- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
WonderCSabo #119 üzenetére
marmint OSX alatti masik bongeszokre gondolsz?
a flash amugy valoban szar, vegre valami amiben mindenki egyetert
-
doc
nagyúr
nem 'kell' OSX-en sem (en a listadon felsoroltak kozul egyiket sem csinaltam, kb. 2-3 kerdesem volt forumokban, ennyi, illetve 1-2 guglis kereses, foleg programfejlesztessel kapcsolatos sajatsagokrol)
viszont abban tokeletesen egyetertek, hogy az elofordulo, meg forumokora bedobott problemak 90%-a eltunne ha a user megtanulna normalisan hasznalni az OS-t (teljesen fuggetlenul attol, hogy eppen melyik OS-rol van szo)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
aha és a user honnan a bánatos picsából tudná, hogy mi a hotkey, ha nem néz utána
kerdezd meg Bog-tolennyi erővel már bele lehet kattintani a start menübe és ugyanott vagy.
aha, tehat ha EGYSZER belekattintottam valamikor a start menube, onnantol windowson is mukodni fog a hotkey + 1 click megoldas? -
doc
nagyúr
start-kellekek-snipping tool - kijelol - mentes - desktop kivalasztasa - bezaras (7 click, a snipping tool hotkey beallitasa utan hotkey + 3 click ha a desktop mar ki van valasztva)
vs
hotkey + kijelol (hotkey + 1 click)
ha nem vagy hajlando a ketto kozti kulonbseget felfogni, akkor tenyleg menthetetlen vagy, sajnalom
fogd mar fel, hogy nem fogja mindenki ajnarozni a szamara bonyolultabb megoldast csak azert mert szines zaszlocska van rajta!!erdekes modon mikor egyszerubb (par klikkel kevesebb) egy feladatot windows alatt megoldani, akkor hatalmas elannal vered a melled, hogy marpedig ez milyen jo, bezzeg mashol ez nem ilyen egyszeru
amikor forditott a helyzet, akkor meg hulye az akinek a kenyelmesebb megoldas jobban tetszik, ugye -
doc
nagyúr
ne jatszd a hulyet
hatalmas kulonbseg van az 'itt van, probald ki, mukodik' es az 'itt van, be lehet ugy allitani, hogy ugy mukodjon' kozott...
engem nem zavar ha konfigolgatni kell (sot, szinte minden programnal vegig szoktam turni a beallitopanelt, legalabb tudom hogy miket tud), de a legtobb 'egyszeri felhasznalot' nagyon is -
doc
nagyúr
akkor legyünk fair-ek és a driverproblémákról meg nem a Microsoft tehet.
szerintem ez mindenkinek egyertelmu (mar ha a driverek meglete/meg nem lete a kerdes)iPhone-on "várni" kell a grafikus átmenetekre, míg WM addig eléd dobja a pörgettyűt és utána minden animáció nélkül bevágódik az ablak.
vagyis ugyanannyi ideig tart az adott feladat, csak amig wm-en azt latod hogy 'mar megint homokorazik ez a szar, milyen lassu', addig szifonon ez esetbe sem jut, mert latod hogy tortenik valami. na EZ az a bizonyos dolog, amirol mar beszeltunk tobben. nem merheto/kvantalhato kulonbseg, de teljesen mas erzes (szubjektiv nyilvan)djozsi
ha jól tudom unixos örökség, hogy egy csomó a meghajtóval kapcsolatos beállításért a gyökérben elrejtett fájlok a felelősek
nem tudom milyen file-okra gondolsz, Unix rendszereken hagyomanyosan nincsenek file-ok a gyokerben, csak konyvtarak, az dos/windows szokas, hogy midenfele hulye file-okat hanynak a gyokerbe
nalam az OSX rendszerparticion 4 db file van a gyokerben, ebbol az egyik a kernel (ez Linuxokon a /boot konyvtarban szokott lenni), a masik 3 db file, aminek a neve ponttal kezdodik (ez Unixokon hagyomanyosan a 'rejtett' jelzes) -
doc
nagyúr
A Garage Band apple által a machez adott termék
ez sok mindent megmagyaraz. vagy ha a windowsbol kiszeded mondjuk az IE-t, vagy a media playert, akkor egy sima uninstall mindent letorol?
(oszinten szolva nem ismerem a Garage Bandet, az en gepemen nincs, mivel vinyocsere miatt ujra lett telepitve, a gephez adott lemezek meg Nemetorszagban vannak...)macen komolyabb programoknál pont fordított a helyzet, a program oroszlánrésze megmarad, az applicationsból törölt valami csak egy kis szelete az egésznek
en eppen az ellenkezojet tapasztaltam, nagyon szepen egyben vannakTovábbi jóság, hogy a wines telepítők szemetet általában temp könyvtárakban hagynak
a problema nem (csak) a telepitovel van, hanem pl. a Local Settings/Application Data, meg hasonlo szanaszejjel levo konyvtarakban levo szemetek (legalabbis xp-nel meg igy volt)Nem kéne túlbonyolítani, dek amikor behúzom a kukába a dolgot és annak vannak másfelé az fájljai, akkor írja ki, hogy "van máshol is cucc, azokkal mi legyen?".
normal korulmenyek kozott nincsenek mashol file-jai (vagy max. configok, amiket meg a Linuxos csomagkezelok sem szednek le alapbol, csak ha megmondod nekik hogy meg azt is torolje) -
doc
nagyúr
sokszaz meganyi uninstall utan ottmaradt szemetet toroltem mar windowsrol, nagyon sokszor. ha az uninstaller nem szedi le, akkor ottmarad es kesz (ebben meg moonmannel is egyetertettunk anno, a fejlesztok altalaban lesz*rjak hogy normalis uninstallert csinaljanak).
ettol a gyakorlat meg az, hogy embertelen mennyisegu szemet marad a windowson (ld. kulso uninstaller programok, registry pucolok, stb)
OSX-en ha egy program, mint az altalad emlitett Garage Band oda pakol ahova nem kene, az szinten a fejleszto f*szsaga, olyat ne csinaljon es kesz.
szoval mindket rendszernel ugyanaz a problema az uninstall kapcsan, mindketto fenyevekre van a Linuxos csomagkezelok rugalmassagatol es tisztasagatolaz itunes/iphoto valoban lemasolja a talalt zeneket/kepeket - HA ENGEDED NEKI! alapesetben valoban be van ez kapcsolva iTunes-ban, egy mozdulattal kikapcsolhato, onnantol semmit nem masolgat
sleepbol ebredes: felnyitom a laptop tetejet, mire meglatom a kepernyot mar ott a login ablak, mire beirom a jelszot + enter mar ott varnak a leveleim, szoval kb. instant a dolog (beleertve a wifi-kapcsolodast helytol fuggetlenul)
a rendezgeteses tema nekem pont aktualis, ma alltam neki rendezni a fenykepeimet Picasa-val, egyelore nagyon furcsa ez a 'metakonyvtaras' rendszer, probalom szeretni, remelem sikerulni fog
tenyleg, valaki meg tudja mondani hogyan tudom Picasa-bol az OSSZES kepemet egyszerre feltolteni? ugy tunik hogy csak albumonkent lehet, de 50-100 albumnal ez nem igazan nyero...
-
doc
nagyúr
az Apple nyilvan tudatosan gyur ra teljes gozzel a 'jo hasznalni' erzesre
ez az, amit hiaba mondasz barkinek, aki nem erti (nem AKARJA megerteni). ezt nem lehet szamokkal, grafikonokkal kimutatni, stopperral merni, mert az ember ERZI hasznalat kozben, hogy ez bizony jo... (nyilvan elkepzelheto hogy van olyan, akinek pont ez a nem jo, neki nem fog tetszeni akkor sem ha kiprobalta)
-
-
doc
nagyúr
Egyébként azt valaki magyarázza már el, hogy OSX alatt miért kell minden USB eszközt gondosan leválasztani kihúzás előtt.
en w7-en kerestem vagy fel orat hogy hogy a kukacba tudom levalasztani, hogy lehuzhassam, aztan kirantottam a francba...
nem 'OSX alatt', hanem szerintem minden OS alatt le kell valasztani, windowseknal is csak w7 (vagy vista, nemt'om) ota nem, ezzel biztositod hogy tutira semmi nem fog irni ra, igy nem cseszi szet az idiota fat32 filerendszert pl.lehet hogy kenyelmetlen, de azert nem olyan orult nagy munka beledobni az USB drive ikonjat a kukaba
Új hozzászólás Aktív témák
ma Tegnap szó szerint elfüstölt a PC-m, de egyáltalán nem aggódom.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Latitude E5470 Ultrabook 6.gen/SSD/ 8Gb/Office /Vill bill/ Több órás/ Gari/számlával/full hd
- Panasonic Toughbook CF-C2 eladó!
- Új USB rádiós vezeték nélküli magyar multimédiás billentyűzet + egér garantált hatótáv: 1m
- Asus Tuf Gaming laptop
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest