- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#19482368 #338 üzenetére
Üzleti életbe miért a winfos lenne megfelelő? Hiszem az sem jó. Akkor már inkább ingyen legyen "nem jó" (nem a francot nem) más termék (vegyük észre, hogy a legtöbb alternatív OS-sel szembeni kifogás leginkább az, hogy nem mennek rajta a MS nem szabvány cuccai. A windózon kívüli OS-ek általában azért problémásak, mert a MS nem nagyon foglalkozott mások szabványaival, stb.
És amint nem windóz alapú infrastruktúrát építesz, frankón kiderül, hogy minden jól működik szél-fos nélkül is. (S nem is egy ilyen hely van, de amúgy megnézhetőek a Redhat és a Suse ügyfelei is, milyen rosszul lehet Windows nélkül managelt infrát építeni.)
-
cami][us
senior tag
válasz
#19482368 #338 üzenetére
Természetesen a legmagasabb körökig ért a botrány. El kéne gondolkozni, hogy ha a Windows ennyire szuperfontos a magyar közigben, hogy még akkor is tömegével kell venni, ha nem fogják használni, akkor úgy kéne szabályozni, mint egy közművet. Ebben benne van az is, hogy az EULA-t törvénnyel szabályozzák és a közbeszerzéseknél a piaci ár felső határát is meg kell húzni, hogy a viszonteladók ne használhassák mutyizásra, csak mert "nincs alternatíva". Persze lehet hogy előtte menne egy kis huzavona, de azért innen is dől a lé, függetlenül attól, hogy éppen milyen termékeik vannak. A termékeik ára úgyis gyorsan megtérül, különben nem szórnák a rekord bevételeket, minden jelentéskor.
-
válasz
#19482368 #330 üzenetére
"Hát az van, hogy amikor elfogadta a munka lehetőséget, vele együtt elfogadta az adott cég belső szabályzatát is. Tehát ha megkerüli a belső policyt, akkor felelősségre is vonható."
Persze, de attól még nem egyből kirúgatod, és attól még neked kell minden agyhalottal szórakozni (ha helpdesk vagy, azért, ha helyben vagy, azért - ha csak néha mászkálsz ki a site-ra, akkor meg akkor esik mindenki neked, a hülyék ellen nincs védelem)."Pontosan, de általában olyan helyeken van így, ahol nem foglalkoznak az IT biztonságos infrastruktúra kiépítésére. Aminek okai lehet anyagi"
Utóbbi, és egyre nagyobb divat azt hinni, hogy nem kell local support. Pedig...A belső szabályzat meg annyit ér, amennyit betartanak. Amikor a managerek falaznak, hogy nekik ne legyen bajuk, akkor mit ér?
Amikor a károkozás megtörtént, akkor mit ér a szabályzat?
És mindig van olyan hülye, aki beviszi a gépét. (Ahol én voltam local, ott nem is volt szabad, nem engedtem, ott csak a telefonokkal mászkáltak fel a céges wifire a vendég helyett.)Fogom a fejem, amikor a cég belső szabályzatában olyan van, hogy a bizalom az ügyfelekkel szemben nagyon fontos, ezért ne lopjatok adatokat és tartsátok be a szabályokat. Biztos be fogják tartani!
Winfos biztonságról meg ennyit - Win7-ben rejtőző bug
https://blog.frizk.net/2018/03/total-meltdown.html@Emvy : Az lehet, hogy az a divat, de ha komolyan vesszük a biztonságot, akkor nem engedünk fel nem általunk ellenőrzött gépeket. BYOD sem.
Amúgy nem tudom, de a Google-nak is tuti vannak olyan helyei, ahova be se viheted a géped, nem hogy a hálóra tedd
-
válasz
#19482368 #327 üzenetére
Ja, és
"De ha valami le van korlátozva, és ennek ellenére belülről ki használják a hibákat, azzal" marha nagy gáz van. Ha egy szénné korlátozott OS ilyet enged, az baj. Jó, az még XP volt, azóta van UAC, gondolom a MS is gondolkodott kicsit.
(Meg ha a következő helyen nem azzal kezdődött volna 1-2 szoftver miatt a móka, hogy adminjog, és a C: -re írások virtualizálásának kikapcsolása...) -
válasz
#19482368 #327 üzenetére
Az lehet, hogy be van épülve a Win10-be, de ha azt se tudja a user, hogy mi az a Windows, mi az a meghajtó... Kérdezz meg random embereket, használnak-e valamilyen hálózati tárhelyet.
Nyilván minden felhőtárhely bizalmat igényel - én inkább nem használok ilyet, de hasznos lehet.
Az AD-s dolgokkal sem lehet mindent megoldani, illetve néha az is sok értetlenkedő usert szül. Minden az adott cégen múlik, szóval nem érdemes azt mondani, hogy mind ilyen vagy olyan, és hogy egy megoldás biztosan úgy van, vagy jó lesz máshol is.
Mondjuk az egyszerű és költséghatékony megoldástól a hátamon áll fel a szőr, mert a spórolás a legtöbbször a biztonság rovására megy. Elkezdik a userek filemegosztól küldözgetni a céges cuccokat, felírják a jelszavakat, mindenfélét telepítenek a gépeikre, céges hálóra dugják a munkahelyre bevitt saját gépet......taskmgr is le volt titlva, tényleg nem tudjuk, hogy csinálták
Mondtuk nekik, hogy jó hogy mi találjuk meg az ilyeneket, és nem nagyobb emberek
-
válasz
#19482368 #320 üzenetére
Amúgy ja, Onedrive jó backup alternatíva - főleg, ha jó hálód van, illetve ha a MS-ra akarod bízni az adataidat. (Amúgy a Canonical is ad hasonlót az Ubi mellé + a Google is, szóval van alternatíva.)
Én mindig idegzsábát kaptam attól, ha véletlenül sikerült a melóhelyen rákattintani valami ilyen hasonló csúcs szolgáltatásra, mint a Onedrive, vagy a OneNote (azt nem értem, a céges Win8-10-ekből ez miért nem volt kiirtva, ha már a telepítőt képesek voltak átfaragni...)
Illetve a lakosság nagy részének a Onedrive-ről sincsen fogalma sem, pláne arról, hogy mi az, hogy nem az ő gépén van valamijeÉs továbbra sem becsülném alá a usereket, mentenek azok mindenfele.
S látod, minden vég más. elég pár hülye manager, vagy architect az IT döntéshozásban, és máris ilyen hülyeségek vannak. És egy része a Windóz működéséből is következik, pl. a "mindenki admin a gépén" azért volt, mert sok szoftver igényelte, így nyilván ez volt az egyszerű, hogy mindenki admin, ne kelljen foglalkozni a userekkel.
Mondjuk amikor gyárban dolgoztunk, akkor azt is megoldották a userek, hogy a full korlátozott useres gépen legyen MP3 meg lejátszó... Nem tudjuk, hogyan csinálták, a userük egy darab Explorert tudott futtatni, nem fért hozzá a C:-hez, nem volt admin...(Na mondjuk az a másik, hogy ilyen böngészős klienses gépekre minek Windows.)
@Ringman : Mondjuk én kicsit is nagyobb cégként nem tartanám másnál az adataimat... Kicsiknek valós alternatíva.
-
Ringman
félisten
-
válasz
#19482368 #316 üzenetére
Valami ideális világban biztos, de ahol én eddig dolgoztam, ott eddig mindenki mentett mindenhova... Arról nem beszélve, hogy volt, ahol alapból minden usernek admin jog kellett a csodás szoftverek miatt, amiket használtak (kereskedelmi cuccokról volt szó...), illetve volt, ami a C:\ -ben levő saját mappájába mentegetett...
Ugye milyen jó dolog, hogy van a usernek írási joga mindenhova az egész filerendszerben? Ki is használták... Nem beszélve arról, hogy a céges imagek ugyanennél a cégnél gyalultak mindent (egyedi cucc volt, nem sima C: Ghost image). Szóval hiába is lett volna D: meghajtója.
Pedig ugye ey Docments mappa áthelyezéssel + központi profillal szépen mentek volna a dolgok. És ez nem egy Kukutyin kft. volt, hanem egy globális méretű IT cég
Illetve bizonyos dolgokat nem is volt szabad hálóra menteni (nyilván valaki nyitogatott meg hálóról olyasmit, ami komolyan lezabálta a sávszélt)
Bizonyos csapatoknál volt amúgy olyan eljárás, hogy amit csak tudtak, a hálón tartottak (közös megosztásban), de attól még mindenkinek voltak dolgai a gépén, amik nélkül nehezebben tudott dolgozni. Vagy sehogy.Amúgy valóban hasznosabb lett volna, ha van hálóra backup, legalábbis p. napi szinten mentene, de pl. a pesti site ~1500 dolgozójánál is érdekes lett volna ezt kivitelezni, nem még ahol most dolgozom, több mint 2000 emberrel... És ennél vannak nagyobb telephelyek világszerte.
(Mondjuk itt már az sincs, hogy ments hálóra... elvileg kapsz hálózati tárhelyet, de gyakorlatban vagy működik, vagy nem. Az IT meg akkora tahó, hogy vagy lementi a cuccaidat, vagy nem. Szintén globál méretű cég, pár százezer alkalmazottal)
"A Windows update szintén belső hálózatról, (wsus) szerverről frissülnek jobb helyeken. "
Valóban, de ez a Win8-akat nem akadálsozta meg abban, hogy hosszú ideig álljanak le vagy induljanak el egy "Windows is installing updates" felirat kíséretében. Általában azután, hogy a háttérben elkezdett frissíteni, és a user kinyomta, mert úgy belassult tőle a gép, hogy nem lehetett tőle dolgozni
Vagy ha nem vette észre menet közben, akkor a következő indításnál "Configuring Windows"."A felhasználó szintű programok meg eleve ki vannak helyezve, csak klikk és települ. "
Már ahol. Ahol én eddig dolgoztam - 3 nagyobb cég - mindenhol csak egy alap image volt, amiben csak annyi volt, hogy Win, Office, meg 1-2 olyan cucc, ami az egész cégnél használt. Miután minden csapat más cuccokkal dolgozott (mondjuk ügyféltől függött) , nem lehetett volna mindent beletenni (meg minek is).
(Ahol most dolgozom, ott a Linux is ilyen, van céges repo, onnan lehet válogatni.)"De ezért használnak már napjainkban vékony klienst, és mint klasszikus desktop környezet gyakorlatilag nincs. "
Ez egy Kika szerű eladótérben működik (asszem ott láttam mini HP vékonyklienseket), de ha ügyfélnek csinálnak valamit a userek, akkor nem mindig. A Citrix is tud érdekes dolgokat csinálni(Volt olyan ügyfél, ahol külön kulcsokat kellett bekonfigolni hozzá, userneként, frankón nem ment volna, hogy image-be teszed.
És ahol Citrixet használtak, az még mindig az ügyfél oldalán volt. Attól még a user saját gépén levő dolgokkal foglalkozni kellett.
(Az első nagyobb munkahelyemen használtunk Fujitsu vékonyklienseket windóz embedded-del. Borzalmas volt. Mondjuk letöltőgépnek jó lett volna, de azzal a kiépítéssel, céges környezetbe, felejtős volt.)S a másik : ha már vékony kliens, akkor oda minek Windows...?
-
válasz
#19482368 #313 üzenetére
"Ez max 30 perc. Nem több. Persze értem én mit akarsz mondani, hogy minden attól függ hogy van kiépítve az infrastruktúra."
Lemented a user cuccait a gépről, majd utána visszapakolod, felpakoljátok neki a szükséges programokat, segítesz neki beállítgatni a dolgait, mert ő nem szereti az alap windózt. Ja, meg updatel a winfos fél órát, mert mióta készült az image, még pár giga update kijött. (Linuxon ugye minden update megy menet közben, nem tart utána sokáig a reboot sem.)
(Mondjuk a volt munkahelyemen rengeteg kiesést okoztak a win updatek.)
Szerveren meg általában szintén kell konfigolgatni, de ott esetleg lehetnek olyan adatok, amiket backupból vissza kell tölteni (ami azért vagy 1 óra, vagy 10, vagy 168...), nem működik valami, akkor az adatbázisosnak webszerveresnek akármisnek is van dolga vele...
Gyárban meg a tesztprogramok/gépet vezérlő cuccok beállítgatása volt a sok idő. (Mondjuk amikor ipari PC van, akkor nem mindig tudod cserélni sem gyorsan, de ha van tartalék géped, az sokat segít).Mi sima Ghost-tal csináltunk ilyen 16 gépet egyszerre imagelést Ghostcast-tal, az jó volt
"Persze akkor bosszantott, mert akkor mi a faxnak van ott, de" amikor elkefél valamit, az nem vicces.
"Éppen azért már jó pár éve nem is foglalkozok vele." Látod, én meg a windózt hagytam ott. Azóta csak akkor látom, ha valahol segíteni kell. És a céljaimnak tökéletesen megfelel a Linux, a windózos szívások nélkül. A terminál meg szintén csak egy eszköz, ami win alatt is hasznos.
A zsarolóvírus kevéssé rendszerfüggetlen. Windózon kívül csak akkor terjed, ha nagyon elkonfigoltál valamit. Samba megosztások elég jól védhetők pl., meg a Wine is. (Nekem pl. le van tiltva a Wine, ha nagyon kell, akkor engedélyezem.)
"Tegye a dolgát, ha nem akkor mehet a kukába. " -> Na, ezt tudja egy normálisan belőtt Linux. Ha a user hülye hozzá, akkor nem is jelent neki gondot. Az ismerősöknek felrakott windózokkal meg állandóan gond van, állandóan oda kell szaladgálni, mert valami nem megy.
Amúgy az alternatív OS-ek terjednek ám. Ahogy szépen kopik ki a Win7, XP, kezdenek beérni az MS bakijai, sokan hagyják ott a MS platformokat. Meg a haladó usereknél megjelennek olyan eszközök, amikre nincs is Windows. És akkor elkezdi megszokni, hogy vannak nem wines eszközök körülötte. Logouton nézd meg, hány olyan írás van, hogy médialejátszó, stb. Linuxszal.
@emvy : Kivéve, amikor nem csak annyi a problema, hogy kell egy új konténer, esetleg valami tényleg fontos hányja el magát... Sysadmin még sokáig kelleni fog
-
válasz
#19482368 #311 üzenetére
"c, viszont időnként jövök, megyek az országban, és mivel mindenki Win, ezért Win vissza, "
Hát, biztos. Attól, hogy sokan windózt használnak, én elvagyok nélküle laptoppal is"Az hogy nem érdekli, ilyet nem lehet ismeretlenül kijelenteni, az hogy ritkán lát Linux-ot, az pont elég érv"
Hát, én amit tapasztaltam, az az, hogy aki az informatika szakot azzal töltötte, hogy játszott, torrentezett (DC++, Napster, stb.), folyamat részeg volt, abból lettek a közepes szakemberek, akik néha meredek dolgokat csinálnak. Aki meg saját szervert épített, programozott, stb., az meg általában eléggé érdelődő, hogy mindenféle újat akarjon tanulni, és pont ettől több, hogy képes eddig ismeretlen problémákat megoldani. Melóhelyemen is pontosan látszik, ki az, akit érdekel az informatika, és ki az, aki csak elvégzett valami szakot (vagy azt sem), felvették, mert nincs elég szakember, és látott már számítógépet, de különben fingja nincs az egészről.A másik, amivel bajom van : egyszerűen kijelenti, hogy ehhez nem ért, és ennyi, nem foglalkozik vele; az informatikában 5 percenként futsz bele olyasmibe, amivel addig nem találkoztál, tehát ha valamit nem tudsz, utánanézel. Nincs olyan, hogy nem éri meg, mert akkor előbb-utóbb lemaradsz
(Meg se említem, hogy a terület iránt érdeklődő bölcsészek is sokszor jobban az ilyen tessék-lássék lett infósoknál, csak nincs róla papírjuk. Bár az is lehet, hogy van.)Másrészt, ha nem is találkozik Linux-szal, az ember azzal foglalkozik, ami érdekli, szóval általában akinek van szakmai érdeklődése, az nem csak a kommersz problémákkal szeret foglalkozni. Illetve az igazi programozó azzal játszik, amivel dolgozik - amúgy is, ha az ember foglalkozik Linuxszal, előbb-utóbb fog tdni vele pénzt is keresni, mert amúgy kis céges környezetben sem olyan ritka, szakember viszont kevés van rá. és akkor máris megérheti. (Jut eszembe, tavaly olyasmire kaptam fizetésemelést, amire némelyek közölték, hogy hülyeség, mert nem a szorosan vett munkám
Aztán megérte
Érdekes is volt valami értelmeset programozni, hasznos is. )
Nagyvállalati környezetben sem annyira ritka ám, némi UNIX, Linux, vagy storage tudással elég jó pénzeket lehet kapni a T-nél, HP-nál... meg mé párattudnék sorolni. Itthon. Mert ugye nem csak olyan informatikusok vannak, akik kis cégekhez szaladgálnak ki. (Amúgy is, minden méretű cég ezen szeret spórolni, userek lesz@rva, majd megoldják... a szerveroldalban viszont nagy pénz van.)"és nem otthoni hobbi szórakozásra" -> a home userekkel mi van? Merthogy otthonra, ha nem gamer az ember, elég jó tud ám lenni egy Windows helyett bármi más.
"Mondjuk nem irigylem őket, de a service-desk sose volt leányálom"
Ez hogy jött ide? Amúgy dolgoztam olyan cégnél, ahol SD volt, na oda konkrétan képzetlen munkaerőt vetek fel, és betanították (a nyelv ugye fontosabb volt). Ez egy win only infrastruktúrájú cég, és általában az ügyfelek is windózt használnak - aztán mesélte a volt főnököm, hogy lett egy olyan ügyfél, ami nem Windows, most gőzerővel keresnek embereket más platformokra.
"Mert az ilyen szakemberekkel tele van az újság, de legfőképpen a ... És sajna ők vannak többségben lakossági szinten." -> Nyugi, windózra is. Erre mondtam, hogy sokan hiszik azt, hogy értenek hozzá.
"nem MS módi, hanem probléma megoldási módi. Főleg nagyvállalati környezetben, mert ott készítenek egy sysprep-es imaget"
Nekem meséled?Évek óta ilyennel dolgozom, csak most szerveroldalon, meg nem windows, de előre gyártott image
Viszont.
Múltkor egy kernel upgrade-nél a 64 bites rendszerre feltettem egy 32 bitest Persze csak akkor derült ki, amikor nem bootolt a gép, valahol egy messzi datacenterben.
A management modulon át simán behúztam neki egy telepítő CD-t, azon parancssorból átmásoltam a megfelelő kernelt, feltettem, és rendejött.
Na most hasonlóan hazavágott kernelnél a win menthetetlen szerintem.
Nem lehet mindig csak újrahúzni, ha valami baja van.
User gép esetén sem, mert mondjuk ha az adott csapatban kellene az erőforrás, és a user nem tud dolgozni a cuccai nélkül, akkor nem mindig lehet csak felültelepítéssel megoldani a problémákat." És kb max 30 perc kiesés a dolgozónak a munkából."
Elméletben -
válasz
#19482368 #308 üzenetére
Azt hadd ne mondjam amúgy, hogy az MS support egyik javaslata pont az újratelepítés volt valami Office hibára (a Windowsé, nem az Offiszé)
Ott már az öregnek is kerekedett a szeme, mert előtte néztük a hiát, hogy mit lehet vele kezdeni, és kb. annyi volt mindenhol, hogy túrd egy kicsit a registryt, aztán ha nincs mákod, rakd újra a gépet
Illetve, a MS nem azért szemétláda, mert fizetni kell a supportért, hanem mert leüli a piacot. Ha komoly versenytársa lenne, meggondolná, mit árul, és milyen (pl. support) feltételekkel - de az nincs, mert ellehetetlenített minden mást.
-
válasz
#19482368 #287 üzenetére
Tehát az ingyenes, megfelelő, problémamentesről a nem ingyenes, tegyük fel, megfelelőre, problémamentesre?
Előtte miért nem vettél licencet?A régi gépekre is ment volt a windóz.
Amúgy licenc : Az is érdekes lenne, hogy ha volt egy licenc az herdverhez, hogyan tettek rá még egyet az adott hw-re. Ha nem a HW-hez kötött, akkor meg lehet, hogy 2 licenced van?
"ha ki hívta a helyi szakembereket, sok esetben nem tudtak neki segíteni, mert olyan kevesen használnak Linux-ot, hogy nem éri meg nekik időt, energiát belefektetni"
Az mitől szakember, ha nem képes megtanulni egy wintől eltérő OS-t?Mert nekem is volt annyi, hog legalább némileg ismerkedtem az OSX-szel, ha nincs is Mac-em...
Apósnak van legál Win10-e. Sokat ért vele, 2x beszélt a MS supporttal valami piti ügyben, azóta az is fizetős lett neki, nem hívogatja... Kb. annyi az "előny", hogy nem jön fel az eredetiség-ellenőrzés
@EclipseGT : A legtöbbjének nem esik le, hogy az a Windows. Akinek leesik, az meg direkt a Freedos-ost veszi, és warezol. Ami ugye, mint tudjuk, a MS-nak jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
#19482368 #295 üzenetére
Baráti tanács: ha ez nem lett keményen papírozva, tedd meg. Különben MS úgy tagadja le az egészet, mint a sz@rt. 6-7 év alatt rengeteg ilyen jó-e vagy nem-e jó játékot toltam le velük, jellemzően 2 egymást követő nap is tudnak teljesen mást állítani.
Amúgy nem kell átverve érezve magad. Nagyon sok ember nem érzi magát átverve az országban totál egyértelmű lehúzások miatt sem
-
hunluki
senior tag
válasz
#19482368 #295 üzenetére
Néhány dologban egészíteném ki a diskurzust:
1. OEM licence géphez kötődik, teljesen mindegy ki használja.
2. SSD/HDD csere nem minősül olyan HW változásnak ami befolyásolná a licence állapotát, általában alaplap csere szokott gondot okozni, de telefonon keresztül ha tudod igazolni a vásárlást akkor ugyanúgy aktiválják.
3. Valóban nem vertek át ha hordozható kulcsot kaptál, ebben az esetben az OEMről hordozhatóra upgrade árát fizetted meg, de megvallom az őszintét ennek az árfekvéséről fogalmam sincs.+1: Ha csak azon a gépen akarnád használni és nem akarnád tovább vinni akkor vertek volna át mert teljesen legálisan tudtad volna használni, lásd 1-es pont. Sőt, W10-re is tudnád frissíteni, ugyanis a 7-es kódot csont nélkül elfogadja a telepítő, igaz ez már picit szürke zóna mert a frissítés akció csak egy évig élt, gyakorlatilag az MS szemet huny felette és csont nélkül aktiválódik, nyilván nekik is céljuk az egységes platform elérése és a W10 térnyerése.
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #293 üzenetére
mindig "élmény" olyanokkal vitatkozni, akik direkt nem akarják érteni, amit írok. (nem).
"egyébként fentebb írtam, hogy nem eszközhöz kötik már": az eredeti, illegálisnak hazudott oem licensz az, ami eszközhöz kötődik. tehát amikor megvetted az eszközt, legálisan kaptad vele a licenszet. ez alapozza meg az állítást, hogy átverés volt az érvényes licensz mellé másikat kifizettetni.
de szerintem hagyjuk, lehetetlen úgy vitatkozni, hogy direkt nem érted, hogy mire kellene reagálni.
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #290 üzenetére
próbáld meg végre értő módon elemezni, amit írtam. NEM SZERINTEM. a bíróság szerint.
tehát az ilyen mondatokat, hogy "Ahogy gondolod, ha szerinted átvertek" hanyagold légy szíves.
"Abban igazad van, hogy a Microsoftot bizonyos értelemben nem érdekli": hogy is lenne ebben igazam, ha semmi ilyesmit nem állítottam? pont az ellenkezőjét, az ms-t igenis érdekli, mert bevételnövelő, ha elhiszed a tévedést."Csak éppen mivel tulajdonos csere történt, ezért egy átírási díjat kell fizetned.": nem kell, mert a licensz a géphez kötődik. ráadásul mitől "egy" átírási díj, ami a duplája vagy háromszorosa a normális piaci árnak?
az, hogy más sem ismerte a jogait, téged nem minősít sem pozitív, sem negatív irányban.
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #278 üzenetére
"Az új tulajdonos nem jogosult használni azt a licencet.": de, jogosult.
"Nekem azt mondták, ha így csinálom, és kapok egy ellenőrzést akkor ebben az esetben minden rendben lesz.": ez igaz.
"Elmondták azt is, hogy használhatom nyugodtan az eredeti felragasztott matricát, de ebben az esetben problémák merülhetnek fel, egy ellenőrzés kapcsán": ez meg konkrétan bevétel elérése érdekében tett hazug nyilatkozat."De ha gondold járj utána, vesézd ki.": nekem nem kell utánajárnom, két okból:
- nem engem vertek át 20 rugóval, hanem téged.
- én olvastam a határozatot, még az is lehet, hogy itt az itcafe-n is volt róla poszt, szóval én már utánajártam. neked is meg kellene tenned, amennyiben az anyagi helyzeted nem engedi meg, hogy az esti kubai szivarra 20 ezressel gyújts rá. ha megengedi, akkor bocs, nem szóltam."Látom ma ismét kockás ing van rajtad.": nem, egy fehér póló van rajtam, a hátulján egy q.va nagy grammatikanáci vagyok mémmel
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #276 üzenetére
tényleg, megkérdezted, a mikrószó-alt, hogy, szerintük, vegyél-,e, még,egy,licenszet,tőlük?
és, mit, mondtak, hogy, ne?"Ami úgy működik, hogy az eszközhöz kapott licencet megszüntetik": tehát a legális, érvényes oem licenszet megszüntették, és "és újat generálnak, ami már az új tulajdonos nevén van" újat generáltak neked? szinte kedvezményes 20 rugóért? ismétlem, az oem licensz az eszközhöz tartozik, tehát nem lehet a tulajdonos nevén.
átvertek.
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #274 üzenetére
nem szerintem, van rá eu bírósági határozat.
az egyik szempont, hogy az oem licensz mindig a termékhez kapcsolódik és nem elválasztható.
a másik, hogyha eladták a terméket, akkor az azzal kapcsolatos jogaik kimerültek. tehát az ms nem határozhatja meg, hogy a secondhand piacon mi történik a licenszeivel. erről van bírósági határozat.a fenti kettőből következik, hogy neked volt licenszed a notebookhoz, még egyet megvetetni átverés.
-
bambano
titán
válasz
#19482368 #249 üzenetére
"Mert a ugyan az AD meg lehet oldani, de Linuxon közel se az igazi.": naaagyon jó példa.
tehát az ms megoldása nem működik olyan jól linuxon. és minek akarnál linuxon ms megoldást használni, van neki saját, nem is egy? ez tipikusan az a példa, hogy a linuxot windowsként akarják használni. elismerem, a linux nem fog jól működni windowsként. ahogy egy vw polo sem lesz jó betont hordani. -
bambano
titán
válasz
#19482368 #246 üzenetére
"Ugyan nem jártam utána, de pl SAP van Linuxra?": úgy érted, működik-e a sap az elsődleges fejlesztési platformjukon? lehet, hogy nem...
egyetlen vállalatirányítási platform van, ami nem működik linuxon, az összes többi igen. meglepetés: azt az egyet ms dynamicsnak hívják.
-
cog777
őstag
válasz
#19482368 #223 üzenetére
+1 Felesleges a hajtepo vita hogy most melyik jobb. (Nekem a Linux egyertelmuen
) Jelenleg nagyobb hangsuly van az MS termekein mindenhol.
"Az oktatásban Microsoft termékeket használnak, mint Magyarországon, mint a világ jelentősebb részén."
Ellenben szerintem mar elindult egy valtozas. Az emberek korantsem csak Windowst hasznalnak desktopra, hanem ahogy irtatok, tabletek, telefonok es konzolok is megjelentek az atlag felhasznalonal akik nem igenyelnek tobbet.
Ez viszont visszacsatolast eredmenyez, barmennyire sem szeretne az MS es a vallalati kornyezet."Az átlagos lakossági felhasználó, meg nem akar ilyen dolgokkal foglalkozni, mert se ideje, se türelme nincs."
Na igen, viszont ez a Windows ellen is szol mert az atlag felhasznalo pont nem akar virusokkal, frissitesekkel bajlodni. Mar most az ismeroseim kozul vannak, akiket nem erdekel a szamitogep, ok szepen vettek konzolt, okos TV-t, tabletet es telefont.
Nem egy manager vitte az iPad-jet billentyuzettel szamitogep helyett.Igy fordulhat elo hogy Daniaban, az altalanos suliban, bar a gepek Windowsra epulnek, a Google Office-t tanuljak a suliban a gyerekek. A tanar Chromebookot hasznal iskolai bulin es a varosi nyelvoktatas is Google szolgaltatasokat hasznal. A varosi programozoi szakkoron pedig MAC-ek vannak. Munkahelyemen az egyszeri user Windowst kapott, de mi fejlesztok linuxot.
Lassan, de biztosan eljon az az ido amikor furcsan neznek majd egy platformfuggo megoldasra - meg talan egy vallalatnal is. Akkor viszont tokmindegy mit hasznal az ember.
-
válasz
#19482368 #223 üzenetére
" Egyrészt a valamiért kettőnél többet kell "kattintani, googlizni" csak hogy megfelelően működjön, erre egyszerűen nincs ideje az embernek. "
Winfoson nincs ilyen... á...
Linuxon minimum annyira működik magától minden, mint winen.Illetve, a logika alapján mindenki Apple-t venne, mert az tényleg olyan, hogy egy hardver, egy OS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest