind nekem pénz, meg sok más embernek is. Pár évig míg nem térek ki az iparban maradjon is így minden, lesz fedél a fejem felett
-
Tikakukac
titán
Bármire gondolhatok: egyik kiscsaj superb kombival jár dolgozni egyedül pestről budára. Semmi egyebet nem csinál, csak megy városon belül, néha kecsóra leugrik. Superb kombival. Ember. És akkor megy a sírás, hogy nehéz parkolni az utcán vele. Há' mondom ja, csak kétszer akkora kocsit vettél, mint kellett volna. És ez már majdnem szó szerint ténylegesen értendő.
És ebből irgalmatlan sok van. -
Tikakukac
titán
válasz
-Skylake- #37 üzenetére
Rengeteg egyszerű nem IT-s embert ismerek, aki elvitte a notiját Ubuntuval és imádja. Out of the box tökéletesen kielégíti az összes igényét és kegyetlenül sok embernek ki is elégítené a szükségleteit. Csak ott a de.
Tudod mi a gond? Hogy a munkahelyen win van, a családban másnál win van, leül valahova és win lesz előtte és nem akar kiesni a rutinból, ideje meg nincs mindent nulláról tanulni, tisztelet a kivételnek. Nem akarja azt sem hallgatni, hogy mi ez a fos a gépén, nem akarja hallgatni a helyi infózseniktől, hogy úristen ha ennek baja van megjavíthatatlan sötöbö, sötöbö. Ezért kifizeti a 35k-t, csak legyen minden kussban és ha gond van, akkor nyilván fizeti megint az 5k-s óradíjat, hogy liveUSB-vel diagnosztizáljunk
Ennyire baromira egyszerű. Ezeket nem levegőből csaptam ki, ezeket bezony hosszú évek alatt szedtem ki a felhasználókból. Nincs itt ellentáborkodás meg fanboykodás. Pénz van és lustaság. Egyiket sem kell magyaráznom, mindkettőt imádja az ember, egyik ezért, másikat azért.
-
Tikakukac
titán
Nem a mocskos praktikák miatt veszik/használják, hanem mert a Win van elterjedve
Na és miért van elterjedve? A mocskos praktikák miatt.
Tökéletesen leírtad, csak kicsit más az ok-okozat viszonya.
Mondjuk vegyük azt a lehetetlen helyzetet, ami nincs és sosem volt, hogy 2,5 órányi béredet kifizetik, ha eladod a gép mellé a Win-t is. Ahhoz igen baromnak kell lenni, hogy az Ubuntut toljad így az ügyfél arcábaVagy mondjuk képzeljük el, hogy pénzelünk egy adott kategóriát, hogy Win legyen rajtuk, de ezt csak adott hardvergyártóval és felszereltséggel tesszük. Micsoda gondolatok...
Az autós reklámban tutira jól csinálnak valamit, mert itt lakom a belvárosban és az emberek valamiért imádnak olyan kocsikkal járni, amiknek még odahaza se lenne sok értelme. Pedig szülőföldemen tényleg megesik, hogy kell 20 centi hasmagasság meg néha elvinni pár zsák cementet.
-
Tikakukac
titán
Túláraztak megint dolgokat? Lehetetlen. Olyan nincs. Mikor muterék kisker áron 85k-s laptopokat kaptak 150k-ért, akkor is az volt az első gondolatom, hogy jahj, hát biztosan csak véletlenül sült el az árcédula
Rendszergazdi haverom szokott olyan mókás sztorikat előadni, hogy megborulok rajta. De jó az nekünk, kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest