Új hozzászólás Aktív témák
-
foresz
tag
Gondoltam megosztom veletek, hogy a minap csináltam egy hardresetet a sáját és ismerősöm telefonján kb 1 év használat után. Nekem egy 6S 64Gb van, neki sima 6 16Gb. A végeredmény, hogy a 6s en 10Gb al több van a sima 6 on 5Gb helyet nyertem. Azért ez nem kevés, ajánlom mindenkinek.
-
-Skylake-
addikt
válasz
kakuk.tamas #29 üzenetére
Valahogy enis ezt erzem.
-
F.Z.
újonc
-
Stanley-B.
őstag
válasz
alkatraz3000 #144 üzenetére
én is megerősíteni tudom ezt, iCentre viszont 10/10-re vizsgázik mindig
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #159 üzenetére
Tan lattad az eleket FHD felbontas mellet ugyanilyen meretben? Sas szemed van...
-
kchris78
veterán
válasz
Dr.FantastiK #148 üzenetére
igen ez stimmel, de akkor meg nincs akkora felbontóképessége a szemednek hogy lásd a difit egy fullhd vagy egy 4ks tartalom között
.
BTW, a 47-es tvmél 3Ds tartalom nézéséhez az optimális távot a leírásban 1.5-2m közé tették. És ez stimmel is. Amúgy tudni lehet hogy mekkora szögben tud az ember kényelmesen filmet/akármit nézni, az alá nem érdemes menni az élmény miatt, de közelebb sem mert szemet kell mozgatni hogy befogja az ember a tartalmat
.
-
Blyan
félisten
válasz
Dr.FantastiK #153 üzenetére
Ebből a szempontból irreleváns, hogy hol vetted, a gyártók saját store-ja az amit megéri összehasonlítani.
Ezek pl uk hivatalos gyártói árak:Galaxy S6 Edge 64GB £749.00
iPhone 6S 64GB preorder £619.00
iPhone 6S plus 64GB preorder £699.00Érdekességképen: Galaxy S6 Edge+ 64GB £829.00
-
Már megint szexuálják a filléreket. Olyan drága dolog lett volna, ha a minimum a 32GB-os lett volna?!
Ja, és persze ez se vízálló...
-
Blyan
félisten
válasz
Dr.FantastiK #149 üzenetére
Samsung store-ban most is 260.00 az S6 Edge 64 GB, 309.000-rol leárazva.
-
Touch-ko
őstag
válasz
alkatraz3000 #147 üzenetére
Azta rohadt! Ez eleg durva! Sosem gondoltam volna ezt. Bakker ha nincs szervizuk akkor miert foglalkoznak szervizzel abban a boltban? A port meg az utcan fujjak ki a gepbol? WTF?
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
kchris78 #146 üzenetére
Touch-Konak is: alapvetően nem ver at, csak ahogy kezeli az ügyfeleket az felháborító. Vettünk egy atalakitot 15-ért, amiről kiderült hogy nem fér bele a kellő helyre, ezért 15 perc múlva visszavittuk ugyanoda. Nem akartak kicserélni, mondván ki lett nyitva. Persze a csomagolás teljesen sértetlen volt. En vásároltam náluk egy ipadet, nem tudtam hogy lehet biztosítást kötni, amit az eladó szinten elfelejtett említeni. Másnap ugyanoda, hozza visszamentem, es a kotesi szandekomra nemet mondott, mondván nem uj a készülék. Az, hogy kb 12 órája nála vásároltam, mindegy volt.
Volt egy 5s készülékem hálózat problémával, visszadobták, hogy cseréljek SIM kártyát. Az icentre kicserélte a készüléket másnapra.A non plus ultra: közeli barátom vett egy thunderbolt monitort, meg egy macbookot. A monitort nem náluk, mert olcsóbb volt, de EU származás, tehát a gari érvényes volt. Az fontos, hogy ő pedáns rendet es tisztaságot tart az Apple cuccaiban, tehát a fehér kabel az fehér. Az első szerviz után ez fekete koszos retek lett, hozza ragasztva a kijelzohoz, ami neki volt nyomva a falnak. A monitor ferdén állt, ujjlenyomatos volt belülről es poros. A készüléket nem akartak cserélni, mert nem náluk lett vásárolva. Mint kiderült az Andrássy úti szervizben nincsen hely, ezért az UTCÁN portalanitanak a retekben. Ezek TG-vel (ügyvezető) váltott levelezesbol derültek ki. 3 olyan kor ment le, amikor vmi újabb hibával sikerült elhozni a készüléket. Az utolsonal mar nagyon mérges volt a helyzet, ezért (ezt csak tippeljuk) kicserélték a készülék tetejét, es az alja maradt a régi. A monitorrol eltűntek a sérülések, a kabel szép tiszta lett ujra stb stb. Mondjuk egy ujjlenyomat igyis maradt, de inkább belenyugodtak.
Btw: az icentre-vel soha semmilyen problemam nem volt, korrektek es gyorsak. Ugyanez az Almarium, csak az nem esik útba
-
kchris78
veterán
válasz
mivel konkretan? en is vasaroltam ott de bementem megvettem eljottem...
-
Touch-ko
őstag
válasz
Igen? Ezt nem tudtam.. Ha a hivatalos viszontelado atver, akkor en nem tudom hol lehetne szervizelni..
-
Touch-ko
őstag
válasz
ToniSoprano #136 üzenetére
Az 5 es az 5S kozott eleg nagy volt az ugras. Ujjlenyomat olvaso, 64bites processor. Mar iOS7 ota 64 bitre optimalizalnak. KB20%-kal erosebb akksi, jobb kamera modul. Most kb ennyi jutott eszembe hirtelen. Van 5 es 5S is itthon es erezheto volt iOS7-nel a kulonbseg az 5S javara.
Mellesleg az egy evvel fiatalabb telefon ugyhogy velemenyem szerint ettol lehet magasabb az ara, illetve a lista vegett amit a ezen kommentem elso feleben olvashatsz.
Szerintem megbizhato lehet egy iStyle ok megis csak Premium Reseller. Azt az elismerest pedig nem minden Apple termeket arusito bolt kapja meg. Szoval en mindenkeppen hivatalos helyre vinnem, hacsak nincs ismerosod, aki olcsobban tud megbizhato akksit..
Remelem segitettem valamennyit.
-
Hunt3r22
őstag
válasz
kchris78 #141 üzenetére
Igazából itt a gond a 16 gb és a 750 euró. Tehát ennyi pénzért 16 gbot kapsz, még más gyártónál többet. Igaz akinek iOS kell annak meg kell fizetnie vagy vesz régebbi modellt.
16 gbon én kényelmesen elférnék, nem kizárt hogy első alkalommal mikor megtelne az anyámat szidnám miért nem 64-eset vettem.. előfordulhat.
Ha veszek is idén iPhone-t akkor csakis i6-t. Ahhoz képest annyival nem tud többet a 6s, hogy -számomra- megérje.
-
kchris78
veterán
nem ertem hogy miert akkor lehet "kihasznalni" a telefont ha tele van folyamatosan fotoval szazaval, zenek ezrevel. par naponta talalkozik a telefonom a notival, akkor az uj fotok rovidebb videok atkerulnek.. ez ket kattintas. ha uj zene kell akkor ket kattintas es uj playlistet toltok a telefonra. azert mert nincsen folyamatosan a 20GBos teljes gyujtemeny a telefonon meg van rajta szaznal tobb zene. de streaminggel ha kell tobb is van. appok is vannak, de nem gbos jatekok. navira van waze. ez meg akkor sem visz nagy forgalmat ha nincs elore terkep letoltve, ha bevallalja az ember hogy inkabb parszaz-1/2e ft mintsem belefut egy jo kis osztrak merobe, akkor roaminggal is hadznalhato. de van sygic is, az alap 2-300Mb, magyar-kornyezo orszagok boven GB alatt van. ha mas kell ratoltom. szoval nem azt mondom kenyelmes a nagyobb, de az szerintem nem igaz hogy 16-al ne lehetne a dolgokat kihasznalni. pl kamerazasnal szerintem azert az ido maskepp porog, egyben 1-2percnel tobbet nem szoktam rogziteni nert visszanezni baromi unalmas es az mar a vinyon is foloslegesen viszi a helyet... ugyanez van a fotokkal is: lehet szazaval ezrevel fotozni. egyenkent nem sokat visznek dr ha 1000 kepnek a fele szemet az mar hely, visszanezni a sok szemetet meg megintcsak unalmas...
mindenki dontse el maganak.
4k: nem tudom mikor lesz jo megjelenito erre: 47-es tvm van, kb 2mrol nezem ami nem tul sok de mar a 720p es 1080pt is alig lehet latni... 2-3mes tavhoz kb 170-190cmes tv kellene azert az nem most lesz meg.. lattam 32-40-es 4ks tvt, 30-40cmrol meg latszodott is a reszletesseg. ez fizetheto meg jelenleg..
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Igen, az 5s durva ugrás volt, mégha ez hirtelen nem is látszik. Alapvetően a kamera nagyot fejlődött, illetve a 64bites támogatás miatt (ami mar kötelező minden appnak) lenyeges fejlődés jott . A touchID sem must have, amíg ki nem próbálod.
-
Blyan
félisten
válasz
- Sokkal jobb hw. Kétszer gyorsabb mint az i5 - nem túlzás, nem nagyon van különbség a 6 és az 5S teljesítménye között.
- Touch ID85K pénzért nem rossz vétel.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Az iSamurai egy igénytelen banda, azt tudom
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Touch-ko #135 üzenetére
Értem és mi a nagy különbség az 5 és 5S között, mert annak kb 25-40 rugóval nagyobb az ára?
Én akkora nagy különbséget paraméterekben nem láttam, de lehet nem néztem meg jól.Egyébként egy akkucsere itt 6900 Ft, nem drágább mint más telókban: [link]
Egy ismerősömnek lehet kéne akkut cserélni a 4S-ben, bár nem tudom megéri-e és szerinted ilyen helyen nem barmolják szét? Ilyen helyen gyári akkut tesznek bele, vagy tudsz valami megbízható helyet?
Bár te Angliában élsz, nem tudhatod, akkor más is hozzászólhat. -
Touch-ko
őstag
válasz
ToniSoprano #132 üzenetére
Ez olcso? Szerintem ennyi volna a rendes ara
Szerintem a gond az lehet, hogy az iPhone5-osok puha aluminiumbol keszult kerettel rendelkeztek, amik idovel megkoptak, a feketekrol pedig a melyebb utodesek miatt a festes is leverodott..Nekem volt nagyon elso generacios i5-om amit 11 honapig hasznaltam (porszem ment a kamera es a lencse koze ne kerdezd hogyan) es semmi gondjuk nem volt. Ha jol tudom volt egy olyan szeria aminel volt akksi csere program. Ha jol emlekszem ez a 2012 szeptemberetol 2013 januarig legyartott es eladott telefonoknal fordult elo.
PS: lehet, hogy upgradelni akarnak es az uj iPhone6S megjelenesevel esni fognak ezen telefonok arai.
-
^Boss
őstag
válasz
megbízható darabok, van 2 garin túli program is rájuk, így teljesen ajánlhatók. (hibás akkura és hibás home gombra garin túl is van így gari, ha bizonyos, rosszabb szériából való volt a készülék, sorozatszámmal csekkolható)
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Nincs bajuk, csak gondolom a tulaj mihamarabb el akarja passzolni, hogy meg tudja venni az újabbat.
Meg a szolgáltatófüggőség is pl. csökkenti az értékét a telefonnak. -
ToniSoprano
addikt
-
Romvr
őstag
válasz
Palika71 #129 üzenetére
Én egyelőre még az 5S-el szemezek, mert a 6 az enyhén OverPrized (~250k HUF?!). 4" bőven jó nekem és van 32Gb-os verzió (190 HUF)
A felhővel meg Mo-i lefedettség mellett nem tudnak elcsábítani. Néhány helyen jó ha megvan az Edge sebesség ami hát...khm... lópikulát sem ér.
-
orbano
félisten
válasz
alkatraz3000 #127 üzenetére
Azert vicces, hogy Te mindenkire általánosítod a saját felhasználási módodat
-
^Boss
őstag
válasz
ToniSoprano #126 üzenetére
érdekes, T-mobile-nál tavaly alig akartak 16-ost venni, akik azért álltak sorban, ezekszerint itt kevésbé hülyék az emberek, és ha nagyobb kell, el tudják dönteni
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
ToniSoprano #126 üzenetére
Azert vicces, hogy te megmondod mit csinál a felhasználó a keszulekevel
nekem tele volt /van felesleges appokkal, kb 80 zenével, meg 2 évre fotók visszamenőleg. Van 4gb szabadhelyem .
-
ToniSoprano
addikt
Nem a 4K miatt, sokat szívnak nagyon, 16GB-al akik megveszik, hanem egyébként is már nagyon, már az 6-os verziónál is szívtak:
- Folyamatos törölgetések
- szinte mindent felhőből lehet elérni, mindent online kell használni pl. térképek ami nagyon szívja az akkut.Az ami megdöbbentő, még Angliában is a 16 GB-os vették a legtöbben, ti értitek mi lehet az oka ennek?
"Megkérdezték az Egyesült Királyságban a szolgáltatókat, egészen pontosan a Telefonica-t és az O2-t arról, hogy melyik tárhellyel ellátott készülékekből fogy a legtöbb.Megdöbbentő választ kaptak. Az eladott iPhone-ok 91%-a 16 GB-tal vagy kisebb tárhellyel rendelkezik."
És ahogy a grafikonból kiderül utána szívnak rendesen:
És Angliában gondolom sokkal jobban meg tudják fizetni a nagyobb 10-20 GB-os mobilnet csomagokat. Érdemes elolvasni a cikkhez a hozzászólásokat is: [az_iphone_felhasznalok_toebbsege_a_legkisebb_tarhelyet_valasztja]. -
^Boss
őstag
válasz
Totheground #46 üzenetére
az hagyján, de mi az esélye, hogy fél óra nem elég neki, de kemény 1 óra (32GB base model) már örökre megfelelne? nevetséges az egész cikk.
ciki a 16GB, én is 32-t adnék, de nem a 4K videók miatt, hanem amiatt, hogy 2009 óta minden mérete nőtt (appok, képek, minden), de a basemodel mégis ugyanakkora maradt. 4K videó rétegigény, aki profi, 128GB alatt úgysem áll meg. ezért bohócság a cikkmellesleg Androidos cuccoknál is a 2. lépcső a 64G, és itt is, szóval akinek nagyobb kell, az úgyis 64-eset kell minimum vegyen
#125: nyilván nem "olyan" profira gondoltam. szimplán nem családi videós történetre
-
Blyan
félisten
válasz
ToniSoprano #122 üzenetére
Nem is érdekli ez a Apple-t, mondom, hogy szvsz csak azért tették bele, hogy a reiviewerek ne fanyalogjanak.
Most már a 4K pipa, mindenki legyen boldog, pont.
Amúgy engem, Galaxy S6 tulajként se érdekel a 4K videók felvétele, pedig kijelzőm felbontása is közelebb áll ehhez, meg fér is rá. De nekem a FHD is pont megfelel, azokban a féltucat alkalmakkor amikor felveszek 3-5 perc videót. De nyilván ez én vagyok. -
ToniSoprano
addikt
Meg a felhőszolgáltatás töltögetés baromira szívja az akkut is/mobilinternetet, külföldön nyaraláson szoktam legtöbbet használni a fényképezőt, videót, mp3 zenéket, offline térképet, ott nem baj ha karin vannak a dolgok, nem felhőben.Egyébként meg lehet lenni 16 GB-on is, de ahhoz nem árt 20-30 GB/hó-os mobilnet, de azzal az a baj, ha mindig mindent a felhőből, netről töltesz le pl. on-line térképeket, saját zenéket ami szeretsz , az eléggé fogyasztja az akkut, akkor azon kellett volna javítani, bár akkor is kell törölgetni azért. Lásd Spotify használata vagy sima mp3 zenelejtászás, ég és föld a különbség üzemidőben a kettő között, plusz mobilinternet forgalmat is taccsra vágja azért.
Én pl. ezért szeretem jobban az offline térképeket tárolni a telón, minek terhelni az akkut a folyamatos lettöltögetéssel. Pl. Waze a WP-s telón a gyári ingyenes offline térképeket használja, csak a forgalmi adatokat tölti le a netről. Szerintem így optimálizáltabb az egész dolog. De veszik így is veszik mint a cukrot a 16 GB-osat és még külföldön is az fogy a legjobban, érdekes módon, tök mindegy mit csinálnak, mert divattermék, maga a tudás, a haszálhatóság már kevésbé lett fontos: [link]
És honnan tudja az Apple, vagy bárki, hogy hirtelen lemegy a 4K tévék/ monitorok ára kb. full HD TV árára és akár most ez lesz karácsonykor a slágertermék?
-
Romvr
őstag
iPhone-ban én már csak minimum 32Gb-osat vennék... a 16 az lópikula, mert nagyjából 2-3 hónap alatt telefotózóm / videózom + a programok és esetleg hébe-hóba egy játék az unalmasabb időkre.
Erre mit olvastam... iPhone 6 8Gb-ot akar kiadni az Apple... hát köszi, azt nagyjából 1 óra alatt teleraknám és úgy hogy még maradna "alap program" ami rá se menne!
-
Parallaxis
addikt
Konnyu felismerni oket... Legujabb iphone, gyari csengohang, gyari hatterkep, gyari minden
Ez platformfüggetlen, a legtöbb átlagos vásárló ilyen.
Moziban szoktam nézni, mikor a népek veszik elő a mobilokat, hogy lenémítsák, hogy szinte mindenkinél a gyári háttérképek és launcher elrendezés van -
Touch-ko
őstag
Attol meg, hogy nem tudok majd 4K-s videot csinalni a Full HD-bol, meg nem jelenti azt, hogy a Full HD 2-3 ev mulva a VGA minosegu videok szintjere fog csokkenni. Egyszeruen szerintem meg teljesen felesleges a 4K-s felvetel telefonokba.
Micro SD bovithetoseg nem lesz iPhone-okban, a belso tarhelyet illetoen meg az emberek inkabb meg fogjak venni a 64Gb-s verzio, ha 4K-ban akarnak egesz estes filmet forgatni iPhone-on
Szerintem meg minimum 6-7 ev kell ahhoz, hogy a 4K igazan elterjedt legyen, hiszen a ma megvasarolhato TV-k csak nagyon kis resze tamogatja a 4K-t. A technologianak pedig arban is szelesebb korben kell elerhetove valni, hogy az atlag emberek megvegyek. Meg a sima HD sem kopott ki, nemhogy a Full HD. -
B1T3
addikt
Miért jó a 4K (UHD)? Mert a Full HD 4-szerese felbontásban, és ennek a plusz részletességnek nem csak a UHD megjelenítőkön való visszanézéskor jöhet elő az előnye, hanem pl. zoomolásnál. A digitális zoom nem egy szép megoldás, mert egy képkockára levetítve általában csak a képanyag közepének a felnagyításában merül ki, nem pedig a szenzor alapján rendelkezésre álló (azaz valós) pixelek adottak. Igaz, UHD-nál is ez a helyzet, viszont az belátható, hogy akkor is 4-szer több információnk van. Úgy is megközelíthetjük, hogy ha 4K-ban veszem fel a videót, de abban zoomolgatok, majd helytakarékosságból átkonvertálom FHD-ra, akkor amíg 4-szeres digitális zoomot alkalmaztam, úgy tűnhet, veszteségmentes volt a zoom.
Tudom, a felhasználók nagy része nem fogja konvertálgatni a videóit, de ezt figyelembe véve már csak a helytakarékosság maradt érv a HD/FHD/QHD mellett. (Amikor tudom, hogy esélytelen, hogy zoomolgassak, általában én is FHD-ban videózom 60 fps mellett, mert ez meg más módon tartalmaz több információt, és helytakarékosságot figyelembe véve egy jó köztes út.) -
kihasználható az nagyobb tár nélkül is, netezés, e-mail, csevegők, fényképezés és sok minden más mellett is elfér az ember azon a ~12 GB szabad tárhelyen.
arról nem is beszélve, hogy sokan nem a saját háttérkép és csengőhang felrakásában látják a készülék komoly/teljes kihasználását, sőt...
nem egy ismerősöm van (komolynak mondható üzletemberek és hasonlók), akik szinte a telefonon élik az életüket, de nem csak telefonálnak, hanem percre kész e-mail fiókok, naptárak (céges és magán levelek, meghívók, események, találkozók...stb.), imessage és még lehetne sorolni, viszont külsős háttérképet és csengőhangot nem nagyon véltem még felfedezni náluk, az valahogy nem érdekli őket.
nekem is volt és lesz is még olyan ios és android esetén is, hogy a gyári csengőhangok valamelyike kerül(t) beállításra, vagy akár háttérkép is, pedig nem vagyok velük egy kategóriában, illetve értek is hozzá és még időm is lenne mást feltenni és beállítani - régebben az volt az első, de részint kinőttem belőle, ahogy a moddolgatásból is. -
Stanley-B.
őstag
válasz
fornettisuti #2 üzenetére
én mondjuk a retina 5k iMac-en szívesebben néznék vissza 4k videokat, mint fullHD-t.
-
sz.balazs.95
veterán
-
kpal
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #107 üzenetére
Ugye
Egyszerűen 16GB semmi 2015-be. Felhőszolgáltatás meg akkor jó ha wifi van a közelbe ,de még akkor is azzal szívtani magam ide-oda töltsem fel áhhh... egyszerűen utálom. Ha egy pendrive 256GB sőt 512GB akkor a telóba se akadály 100-200GB bele hegesztése . -
MartOOn
addikt
Sztem a 16gigas valtozat azoknak az iphone usereknek lett kitalalva, akik a telefonalason kivul nem nagyon hasznaljak ki a telojukat. Nem egy ilyet ismerek. Konnyu felismerni oket... Legujabb iphone, gyari csengohang, gyari hatterkep, gyari minden. Neveket ötszázé' radobta a mobilbótosgyerek...
Nekik minek a tarhely? (meg amugy a telo is de ebbe most ne menjunk bele...) -
sz.balazs.95
veterán
A microSD-t azért nem oldják meg, mert akkor valamilyen szinten értelmét vesztené a nagyobb tárhelyes kiszerelés.
32 GB-os meg azért nincs, mert akinek kicsi a 16, de elég lenne a 32, az is minimum a 64-eset vegye.Én legalábbis logikusan gondolkodva ezt tudom elképzelni.
De én is hasonlóképpen állok a dologhoz amúgy, annyi különbséggel, hogy számomra a 64 GB a "vízválasztó"
-
kpal
nagyúr
Amit nem lehet kb 100Gb körüling bővíteni legalább (beleértve a gyári tárhelyet), nálam az semmit se ér.
Vicc amit szifonnal művelnek,mintha nem férne bele az árba 64GB,vagy 16Gb+ bővíthetőség. -
sz.balazs.95
veterán
Szerintem már az 1 óra FHD is necces, pláne annak fényében, hogy azért mást is rak rá az ember, ezeken kívül.
Hogy mást ne mondjak, zenét.Mondjuk nekem ezzel együtt inkább az appok, és azon belül is a játékok viszik a tárhelyet, most is a Lumia 820-am 32+8 GB-jából kb. 6 szabad
És akkor zene még nagyon nincs is rajta, mert amit lehet, flac-ben tárolok, konvertálni meg lusta vagyok :v
-
-
cashzoli
aktív tag
-
Blyan
félisten
A többségnek fel se fog tűnni a 4K felvétel lehetősége, mivel biztos vagyok benne, hogy nem az az alapértelmezett.
Ez a kockák es a szakmai portálok miatt került bele, ők rinyáltak, hogy milyen ciki amiért ez nincs. Igaz a fullkockák és a szakmai portálok cikkíróinak kb 10%-a használ bármikor iPhone-t, de hát na. Ha kell a "népnek" hát kell. -
doooo
veterán
Jaj emberek, emberek.. megint az a nyamvadt S6, meg memóriakezelés, meg ócska meg stb, stb..
A 16 GB-os 6S problémától szépen elkanyarodtunk..(de persze a szokásos mellékutcába)
A témához: Egyáltalán nem alaptalan a probléma, amit felhoz a cikk, (a 16 GB-os S5-öm is egy pillanat alatt megtelne SD kártya nélkül, és ettől függetlenül is bőven elég az FHD) de aki ezt veszi, az nyilván nem a 4K miatt tesz így (vagy ha mégis, akkor majd meglepődik
). Másrészről meg sokan nem is tudják mi az a 4K, vagy nem érdekli őket. Azok meg akiknek apuci megveszi, majd rájönnek, hogy a "hú de király fícsör" nem is olyan király, mert gyorsan megtellik a memória (pláne a mindennapos selfiek mellett
). És akkor jó lesz dicsekedni, hogy ez bizony ilyet is tud, de gyakorlati haszna nem lesz.
-
Blyan
félisten
-
Crafter32
őstag
16GB -ra akkor nyomok egy különösen ajánlott plecsnit
Nincs bővítés, de van felhő. Legfeljebb ha nincs lefedettség vagy wifi jó lesz téglának.Remélem jó hőszigetelő, mert kellene pár raklappal.
-
törölt tag
válasz
Sebestyen01 #60 üzenetére
Nem kell nyolcvan alkalmazás. Reális vonal egy böngésző, IM, Facebook, levelezés nyitva, plusz egy menetrendi infó. Ha itt még indul egy térkép mellé, vagy egy index app, gyorsan elfogyhat a keret, s megy a memóriából valami. Nekem súlyosbítja a helyzetet, hogy négy IM van használatban.
-
Blyan
félisten
Ezek a fő vetélytársak, mégis melyik készüléket kéne nézni, hogy az S6 ne égjen be?
M8 ér? Abban csak két gig ram van.Szar memóriakezelés és kész, stock droid vagy akármi máshoz hasonlítjuk. Másrészt ha egy harmad annyi RAM-mal rendelkező MotoG jobb etekintetben, akkor azt nem kenheted a stock droid nyakába.
Ja igen, az iPhone 6 is jobb ilyen tekintetben, szintén egy gigával....Kopi31415
Muhaha, ezt a lécet pl az S6 nem nagyon ugorja meg.
-
lezuvius
őstag
válasz
Parallaxis #86 üzenetére
Persze ha megkerdeznenk az embereket,hogy mit szeretnenek szerintem egy most levo keszuleket sem valasztana senki,mert az osszesben van hiba,
de ettol fuggetlenul az S6 egy jo keszulek es a RAM kezelese kozel se olyan rossz,amilyennek azt be probaljak allitani azt paran.#87 G4t es M9t mar kiveseztuk,hogy ilyen tekintetben jobbak.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Parallaxis #82 üzenetére
'' A 10 ezer elküldött ember meg szintén nem jóslás, hanem már bejelentett tény. ''
valszeg Robotok -al helyettesitik az emberi munkaerot !
-
janeszgol
félisten
-
Blyan
félisten
G4, M9 - egyik sem stock droidos készülék, memóriakezelésben felmossák a padlót az S6-tal.. Az egyik videóban fent láthattad,hogy a G4 mennyire partiban volt a plusz 1 gigával rendelkező Zenfone-nal, ellentétben az S6-tal. Tudom, YT videó, de hát ha én vennék fel egy ilyet, akkor az is az lenne. Hidd el, szar és a Note 5/Edge + nem túl sokat javult, holott már 4 gig RAM van a burkolat alatt.
Ez nem véletlen, így csinálták meg. Az okokat nem tudjuk, és nem lehet csak a TW-ra fogni, mert roottal és pár érték megváltoztatásával elég elfogadható szintre lehetett hozni a dolgot.
Csak hát nem ezért vettem ennyi pénzért telefont. -
Parallaxis
addikt
Az a baj,hogy Te az emberek zomerol beszeltel ami nem a felso kategorias keszulekeket vasarolo reteg hanem pont az also-kozep kategoria aminek (is) koszonheti az elso helyet.
A baj az, hogy két különböző dologról beszéltünk és te ezt a két dolgot valamiért összemosod.
Egyébként valóban, ha az embereket megkérdeznék, hogy mit szeretnének és el is mondanák (meg is mutatnák), hogy mi a különbség, akkor nagyon kevés választaná a Samsung teleszemetelt rendszerét (és itt főként a NEM prémium eszközöket használók lennének a mérvadók, mert egy flagship azért hardverrel ellensúlyozni tudja a szoftveres bénázásokat, de egy gyengébb vassal szerelt mobilnál már komoly problémákat tud ez okozni).
-
lezuvius
őstag
Nem is mondtam,hogy tul jo lenne csupan annyit mondtam,hogy ne Stock ROMos keszulekhez gasonlitsuk,mert az masik vilag. TWvel is maximalisan hasznalhato az S6, de a Samsung sara nem elfeledheto,hogy evek ota nem javitjak ki a hibaikat.
Felreertes ne essek nem vagyok Samu fan.
-
lezuvius
őstag
válasz
Parallaxis #82 üzenetére
Az a baj,hogy Te az emberek zomerol beszeltel ami nem a felso kategorias keszulekeket vasarolo reteg hanem pont az also-kozep kategoria aminek (is) koszonheti az elso helyet. +ha megnezed meg mindig Ők adjak el droid szinten a legtobb csucskeszuleket.
-
Parallaxis
addikt
Nem kell jósolni, elég ha visszanézed az elmúlt 4-5 negyedév eredményét, amit a Samsung produkált.
A 10 ezer elküldött ember meg szintén nem jóslás, hanem már bejelentett tény.leszukitetted a temat csak a felso kategoriara.
Mert csak annak van értelme, az olcsó modellekből lehet, hogy sokat adnak el, de mivel profit nem igazán van rajtuk.....
-
lezuvius
őstag
válasz
Parallaxis #75 üzenetére
Ha mar ilyen jol belelatsz a jovobe kerlek a lotto szamokat ird meg privatba
Te a Samsungrol beszeltel es az Ő szoftverukrol,igy en is arrol beszeltem, aztan egyszer csak (amikor lattad vagy valaki szolt melletted,hogy hulyeseget irsz) leszukitetted a temat csak a felso kategoriara.
-
ctvagyok
őstag
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Semmi köze ehhez, ott a HTC az elvileg csúcs szoftverrel, mégis jó szarul állnak. Simán az iPhonok elviszik a vevők nagy részét, ezért fogy kevés az ÖSSZES androidos csúcstelefonból. Egy adroidos gyártó sem tud annyit eladni valószínűleg csúcskategóriában, mint a Samsung.
Abban igazad van, hogy ez a trend akár jövőre megfordulhat. Különösen ha iPhone árban adják a saját portékájukat. -
Sebestyen01
őstag
válasz
Parallaxis #77 üzenetére
Az addig oké de te azt írtad nem a samsung a prémium hát mi?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Sebestyen01 #76 üzenetére
A Samsungnál az S és Note széria a prémium kategória.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Parallaxis #75 üzenetére
Mi a prémium manapság?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Parallaxis #56 üzenetére
tehát ha megnyitsz 4 alkalmazást,elkedzdi bezárogatni...de mit?
-
lezuvius
őstag
válasz
Parallaxis #72 üzenetére
Ebben lehet valami, upps varjunk Melyik ceg adja el a legtobb telefont a vilagon?
-
lezuvius
őstag
Nem konkretan erre a videora irtam a szintetikustesztet.
Ez a video semmi fele kepen nem tekintheto mervadonak, mivel nem harom nullazott es ujonnan telepitett keszulek van benne, igy nemtudhatod,hogy mennyi szemet van bennuk...
Nem azt mondom,hogy az S6nak van olyan jo RAM kezelese mint egy Stock ROMos telonak (G4nel az Lg jobban megcsinalta)hiszen nincs,de ez a fajta osszevetes ertelmetlen is mert egy Stock ROMos telo nem is ad annyit felhasznalhatosagban,mint mondjuk a Samsung extrai, de azt se mondja nekem senki (foleg nem olyan aki nem is hasznalta),hogy egy rakas szar meg ilyenek,mert nagyon torzitja az igazsagot es csak olajat ont a tuzre itt a forumon. Tovabbi valaszt csak annak irok aki valoban hasznalta az adott keszulekeket es ugy tudja azt biralni. (Youtubeon lattam ezt meg azt,meg Mediaba ilyen volt meg olyan volt ertelmisegi emberek meg alljanak fel a billentyuzettol) -
QwErTy42
addikt
Ez tényleg parasztság az epöl részéről. Az összes többi gyártó 32 gigával adja a csúcsmodelljeit.
Ennyi pénzért lehetett volna akár 64 giga is. -
razzorr
őstag
Egyáltalán mi értelme hogy egy telefon 4K-ban rögzítsen videót? (a kérdés költői)
-
ez így nem igaz, nem szabad általánosítani, amikor a (s)amoled kijelzős note 4 megjelent tavaly ősszel, akkor az adott tekintetben elismert displaymate szerint a legjobb és legszínhűbb mobilos kijelző lett; link
monitorban nyilván nem véletlen az ips, de a(z) (s)amoled kijelzőkre sem szabad már a megjelenéskori tulajdonságok alapján gondolni.Segal; a te felvetésedre is a fenti linken olvasható az ellenpélda, azonos méretű de nagyobb felbontású kijelző, ami ennek ellenére kevesebbet fogyaszt, mint az előd.
iphone esetén is lehetne létjogosultsága a jobb felbontású kijelzőnek - ha már rögzít is videót komolyabb felbontásban -, amennyiben ott is megoldanák, hogy ne fogyasszon többet a jelenleginél, pláne a fentiek szerint, ha még kevesebbet is kérne az akkumulátorból a kijelző.
a 16 GB típus szabad tára valóban szűkös lesz - bővíthetőség hiányában - a komolyabb felbontású videókhoz, mellette persze még fényképez is az ember, netán némi zenét is tárolna a telefonon...stb. -
ctvagyok
őstag
Eddig is nagyon kevés volt a 16GB ha videózni akart az ember, hiszen az FHD 60 FPS is jó sokat fogyaszt. Nem most kéne ezen kiakadni.
Szerintem is alap lenne ma már a 32 GB, de hát amíg veszik addig minek változtatni -
válasz
Wapmester #49 üzenetére
Vagy kulon szemelyre szabva gyawrtanak majd neki egy ,ilyen csucs telefont vagy 2 millaert
Kene talan valami kompromisszumot kotni vagy , akkor varjon meg 2 evet talan , addigra irvosolva lesznek az igenyei...Szerintem ez a 4k total elet keptelen meg jelenleg. Talan, majd 2 ev mulva lesz ertelme, addig en bele sem tettem volna a helyukben, na de , akkor a marketingnek kevesebb ervelesi lehetosege lenne.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #33 üzenetére
Az emberek hamarabb fognak4K tv-t venni, mint 4k videokamerát.
-
zazenke
őstag
-
Parallaxis
addikt
szintetikus tesztek egy dolog a valosag egy masik...
Teljesen igazad van!
Apró gond, hogy a linkelt videókon nem szintetikus teszteket láthatsz, hanem a normál hétköznap is használt alkalmazások indítását és használatát, vagyis sima hétköznapi alkalmazástesztet, amin a Samsung készülékei igen csúfosan elbuknak.
-
Kari1
aktív tag
Ezek miért szintetikus tesztek (itt rendes real life használat van demozva) mikor látszik hogy alkalmazások megnyitása alatt közel sem hozza azt mint a konkurencia (ha szerinted ez szintetikus teszt akkor pls írd meg hogy milyen a nem szintetikus teszt). Amúgy meg nem vagyok hülye hogy +200k-ért vegyek telefont ami szoftveresen még mindig kuka. Plusz a mostani Nexus 5-öm is szerintem jobban (vagy közel hasonlóan) teljesítene ilyen téren mint a Samsung.
-
holozis_HUN
addikt
Azért baj ha bezárogassa, mert pl. elindítasz egy youtube videot, majd jönbértesítő, rámész face-re, aztán rádjön, hogy rákéne nézni a fórumra, közben jön egy hívás. Esetleg szöveget szerkesztesz a munkádhoz (ha ilyen típusú, vagy akár tanuláshoz) és pl a youtube video előröl indul, elfelejtetted, hogy hol tartott, lehet a video címét is, esetleg elveszett a szöveges szerkesztésed, stb. Ezért baj.... Nem azért mert lassan nyissa meg, hanem azért, mert nem ott folytatja az ember ahol abbahagyta.
-
Kari1
aktív tag
Multitaskingról csak ennyit: LINK
És mielőtt vki belekötne hogy ennyit játékot nem nyit meg az gondoljon bele úgy hogy amíg pl S6 mondjuk 10-12 db sima (nem RAM igényes appnál) tölt újra addig másik 3GB-os teló mondjuk dupláját bírja és az hogy vki nem találkozott vele, a RAM kezelése akkor is elég ciki a Samsungnál. Itt egy másik példa hogy hiába van a telefonban 4GB-ra ha kb csak arra jó, hogy jól mutat a specifikációban (másik papíron sokkal gyengébb teló simán elveri). LINK (lehet még a Nexus 5 2GB rammal is jobban teljesít mint a S6 és Note 5)
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Parallaxis #56 üzenetére
azt hogy 'Bezarogassa' , mibol vetted eszre ?
nehezen/ lassan indul az app ? ?
-
Parallaxis
addikt
Inkább úgy fogalmaznék, hogy vége lehet a garanciának, ha a roottal valami irreverzibilis system errort sikerül előadni.
Pl. a Note 4-nél kizárólag garanciavesztés mellet tudsz rootolni. Igen, a Knox flag átállítódása eléggé irreverzibilis történet
--------
aprokaroka87:
szerinted a háttérben 4 alkalmazás fut?
Engem hidegen hagy, hogy mennyi rendszeralkalmazás fut a háttérben, nem a rendszer futtatásáért veszem meg a készüléket. Az általam használt alkalmazásoknál viszont ne legyen az, hogy 3-4 megnyitása után már kevés legyen 3 GB memória és elkezdje bezárogatni, míg más gyártó kevesebb memóriával szerelt készüléke vígan tud többet is futtatni probléma nélkül.
-
Pjotr
senior tag
Kedves Cikkíró! Nem értem, azon kesereg, hogy kevés a használtpiacon a 16 GB-nal nagyobb tárhelyu Iphone telefon?
Vagy mi ez a két év múlva dolog
Egyébként nyugaton megveszik drágábban a nagyobbat, ha kell nekik, keleten meg úgyse fogy annyi. Nekem pl elég a 16 is
Mindig ez a keserges, ha szaros lenne a doboza, akkor is fogyna.
Találkozott mar valaki olyan Iphone tulajjal, aki panaszkodik, hogy kevés?
Mindenki azt vegye, ami kell neki.
Még ilyen hülyeséget...
-
cashzoli
aktív tag
"...és két év múlva a 16 GB édeskevés lesz." Szerintem pontosabb, ha úgy fogalmazunk, két éve MÁR kevés
-
Wapmester
senior tag
Most próbáltam ki S6 Edge-en 8 alkalmazást nyitottam aztán nem töltötte újra őket
(#47) Segal: az bizony drága phablet kategória amit te szeretnél, beszélj a samsung-al ezzel kapcsolatban mert az általad felsoroltakat csak ők készítenék el, de akkor az meg veszélyes lenne a note szériára így inkább gyenge phableteket tolnak ki.
-
McPie
tag
Nagyon kevés a 16GB alapmemória.
Szerencsére mindig van androidos tablet nálam, és arra szépen átküldöm a képeket/videókat az iPhone-ról,ha megtelik a memóriája, drót nélkül.
1, Tableten saját hotpsot létrehozása (nem kell, hogy 3G/4G tablet legyen, a hotspotot létre tudja hozni.
2, iphone-on rengeteg drótnélküli kép/videómentési app van, pl. WiFi Transfer ez legyen telepítve
3, telefon a tablet hotspotjára csatlakozik
4, telefonon elindítom a WiFi transfert (webszervert indít a telefonon)
5, tableten pedig a böngészőből lementem amit szeretnék -
Segal
veterán
válasz
Wapmester #45 üzenetére
Minimum 5,9-es kijelző de inkább 6 col. Nekem nem lenne fontos a 4K kijelző épp előbb írtam hogy ez a fő gond hogy az új telefonok manapság nagyobb felbontást kapnak és amivel többet tud az új soc azt fel is emészti a nagyobb felbontás kihajtása ergó 0 a telefon gyakorlati gyorsulása plusz az akksinak is egy rémálom. (Ettől függetlenül jövőre megint ez a recept várható jönnek majd a 4K felbontású kijelzők had dögöljenek bele a snapdragon 820 és az új exynosok a kihajtásukba)
4 giga ram
Valami csúcs Snapdragon vagy Exynos
128 giga belső tárhely ami bővíthető micro sd-vel
Tizenx megapixeles OIS kamera (felbontás tökmindegy csak szép képet csináljon)
Minimum 3500-as akksi de inkább picit nagyobb
Az új micro USB csatlakozó
Nem követelmény de nem is hátrány hogy ha vízállóEnnyi szerintem ebbe semmi megvalósíthatatlan nincs akár már az IFA-n is bejelenthettek volna egy ilyen telefont.
-
Totheground
addikt
Azzal egyetértek, hogy megléphetnék a 32 gigát, de üzleti szempontból egyértelmű, hogy miért nem teszik.
Viszont ki milyen gyakran akar fél óra 4k (!) videót felvenni vagy akár csak hordozni?
-
Wapmester
senior tag
Jó akkor úgy kérdezem milyen fejlesztésre gondolsz? 8K 6 colon 32 giga ram-al és intel i7-tel vagy mi? Irreális igényeid vannak a note 3-asod leváltására
van elég phablet keresgélj azok között mert másnak az 5 inch is sok ígyis baromi hamar haladnak a kijelző növeléssel másnak kín de neked ez kicsinek számít. Tudod mit? Vegyél inkább tabletet talán egy 12 colos elég lesz neked
-
lezuvius
őstag
válasz
Parallaxis #34 üzenetére
Nem egy S6-t hasznaltam mar es az emlitett RAM kezelesi hibat nem tapsztaltam, egybol ott folytattam mindent, ahol abbahagytam. Persze nem jatekokra kell gondolni de egy FB,Chrome es hasonlo ugyanott folytatja.
-
TTommi
aktív tag
válasz
Fitzgerald #30 üzenetére
Nekem a Z2 vel vannak tapasztalataim. Korábban a KK alatt nem volt korlát, annyit videóztam, amennyit akartam, ha volt hozzá tárhely
A 4.4.4-től a rendszer érzékeli a melegedést és ha elér egy bizonyos szintet, akkor ad kb 30 másodpercet, majd automatikusan leálítja, menti a felvételt, majd kilép a kamera alkalmazásból. Ez telefontól függően változhat, nem jöttünk még rá a Sonysok közül, hogy miért van az, hogy egyes esetekben éppen csak 5 perc körül, más esetekben 20 perc után sem történik ilyen kilépés. Tény, hogy a felmelegedés komolyan veszélyezteti a Sony-k vízálló képességeit, ezért a gyártó a korábbiaktól eltérően már nagyon kis mértékű melegedés esetén is figyelmeztet. Más részről a 4K-s felvételek nagyon szépek és részletgazdagok, de nem annyira, mint egy komolyabb 4K-s kamera felvételnél. Látszik, hogy ez még csak játszadozás szintjén tart a mobil telefonba integrálva, de szerintem ezen nagyon hamar túl fognak lendülni.
-
Wapmester
senior tag
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
Lehet azt gondolta a 4K = 4 alkalmazás a háttérben
valamit elnézett
-
Segal
veterán
válasz
Fitzgerald #30 üzenetére
Sehogy nem oldja meg a melegedést én csak azt írtam hogy az 5 perc felvétel az gyárilag van beállítva de pillanatok alatt kijátszható.
A z IPS leszarozása tényleg lehet hogy erős volt. Átfogalmazom én AMOLED párti vagyok jobban bejönnek a szinei. Az IPS-nek csak a fehér szine tetszik amúgy olyan fakó nekem nem kéne ilyen kijelzős telefon.Wapmester
Hidd el hogy nagyon szivesen lecserélném de egyszerűen évek óta nem tőrtént semmi előrelépés a telefonok terén. Ugyanúgy 5,1 colosak a felsőkategória néptelefonjai, év végén ugyanúgy 5,7 colosak max a felbontás nő de mivel az új soc max azt képes kihajtani ezért a gyakorlatba nem érezhető semmi gyorsulás.
Ugyanakkora akksi van a mai felsőkategóriába mint a 2 évvel ezelőttiekbe. Ok most az igazán felsőkategória felment 4 gigára 3 helyett de ez nem egy világmegváltó előrelépés.
Ugyanúgy micro usb 2.0 van a mai telefonokba már évek óta, jelentős részükön még mindig csak 1 hangszoró és kismillió olyan szoftveres gond ami már rég orvosolható lett volna.
Tehát az utóbbi 2 évbe max meghajlították a kijelzőt meg lett plusz 1 giga ram. (Nagyon max még az ujjlenyomatolvasó) de ezen kívűl szó szerint semmi.
Éveken keresztül olyan innováció volt meg verseny most meg mindenki kihozza a full biztonsági minimumot az újabb fajta androiddal és kész a felső kategóriából max kiadnak 1-2 új android verziót a középre meg jóesetbe 1 az is nagyon soká.Touch-ko
Akkor ennyi erővel vegyétek vissza nyugodtan a fényképezésnél is a megapixelt is 2 megapixel körülire hisz minek csinálni tizen megapixeles képeket ha a FullHD megjelenítő ugyis csak ekkora képet tud natívba mutatni és legalább a 2 megapixeles kép kevesebb helyet fog foglalni a telefonon mint a tizen megapixeles...
Attól hogy ma még nincs 4K kijelzős tv/monitor otthon az nem azt jelenti hogy holnap sem lesz (vagy jövőre stb) de a ma készített fullHD felvételből már nem fogsz tudni akkor 4K-t csinálni. Ezt kéne megérteni.
Ha ma megvan a lehetőség arra hogy jobb minőségbe rögzítsek akkor meg fogom tenni mert lehet hogy ma csak plusz tárhelyet jelent de holnap már a 4K megjelenítőn plusz részleteket.
Tehát a mobilokba a tárhelyet kéne bővíteni a gyártóknak meg megtartani a micro sd bővíthetősget ha már egyszer bennevan a 4K rögzítési lehetőség. -
Touch-ko
őstag
Nem latom ertelmet 4K-s videorogzitesnek amig a 4K-s megjelenitok jobban el nem terjednek..
Inkabb rogzitek FullHD-ben, az legalabb nem zabalja fel a szabad helyet.. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Parallaxis #34 üzenetére
szerinted a háttérben 4 alkalmazás fut?
-
TTommi
aktív tag
válasz
Parallaxis #33 üzenetére
Miért lenne vége a garanciának a Root miatt? Inkább úgy fogalmaznék, hogy vége lehet a garanciának, ha a roottal valami irreverzibilis system errort sikerül előadni.
-
Wapmester
senior tag
válasz
Parallaxis #33 üzenetére
Honnan tudod az emberek mennyi 4K tévét vesznek? Pont hogy a telefonok és kamerák 4K rögzítési lehetősége miatt vesznek 4K-s tévét, a YouTube-on is van sok 4k videó és jönnek a 4K csatornák is jövőre.
-
TTommi
aktív tag
Valóban nem tűéles, de az FHD-hoz képest sokkal részletgazdagabb. Ahogy látom a Sony, a Z2 óta viszi ezt a vonalat, de az tény, hogy ez a ficsőr gyötri legjobban az SoC-t. Én sem vagyok nagy videós, de ez biztosan meg fog változni, ha lesz egy 4K-s TV-m
Persze nem feltétlenül a telefonnal akarok 4K-s felvételeket készíteni, de nem baj, ha tudja a készülék.
Egyébként a számok jók, 30 percnyi 4K-s anyag kb 12GB teret kér magának, ez tapasztalat. Egyébként a 4K kijelző azért is lenne érdekes mobilon, mert a 4K felvételbe bele tudsz nagyítani nem is kicsit, és ahhoz, hogy jól látszódjon az adott részlet, kellene a nagyobb felbontás. Kérdés, megéri -e ezekért a belenagyításokért 4K kijelzőt rakni a mobilba, mert normál esetben semmi szükség rá. Mindenesetre úgy látszik erre felé megyünk.. illetve visznek bennünket a gyártók -
Parallaxis
addikt
válasz
Dr.FantastiK #20 üzenetére
azert Marhasagokat inkabb ne terjesszél ! ! joo ?
Sajna nem marhaság.
3-4 alkalmazás után az S6-ok szépen zárogatják be az alkalmazásokat a háttérben.
Nézz utána, nem egy teszt van a neten, amin látszik, hogy a G4 ezen a téren körberöhögi az S6/S6 Edge-t. -
Parallaxis
addikt
Ezt kb 2 perc megoldani. Root, felülírod a camera appot egy olyan verzióra ahol ez a sz*r limit ki van lőve és ha exfat-ba van a memóriakártya formázva akkor mehet a végtelen videó. Szó sincs megsülésről.
Ezzel van pár probléma:
- root után annyi a garidnak, szóval nem játszik
- nem a háttértár fájlrendszere a limit oka, hanem a SOC melegedése, szóval időben van limitálva (5 perc), nem méretbenNyilván nem csinál olyan minőséget mint egy többmilliós profi kamera de mivel 4k tv van itthon hidd el én már össze tudtam hasonlítani és mindenképp jobb.
Elhiszem, csak az emberek zöme nem fog 4k-s TV-t venni azért, hogy a mobil videóit nézegesse.
Más tartalom meg még jó darabig nem lesz 4k-s TV-re.Ja kapott még egy használhatatlan ujjlenyomat olvasót. Köszi Samsung...
Azért a Note 4 kamera téren is sokat fejlődött. A Note 3 kamerája ritka vacak egy jószág.
-
Wapmester
senior tag
válasz
kakuk.tamas #29 üzenetére
Az a gyanúm a szar is ízetlen neki és valójában eszébe sincs leváltani a note 3-asát
mondjuk olyan igényekkel amit felvázolt nem is fogja soha, LG G4 ips neki vérciki snapdragon 808-al
-
VaDy
tag
A konklúzió?!? =
-
Fitzgerald
veterán
És ez hogy oldja meg a melegedés problémát? Csak mert tényleg tűzforró lesz tőle a készülék (Snapdragon 800-801-ről biztosan tudom).
"Ugyanúgy 32 giga belső tárhely, kisebb kijelző readásul fos IPS..., vérciki snapdragon 808 stb. Nekem nem középkategória kell hanem felsőkategória."
A SoC nem felsőkategória ezt aláírom. De a G4 kijelzőjét leszarozni, az azért meleg. A tárhely meg bővíthető.
-
Wapmester
senior tag
Nekem megfelel a ramkezelése az S6 Edge-nek még ha bezárja is a háttérben a dolgokat akkor is hamar megnyilik minden rajta, de 6 colos 128-as microSD-s nagy akkus csodamasinákat nem tudom hol találsz, lenni majd lesz, de valami hiányozni fog belőle úgyis, a note 3 -ast akarod leváltani? Amint látom a snapdragon 808 is vérciki neked, szerintem túl nagy igényeid vannak, vegyél inkább laptopot az talán kielégítő lesz számodra
-
zdanee
őstag
720p - 60MB/perc? Ettől azért léteznek jobb tömörítések. Ha ott az a bika proci, lehetne mondjuk real-time tolni H.265-be, és 4-5x több anyag is elférne ott. Persze, melegedne meg merítené az akkut, ha nincs hardveres rásegítés...
-
joey04
titán
Ez g*ciség, a 16gb-os verzión semmi értelme a 4k-nak (amúgy sem), én viszont teszek rá, mert eddig is az volt gondom ios-en hogy nem lehet állítani a felbontást mert nem kell a legnagyobb méret. Most legalább ez bekerült.
-
Hunt3r22
őstag
válasz
Depression #23 üzenetére
5 év alatt ha 5-10 percbyi videót felvettem akkor sokat mondok.
Itthon amúgy sincs 4k-s tévém, szóval szàmomra fölösleges fícsör.
-
Segal
veterán
Nem is voltam elégedett a Note 4-el. (az ötöst inkább hagyjuk is)
Tulajdonképpen egy nagyobb felbontású kijelzőt kapott meg egy erősebb soc-ot innentől kezdve gyakorlatilag semmi érdemleges gyorsulás nem tapasztalható a telefonon. Ja kapott még egy használhatatlan ujjlenyomat olvasót. Köszi Samsung...
A szoftveres része a négyesnek meg főzött romokkal tökéletesen átültethető a Note 3-ra. -
Depression
veterán
FullHd-n konkrétan 0mb-ot foglal, amit eddig felvettem másfél év alatt. Nem zavar, ha a 4k 8x annyi helyet foglal.
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
Fitzgerald #11 üzenetére
Nem kell egyben lennie, elég ha elmegyek valahova ahol nincs jó net, vagy külföldön egy napos túrára erdőbe, hajóútra, vagy kirándulni és szeretnék pár szép snittet lőni.
Azzal viszont egyetértek aki ezt akarja vegyen nagyobb tárhelyet, a többség úgysem fogja használni a 4K-t benne, mert akkor nem lesz hely a Candy Crush Saganak... De legalább elmondhatja hogy az ő telefonja ilyet is tud. -
Dr.FantastiK
őstag
'' eddig csak az s6 edge van amire érdemes lenne.
De ott a ram kezelés egy kuka.'' . . .azert Marhasagokat inkabb ne terjesszél ! ! joo ?
valszeg ezt csak hallottad egy ismeros ismerosetol, de alapja zero !
a Ram arra valo hogy hasznalva legyen, nemazert van a 3 Gb hogy 2 allandoan uresen alljon.
AMELETT hogy 50 app-m fut, még van 4xx Ram free.
-
Segal
veterán
válasz
Wapmester #12 üzenetére
Azért kuka a ramkezelése mert bezárja a háttérbe futó dolgokat hogy takarékoskodjon.
Sajna számomra még a Edge + is kevés mivel tökugyanakkora a kijelzője mint a Note 3 nak de ami sokkal égetőbb probléma hogy nem bővíthető micro sd-vel. Tény hogy ez áll a legközelebb az elképzeléshez ha 6 colos mérettel adták volna ki 3500-as akksival és micro sd bővíthetőséggel meg persze lenne belőle 128 giga belső memóriás akkor egy másodpercig sem gondolkodnék rajta bővíthetőség nélkül viszont vicc kategória.cr33p
Ezt kb 2 perc megoldani. Root, felülírod a camera appot egy olyan verzióra ahol ez a sz*r limit ki van lőve és ha exfat-ba van a memóriakártya formázva akkor mehet a végtelen videó. Szó sincs megsülésről.Wajk
Nyilván nem csinál olyan minőséget mint egy többmilliós profi kamera de mivel 4k tv van itthon hidd el én már össze tudtam hasonlítani és mindenképp jobb.
Írták itt előtte hogy nincs értelme 4k-ba rögzíteni mert telefonon ugysem lehet natívba visszanézni ami tény de könyörgöm ha FullHD-ba rögzítem vagy akár mégkisebb felbontásba akkor az az életbe nem lesz már natív egy 4k tv-n.
Persze azzal még mindig lehetne ökörködni hogy rögzíteni 4k-ba azt átmásolni számítógépre és visszabutítatnu FullHD-ra és akkor telefonon takarékos tárhellyel lehet nézni a videót, 4K tv-n meg natívba de hát ilyesmivel had ne ökörködjön már az ember. Tessék megfelelő tárhelyet rakni a telefonokba (128 giga) meg micro sd bővíthetőséget mert nem csak a videók zabálják a tárhelyet egy telefonba.gretzky77
Én örülök neki hogy elégedett vagy a váltással számomra csak az előrelépés telefoncserénél ha minden téren többet tud az elődnél az utód nem divatból szoktam cserélgetni. Számomra a 808 és a QHD felbontás összerakása a nem ideális kategóriába tartozik.Namost aki tud olyan telefont írni ami minden téren többet tud felmutatni mint a Note 3 az ne tartsa magába. (mielőtt jöttök itt a Note 4el meg hasonlókkal kijelzőméretbe is tudjon többet tehát minimum 5,8 col!!)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Fitzgerald #11 üzenetére
sanszos,hogy a snapi820-al birni fogja a korlátlant is
-
expander
senior tag
es aki nem videozik vele? es aki tudja, hogy nem lesz neki eleg a 16, ezert a nagyobbat fogja venni?
moiblarnea pls
-
Wajk
addikt
válasz
Fitzgerald #11 üzenetére
azért kíváncsi lennék egy tesztre fHD-ban és 4K-n rögzített videót 4K-s TV lejátszva van-e különbség. Ekkora optikával szerintem nemigen lesz a 4K tűéles...
-
Fitzgerald
veterán
Nem hiszem hogy (egyenlőre) sokan akarnának hosszú videókat rögzíteni 4K-ban. Androidon sokszor limitálva is van a felvétel hossza, mert a brutális felbontású kijelzők mellett megsül a SoC videorögzítés során.
Aki viszont mégis ezt szeretné, az vegyen olyan telefont, ami bővíthető SD kártyával. -
Wapmester
senior tag
Ez a cikk viszont nagyon jó 👍 + 100000000
-
Segal
veterán
válasz
Talán azért mert nem csak telefonon lehet lejátszani a videókat...
Ettől függetlenül ez nem csak az Apple-t érinti. Sok más olyan gyártó van ahol ha nem is ennyire égetően de hasonlóan vérciki a tárhely miközbe 4K képes a kamera és ugye pont most kezd divat lenni a gyártók részéről a micro sd bővíthetőség elhagyása.
El is napoltam a Note 3 készülékem lecserélését mert egyszerűen nincs mire amire érdemes lenne... -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Gépen van értelme csak visszanézni, de ez egyértelmű vagy a TV-n.
Még ha lenne benne is kijelző akkor se lenne vizuálisan nagy különbség szerintem fhd-hoz képest.(#4) PetX: Az szabvány lenne és amúgy is technikailag elavult dologról lenne szó, "Icard"
-
Forest48
aktív tag
Jelenleg 2400 kép van a telefonomon, 64GB-n kényelmesen elférek. Lehetne felhőben is, de azért nem mindenhol olyan jó a lefedettség, hogy a netre várjak ha meg akarom mutogatni valakinek a tavalyi nyaralást.
Amúgy meg nálunk még mindig mindenáron mérik a korlátlan mobilnetet ami ehhez kéne.
Kretén húzás volt, szimplán csak azt akarják elérni h a nagyobb tárhelyeset vegyék meg.#fornettisuti: mondjuk hogy sokan nem a telefonon akarják csak visszanézni a videókat
-
fornettisuti
veterán
minek, ha megjelenito meg nincs a keszulekben
-
ADAM1337
nagyúr
Hát ez elég karcsú a 4k felbontásban, én ezért is agyalok telefonok terén minimum 64gb-s megoldásokban.
Pedig nem vagyok a csináljunk 1000 fotót és 500 selfie-t egy nap, csak egyszerűen a médiafogyasztás minősége miatt kell a háttértár így 2015-ben.
Ha 12gb szűzen akkor belakva vagy 8gb ha csak az alapdolgokkal esetleg nem rakunk rá navit csak használjuk a gyárit.
Instagram is nem rég növelt képfelbontást, és sorolhatnám ami miatt egyre nagyobb tárhely(és persze net csomag) szükséges.UI: S6 Edge 32gb-ben gondolkodok note 3-ról, de ahogy látom jó lesz a 64gb-s model, ott is 25 körül van a tényleges hely.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Most már az új almás telefonok is képesek 4K felbontásban filmezni, csak mondjuk az ilyen videók nagyon tárhelyigényesek. Jó ötlet a legkisebbet választani?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A karcsúság ára
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest