- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Íme az új Android Auto!
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
Naná, tökre igazad van, és én ezt értem, elfogadom, egyetértek, meg ilyesmi. Az az én külön mákom, hogy a képmentő tool pont azt tudja, ami nekem kell. Az is tiszta sor, hogy a Win elfut mindenféle hardveren, OSX-et pedig lehetett a végletekig optimalizálni. Ez is így van. De ettől még az nem változik, hogy ezen a gépen elég jó ezt a rendszert kezelni, ez a blog meg leginkább erről szól.
Az iPhone vs Android sem állja meg a helyét, sőt, nekem az, hogy az 1.6-os OS röhögve elfut egy 5 éves Marvel CPU-n maga volt a beszarás. Az Android baromira ki van találva.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Bogra meg szerintem rászóltak "felülről", hogy írjon jókat, ekkorát nem pálfordul egy ember egyik pillanatról a másikra...
Nem, ebbe a blogba nem ugat bele senki. Egyszerűen az van, hogy mostanra nagyjából minden megvan, ami kell nekem, tudom használni, tudok vele dolgozni, s ilyenformán tudok örülni jó ötleteknek. Sokat dobott a hangulatomon, hogy megvettem a Sharkoon dokkolót is, most végre megvan minden adatom, összerendeztem iTunes-ben a zenéimet, ilyesmi. Belaktam a gépet.
Nyilván ha baromsággal szembesülök, akkor megírom, lásd Android SDK, meg ez a hülye USB leválasztás.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ctrl+Alt+S, meghúzom a keretet, X gomb (mert épp nem akarok rárajzolni). nálam ennyi egy kép elkészítése, azt ne mondd már, hogy ebben a műveleti sorrendben egy átlag user eltéved. és még csak el sem megy a fókusz az aktív ablakról.
És hova menti le?ember, azért a lustaságnak is van határa.
Nem lustaság ez, hanem tudatlanság. Fogalmam sem volt a stickynotes-ról, fel sem merült bennem, hogy ilyen létezhet, nem is érdekelt, nem is kerestem. OSX-en meg ott van, nyilván ha visszaülnák Win elé, akkor egyből használnám.Lehet, hogy elvakítanak az animációkkal, lehet, hogy a Win7 sem terheli le a CPU-t és a videokártyát, de ez nem számít. Mert nem úgy érzed. Ennyi a lényeg, bármennyire is fáj nekem ez, de Docnak igaza van: meg kell védenem az Apple-t, mert ebben a júzerinterfész dologban nagyon ott vannak. De hangsúlyozom: más dolgokban meg nőjön köröm a pöcsükre (miniDVI, wazze).
-
Bog
HÁZIGAZDA
De ez talán így is van jól, nem? Megismertem, sőt meg KELLETT ismernem és szoknom ezt a rendszert, ami nem megy egyik pillanatról a másikra. És nem fogom azt mondani, hogy JOBB, mert nem az. Bizonyos dolgokban egyszerűbb, más dolgokban pont az egyszerűsége miatt használhatatlan (lásd Android SDK). Most már nem utálom, s ez gondolom lassan átjön a postokban is.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Pár válasz egy nem fizetett, egyszerű felhasználótól
kiteszed a snipping tool-t a tálcára, vagy adsz neki tetszőleges billentyűparancsot. a kép automatikusan a vágólapra kerül vagy mentheted fájlba is, de előtte még rajzolhatsz és írhatsz rá.
Sosem láttam ezt a toolt. Most megnéztem YouTube-on, hogy miképp működik és nem. Egyszerűen azt értsd, hogy én, mint júzer, nem akarok ötvenmillió ikont egy ablakban. A Command-Shift-4 megnyomása után minden kommentár nélkül kereszt alakú lesz a kurzor, kihúzom a megfelelő keretet, felengedem az egeret és KÉSZ. Nincs save as, meg adj neki nevet, meg rajzolj rá, hanem a pontosidő.png néven elmenti a desktopra. Kész, ennyi, és nekem pont ennyi is kell. Még csak el sem megy a fókusz az aktív ablakról.A Stickynotes biztos jó, eddig nem használtam, mert nem tudtam, hogy létezik. Most meg fixen ott van az F4-en, rá is van rajzolva a gombra. A kezembe adják, vágod, nem nekem kell utána keresgélnem.
"Az is működik hiperbiztosan, de sokkal döcögősebb."
sokszor hallom ezt, úgyhogy valaki végre elmagyarázhatná, mit jelent a "döcögősebb", mert esküszöm, fogalmam sincs, milyen az.
Oké. Egyszerűen olyan, mint az iPhone és a WinMo közti különbség. Smoothabb, bármilyen hülye is ez a szó. Nem tudom máshogy megfogalmazni, Win7 alatt azt éreztem, hogy majd megfeszül a rendszer, hogy produkáljon valamit, OSX alatt viszont olyan, mintha kisujjból, oda sem nézve csinálná. Egyszerűen más érzés, a totálegybőltörténik érzése. Nyilván ez rohadtul mindegy a működés szempontjából egyébként.A többivel nyilván egyet tudok érteni, vagy nem értek hozzá egyáltalán, a driver - mint olvashattad - pont kellett volna az Android SDK miatt.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem szívtam mellre, röhögök.
Leválasztás: oké, értem, hogy mi az alapja, de ha lehúzom enélkül, akkor sem történik semmi, csak beugat. Holott ezzel már nem segít a helyzeten, ugye, ráadásul semmi következménye nem volt eddig ennek, tehát joggal érzem úgy, hogy felesleges a beugatás, a filerendszerével, meg unmounttal küzdjön meg, ahogy akar, engem nem érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged