- One mobilszolgáltatások
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
Bog most ismerkedik a rendszerrel, érdekli és kíváncsi volt rá. csak azt nem értem, hogy Windowson miért nem. az elég gyenge magyarázat, hogy "sosem kellett, nem kerestem", mert ezek szerint kellett és most is megtalálta.
ha egyszer rákattintottál, akkor felkúszik a start menübe és onnantól nyilván tudod, hogy van olyan, tehát ha sokat használod (és teszemazt nem tudod, hogy mindenhez lehet hotkey-t társítani), akkor kihúzod a tálcára és örülsz.
-
moonman
titán
"vs hotkey + kijelol (hotkey + 1 click)"
aha és a user honnan a bánatos picsából tudná, hogy mi a hotkey, ha nem néz utána? ennyi erővel már bele lehet kattintani a start menübe és ugyanott vagy. szerinted a userek hány százaléka születik úgy, hogy fejből vágja az összes OS X billentyűparancsot?
-
moonman
titán
"egy gépet használó közös felhasználók mindent elérhetnek közösen a saját privát useren kívül"
ezt most nem értem. hogy érted azt, hogy "mindent elérhetnek"? dehogy érhetnek, pont ezért van egy public mappa, hogy oda kell tenni, amit mindenki használ.
amúgy a hálózati megosztás is nagy fejtörést okoz: jobbkatt bármelyik mappán, share.
-
moonman
titán
ehhez a Windowson minden összevissza van meg nem jó az uninstall dologhoz:
Windowson nincs semmi összevissza, mindennek pontosan megvan a helye. a binárisok a \Program Files\cégnév\programnév alá kerülnek, a megosztott erőforrások a \Program Files\Common Files\cégnév\programnév alá, a felhasználói beállítások és cache-ek pedig a \users\usernév\appdata\local*\cégnév\programnév alá. (* lehet roaming is, ha úgy van megírva, hogy vándorló profillal is működjön - részemről ezeket szeretem jobban)
normális uninstallnál (pl. Windows Installer) a teljes folyamat vissza van forgatva, tehát nem kell a felhasználónak szemét után kutakodnia. amik esetleg ott szoktak maradni, azok szándékosan maradnak ott, mert ha újratelepíted az alkalmazást, nem kell a beállításokkal előről szarakodni. nekem ez a fícsör Office 2010 bétáról rtm-re váltáskor jött nagyon jól, fél nap lett volna újra felkonfigurálni az Outlook-ot, ehelyett 10 perc után ott folytattam a munkát, ahol abbahagytam. akit pedig az zavar, hogy ezek az ottmaradt bejegyzések lassítanák a rendszert, ne foglalkozzon vele, ugyanis nem lassítják. amit a rendszer nem tölt be, az nem lassít, ilyen egyszerű. a registry- és rendszerpucolókat meg tessék nagyon sürgősen elfelejteni, mert semmi de semmi hasznuk nincs, csak a galibát okozzák.
és igen, tisztában vagyok vele, hogy léteznek hulladék szoftverek, amik eszement helyre akarnak települni, nem működnek korlátozott fiókkal és szar az uninstalljuk is, de ez hadd legyen már a programozók (és a user) felelőssége. az ember nézze meg, hogy mit telepít, a lakásomba se engedek be bárkit az utcáról.
Laurent fröcsögéséhez még annyit, hogy természetesen a fájlrendszert sem neked kell kitalálnod, mindennek megvan ott is a helye, a "Documents, Music, Pictures, Videos, Downloads, Games, stb." mappák nem viccből vannak ám létrehozva, szerintem eléggé ki lehet találni, mire valók, szépen gyárilag be van állítva a nézetük is, alapból fel vannak indexelve, ráadásul a mentés/megnyitás ablakok is ott kezdenek, így még te sem fogsz eltévedni. bár az alábbiak alapján kétlem, hogy valaha is láttál közelről Windowst.
-
moonman
titán
válasz
Cathfaern #69 üzenetére
jaj nemár, miért kell folyton csúsztatni meg szándékosan túlbonyolítani, amikor Windowsról van szó? mit szarakodunk a tallózással, mentéssel, majd nyitunk intézőt és tallózgatunk megint? eleve a save as ablakban egy kattintással eléred a desktop-ot, és ha egyszer már oda mentettél, akkor legközelebb is azt fogja felajánlani. de egyáltalán nem kell menteni, ha nem akarsz rárajzolni, becsukod és kész, kint van a vágólapon, beilleszted, ahová akarod, nem kell fájlokkal szarakodni. tehát: 1. snipping tool megnyit, 2. keret rajzol, 3. ablak becsuk. kész. ha meg egy ablakot akarsz lekapni, akkor alt+prscrn és kész is vagy.
"Nálam Win+D-re az asztal jön elő, a sticky notes is eltűnik az összes ablakkal együtt."
igen, a Sticky Notes ablakként működik, tehát eltűnik. ebből az következik, hogy nem kell eltűntetni mindent az asztalról, csak megnyomni a sticky ikonját a tálcán és jegyzetelni, majd alt+tabbal vissza a munkához. de jegyzet-gadget-ek úgy működnek, ahogy leírtam, ha az kell."Viszont erről nem az Apple tehet."
akkor legyünk fair-ek és a driverproblémákról meg nem a Microsoft tehet."IE esetén rányomsz, akkor elkezdi a háttérben tölteni az oldalt (fél secig), majd utána vált át az új tabra."
hát az új tab nyitás nálam olyan gyorsan történik, hogy mire megtalálom az első betűt, amit be akarok írni, már rég ott figyel fél sec vagy nem fél sec. ezt én nem tudom "döcögésnek" érezni. Mac-en meg iPhone-on minden szar animálva van, hogy elfedje a késlekedést, és amíg a user a csúszómászó GUI elemekre csorgatja a nyálát, addig a rendszernek van ideje betölteni a komponenseket. meg lehet nézni, hogy egy HD2 pl. ugyanolyan gyorsan tölt be bizonyos programokat meg fordítja el a képernyőt, csak iPhone-on "várni" kell a grafikus átmenetekre, míg WM addig eléd dobja a pörgettyűt és utána minden animáció nélkül bevágódik az ablak. -
moonman
titán
jelentkeznék kivételnek, mondjuk szarnak sem mondom. kiestem a statisztikából.
egyébként kétlem, hogy bárkire rászóltak, itt azért eltelt egy jó hónap, az alatt sokmindent meg tud szokni az ember.
Doc: elolvastam, magamra is ismertem.
egyébként tényleg poén, hogy a Wines hozzászólások vannak ontopicban és a bloghoz tartozók offban.
-
moonman
titán
"És hova menti le?"
vágólapra. ha fájlként kell, akkor nyomsz egy mentés gombot a bezárás előtt: PNG, GIF, JPG, MHT."fel sem merült bennem, hogy ilyen létezhet, nem is érdekelt, nem is kerestem."
ezek szerint mégis érdekelt, mert megláttad az ikont a gombon és megnyomtad. anyukám pl. úgy kezdte a Win7-es pályafutását, hogy végigkattintgatta a start menüt, mert kíváncsi volt, mi minden van benne."Mert nem úgy érzed."
bocs, én úgy érzem. te nem érzed úgy."meg kell védenem az Apple-t, mert ebben a júzerinterfész dologban nagyon ott vannak."
vannak ötletes megoldásaik, és ha nem undorodnék zsigerből a mostani Apple GUI-któl még azt is mondhatnám, hogy igen, jól vannak megcsinálva, de nekem egy Aero még mindig esztétikusabb látványt nyújt és ráadásként még csak nem is érzem, hogy szenvedne vele a gép. persze ez innentől elmegy ízlés kérdésébe, az meg jó vitatéma.Doc: "hiaba mondasz barkinek, aki nem erti "
napi szinten van a kezemben iPhone és egy héten egyszer biztosan MacBook is, hidd el, értem. betűzöm: n e m t e t s z i k. -
moonman
titán
"én, mint júzer, nem akarok ötvenmillió ikont egy ablakban. Nincs save as, meg adj neki nevet, meg rajzolj rá, hanem a pontosidő.png néven elmenti a desktopra."
Ctrl+Alt+S, meghúzom a keretet, X gomb (mert épp nem akarok rárajzolni). nálam ennyi egy kép elkészítése, azt ne mondd már, hogy ebben a műveleti sorrendben egy átlag user eltéved. és még csak el sem megy a fókusz az aktív ablakról."ott van az F4-en, rá is van rajzolva a gombra. A kezembe adják, vágod, nem nekem kell utána keresgélnem"
ember, azért a lustaságnak is van határa."Win7 alatt azt éreztem, hogy majd megfeszül a rendszer, hogy produkáljon valamit, OSX alatt viszont olyan, mintha kisujjból, oda sem nézve csinálná."
elbutítanak az animációkkal.de én valahogy Winen sem érzem, hogy megfeszülne, főlet, hogy kint van a cpu gadget és látom, hogy hüjére unja magát...
#31: ni. (az akadozást a kamera csinálja, nem a gép, mert telefon.
)
-
moonman
titán
"en w7-en kerestem vagy fel orat hogy hogy a kukacba tudom levalasztani, hogy lehuzhassam, aztan kirantottam a francba..."
"Computer" ablakban jobbkatt a drive-ra és Eject?vagy tálcán usb ikonra katt és mégegyszer a leválasztandó eszközre.
#22: az USB eszközök Windows alatt alapértelmezetten kikapcsolt írási gyorsítótárral kerülnek felmountolásra.
-
moonman
titán
néhány tipp, ha esetleg mégis cserélnél tápot.
"két napja a screenshot funkción flashelek. Command-Shift-4 és kapsz egy kurzort, amivel akkora négyszöget rajzolsz a képernyőre, amekkorát épp akarsz, s amint elengeded az egeret, egyből kész a kép, kirakja a desktopra"
kiteszed a snipping tool-t a tálcára, vagy adsz neki tetszőleges billentyűparancsot. a kép automatikusan a vágólapra kerül vagy mentheted fájlba is, de előtte még rajzolhatsz és írhatsz rá."csak nyomok egy F4-et és beúszik egy számológép meg egy jegyzettömb a képre, firkálhatok rá telefonbeszélgetés közben egy számot, vagy valami egyéb jegyzetet [..] bizonyára van ilyesmi Windows alá is, csak magamtól eszembe sem jutna keresgélni, itt meg gyárilag figyel."
kiteszed a beépített Sticky Notes-t vagy választasz egyet a százféle note gadget közül, majd nyomsz egy Win+D-t, jegyzetelsz (ha érintőképernyőd van, akár rajzolhatsz is), majd Win+D megint és visszakapod az ablakaidat.és pár megjegyzés egy fizetett MS bérenc wintrolltól:
"egyből feláll a rendszer"
sleep. 2 mp."az esetek zömében valami Flash tartalom akasztja ki a Safarit"
magam is meglepődve tapasztalom, hogy kb. egy éve nem láttam a gépemen IE fagyást, Flash-től sem."de ilyenkor sem omlik össze a rendszer, Force Quit, az alkalmazás bezárja magát, minden megy tovább."
ehhez azért remélem nem kell tapsolni."Az adatvesztést szinte kizártnak tartom."
azért a vendégfiókkal óvatosan."Ezek futnak most egyszerre, röccenés nélkül"
gondolom, láttad már a másik topicba linkelt videómat a Vistáról. nem is fűzök hozzá többet."Az is működik hiperbiztosan, de sokkal döcögősebb."
sokszor hallom ezt, úgyhogy valaki végre elmagyarázhatná, mit jelent a "döcögősebb", mert esküszöm, fogalmam sincs, milyen az."OSX alatt miért kell minden USB eszközt gondosan leválasztani kihúzás előtt"
Windowson is le kell, persze csak adathordozókat."Tökre idegesít, pontosan tudom, hogy épp írok-e rá, vagy olvasok-e róla, nem vagyok hülye"
sosem tudhatod, hogy a rendszer épp ír-e rá, max megsaccolhatod a led-ből. (fájlrendszer-cache ugyebár)"a driverek nélkülözése megkönnyíti az életem"
nehogy azt higyjük már, hogy az OS X driver nélkül működteti a hardvereket - gondolom, te sem egészen így akartál fogalmazni - sőt még azt sem mondanám, hogy Mac-en sosincs driverprobléma, mert bizony sajnos van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független 100% hibátlan új akku
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged