Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz Timer #359 üzenetére

Sajnos arrafelé nem szokás a fejlődés, ennek történelmi okai is vannak. Nem volt erre igény soha. Nem sikerült felvenni a fonalat. Én évi kb 1500 eurót költök a saját fizetésből, na az átlag mérnök otthon pl 350 - 450 000-es Ft-os fizetésből sem képes, nem akar és semmi ambíciója fejlődni, én is ezt tapasztaltam. Az is nagy baj, hogy a magyar cégek, főleg a kkv-k nem tartják egyáltalán fontosnak a képzéseket. Mert pont ugyanúgy állnak hozzá az informatikusokhoz, mint a balatoni vendéglős a szakácshoz. Rövid időre terveznek ez meg senkinek nem jó.
    A cégnél ahol dolgozom, évi kettő tanfolyam kötelező, és a vizsga is. Ha elég képzett vagy, vizsga letétele után következő fél év elteltével 3 %-os fizetés emelés per vizsga. Minden szintem motiválnak, Magyarországon ez egy vicc. Komolytalan az egész, és nem csak Magyarország, hanem a régió is. Ha nem egy komoly multinál dolgozik az ember (IBM? ITSH, DXC, Getronics, Unisys stb) akkor nem érdemes Magyarországon maradni. Mert csak ráfizetés. Vagy azért mert bepunnyadsz és 40 éves korára az ember kikerül a munkaerő piacról, vagy azért mert magának fizetheti a vizsgákat mint én. (csak az LPIC 5 vizsga). Szóval ez egész koncepció hibás, az emberek is de a cégek is.

• hallador

addikt

válasz Timer #357 üzenetére

Én LPIC3 vagyok, most leszek RHCE, de NEM Magyarországon, nem is ott tettem le, már otthon csak egy Digi netet tartok fenn, meg egy VPN-t, Semmi többet, azt is csak azért, mert kb ez a legolcsóbb.

Erre szolgálna ugye az LPIC, de ahogy nézem, nagyon kevesen ismerik idehaza (még).

Magyarországon nem is fogják ismerni, mert nincs rá igény. Nem azért nincs rá igény, mert nem kell a tudás, hanem azért mert már egy LPIC2-es ember is 600 000 nettót kér amit Magyarországon max az ITSH, Getronics (ami maradt belőle) szintű cég képes megfizetni. A többi nem is akarja megfizetni. Én mikor tavaly előtt letettem a LPIC-3 304: Virtualization and High Availability-t akkor a HR-esek 90 %-a azt sem tudta mi az... Néztek mint borjú az új kapura. Az RHCE.t már jobban ismeril az SCE-et valamennyire. Szóval értem amit írsz... Csak ezzel nem lehet egy olyan országban semmit kezdeni, ahol a valódi szakemberből elég kevés van... Mert fontosabb, az egó mint a tudás...

• hallador

addikt

válasz Timer #348 üzenetére

Várj már kevered a szezont a fazonnal, az, hogy a "kis" cégek magyarkodnak minden dokumentáció nélkül, az nehogy már bármilyen operációs rendszer hibája legyen a Linux-hoz pontosan úgyanúgy lehet érteni, mint a Windows rendszerekhez, nem fekete doboz. A felfogással nem a rendszerekkel van a baj. Ez dolog amit leírtál ilyen spóroljunk mindenen amiért fizetni kell, hajtsuk szarrá az embert aki egyedül vagy másodmagával van, ameddig a "Windows bohócgazdák" 20-an vannak, miközben semmihez nem értenek, ami hardver, firewall, proxy, mentés, virtualizáció, hálózat, wi-fi, de a Linuxos ember Magyarországon értsen a storage-hez, tűzfalhoz, hálózathoz, proxy-hoz mentéshez, hardverhez, virtualizációhoz, hálózathoz mert a Windows-os csak a Windows-hoz ért meg a sallangjához Exchange, DNS, Win Cluster és funkciói, majd mikor megunja a Linux rendszergazda a seggarc túlhajtós főnököt, akkor meg megy a sírás én ilyet láttam tömegével, jajj nem értünk a Linux-hoz, meg semmihez igazából a Windows-on kívül, és gyorsan álljunk át az amúgy eddig ingyenes Linux-ról, amire 2 embert fizetttünk, az 5 - 10 ember helyett, de ez K-európai mentalitás nem a szoftver hibája ne felejtsük el. És most nem a 2 - 3 ezer fős cégekről, hanem a magyar kkv-ról beszélünk, mert ez amit írsz 99 %-ban ott fordul elő. Mi köze ennek az oprendszerhez? Ismerjük a magyarkodást a pincér, szakács, építőipari szakmunkásokból is. Ugye...

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #354 üzenetére

Nyilván nehezebb, de simán meg lehet... pláne, ha a távozónak is volt vizsgája, meg szaktudása. :D

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #352 üzenetére

- Ha a kirúgott arc rossz szíjáíízel távozik, akkor akkor is keresztbe tesz, ha volt vizsgája
    - A vizsga megléte semmire nem bizonyíték (legalábbis nem jelenti azt, hogy az illető tényleg meg tud oldani dolgokat - tapasztalat)
    - A MS vizsgák is csak MS területre elterjedtek... Linuxra meg pont lehet vizsgázni a Redhat, Suse, stb. certifikációira. (Jópár kollegának van.)

S azét ez is változik. Lesznek előbb-utóbb vizsgalehetőségek, szép lassan szakemberek is. Egyre nagyobb igény van rájuk. De mondjuk amíg nincsenek, addig jól kereshetek azzal, hogy nem csak MS cuccokhoz értek :)

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #348 üzenetére

"Windows-nál ilyen nincs. Ha engem kirúgnak, holnap találnak a helyemre más valakit, aki ugyanúgy tudja majd üzemeltetni a rendszert"
    :D:D:D:D:D:D:D

Na ez pont gyanúgy nem igaz. Multicégeknél nagyon sok ilyen eset van, minden OS-en, hogy valaki megold valamit, elmegy a cégtől, utána a többi csak néz. Jó szakember meg nincs sok MS-re sem. Inkább csak több olyan van, aki azt hiszi, hogy ért hozzá. Szóval ez megint OS független dolog.
    A MS-t meg nem oldod meg ingyen. Az OS-ért fizetned kell. Linuxon van ingyenes beszerzési lehetőség, és pont annyira jó, mint a fizetősek. nem all-in érv, de ha nem MS cuccokra húzod fel a dolgoaidat, akkor tök jól el lehet vele lenni. Megbízhatóság meg szintén jobb, mint Windowson.
    Szakemberre meg van amúgy igény, és jobban meg is fizetik, mint ugyanazt MS-ra. Megéri Linuxot tanulni.

• hallador

addikt

válasz Timer #345 üzenetére

Állj már meg tényleg No offense, de a Microsoft egy nagy lószart sem ér ha supportról van szó. Akkor ér valamit, ha a dolog kikerül Texasba, vagy Redmondba a probléma, de ez általában több ezres licence csomag esetén áll fenn.
    A kérdezze meg a hardver gyártóját, mert mi nem hibáztunkat meg húzza az ember oda amit pisilásra használ. A microsoft support olcsó játék hülye gyerekeknek, már csak azért is, mert a sima user akit a microsoft leszarom filozófiája ér, az pont semmilyen külső céggel nem fog kapcsolatban állni.
    Akkor már miért nem jó nekem ami ingyen van, ezt bármelyik rendszer tudja, csak jobb és segítőkészebb közösségekkel. Persze szerintem.

• <Lacy85>

addikt

válasz Timer #343 üzenetére

De most őszintén. Ki az, aki fizetős support után fut, ha valami nem megy neki? :D

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #341 üzenetére

Ja várj, a Microsoft ingyen van :D
    Apósnak már nem egyszer monda azt a fizetős support az otthoni Win10-re, hogy újra kéne rakni. Arra magától is rájött...

• bambano

titán

válasz Timer #212 üzenetére

"Öngól, közgáz érettségim van, és nem kettes.": én nem firtattam, hogy milyen papírod van közgázból.

"egy olyan fillérbaszó országban, mint ez, az ingyenes alternatívának győznie KELL(ene), pláne az otthoni felhasználók körében.": a következő történik:

az összes fontos helyet, ami számít, mindenféle praktikákkal megszállta az ms. a cikkben leírt módon megszállta a közigazgatást, máshol részletezett módon az oktatást. miközben félelemkampányokkal meg zaklatásokkal kényszeríti a vállalatokat a windows választására. így az emberek zöme windowst lát először. ezek után az átlagember "utánajár", hogy hogyan lehetne neki is windowsa, és megoldja.

tehát azzal, hogy az ms illegális módszerekkel elfoglalta a hálózati hatás szempontjából stratégiai fontosságú pontokat, meg azzal, hogy az ms igazából csak nagyon lájtosan tesz a kalózkodás ellen, elérte a majdnem 100%-os lefedettséget.

korábbi kérdésre: ugyanezt azért sem tudta megtenni a mobil piacon, mert töketlen módon későn lépett. ha ballmer pista bácsi nem röhög utólag a szifonon, hanem időben lép, az androidnak sokat ronthatott volna az esélyein. más kérdés, hogy az android is csak azért lett sikeres, mert egy olyan cég tolta, akinek a soknál is több pénze, elszántsága volt, és ahol a főnökök még az ms főnökeinél is nagyságrendekkel gátlástalanabbak.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #206 üzenetére

A megállapításom arra vonatkozott, hogy windózra könnyebben találsz szakmebert, ja, csak az nagyobb valószínűséggel lesz kókler.
    Unixra kevesebb van, de minőségibb. Ennyi. Részemről tapasztalat, nem tudom, te honnan vetted az állításod.

"csak hogy a mocskosmájkroszoftfújjmegbundázza "
    ha egyszer én így látom? Érted, van egy ördögi körük, amiből van egy monopóliumuk, hülyék lennének nem kihasználni.

" miközben hoztunk itt jónéhány életszerű példát, hogy miért NEM terjedt el a Linux"
    Nyilván benne van, hogy az átlagembernek kínai, de én meg arra hoztam néhány egyszerű példát, hogy a win is az, s hogy miért elterjedt mégis : mert mást nem tud senki. Ugyanaz, ami egyes országok médiájában folyik : senki nem tudja a hatalom médiáján kívüli eseményeket, így elvannak a kis biztos hitükben, hogy jó nekik.

"Ezekből elismerni bármit is, akár a totálisan nyilvánvaló társadalmi korlátokat is, az nem megy, ugyebár, pedig elvileg ebben a szakmában élsz, tehát látnod kell, mennyire síkagyúak az emberek"
    Pont ez a bajom :D

A piac beáraz mindent : pont az a lényeg, hogy az MS-t nem tudja a monopolhelyzete miatt. Ez kb. olyan eset, mint egy államban a state capture.

"De tudod mit, inkább ne is válaszolj, mert ez az egész thread semmi másról nem szólt az utóbbi két napban, mint " arról, hogy előadod a felháborodást. Te is abbahagyhatod a válaszolást, állítólag okos enged. Nekem meg mindegy, ráérek írogatni, még ha kevés is a teteje.

• bambano

titán

"ez az egész thread semmi másról nem szólt az utóbbi két napban, mint gyerekes pöcsméregetésről": neked ennyire futotta.

"a piac beáraz mindent": miért kell folyton ezt erőltetni egy olyan cikk topicjában, ami a piactorzító hatásról szól? ha értenél a közgázhoz, tanultad volna, hogy csak a szabad, teljesen informált piac áraz be mindent. az a piac, ahol jelentős torzító erők vannak, nem áraz be semmit korrekten. a cikk arról szól, hogy emelkedő árak mellett is emelkedik a kereslet, ami közgazdaságilag nonszensz.

• cami][us

senior tag

10 széázaléknyi parancsokat mutogatták, amelyek PONT nem voltak következetesen paraméterezhetők

Példa? LPIC 101/102 nem valami hű de mély.

jónéhány életszerű példát, hogy miért NEM terjedt el a Linux az asztali fronton az utóbbi években

Argumentum ad populum? Bomba érv és mindez a PH-n.

javítva

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #198 üzenetére

"Sokadjára kérdem tőled, HOL írtam én például ezt?"
    Nem csak neked szólt, állandóan azzal jönnek hogy mert a windózban nincs szükség terminálra (nincs a francot nincs, használtam eleget, amikor windowsos helyen dolgoztam).

"Kell hozzá parancssor, persze, csak nem mindenhez, ami picit is mélyebb rendszerbeállítás, vagy épp automatizálni kell"
    Linuxon sem kell mindenhez, ami mélyebb rendszerbeállítás... Gadmin felületek pl., így hirtelen, de egy csomó minden megoldható GUI only, csak hát... sokszor macerásabb.

(Halkan jegyzem meg, vannak szervereim olyan helyeken, hogy ssh-n bejelentkezve gépelni is elég nagy késleltetéssel lehet, olyan szinten tetű a háló... na most ezt képzeld el RDP-n. A Windowsos kollegáknak csak nagy datacenterekben vannak a gépeik :D )

"Jah, nyilván, a Windowshoz mindenki ért, minden cert és képzés nélkül."
    Azt mondtad, könnyebb rá szakembert találni... Amúgy asszem a melóhelyemen a windowsos adminoknak ugyanúgy alig van valami certjük, mint a *ux* -osoknak.

Ó, értjük, ha elfogtak az érvek, akkor pont lesz@... háét, amúgy én is. Nem hittérítek, félre ne értesd, csak cáfolom a felhozott érveket, és röhögök.
    A MS üzletpolitikája nem érint? :D Nagy tévedés, @bambano már leírta.

• bambano

titán

válasz Timer #198 üzenetére

""A termékeinek minőségét (vagy épp nívótlanságát) ez éppen nem érinti.": de, nagyon is érinti. ha biztosak benne, hogy az eladások nem a minőségtől függenek, akkor nem kell erőlködni rendesen programozni. az egyébként is olcsóbb.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #190 üzenetére

"Azt írtam, hogy sokszor még disztrón belül sem úgy paraméterezel egy parancsot, mert más a formátum, kisbetű / nagybetű, kell "/" "-" jel,"
    És én terelek? :D POSIX van, ember, a parancsok 90%-a pontosan úgy működik, ahogy az abban le van írva, disztrótól függetlenül :D

" miközben powershell alatt legalább szisztematikusan ugyanazt a szisztémát kell használnod,"
    VárjálVárjálVárjálVárjálVárjál, nem az volt eddig a tuti, hogy a windózhoz nem kell parancssor? :F

" a dokumentáció aktualizáltságának hiányában) össze sem jön a feladat."
    Na ez megint távol van a valóságtól, a legtöbb cucc teljesen jól dokumentált. (Kezdő meg nem Gen2 vagy Arch-ot próálgasson.) Üzleti Linuxok, AIX, HP-UX meg pontosan olyan jó dokuval rendelkeznek, mint a MS cuccok.

A végére meg magad vagy a példa : úgy nem hiszel el dolgokat, hogy felületes ismereteid vannak, nekem pedig vannak tapasztalataim MS oldalon is.

"de az oprendszerek használati statisztikája megmutatja, mi kell a népnek desktop fronton" - nem, azt mutatja meg, hogy egy monopolhelyzetben levő cég alakítja az OS piacot. Win7 hasznáélati aránya mai napig magas, mert az embereknek nem nagyon jött be a 8 és a 10 - persze azon sokat dobott, hogy elkezdték agresszívan letolni az updateket, jó sok embert megszívatva.

"Na, részemről ennyi ez a topik, mert teljesen felesleges leírni hatvanhatszor ugyanazt, " - akkor minek írod? :D

@EclipseGT : Nem mondtál ellent.

• bambano

titán

válasz Timer #192 üzenetére

"az adott kommentben a parancsok szintaktikájának következetességéről beszéltem": amit ugye a rendőrség, ahova ezt a rengeteg, cikkben emlegetett licenszet vették, nagyon mélyen ki fogja használni...

a linuxos paraméterezésnek meg nemigen vannak anomáliái, miután szabvány vonatkozik rá.

"az oprendszerek használati statisztikája megmutatja, mi kell a népnek desktop fronton": valójában azt mutatja meg, mit akarnak letolni az userek torkán, nem azt, hogy mi kell nekik. hagy mondjak erre egy linuxmentes példát: az userek elsöprő többsége még ma is xp-t használna, ha nem tapossa bele a sírba az ms. most ne indítsunk vitát arról, hogy xp, csak annyit akartam demonstrálni, hogy a statisztikák mire jók.

a konklúzió meg annyi: itt van egy cikk, amiben feketén-fehéren le van írva, hogy hogyan működik az ms marketing gépezete, de ahelyett, hogy elfogadnátok a tényeket, menteni kell a menthetetlent...

• bambano

titán

válasz Timer #190 üzenetére

azt látom, hogy egy olyan valaki formál véleményt ms-linux vitában (érezd magad megszólítva másokkal egyetemben), akik egyrészt elfogultak, másrészt tájékozatlanok.

szerinted a windowsok egyformán működnek, w7-w8-w10 mind egyforma. ehhez képest az átlagos, nem elfogult vélemény a w8-ról az, hogy a csempe totális kudarc. tehát az az állítás, hogy a w7 meg a w8 ugyanúgy működik, nem igaz. a w8-w10 váltásnál is sokat változott a grafikus felület. sőt, aki w7-ről w10-re váltott, kihagyva a metrót, annak is sokat változott a felület. (most azt hagyjuk, hogy a "nem változó" windows gépházban például az uac kezelése is mennyit változott... xp-ben nem volt, pistában lett, őrületbe kergetve a népeket, w7-re visszavettek belőle)

ehhez képest a 2-es gnome tökugyanaz már sok-sok éve. ez alapján a windows a jó, a linux meg rossz.

"ha jön egy új mérföldkő a UNIX alatt, akkor egy raklap korábbi parancs megy a süllyesztőbe": amióta létezik desktopra linux, nekem az van. előtte meg solaris volt desktopon, de ez egy másik tészta. meg decwindows... szóval nagyságrendileg 24 éve linux van a pc-men. soha nem láttam olyat, hogy unix parancs ment volna a süllyesztőbe. egyetlen egyszer láttam olyat, amikor a 2-es gnome-ot forkolták, hogy átneveztek programokat, hogy ne ütközzön a mate a gnome-mal.

az jól látszik, hogy fogalmad sincs a linuxokról, cert ide vagy oda, meg az is, hogy nagymértékben elfogult vagy windows téren.

a magam részéről az érdemi vita kísérletét már korábban befejeztem, és nem is kezdem újra, ebben a hsz-ben sem. "Na, részemről ennyi ez a topik, mert teljesen felesleges leírni hatvanhatszor ugyanazt": ebben egyetértünk, nem olvasod el, minek írják le újra meg újra olyanok, akik értenek is hozzá.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #185 üzenetére

Céges support : egy nagy cégnél általában van belső támogatás. Helpdesk, local support. Nálunk a HD jó, a local trágya. Részemről erre gondoltam.
    A Redhat, Suse, stb. supportja jó, hiszen ők ezt a terméket árulják. Ilyen szempontból a MS is jó, hiszen ha valaki fizet, ad támogatást. De vállalati ügyfeleknak a Canonical is ad...

Hogy mire van támogatás, az már gyártófüggő. Normálisabbja ad Linux supportot a cuccaihoz.
    Amire meg nincs Windows support - pl. atom régi kártyák, amik ipari gépeket vezérelnek - ahhoz akkor se lesz, ha megszakadsz.

Szakembert meg persze, hogy könnyebb találni winfosra, ha csak azt oktatnak. De nem baj, mert elég sok Unix/Linux alapú megoldás van, amik elég kritikusak, és jól lehet keresni, ha értesz hozzájuk :D
    (Windowshoz értő szakemberek meg, sok csak azt hiszi, hogy ért hozzá.)

Amúgy nem tudom, honnan veszed, hogy a Linux tudás mehet a kukába, ha új verzió van... Miért mehetne?

"Nem sok "mindennapi" tapasztalatom van linuxszal "
    Ja, jó :D Én meg azt használok otthon 10+ éves, és jelenleg céges környezetben, melóra, stb. Tavalyelőttig meg windózt supportáltam. Köszi, elég volt.

• emvy

félisten

válasz Timer #185 üzenetére

> mind ingyenes, mind fizetős support fronton sokkal hamarabb futsz bele olyan szakemberbe, aki Windows-t ismeri mélységében, mint olyat, aki a Linuxot.

En ezzel nem ertenek egyet, tele van a piac Linuxhoz elfogadhato szinten erto emberekkel. A problema inkabb az, hogy a szakemberek nem tudnak mindent megoldani. Pelda: ha egy Thunderbolt dockhoz nincs implementalva a megfeleo tamogatas, akkor hiaba van neked helyben egy szakembered, nem ersz vele semmit.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #125 üzenetére

Support alatt a céges supportot értettem.
    A windózhoz, amit kifizettél, meddig van support? Fél év? :D Após vett win8-at, 30 ropi. Kétszer beszélt a supporttal, aztán már fizetni kellett volna... Hatalmas szolgáltatás.

"Ez így van, de ettől még tény, amin nem fog tudni változtatni jó darabig senki sem."
    Hát ha azt mondjuk, hogy á, jól van ez így, akkor persze, hogy nem. De persze, abba ne gondoljatok bele, hol tartana ma a desktop, ha a MS nem tingli-tanglizhatna mindenfelé, hogy nyúlt ötleteket pakoljon az OS-eibe, hanem versenyeznie kéne valamivel. (Ld. még Win8, márpedig ti csempét akartok...)

Amúgy senki nem mondta, hogy a konkurrens OS-nek Linuxnak kellene lennie. Elég nagy tévedés. Miért van az, hogy a 90-es évek vége óta senki más nem fejleszt desktop OS-t? Vajon?
    Tök mindegy, mi, a userek érdeke az lenne, hogy legyen az OS piacon is verseny (s a proci, VGA piacon is).

@EclipseGT : Sorolj fel Windózra képszerkesztő programokat. Videovágót. Aztán soroltass fel egy átlaguserrel. Kettőt ha fog ismerni, vagy egyet.
    Vagyis nem annyira bajos a gyengébb SW kínálat, ha senki nem használja a nagy részét... a lényeg, hogy ami van, az működjön.

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #90 üzenetére

"Hívtak már fel úgy, hogy a cirka harmincas kolléganő nem tudja bekapcsolni a gépet. Mondom, mi a gond? Hát Ő nem találja! Mondom mit? A gépet,"
    Akkor ez nem OS error :D:D:D:D
    Hasonló egy gyárban volt, ahol dolgoztam - volt melós, aki azt nem vette észre, hogy a munkaeszköz fele hiányzik, másik meg a gombokat kereste, s akkor találta meg, amikor valaki odébb tette az A/4-es köteget, ami a gépre volt lerakva. Egyik sem 2 napja dolgozott az adott cuccokon :D

Amúgy ezeknek szerinted mit ér egy Win7->bármi későbbi oktatás?

"Azt írtam, hogy sokkal hamarabb kerül a tanulmányai / munkahelye kapcsán szembe Windows-zal, mint Ubuntuval,"
    Tény, de ez így nagyon nincs jól. A fél világ IT infrastruktúrája egy cégtől függ... Illetve semmilyen piacon nem jó a monopóium (a windózon eléggé látszik is, hogy nem kellett versenyeznie a MS-nek kb. senkivel).

"Ahol érdekel ez valakit, ott mérlegelnek, és többnyire rájönnek, hogy az olcsóbb alternítva néha drágább a mindennapos üzemeltetés során. Lásd német példa. "
    Meg lásd másik pár, ahol egyrészt normálisan valósították meg, másrészt nekem bűzlik is kicsit, hogy miért kellett annyira hirtelen visszaváltani.

Amúgy voltam nemrég egy Suse rendezvényen, felsoroltak néhány nagyobb kormányzati projektet, amit ők lenyomtak, és Suse infrastruktúrán fut az egész...
    (Nem mellesleg, ahol dolgozok, ott a 200+ ezer alkalmazott minimum egyharmada Linuxot használ, ha nem a fele. Supportált, hivatalosan választható OS több disztró is. A support trágya, de windózra is. Szóval az OS szerintem nem tényező abban, hogy a szervezeten belül milyen supportja van, az csak azon múlik, hogy csak papíron van IT support a usereknek, vagy ténylegesen. Ahol én korábban local IT-s voltam, ott nem fordultak elő ilyen tehénségek, mint amilyen a hozzáállása az ittenieknek.)

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #62 üzenetére

(Amúgy ja, a windóz használatát nyilván magától tudja mindenki. Ha egy 7-hez szokott usert odaültetsz egy 10 elé, azon se talál semmit...)

@DS39 : Hivatalosan a Linux disztrók is GNU/Linux :)

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Timer #62 üzenetére

Amelyik egy újabb felületen ezeket nem találja meg, az a melóhelyén sem tudja ezeket megoldani. (Rengetegen nem választják le a pendrive-t pl.)
    A gép kikapcsolása meg tökéletesen megoldható a bekapcsológomb 1x megnyomásával (az ATX szabvány óta). Ezt már a userek egy része tudja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés