Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
Miért jó a 4K (UHD)? Mert a Full HD 4-szerese felbontásban, és ennek a plusz részletességnek nem csak a UHD megjelenítőkön való visszanézéskor jöhet elő az előnye, hanem pl. zoomolásnál. A digitális zoom nem egy szép megoldás, mert egy képkockára levetítve általában csak a képanyag közepének a felnagyításában merül ki, nem pedig a szenzor alapján rendelkezésre álló (azaz valós) pixelek adottak. Igaz, UHD-nál is ez a helyzet, viszont az belátható, hogy akkor is 4-szer több információnk van. Úgy is megközelíthetjük, hogy ha 4K-ban veszem fel a videót, de abban zoomolgatok, majd helytakarékosságból átkonvertálom FHD-ra, akkor amíg 4-szeres digitális zoomot alkalmaztam, úgy tűnhet, veszteségmentes volt a zoom.
Tudom, a felhasználók nagy része nem fogja konvertálgatni a videóit, de ezt figyelembe véve már csak a helytakarékosság maradt érv a HD/FHD/QHD mellett. (Amikor tudom, hogy esélytelen, hogy zoomolgassak, általában én is FHD-ban videózom 60 fps mellett, mert ez meg más módon tartalmaz több információt, és helytakarékosságot figyelembe véve egy jó köztes út.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Most már az új almás telefonok is képesek 4K felbontásban filmezni, csak mondjuk az ilyen videók nagyon tárhelyigényesek. Jó ötlet a legkisebbet választani?
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest