Új hozzászólás Aktív témák
-
win7
csendes tag
most már egyre inkább olyan laptokok vannak, amelyek olcsók és jól működnek. már nekem is macem van, az asusom pedig meghalt, pedig amíg normálisan működött nem volt vele gond, csak az a baj, hogy az kb egy év se volt. és 220 ezer volt. a macemet meg 190ért vettem. szal csak meg kell nézni, hogy mit veszel. drágán is ugyanúgy vehetsz szart.
-
Laurent73
csendes tag
Bocsáss meg, de mielőtt ítélkezel, inkább kérdezz! Vista Professionel-t használtam a sok XP és NT után! Nem vagyok egy nagy számítógép szakértő. Inkább amolyan átlag felhasználó. De bocsáss meg, nem láttad, hogy hányszor nem tudott a Windows-om elindulni. És ha már lealázol azzal, hogy biztos olcsó gépem volt és azért hangos a ventillátor, hát elmondom, hogy Toshiba-m volt és 200.000 Ft körüli áron ment újonnan. A ventillátor egy évesen már nagyon pörgött és a combomra téve igenis epillálta a szőrt, mert a ventillátor bemeneti nyílás alul volt. Ha ölben volt, olyan meleg volt a bal oldala, hogy megégette majdnem a lábam! Nekem alapvetően az egyszerű működés a lényeg! Nem szedem le a Garage Band-et, mert nem akarok beletúrni. A file struktúrát sem nézegetem, mert nem az én dolgom! Azt tegye meg ő! de a 160 gigás HDD-m ellenére elmondhatom: van rajta hely...pedig ezen már 2X több fotót és MP3-at tárolok mint a régi Toshibámon...
-
moonman
titán
"egy gépet használó közös felhasználók mindent elérhetnek közösen a saját privát useren kívül"
ezt most nem értem. hogy érted azt, hogy "mindent elérhetnek"? dehogy érhetnek, pont ezért van egy public mappa, hogy oda kell tenni, amit mindenki használ.
amúgy a hálózati megosztás is nagy fejtörést okoz: jobbkatt bármelyik mappán, share.
-
djozsi
senior tag
És már csak 11 mappám van winen, volt 2 tök üres, egyiken a win media player hozta létre, másikat a win live messenger, ki tudja miért. Volt egy régen használt programom 5megás szemete, azt töröltem, illetve az AppData alapból rejtett, szóval nem látszik, szóval azt se számolom.
-
doc
nagyúr
A Garage Band apple által a machez adott termék
ez sok mindent megmagyaraz. vagy ha a windowsbol kiszeded mondjuk az IE-t, vagy a media playert, akkor egy sima uninstall mindent letorol?
(oszinten szolva nem ismerem a Garage Bandet, az en gepemen nincs, mivel vinyocsere miatt ujra lett telepitve, a gephez adott lemezek meg Nemetorszagban vannak...)macen komolyabb programoknál pont fordított a helyzet, a program oroszlánrésze megmarad, az applicationsból törölt valami csak egy kis szelete az egésznek
en eppen az ellenkezojet tapasztaltam, nagyon szepen egyben vannakTovábbi jóság, hogy a wines telepítők szemetet általában temp könyvtárakban hagynak
a problema nem (csak) a telepitovel van, hanem pl. a Local Settings/Application Data, meg hasonlo szanaszejjel levo konyvtarakban levo szemetek (legalabbis xp-nel meg igy volt)Nem kéne túlbonyolítani, dek amikor behúzom a kukába a dolgot és annak vannak másfelé az fájljai, akkor írja ki, hogy "van máshol is cucc, azokkal mi legyen?".
normal korulmenyek kozott nincsenek mashol file-jai (vagy max. configok, amiket meg a Linuxos csomagkezelok sem szednek le alapbol, csak ha megmondod nekik hogy meg azt is torolje) -
doc
nagyúr
sokszaz meganyi uninstall utan ottmaradt szemetet toroltem mar windowsrol, nagyon sokszor. ha az uninstaller nem szedi le, akkor ottmarad es kesz (ebben meg moonmannel is egyetertettunk anno, a fejlesztok altalaban lesz*rjak hogy normalis uninstallert csinaljanak).
ettol a gyakorlat meg az, hogy embertelen mennyisegu szemet marad a windowson (ld. kulso uninstaller programok, registry pucolok, stb)
OSX-en ha egy program, mint az altalad emlitett Garage Band oda pakol ahova nem kene, az szinten a fejleszto f*szsaga, olyat ne csinaljon es kesz.
szoval mindket rendszernel ugyanaz a problema az uninstall kapcsan, mindketto fenyevekre van a Linuxos csomagkezelok rugalmassagatol es tisztasagatolaz itunes/iphoto valoban lemasolja a talalt zeneket/kepeket - HA ENGEDED NEKI! alapesetben valoban be van ez kapcsolva iTunes-ban, egy mozdulattal kikapcsolhato, onnantol semmit nem masolgat
sleepbol ebredes: felnyitom a laptop tetejet, mire meglatom a kepernyot mar ott a login ablak, mire beirom a jelszot + enter mar ott varnak a leveleim, szoval kb. instant a dolog (beleertve a wifi-kapcsolodast helytol fuggetlenul)
a rendezgeteses tema nekem pont aktualis, ma alltam neki rendezni a fenykepeimet Picasa-val, egyelore nagyon furcsa ez a 'metakonyvtaras' rendszer, probalom szeretni, remelem sikerulni fog
tenyleg, valaki meg tudja mondani hogyan tudom Picasa-bol az OSSZES kepemet egyszerre feltolteni? ugy tunik hogy csak albumonkent lehet, de 50-100 albumnal ez nem igazan nyero...
-
moonman
titán
jelentkeznék kivételnek, mondjuk szarnak sem mondom. kiestem a statisztikából.
egyébként kétlem, hogy bárkire rászóltak, itt azért eltelt egy jó hónap, az alatt sokmindent meg tud szokni az ember.
Doc: elolvastam, magamra is ismertem.
egyébként tényleg poén, hogy a Wines hozzászólások vannak ontopicban és a bloghoz tartozók offban.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bogra meg szerintem rászóltak "felülről", hogy írjon jókat, ekkorát nem pálfordul egy ember egyik pillanatról a másikra...
Nem, ebbe a blogba nem ugat bele senki. Egyszerűen az van, hogy mostanra nagyjából minden megvan, ami kell nekem, tudom használni, tudok vele dolgozni, s ilyenformán tudok örülni jó ötleteknek. Sokat dobott a hangulatomon, hogy megvettem a Sharkoon dokkolót is, most végre megvan minden adatom, összerendeztem iTunes-ben a zenéimet, ilyesmi. Belaktam a gépet.
Nyilván ha baromsággal szembesülök, akkor megírom, lásd Android SDK, meg ez a hülye USB leválasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest