- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ColoradoKid #119 üzenetére
A nick-ed a Haven sorozatból van?
-
ColoradoKid
csendes tag
-
A Win7 flyamatosan izélgatja a swapet
Igen, ez tipikus Windows jelenség. Többek között ezért érdemes kicsivel több ram-ot venni, és letiltani a p@&#ba a swap-ot... SSD mellett meg külön jól jön, hogy nem írogatja a memcellákat...
Más: ki baszogat kit? Én nem vettem ilyesmit észre... Mindenki leírja a véleményét oszt jó van. Úgysem lehet "ráerőszakolni" a másikra az igazadat.
-
Speedfire leírta a Linux swap működését.
A Lubuntu meg egyáltalán nem kpoasz, ráadásul ha valami hiányzik, akkor a standard KDE/Gnome programok mennek rajta, pl. nekem van rajta Gimp, OOffice, Gwenview, stb, stb.
AMúgy swap használat is különbözik. A Win7 flyamatosan izélgatja a swapet, az asztali gépemen a Kubuntu még hozzá sem nyúlt, évek alatt.
A laptopomon 1,5Gb RAM-mal, az Lubuntu szintén csak akkor swappel, ha rengeteg minden van nyitva (több kép Gimpben, stb.)Láthatólag nem ismered, akkor miért írsz róla
-
Speeedfire
félisten
Amúgy a linux meg létrehoz egy logikai particiót és kb azt használja virtuál RAM-ként szóval a linux más tészta, ráadásul a Lubuntu az egyik "legkopaszabb" disztró nem mondom h nincs olyan funkcióköre mint egy rendes ubuntu 9.04-nek de azért van különbség
A win is használ virtuális memóriát. Lapozófájl a neve. Mellesleg a lubuntu nem "kopasz", csak más a grafikus felülete. Programokban nem nagyon tér el.
A többi dologban meg egyetértek veled.
-
Babetta-X
senior tag
Érdekes dolgokat írtál annyi szent. Szerintem nem baszogattuk egymást, hanem pont amire te felhívtad a figyelmet, megosztottuk egymással a véleményünket. Részemről annyit fűznék még ehhez a RAM dologhoz, hogy ez olyan mint a csajozás, van akinek xy csajjal elégedett van aki meg ycz-vel. Minden ember más, és ezzel együtt a RAM igények is ugyanúgy változhatnak. Nomeg ez csak egy szűk szelete ennek az egészen nagy tortának ezt se felejtsük el.
-
daron13
csendes tag
szerintem a RAM kérdést lezárhatjuk azzal, hogy ez még mindig egy HTPC szóval szerintem is elég. a másik dolog pedig az, hogy nem akarjuk már a másikra rá erőltetni a véleményünket, ha valakinek 1GB is elég vagy csak ennyire futja akkor hagyjuk de, ezen kár összeveszni. amúgy meg qrva sok múlik a RAM időzitésén is. Nekem egy P4-es konfigom van 2GB DDR RAM-mal két különböző gyártmány is ráadásul (mielőtt kapnám az oltást szólok, hogy így volt rá keret/lehetőség) és a BIOS-ban a chipset confignál by SPD (speed) -re volt állítva. [a DC (dual-channel) -t amúgy támogatja a lap] szóval miután a cpu-z-ben meg néztem a két RAM időzítését és eltérést találtam az erősebbik adataihoz állítottam a gyengébbet. a windows élmény index ram részénél az állítás után 1,0-val (!) ugrott a szám. A másik meg a háttér (wallpaper) is a RAM-ban tárolódik. Főleg a WIN7 nagyfelbontású, váltakozó hátterei is esznek (persze ez csak az 1GB táborra vonatkozik).
Amúgy a linux meg létrehoz egy logikai particiót és kb azt használja virtuál RAM-ként szóval a linux más tészta, ráadásul a Lubuntu az egyik "legkopaszabb" disztró nem mondom h nincs olyan funkcióköre mint egy rendes ubuntu 9.04-nek de azért van különbség
gondolom sokatoknak köztudott ez meg az a dolog de, vannak köztünk olyanok is akik még csak most ismerkednek ezzel az egésszel. szóval nem kell rögtön oltani meg leb@szni mindenkit mert hülyeséget mond mert 1. mi is voltunk még kezdők és kérdeztünk vagy mondtunk hülyeséget 2. A "ez egy f@szság" és hasonló hozzászolások helyett kifejtjük, elmagyarázzuk és megindokoljuk hogy miért f@szság akkor abból mindannyian tanulhatunk. mert hiába van valaki mögött pl. 5 év tapasztalat lehet, hogy még tudnak neki újat mutatni
a vége már kissé off de, a fórumok segítő célzattal vannak nem azért, hogy itt b@szogassuk egymást.
Amúgy nem rossz a cucc (HTPC) de, a VGA-t kicsit túlzásnak érzem viszont ha donor lesz belőle valóban, akkor egy jó vétel volt!
Amúgy szívesen látnék még ilyen custom build postokat meg tutorialokat!
-
aram01
nagyúr
válasz
Speeedfire #112 üzenetére
meg drága is
-
válasz
Speeedfire #110 üzenetére
Én viszont nem fogok erre win7 rakni a világ minden pénzéért sem... Így is van rajta egy XP, ne tudd meg az Ubihoz képest milyen tetű...
Akkuról amúgy is alig használom. -
válasz
Speeedfire #108 üzenetére
Az így is megy másfél-két órát... Viszont a winyó 60Gb össz
-
-
dave666
aktív tag
Jól összerakott gépezet
Szerintem is elég neki a 2gb memória -
aram01
nagyúr
válasz
Speeedfire #103 üzenetére
látod elméletileg elégnek kéne lenni mindenre 2gigának,de az a qrva optimalizálás hiánya
-
Speeedfire
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #96 üzenetére
Az, hogy kényelmesebb a több ram nem feltételezi azt, hogy a 2gb nem elég egy mezei használatra. Sőt, kicsit többre is.
Én a 2gb-al szoktam játszani is. -
aram01
nagyúr
válasz
Speeedfire #75 üzenetére
köszi,átsiklottam felette
-
Valóban, mindenkinek annyi memó kell a gépbe, amennyire szüksége van! De...
Ma (2011-ben) egy netezős-fimnézős gépbe már el kell a 2GB memória.
Játékgépbe a 4GB a minimum. Inkább 8 kellene, de a mostani DDR2-es ramok mellé már nem fogok még 4GB-t venni...(Mielőtt bárki megmagyarázná nekem, hogy még a 4GB is sok: esténként 2-3 óra Battlefield: Bad Company 2 nyomul a gépen és volt rá példa, hogy feladta az ablakot: kevés a memória... Így szépen kilövöldözöm esténként a RealTemp-et meg a Sidebar.exe-t.. Plusz jött egy frissítés a játékhoz úgy 1 hete, és pont valami memória szivárgást szüntettek meg vele. Azóta nincs gond.)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Babetta-X #97 üzenetére
Persze természetes aki ért a saját gépéhez egyszerűen mondva az nyilván nézi az induló alkalmazásokat és a háttérben futó alkalmazásokat is (én szoktam), ettől független sem elég a 2 giga (szerintem vagyunk még ezzel így egy páran)
Autós példát én is akartam, ezt mondjuk 8 giga vagy 16 giga memó esetében.Az valóban jelen állás szerint abszolút felesleges, de ha lenne pénzem Ferrari Enzora pedig csak SPAR-ba megyek vagy munkába , esetleg barátnőhöz arra tényleg felesleges, de kit érdekel megveszem.No és persze mindenki látott már negyed milliós "netezős" konfigot mert apuci anyuci azt akarja had tanulja a gyerek, aztán megy rajta az Office..ilyen van, de megteheti miért is ne.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #96 üzenetére
Azért nem csak a memórián múlik a dolog. A konfigom: A64 3000+ 939-es AMD, asus a8v alaplap, Nvidia 7600GS és 2*512MB Kingmax memória, mindehhez, egy 80 és egy 300GB-s winchester. Ha lenne rajta hdmi kimenet filmet is erről néznék. Engem személy szerint a régi winyó hangja meg a lassan hangosodó ventik jobban idegesítenek, lassúságnak nyoma sincs. Hozzáteszem felesleges appokat nem futtatok a háttérbe, minden ilyesmi le van törölve, még a nokia sem nyílik meg azonnal indítás után. Persze, ha az adott user egyszerre 8 dolgot futtat, akkor már nem elég az 1GB, de az erőtartalékkal én úgy vagyok, mint az 500-as mercivel, szép meg jól megy, élvezem is, de minek ha úgyis csak 60-al megyek, és akkor is 1X litert fogyaszt. Egy hónapban egyszer előnyét veszem a jó gyorsulásnak, de amúgy egy 1000-es suzukival is megelégednék.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Speeedfire #94 üzenetére
Hmm szerintem ez nem így van ez nem peckázás vagy fényezés.. én úgy gondolom egy rendszernek legyen bőven tartalék fizikai memóriája.
Főleg a sok ablakot sok alkalmazást egyszerre futtató felhasználónak.Én azért figyelgetem Core Temp alatt hogy szépen töltögeti befele amikor netezek, meg programokat használgatok.Játékról meg ugye ne is beszéljünk..De ízlések és elvárások eltérőek, nekem nem elég 2 giga....nagyon nem
-
Babetta-X
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #93 üzenetére
Nem biztatni akarunk semmit, de sokan nem az igényeknek megfelelően választanak konfigurációt. Múltkor egy autószerelős munkahelyen csili vili gép volt 64bit, 3giga ram meg minden, a gépen még internet sem volt, filmet, zenét sem látott soha, csak dokumentációkat olvasgatnak rajta nagyritkán. Én szerintem az átlagosnál többet használom a gépemet, nem feltétlen mindig átlag user programokkal, mégis kielégít az 1GB ram, bár nem mondom, hogy szuperszónikus hú de jó, ha tehetném mellé tennék még egy gigát, de mivel nem sokat játszom, vagy csak közepesen régebbi játékokkal, így nincs igényem nagyobbra, és ezzel sokan vannak így szerintem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #93 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve szerintem.
Akinek kell az úgyis vesz bele több ramot! DE! Annyira felesleges a legtöbb usernek. 2 bőven sok. A mai géphuszárok nagyon el vannak szállva már.
2*Full HD, 8mag, 16gb ram... -
HartgeH3-2.8
addikt
Visszaolvasva
Ez az emberek biztassuk a felhasználókat a minél kevesebb fizikai memória használatára..
Igen ha neked elmegy 1 Gigával a Win7-ed lelked rajta én nem szeretek egy rendszert 4 giga alatt látni és használni.Persze egy ilyen kis "okosított" gép amin mondjuk HD filmeket játszik az ember arra bőven elég hisz nincs sok dolga rendszer + Film.De ezt a nekem elég 2 giga mert tényleg elég és akkor sírok ha digitalizálok meg virtualizálok dumát hagyjuk már..
Fizikai memóriából sosem elég!
Magyarázd már meg egy "Gamer" usernek hogy használjon 2 Gigát Win7 alatt mert hogy az elég..
Nonszensz.. -
LALA_kiraly
őstag
egyszerűen gyönyörű ez a ház
Gondolkodom egy lakkozáson -
válasz
leonejoci2 #87 üzenetére
Nekem is megvan a "családi albumom"! Csak én egy kicsit mindegyiket siratom...
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Én 1GB rammal vígan futtatom a w7-et, és semmi bajom vele, legfeljebb ha már mondjuk zene-msn-skype-firefox után szeretnék még valamit, na akkor már érezhetően lassul a dolog
-
jocek91
aktív tag
Jó kis cucc lett, a monitorral szerintem jó vételt csináltál, szép, kontrasztos, könnyen, állítható és olcsó
-
leonejoci2
tag
válasz
leonejoci2 #86 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
Speeedfire #40 üzenetére
Egyiket sem ,de nálam ez így van. Az igaz ,ha kevesebb ramod van akkor másképp használja az OS a ramokat.
Tudom mert használtam XP-t olyan gépen amiben 128MB ram volt ott az XP 40MB ramot zabált le + mozilla 20MB(#84) iMaverick: egyetértek. mivan ha valamelyik szoftver több ramot zabál??? Jól írtad!
pl. elindul a vírusirtó!!! -
Nem akarok nagyon belebonyolódni ebbe a memória vitába, de azt az örök kitételt ne felejtsük el, hogy a Windows-nak minél több memóriát kell adni. Ez igaz volt a Win95-re is, és a Win7-re is... (Csak akkor még annó 16MB EDO helyett jobb volt ha volt a gépbe 32 vagy 64MB).
Tudom-tudom, a Win7-re azt mondják, hogy azon a gépen, amin jól futott az XP, azon ez is menni fog. Hát nem azért, de vírusírtóval, meg uTorrent-el, nyitva hagyott Firefox-szal lehet kevés az 1GB, még XP alatt is!
Az én példámban (AMD Brazos-Win7) eleve adtam 512MB-ot a DDR3-ból az integrált Radeon 6310-es videókártyának. Most fut a Win7, uTorrent, RealVNC szerver, AVG 2012 Free, SlimFTPd, CoreTemp... Nagyjábból ennyi. Nincs nyitva hagyva a Firefox!
És így foglalt 1,15GB... Plusz a VGA 512MB... Kapásból 2GB ram ugrott!
Ezzel a 99%-ra terhelt rendszerrel meg nem értek egyet... Mi van akkor, ha valamelyik szoftver elkezd még több ramot zabálni? Várjak a swap-re? Ezért nem fogok méregdrágán SSD-t venni, inkább az olcsó RAM!!! A 4GB volt 8000Ft. Emlékszem arra, amikor a DDR2 667MZ-es 1GB-s modulokat vettem... 23e Ft volt darabja!!! De az is jó volt, amikor még a P4-es gépbe (játékra volt!) vettem a Kingmax Mars szettjét... 2x512MB DDR1 500MHz-en. Valami 60eFt volt a pár ram...
-
csibe1
addikt
Pofás lett a házikó.
Azt nem igazán értem,hogy miért kellett egy HTPC-nek az Ultimate,
a Prof nem lett volna elég?Milyen pluszt ad amit ki is használsz?A Nero tényleg egy szutyok lett,van a 7-esből és a 9-esből is micro.
Feltesz 30MB-ot aztán jóccakát.(#69) Krugszvele
"Inkább beletenni még egy 1-1,5 terás hdd-t a gépbe és le van tudva a probléma, nem?"Kiváncsi lennék,hogy azután is ezt mondanád amikor elszállt a HDD,és eltűnnek az adataid,fényképeid.
-
smokemangab
újonc
Gratulálok!
Jó konfigot raktál össze én csak az alaplappal nemvagyok kibékülve mivel ddr1 es ramot támogat csak és az elég lassú a windows 7 nek -
hackeeeee
Jómunkásember
Én ezt inkább úgy mondanám, hogy a Dual-t mindenképp használni kell... Sokakat azokkal képesek megvezetni, hogy 1 modul elég, és nem magyarázzák el annak előnyét, hogyha DC képes a lap, akkor pedig elég sokat ér.. Bár ezt még "elvileg" hozzáértők sem képesek elmondani másoknak...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Azért nem pont s939-ből építettem volna össze, oké, hogy megmaradt, de attól függetlenül.
HTPC-nek ez egy kicsit sokat fogyaszt.
Majdnem 100W filmnézés közben, az rengeteg.
(#1) Krugszvele Dehogyis... 1GB nevezhetjük kevésnek, de még azzal is használható.
-
arnyekxxx
veterán
varázsszó: felhasználási terület
Aki HD filmet vág meg nagy képekkel dolgozik, annak gyorsit a sok ram, de annak aki elindit egy böngészőt és kész, annak igazából mindegy, hogy a gépében levő 1G ramot megeszi a rendszer 99%-ban és gördülékenyen netezget igy is, vagy a 4G-s gépén ott porosodik 3G üresen arra várva, hogy egyszer majdcsak elindit valaki egy fotosoppot 50megapixeles képpel 110 layeren mert 1G-nél többet ugyse eszik meg a böngészője.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Krugszvele #69 üzenetére
Igazad van, ha a saját kis burkodban élsz akkor el lehet felejteni az optikai lemezt (a filmeket is torrenten meg smsftp-szerveren adják ki, nem lemezen, szóval még olvasó se kell) de ha esetleg dolgod van egyéb emberekkel, akinek oda kell adni párszáz mega-több giga akármilyen adatot, azt még mindig lemezen tudod megoldani költséghatékonyan.
-
válasz
Krugszvele #69 üzenetére
Hát ja, csak ha dvd-n kapsz bármilyen formátumot, képet (családi képek), avi-t, dvd-t, netán bluray-t, akkor jó ha van egy dvd, író, olvasó, bluray író, olvasó. Szóval ennyit erről. Nem mindent találsz meg neten.
-
aram01
nagyúr
még mindig b@sztat a ház,mivel lett lefújva?
-
leonejoci2
tag
Jó kis cikk!Sokan tanulhatnak belőle!
-
redbull86
aktív tag
Jó kis gép lett
főleg a figyasztása!!
-
Atocha
senior tag
Mert a ram nem gyorsít a gépen semmit....
Olyan fájdalmas még mindig ez a tévhit!
A sok ram csak nem engedi lelassulni a gépet! És ez nagyon nem ugyanaz! Ennek megvan a maga jó oka, amit itt nem írok le. Ha valakit érdekel privben megírom.
-
Krugszvele
senior tag
Mi az ördög nyílvesszejét írtok még dvd-re, meg cd-re?
Nekem pár éve már nincsen optikai meghajtó a gépben és nem is hiányzik.
Lassú, zajos, sérülékeny, drága, körülményes használni. Kiírok egy filmet, az nem fog visszakerülni csak speciális esetben, viszont ha kéznél van hdd-n, akkor bármikor.
Inkább beletenni még egy 1-1,5 terás hdd-t a gépbe és le van tudva a probléma, nem? -
Luzso
tag
Annyira utálom az ilyen cikkeket
Ilyenkor mindig eszembe jut a régi 6 fejes videomagnó háza amit elkezdtem kifarigcsálni csak sajnos időhiány miatt nem nagyon haladok vele. No de sebaj, majd egy 2043-as Logout bejegyzésben talán megírom ha addigra elkészül... -
Érdekes, hogy milyen hasonlóan közelítünk bizonyos problémákhoz. Annó én is ezt a "megmaradt alkatrészekből üssünk össze egy gépet" megközelítést alkalmaztam: a lecserélt Core2Duo-s procit, DDR2 667MHz-es ramot (2x1GB) tegyük át az addig letöltésre-filmnézésre használt gépecskébe. Így alaplapot kellett elsődlegesen vennem (Abit IB9, 13.000Ft) és az átépítés-win újratelepítés szertartása... Jó is volt, és bár én HTPC-nek hívtam, azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy sima fekvő ATX-es házban volt.
Aztán teltek az évek, a ház se tetszett annyira (sima fehér házikó, ráadásul szét volt "moddolva", főleg a teteje... Lemezvágó ollóval...
), meg az alapjáraton 65W-os fogyasztás sem tetszett annyira... (Ebbe nem tartozik bele az LCD TV!)
Mit ad Isten, idén februárban kiadta az AMD a Brazos rendszert. Árban is tetszetős, ráadásul kicsivel fogyaszt többet, de mint APU (hangsúlyozom az APU-t, mielőtt kitörne valamiféle war a két tábor között) jobb teljesítményt is ad az Atom-nál. Ugye az lett volna a másik jelentkező...
További szerencse, hogy a nyáron a kollégámnak tönkrement az otthoni PC-je és szerettek volna egy korrekt teljesítményű (korábban P4 Cekájuk volt) PC-t, de minél olcsóbban... Hát én rohadt módon megkörnyékeztem a "HTPC"-mel, hogy 30-ba odaadom nekik a proci+alaplap+hűtő+memó kombót... Házuk-tápjuk-winyó-DVD-író meg volt is... Belementek!
No, körülnéztem a Hardveraprón: Asrock E350M1 Brazos (19.000Ft), boltban meg vettem 2x2GB DDR3 1333MHz Kingston-t (8000Ft). Tehát még így is maradt lovetta... Na, akkor cseréljük le a házat is! Megint körülnéztem az Aprón: az egyik kolléga árult Fujitsu-Siemens Scenic N320-as "házat" (nyilván ez eredetileg egy komplett gép volt!), benne táppal... 3500Ft-ot kért érte, de mikor találkoztunk és eldumáltunk, Ő maga engedett el 500Ft-ot...
Nice!
Így most már tényleg HTPC-vel tolom, a fogyasztás 33-36W között ugrál. (Sorry, ha hosszú lett a post!)
-
DEJVID
őstag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Én gond nélkül használtam 2gb-tal. Mondjuk a legmegterhelőbb játék a lol volt ami futott.
-
oz82
senior tag
válasz
nincsisbéla #38 üzenetére
nincsisbéla (#38): [ remélem nem elő, egyben utolsó cikked is
]
nem első, egyben utolsót akartál gondolom... remélem.
-
Mr.Peter
aktív tag
Meg lehet kérdezni, hogy milyen "lakkal" lett lemázolva a házikó?
-
válasz
Speeedfire #55 üzenetére
Jha, kipróbálod és meglátod. XD [link] Valami szösszenet van benne, róla. De hogy ha kikapcsoljok és ugyan olyan gyors lesz, azt nem tudom, de nálam működik a dolog. Ja és bocs, nem prefetch, hanem superfetch.
-
válasz
Speeedfire #51 üzenetére
Hát log-olja, hogy mikor mit csinálsz és ha egy programot, adott időben, minden nap elindítod, vagy használod, akkor előre betölti, hogy gyorsabb legyen.
-
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
??Én sem értem,amiről beszélsz.
1gb-al elmegy a win7 ,2gb-al meg tökéletes,szépen pörög. de 2 gb és 4 gb között nincs semmi érzékelhető különbség,garantálhatom neked.Ezeket a fokokat "lépkedtem végig" és semmi különbség nincs.Szép írás,nekem tetszett. Néhol lemaradt egy egy karakter,de nem ez a lényeg. Köszönöm.
-
-
válasz
Speeedfire #46 üzenetére
Nero az a 7 óta egy nagy, túlbonyolított mamut...
-
válasz
Speeedfire #46 üzenetére
Miért nem csinálok jól? Alapból magas nálam a használat, mert tudjuk a prefetch dolgozik benne, így a jákékokat amikkel játszom, azokat általában betölti a háttérbe. Ezért magas nekem a memória használat.
Miért felejtsem el? Nekem bejön, a burning rom-ot meg a startmartot feldobom és elég is.
De az imgburn is megvan, ha nagyon muszáj. -
-
A ház teteje rácsos? Mert akkor a tető és a hűtő között nem sok a hely, elég ott a légáramlás?
Amúgy egyszerű és nagyszerűMondjuk helyesírásilag lenne mit javítani rajta.
@Sub-Zero : Hm, ez Win7-re igaz.
Kubuntu + KDE4, 1Gb RAM fogyasztás, úgy, hogy böngésző, levelezőlkiens, chatkliensek, webszerver, FTP, stb. A 4Gb RAM mellett még nem tudtam elérni, hogy hozzányóljon a swaphoz...
Win7 a céges laptopomon (T61) 2Gb RAM-mal tetű volt. -
válasz
Speeedfire #40 üzenetére
Ha már vesz valaki új gépet, akkor okosan dönt, ha 64 bitet és 4 giga ramot vesz.
Nem azért, mert ez a trendi, hanem mert jó ha van annyi. Én ha elkezdek netezni, meg live mailt elindítom, skype, msn, steam, + dvd írás, akkor bizony a 2,5 gigába memória használatba belerohanok. És ez kb.5 lapot jelent böngészőben. Van amikor 20-at is nyitok, akkor azért bekajálja a 600-700 megát vagy még többet. Ja és használom a megnyitott programokat. -
Raucher
tag
válasz
#16939776 #24 üzenetére
"Ha a proci-hűtőre légzáróan rakod rá a ventit, akkor van statikus légnyomás... ami sokkal nagyobb légnyomás különbség miatt, nagyobb légáramot hoz létre....bla bla..hidegebb lesz a cpu!"
A ventilátor nyomó és szívó oldalán azonos mennyiségű levegő halad át. (Amennyi molekulát beszív, annyit tol ki a másik oldalon.)
A nyomott oldalon magasabb a levegő hőmérséklete. A nagyobb nyomás okán alacsonyabb a légsebesség.
A szívott oldalon, az alacsonyabb nyomás okán, alacsonyabb a levegő hőmérséklete, és magasabb a légsebesség.
A két oldal hűtőhatása pontosan megegyezik, nem szabad csak a nyomást kiemelni a tulajdonságok közül. -
nincsisbéla
aktív tag
Nagyon részletes, jó cikk! Grat!
[ remélem nem elő, egyben utolsó cikked is
]
-
Sanchez638
addikt
hát a proci... én minden képp le/el cserélném, a x2 4450+ ha jól tudom igy hivják, annak a fele a watt felvétele
-
törölt tag
Én még egy ilyet hozzádobtam volna
-
KAMELOT
titán
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Egyetértek. mai gépekbe kell a 4GB ram.alapn 1200MB ramot esz meg a WIN 7 +ha még bekapcsolok pár oldalt a neten és még valamiket cisnálok mindjárt 2000MB felett vagyok.
Szerk. jó lett a HTPC házikó!
-
ben800
aktív tag
Helló nagyon jó igényes teszt
Én is apámnak 6 hónapja kb.,összehoztam egy hasonlót csak netezni kellet neki,rádobtam egy win7-et 2 giga kingmax memo amd x2 240+valami olcsóbb asus lapka,és lenyűgöző mit tud gyors boot,lehet rajta filmezni is+zombie driver is elfutogat rajta 1280*1024-ben
Grat a géphez,használd egészséggel
Ui:Én alap amd hűtőt használtam és még játék alatt se pörög fel,azt gondolom ilyen konfigra tökély -
escape
aktív tag
Ha lenne like gomb a hozzászólásokhoz, már facebookon virítana a hszed
Van még a cikkben jó pár helyesírási hiba, legközelebb kicsit jobban olvasd át mielőtt publikálod.
Nem kötekedek tovább, vamzi megteszi helyettem, utáljátok őtNem merült fel benned még, hogy a sógorjelölt gépét szétkapod és rendbe rakod?
Egyébként nagyon szép lett a gép, gratulálok hozzá.
-
Viktor77
titán
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Mivel pont most váltottam a kisebbik gépemen (2 giga ram), így elmondhatom, hogy a Win7 Home Premium 32bit és az XPSP3 32bit centire ugyanannyi ramot eszik (a 7 néha még kevesebbet is), és ugyanolyan gyors.
(Nem mellesleg, 7-esen fut a Crysis 1 az integrált videókártyával, mert sok olyan dolgot emulál (inkább mondanám úgy, hogy behazudja a játéknak) az oprendszer, amit az XP nem tud, így ott nem is tudtam működésre bírni).
-
törölt tag
GratT!
A Ház baba
Ha a proci-hűtőre légzáróan rakod rá a ventit, akkor van statikus légnyomás... ami sokkal nagyobb légnyomás különbség miatt, nagyobb légáramot hoz létre....bla bla..hidegebb lesz a cpu!
Hagyjuk már lógva azt a 2GB ramot, netezni, filmetnézni még sok is
-
Biliskmer
aktív tag
Szép kis kuckó, és a konfig fogyasztása sem semmi...grat hozzá...
W7 64bit, használtam már 1-2-4 Gb-os gépeken is, 2-4 között nincs nagy különbség, de azért az 1-2 már érezhetőbb, belegondolva, hogy 1gb-ból levesz a vidkari meg a rendszerfolyamatok, akkor már nem sok marad...
Jelenleg a böngészőm 670mb-ot eszik, tudom-tudom kevés olyan idióta van mint én akinek 32 nyitott oldal van egyszerre...
Szerencsémre Ősember kolléga segítségével három évvel ezelőtt szereztem 4gb kingston 800 cl4 value ramot 8K-ért, így már nincs miért panaszkodnom...
-
norbi19884
tag
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
Szerintem meg 1,5 Giga is elég neki nálam szépen muzsikált a 32-bit annyival és elég sok játéknak is elég persze nem a 2011-es játékok többségének
-
Speeedfire
félisten
válasz
Krugszvele #5 üzenetére
-
Mondjuk a játékok miatt kell már a 4, meg a 8 giga ram. Amúgy meg 2 is bőven elég. Most írok dvd-t, 2-őt, és úgy eszik a néró 600 megát + amit lefoglal magán a win, az olyan 1,2 giga. Igaz 4 gigával nyomom. Szóval a 2, egy dvd írással, meg netezéssel + játékok alá is bőven elég.
-
hito
nagyúr
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
1GB-al repül nálam HTC Shift-en a win7 Home Premium bekapcsolt aero-val. 3-4 megnyitott alkalmazás mellett is azonnal reagál mindenre. Én nem értem mi ez a 25GB ram kell a win7 alá marhaság
-
FlekkeN
aktív tag
Én win 7-et 1GB-al tolom
és köszöni nagyon jól elvan. Na jó azt hozzá kell tenni hogy csak ritkán használom a Win 7-et. Amúgy ubuntu 10.04.
-
Zolom89
senior tag
Jó kis írás grat.
Én is gondolkodom, hogy csinálok egy HTPC-t egy régi konfigból és egy tesztet hozzá hogy HD filmek közbe mennyire zajos mennyire melegszik, stb. De nem tudom mennyire érdekelné a népet egy régi gép ilyen jellegű teszte. -
Szia!
A monitor gadget-et, meg az ati félét eltudnád küldeni?
A többit priviben, ha nem gond.
-
Kassadin
addikt
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
32 bites win7-nek egyáltalán nem.
-
aram01
nagyúr
ház nekem is tetszik
-
_Oscar
tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
-
vamzi
senior tag
válasz
freestailo #2 üzenetére
grammar nazi vol.#2 : Nem vok (senki se lenne) elégedett
(#5) Krugszvele : Ha Virtualizálok a gépen, akkor tényleg érzek különbséget a 2GB és 4GB között
BTW: W7 Beta 1 óta 2 giga rammal használom
de csak akkor kunyizok +2GB ramot, ha virtualizálni kell. És akkor sem gyorsul a gép.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
Speeedfire #3 üzenetére
Nagyon nem viccnek szántam! Nálam a 2GB és a 4GB között nagyon nagy különbség volt!
-
jaja1981
addikt
Jó kis ház, kitől is vetted?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Gondolom ezt csak viccnek szántad....
-
freestailo
őstag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Nem kevés, éppen elég. grammar nazi: az "egyelőre" még mindig nem "egyenlőre".
-
Krugszvele
senior tag
A 2GB nem nagyon kevés a WIN7-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motoros topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest