- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ColoradoKid #119 üzenetére
A nick-ed a Haven sorozatból van?
-
A Win7 flyamatosan izélgatja a swapet
Igen, ez tipikus Windows jelenség. Többek között ezért érdemes kicsivel több ram-ot venni, és letiltani a p@&#ba a swap-ot... SSD mellett meg külön jól jön, hogy nem írogatja a memcellákat...
Más: ki baszogat kit? Én nem vettem ilyesmit észre... Mindenki leírja a véleményét oszt jó van. Úgysem lehet "ráerőszakolni" a másikra az igazadat.
-
Valóban, mindenkinek annyi memó kell a gépbe, amennyire szüksége van! De...
Ma (2011-ben) egy netezős-fimnézős gépbe már el kell a 2GB memória.
Játékgépbe a 4GB a minimum. Inkább 8 kellene, de a mostani DDR2-es ramok mellé már nem fogok még 4GB-t venni...(Mielőtt bárki megmagyarázná nekem, hogy még a 4GB is sok: esténként 2-3 óra Battlefield: Bad Company 2 nyomul a gépen és volt rá példa, hogy feladta az ablakot: kevés a memória... Így szépen kilövöldözöm esténként a RealTemp-et meg a Sidebar.exe-t.. Plusz jött egy frissítés a játékhoz úgy 1 hete, és pont valami memória szivárgást szüntettek meg vele. Azóta nincs gond.)
-
válasz
leonejoci2 #87 üzenetére
Nekem is megvan a "családi albumom"! Csak én egy kicsit mindegyiket siratom...
-
Nem akarok nagyon belebonyolódni ebbe a memória vitába, de azt az örök kitételt ne felejtsük el, hogy a Windows-nak minél több memóriát kell adni. Ez igaz volt a Win95-re is, és a Win7-re is... (Csak akkor még annó 16MB EDO helyett jobb volt ha volt a gépbe 32 vagy 64MB).
Tudom-tudom, a Win7-re azt mondják, hogy azon a gépen, amin jól futott az XP, azon ez is menni fog. Hát nem azért, de vírusírtóval, meg uTorrent-el, nyitva hagyott Firefox-szal lehet kevés az 1GB, még XP alatt is!
Az én példámban (AMD Brazos-Win7) eleve adtam 512MB-ot a DDR3-ból az integrált Radeon 6310-es videókártyának. Most fut a Win7, uTorrent, RealVNC szerver, AVG 2012 Free, SlimFTPd, CoreTemp... Nagyjábból ennyi. Nincs nyitva hagyva a Firefox!
És így foglalt 1,15GB... Plusz a VGA 512MB... Kapásból 2GB ram ugrott!
Ezzel a 99%-ra terhelt rendszerrel meg nem értek egyet... Mi van akkor, ha valamelyik szoftver elkezd még több ramot zabálni? Várjak a swap-re? Ezért nem fogok méregdrágán SSD-t venni, inkább az olcsó RAM!!! A 4GB volt 8000Ft. Emlékszem arra, amikor a DDR2 667MZ-es 1GB-s modulokat vettem... 23e Ft volt darabja!!! De az is jó volt, amikor még a P4-es gépbe (játékra volt!) vettem a Kingmax Mars szettjét... 2x512MB DDR1 500MHz-en. Valami 60eFt volt a pár ram...
-
Érdekes, hogy milyen hasonlóan közelítünk bizonyos problémákhoz. Annó én is ezt a "megmaradt alkatrészekből üssünk össze egy gépet" megközelítést alkalmaztam: a lecserélt Core2Duo-s procit, DDR2 667MHz-es ramot (2x1GB) tegyük át az addig letöltésre-filmnézésre használt gépecskébe. Így alaplapot kellett elsődlegesen vennem (Abit IB9, 13.000Ft) és az átépítés-win újratelepítés szertartása... Jó is volt, és bár én HTPC-nek hívtam, azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy sima fekvő ATX-es házban volt.
Aztán teltek az évek, a ház se tetszett annyira (sima fehér házikó, ráadásul szét volt "moddolva", főleg a teteje... Lemezvágó ollóval...
), meg az alapjáraton 65W-os fogyasztás sem tetszett annyira... (Ebbe nem tartozik bele az LCD TV!)
Mit ad Isten, idén februárban kiadta az AMD a Brazos rendszert. Árban is tetszetős, ráadásul kicsivel fogyaszt többet, de mint APU (hangsúlyozom az APU-t, mielőtt kitörne valamiféle war a két tábor között) jobb teljesítményt is ad az Atom-nál. Ugye az lett volna a másik jelentkező...
További szerencse, hogy a nyáron a kollégámnak tönkrement az otthoni PC-je és szerettek volna egy korrekt teljesítményű (korábban P4 Cekájuk volt) PC-t, de minél olcsóbban... Hát én rohadt módon megkörnyékeztem a "HTPC"-mel, hogy 30-ba odaadom nekik a proci+alaplap+hűtő+memó kombót... Házuk-tápjuk-winyó-DVD-író meg volt is... Belementek!
No, körülnéztem a Hardveraprón: Asrock E350M1 Brazos (19.000Ft), boltban meg vettem 2x2GB DDR3 1333MHz Kingston-t (8000Ft). Tehát még így is maradt lovetta... Na, akkor cseréljük le a házat is! Megint körülnéztem az Aprón: az egyik kolléga árult Fujitsu-Siemens Scenic N320-as "házat" (nyilván ez eredetileg egy komplett gép volt!), benne táppal... 3500Ft-ot kért érte, de mikor találkoztunk és eldumáltunk, Ő maga engedett el 500Ft-ot...
Nice!
Így most már tényleg HTPC-vel tolom, a fogyasztás 33-36W között ugrál. (Sorry, ha hosszú lett a post!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Fujifilm X
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PS4 Slim + VR szemüveg // Számla // Garancia //
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO - AJÁNDÉK PUDDING KEYCAP
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest