- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
daron13
csendes tag
szerintem a RAM kérdést lezárhatjuk azzal, hogy ez még mindig egy HTPC szóval szerintem is elég. a másik dolog pedig az, hogy nem akarjuk már a másikra rá erőltetni a véleményünket, ha valakinek 1GB is elég vagy csak ennyire futja akkor hagyjuk de, ezen kár összeveszni. amúgy meg qrva sok múlik a RAM időzitésén is. Nekem egy P4-es konfigom van 2GB DDR RAM-mal két különböző gyártmány is ráadásul (mielőtt kapnám az oltást szólok, hogy így volt rá keret/lehetőség) és a BIOS-ban a chipset confignál by SPD (speed) -re volt állítva. [a DC (dual-channel) -t amúgy támogatja a lap] szóval miután a cpu-z-ben meg néztem a két RAM időzítését és eltérést találtam az erősebbik adataihoz állítottam a gyengébbet. a windows élmény index ram részénél az állítás után 1,0-val (!) ugrott a szám. A másik meg a háttér (wallpaper) is a RAM-ban tárolódik. Főleg a WIN7 nagyfelbontású, váltakozó hátterei is esznek (persze ez csak az 1GB táborra vonatkozik).
Amúgy a linux meg létrehoz egy logikai particiót és kb azt használja virtuál RAM-ként szóval a linux más tészta, ráadásul a Lubuntu az egyik "legkopaszabb" disztró nem mondom h nincs olyan funkcióköre mint egy rendes ubuntu 9.04-nek de azért van különbség
gondolom sokatoknak köztudott ez meg az a dolog de, vannak köztünk olyanok is akik még csak most ismerkednek ezzel az egésszel. szóval nem kell rögtön oltani meg leb@szni mindenkit mert hülyeséget mond mert 1. mi is voltunk még kezdők és kérdeztünk vagy mondtunk hülyeséget 2. A "ez egy f@szság" és hasonló hozzászolások helyett kifejtjük, elmagyarázzuk és megindokoljuk hogy miért f@szság akkor abból mindannyian tanulhatunk. mert hiába van valaki mögött pl. 5 év tapasztalat lehet, hogy még tudnak neki újat mutatni
a vége már kissé off de, a fórumok segítő célzattal vannak nem azért, hogy itt b@szogassuk egymást.
Amúgy nem rossz a cucc (HTPC) de, a VGA-t kicsit túlzásnak érzem viszont ha donor lesz belőle valóban, akkor egy jó vétel volt!
Amúgy szívesen látnék még ilyen custom build postokat meg tutorialokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Quadro FX 570 eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged