- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
djozsi
senior tag
A finder search része a spotlight által beindexelt dolgok között keres.
Óriási hiba, hogy osx-en nem indexelt tartalomban nem is lehet keresni, ha egy meghajtón tiltod az indexelést akkor az a rész láthatatlan lesz a kereső számára.Továbbá osx-en sokkal több fájl van szanaszét, mint winen, csak ezek rejtettek. Winen a rejtett fájlokat láthatóvá lehet tenni 2 kattintással, amit a legtöbb felhasználó egyből meg is tesz.
Osx nem engedi, hogy láthatóvá tedd a rejtett fájlokat. terminalban kell ügyeskedni ahhoz, hogy ezt elérhesd.
Osx gyökeremben látható 13 mappa/fájl, terminal "ls -la"-ra 37 dolgot sorol fel.
Az igazság az, hogy ha valaki osx-en láthatóvá teszi a rejtett fájlokat sokkal nehezebben fog tudni eligazodni, mint winen. Ez amúgy ha jól tudom unixos örökség, hogy egy csomó a meghajtóval kapcsolatos beállításért a gyökérben elrejtett fájlok a felelősek, mint ahogy az indexelés is a gyökérbe pakol és a trash is.Ráadásul winen két lépcsője is van a rejtett fájloknak, vannak a rejtettek, amik azért rejtődnek el, mert feleslegesek, hogy szem előtt legyenek. Ugyanakkor vannak a rendszer fájlok, amik a rendszer működéséhez szükséges rejtett fájlok. A rejtett fájlok láthatóvá tételéhez nem feltétlenül kapcsolódik a rendszerfájlok láthatósága is, azokat rejtve lehet hagyni.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem szívtam mellre, röhögök.
Leválasztás: oké, értem, hogy mi az alapja, de ha lehúzom enélkül, akkor sem történik semmi, csak beugat. Holott ezzel már nem segít a helyzeten, ugye, ráadásul semmi következménye nem volt eddig ennek, tehát joggal érzem úgy, hogy felesleges a beugatás, a filerendszerével, meg unmounttal küzdjön meg, ahogy akar, engem nem érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PR-Telecom
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest