- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
Bog most ismerkedik a rendszerrel, érdekli és kíváncsi volt rá. csak azt nem értem, hogy Windowson miért nem. az elég gyenge magyarázat, hogy "sosem kellett, nem kerestem", mert ezek szerint kellett és most is megtalálta.
ha egyszer rákattintottál, akkor felkúszik a start menübe és onnantól nyilván tudod, hogy van olyan, tehát ha sokat használod (és teszemazt nem tudod, hogy mindenhez lehet hotkey-t társítani), akkor kihúzod a tálcára és örülsz.
-
moonman
titán
"vs hotkey + kijelol (hotkey + 1 click)"
aha és a user honnan a bánatos picsából tudná, hogy mi a hotkey, ha nem néz utána? ennyi erővel már bele lehet kattintani a start menübe és ugyanott vagy. szerinted a userek hány százaléka születik úgy, hogy fejből vágja az összes OS X billentyűparancsot?
-
djozsi
senior tag
Wines appdata mappám 550 mega. 2 éve belakott gép, minden szart ezen tesztelek, ezen dolgozok, erre telepítek szinte mindent.
Macem fél éve kapott formatot, főleg filmezek rajta, illetve fotókat ezen kezelek, szoktam 1-2 videót összerakni saját szórakoztatásomra. Nem sok dolgot telepítek rá.
/Library/Application Support/ mappa 4,34 giga (pont akkora, mint az egész Applications mappám)
~/Library/ mappa 275 megaAz mondjuk igaz, hogy valahogy az osx egy strukturáltabb rendszer érzetét kelti, nem vesznek el benne annyira a fájlok, egy friss telepítés után nincs egyből 20 mappa a gyökérben. De saját 5 éves tapasztalatom alapján szigorúan üres hely tekintetében sokkal pazarlóbb az osx, ha nem figyel oda erre az ember. Egy átlagfelhasználót pedig ez jobban zavar, mint az, hogy hány felesleges fájl van darabra a gépen és hogy hányfelé helyezkednek el.
Viszont az is tény, hogy winen akármilyen hozzáértéssel se fogod tudni tökéletesen legyalulni az ilyen kaotikusan települő programokat, mert egy kis appdata, egy kis documents and settings, 1-2 dll ide, 1-2 dll oda, a program filesba is tegyünk ezt-azt, satöbbi. Osyen ugyanakkor ha kicsit belemerül az ember nayon hatékonyan le tudja vadászni ezeket a dolgokat.
-
djozsi
senior tag
A Garage Band apple által a machez adott termék. De az összes iakármi (iphoto, idvd, imovie, satöbbi) hagy szemetet, nem is keveset, sőt, a helyzet az, hogy winen valóban fent maradhatnak apróságok, de macen komolyabb programoknál pont fordított a helyzet, a program oroszlánrésze megmarad, az applicationsból törölt valami csak egy kis szelete az egésznek.
További jóság, hogy a wines telepítők szemetet általában temp könyvtárakban hagynak, amiből sok van sokfelé és átláthatatlan, de tetszőleges ingyenes karbantartóprogrammal (ccleaner tipikusan) pillanatok alatt nagyon hatékonyan kipucolhatóak ezek, macre ilyen megoldás nincs, googlen kell keresgélni, hogy ki hol talált xy programból maradványokat.
Sokan az osx pozitívumának tartják azt, hogy az uninstall annyiból áll, hogy áthúzom a kukába, szerintem viszont nagyon is kéne egy uninstaller rendszer. Nem kéne túlbonyolítani, dek amikor behúzom a kukába a dolgot és annak vannak másfelé az fájljai, akkor írja ki, hogy "van máshol is cucc, azokkal mi legyen?".A registry más tészta, nem megfeleltethető unixon semminek, arra nem érdemes összehasonlításnál időt fecsérelni.
itunes/iphoto: ha nem engeded akkor is nézd meg, hogy milyen pofátlanul nagyra híznak például az iphotonak a projekt fájljai. Teljesen érthetetlen, hogy ha iphotoba beteszek 10 képet és csinálok rájuk egy slideshowt, akkor az mi a fenéért húz le 60 megát magának. De szerintem az alapbeállítás az kéne, hogy legyen, hogy nem másol vagy fel kéne, hogy hívja a figyelmet arra, hogy másol, mert erre semmi nem utal az ember pedig alapértelmezetten nem gondolna erre, szóval megbízik a programban. Én is csak azért kezdtem azzal, hogy kilőttem a másolást, mert hallottam hírét, hogy milyen fos a rendszer.
sleepből egyértelműen gyorsabban felkel a mac, ez vitathatatlan. Amire rá akartam világítani az az, hogy a winen se tart ez zavaróan sokáig, az illető által említett 30 másodperchez pedig köze sincs a dolognak.
Nem célom egyik platform lehúzása se, azon kevesek közé tartozom, akik szeretik a wint is, osxet is, 5 éve párhuzamosan használom mind a kettőt napi szinten több órán át, elsődleges célom, hogy megpróbáljam objektív mederbe terelni a fentihez hasonló fanboy megnyilvánulásokat.
-
Bog
HÁZIGAZDA
De ez talán így is van jól, nem? Megismertem, sőt meg KELLETT ismernem és szoknom ezt a rendszert, ami nem megy egyik pillanatról a másikra. És nem fogom azt mondani, hogy JOBB, mert nem az. Bizonyos dolgokban egyszerűbb, más dolgokban pont az egyszerűsége miatt használhatatlan (lásd Android SDK). Most már nem utálom, s ez gondolom lassan átjön a postokban is.
-
moonman
titán
"en w7-en kerestem vagy fel orat hogy hogy a kukacba tudom levalasztani, hogy lehuzhassam, aztan kirantottam a francba..."
"Computer" ablakban jobbkatt a drive-ra és Eject?vagy tálcán usb ikonra katt és mégegyszer a leválasztandó eszközre.
#22: az USB eszközök Windows alatt alapértelmezetten kikapcsolt írási gyorsítótárral kerülnek felmountolásra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged