Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daron13

csendes tag

szerintem a RAM kérdést lezárhatjuk azzal, hogy ez még mindig egy HTPC szóval szerintem is elég. a másik dolog pedig az, hogy nem akarjuk már a másikra rá erőltetni a véleményünket, ha valakinek 1GB is elég vagy csak ennyire futja akkor hagyjuk de, ezen kár összeveszni. amúgy meg qrva sok múlik a RAM időzitésén is. Nekem egy P4-es konfigom van 2GB DDR RAM-mal két különböző gyártmány is ráadásul (mielőtt kapnám az oltást szólok, hogy így volt rá keret/lehetőség) és a BIOS-ban a chipset confignál by SPD (speed) -re volt állítva. [a DC (dual-channel) -t amúgy támogatja a lap] szóval miután a cpu-z-ben meg néztem a két RAM időzítését és eltérést találtam az erősebbik adataihoz állítottam a gyengébbet. a windows élmény index ram részénél az állítás után 1,0-val (!) ugrott a szám. A másik meg a háttér (wallpaper) is a RAM-ban tárolódik. Főleg a WIN7 nagyfelbontású, váltakozó hátterei is esznek (persze ez csak az 1GB táborra vonatkozik).

Amúgy a linux meg létrehoz egy logikai particiót és kb azt használja virtuál RAM-ként szóval a linux más tészta, ráadásul a Lubuntu az egyik "legkopaszabb" disztró nem mondom h nincs olyan funkcióköre mint egy rendes ubuntu 9.04-nek de azért van különbség

gondolom sokatoknak köztudott ez meg az a dolog de, vannak köztünk olyanok is akik még csak most ismerkednek ezzel az egésszel. szóval nem kell rögtön oltani meg leb@szni mindenkit mert hülyeséget mond mert 1. mi is voltunk még kezdők és kérdeztünk vagy mondtunk hülyeséget 2. A "ez egy f@szság" és hasonló hozzászolások helyett kifejtjük, elmagyarázzuk és megindokoljuk hogy miért f@szság akkor abból mindannyian tanulhatunk. mert hiába van valaki mögött pl. 5 év tapasztalat lehet, hogy még tudnak neki újat mutatni

a vége már kissé off de, a fórumok segítő célzattal vannak nem azért, hogy itt b@szogassuk egymást.

Amúgy nem rossz a cucc (HTPC) de, a VGA-t kicsit túlzásnak érzem viszont ha donor lesz belőle valóban, akkor egy jó vétel volt!

Amúgy szívesen látnék még ilyen custom build postokat meg tutorialokat!

Új hozzászólás Aktív témák