- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laurent73
csendes tag
"Barátom"! A te magasabb szférákban nyugvó intelligenciádhoz már nem tudok mit hozzá tenni. Te csak sértegetni és alázni tudsz másokat! Semmi értelmeset nem szólsz hozzá, csak fikázol mindenkit. Szerintem írdd te az egész Blogot és írts innen ki mindenkit, aki megpróbál hozzászólni. Menj el az Adrássy úti iStyle-ba egy ingyenes Mac tanfolyamra és hallgass pár órát csendben. Majd vagy rá jössz, vagy nem! Veled tényleg nem érdemes foglalkozni! Ott látod szakemberrel vitatkozhatsz arról, hogy miért jobb sokkal de sokkal a Winfos...
-
djozsi
senior tag
Nekem se jön be semmi azon a linken, pedig érdekelt volna.
Amúgy én se érzek ezen a téren különbséget. Winen is elindíthatok egy rakás programot, nem lesz baja.
Az azért szembetűnő, hogy a macem specifikáció szintjén jóval gyengébb, mégis alapvetően gyorsabban indulnak el rajta a RENDSZER dolgai.
Winen például egy computer management első indítása kábé 4-5 másodperc.
Macen a leglassabban elérhető beállítás a preferences/mobileme tapasztalatom szerint. Friss indítás után a preferences 1 sec alatt felugrik, a mobileme további 2 másodperc.Viszont például a word/excel/powerpoint 2007 SOKKAL, összehasonlíthatatlanul gyorsabban indul el win7en, mint a pages/numbers/keynote 09 snow leopardon. De ez amúgy szerintem a legtöbb telepített programra igaz, érezhetően lassabban indulnak el snow leon.
A következő lépcső, a program működése viszont már megint osx javára dönt. Lassabban indítja el, de ennek megvan az eredménye. A tényleg nem túl erős macbookomon imovie valós időben tekerhető, módosítható, variálható, alig-alig akadozik. A win movie maker ehhez képest - ezen nincs mit szépíteni - szar.
Az idvd dvd minőségű, valós idejű sample renderelése az egyetlen dolog, ami stabilan megröcögteti a gépet, de ha elkezd homokórázni a program, csak nyomok egy exposét, ami tökéletesen megy, rányomok a safarira és netezgetek addig, amíg az idvd dolgozik.
Ahogy fentebb írtam, a win7 már nagyon sokat haladt e felé, de még van hová fejlődni, sokkal gyakoribb a globális megakadás. -
doc
nagyúr
aha és a user honnan a bánatos picsából tudná, hogy mi a hotkey, ha nem néz utána
kerdezd meg Bog-tolennyi erővel már bele lehet kattintani a start menübe és ugyanott vagy.
aha, tehat ha EGYSZER belekattintottam valamikor a start menube, onnantol windowson is mukodni fog a hotkey + 1 click megoldas? -
doc
nagyúr
start-kellekek-snipping tool - kijelol - mentes - desktop kivalasztasa - bezaras (7 click, a snipping tool hotkey beallitasa utan hotkey + 3 click ha a desktop mar ki van valasztva)
vs
hotkey + kijelol (hotkey + 1 click)
ha nem vagy hajlando a ketto kozti kulonbseget felfogni, akkor tenyleg menthetetlen vagy, sajnalom
fogd mar fel, hogy nem fogja mindenki ajnarozni a szamara bonyolultabb megoldast csak azert mert szines zaszlocska van rajta!!erdekes modon mikor egyszerubb (par klikkel kevesebb) egy feladatot windows alatt megoldani, akkor hatalmas elannal vered a melled, hogy marpedig ez milyen jo, bezzeg mashol ez nem ilyen egyszeru
amikor forditott a helyzet, akkor meg hulye az akinek a kenyelmesebb megoldas jobban tetszik, ugye -
doc
nagyúr
ne jatszd a hulyet
hatalmas kulonbseg van az 'itt van, probald ki, mukodik' es az 'itt van, be lehet ugy allitani, hogy ugy mukodjon' kozott...
engem nem zavar ha konfigolgatni kell (sot, szinte minden programnal vegig szoktam turni a beallitopanelt, legalabb tudom hogy miket tud), de a legtobb 'egyszeri felhasznalot' nagyon is -
Cathfaern
nagyúr
Fájlokkal én azért szórakozok, mert az esetek 99%-ban ha én képernyőmentést csinálok, azt utána feltöltöm valahova, vagy átküldöm valakinek.
És igen, igazad van, windows alatt is lehet pontosan olyan egyszerű, mint OSX alatt... de: alapból nem olyan, átlaguser ha odaül, nem fog eszébe jutni, hogy a desktopra mentse, nem fog eszébe jutni, hogy akár csak beilleszthetné valahova mentés nélkül, stb. Szóval én nem vitatom, hogy Windows alatt mindennél meg lehet oldani, hogy olyan legyen, mint OSX alatt, csak az a gond, hogy Win esetén ezek többségét megoldani kell, OSX meg tálcán kínálja fel. Átlagfelhasználónak eszébe se fog jutni, hogy keresse ezeket, de adott esetben a "poweruserek" is örömmel veszik, ha a kezük alá rakják a dolgokat."egy HD2 pl. ugyanolyan gyorsan tölt be bizonyos programokat meg fordítja el a képernyőt, csak iPhone-on "várni" kell a grafikus átmenetekre, míg WM addig eléd dobja a pörgettyűt és utána minden animáció nélkül bevágódik az ablak."
Igen, pontosan erről beszélek. Ahogy írtam is, objektív szempontból nincs különbség, de szubjektív szempontból az emberek 90%-a jobbnak érzi az animációt. Te a 10%-ban vagy.
Laurent73:
Win98 (esetleg XP) óta láttál Windowst? Mert amit leírsz, az arra igaz, Vista óta egyáltalán nem így van. Mondjuk adatvesztésem sose volt, hardverhiba nélküli kékhalálom se... Win95 óta használok Windowst.
Szerk: lassan írok, látom használtál Vista-t is. Akkor tényleg nem értem miért írod ezeket. -
Laurent73
csendes tag
Moonman tudsz konkrétumokat is írni, vagy csak magas nyeregből vagdalkolózol? A Mac-em megvétele előtt bementem egy mac tanfolyamra és vettem egy könyvet arról, hogy hogyan kell Windows-ról átváltani Mac-re. Hát ott leírják, hogy mennyi baromságot felejthetsz el... És full igazuk lett! Szívesen vitatkozom veled, de CSAK konkrétumok szintjén! A Windows-om sokszor nem akart elindulni tudod, kék képernyő és társai. Adatvesztés, lefagyás és ilyenek! Megsúgom, hogy igen terhelem a gépem, pl: egyszerre fut Pages, Keynote, és Numbers, Skype, Safari, és még Google Earth is... És nem fagy le, nem lassul be. Nem bénul meg! Ja Pages= Word, Keynote=Power Point, Numbers= Excel, Safari ugye egyenlő Explorer... Szóval sokkal stabilabb. És lehet, hogy a CPU-ja nem olyan fejlett, de nem is kell, mert a rendszer nem terheli le... Ja és nem hagy maga után szemetet. Barátom! A Windows ha programot távolít el, akkor sok komponenst benthagy. Tudod miért stabilabb a Mac? Azért mert a programok nem egymásba kapaszkodva épülnek fel. A Windows azért omlik össze, mert ha ezt és azt is telepítesz rá, akkor bizony ez is, meg az is a maga előnyére igyekszik a rendszeren alakítani. Elállítgat mindent. És a végén egy nagy káosz az egész...
-
doc
nagyúr
akkor legyünk fair-ek és a driverproblémákról meg nem a Microsoft tehet.
szerintem ez mindenkinek egyertelmu (mar ha a driverek meglete/meg nem lete a kerdes)iPhone-on "várni" kell a grafikus átmenetekre, míg WM addig eléd dobja a pörgettyűt és utána minden animáció nélkül bevágódik az ablak.
vagyis ugyanannyi ideig tart az adott feladat, csak amig wm-en azt latod hogy 'mar megint homokorazik ez a szar, milyen lassu', addig szifonon ez esetbe sem jut, mert latod hogy tortenik valami. na EZ az a bizonyos dolog, amirol mar beszeltunk tobben. nem merheto/kvantalhato kulonbseg, de teljesen mas erzes (szubjektiv nyilvan)djozsi
ha jól tudom unixos örökség, hogy egy csomó a meghajtóval kapcsolatos beállításért a gyökérben elrejtett fájlok a felelősek
nem tudom milyen file-okra gondolsz, Unix rendszereken hagyomanyosan nincsenek file-ok a gyokerben, csak konyvtarak, az dos/windows szokas, hogy midenfele hulye file-okat hanynak a gyokerbe
nalam az OSX rendszerparticion 4 db file van a gyokerben, ebbol az egyik a kernel (ez Linuxokon a /boot konyvtarban szokott lenni), a masik 3 db file, aminek a neve ponttal kezdodik (ez Unixokon hagyomanyosan a 'rejtett' jelzes) -
djozsi
senior tag
Kár ezeken a dolgokon lovagolni, ahogy írtam, több, mint 5 éve használom mind a két rendszert rendszerenként napi legalább 2-3 órán át.
Innentől kezdve ha akarod, elhiszed, hogy osx-ben a hálózaton való megosztása bárminek szuperlatívuszokkal kényelmesebb, mint winen, ha nem, akkor nem, nem fogok belehalni. 1 gombnyomással (és amikor azt mondom, 1, akkor tényleg annyit is gondolok) tehető ftp szerverré az egész gép, osztható meg nyomtató, scanner, külső meghajtó, asztalkép, filmek, bluetooth eszköz, internet, adható át távoli kapcsolatra a gép, satöbbi.
És ezzel semmi olyasmit nem állítottam, hogy winen valami komoly projekt lenne megosztani egy mappát.Nem vagyok egy osx fan, akár csak 1 hozzászólásommal feljebb nézel láthatod, hogy savazom, ha valami rossz benne, de ami jobb, az jobb, ez a része pedig sokkal jobb és kész. de biztos, ami biztos hozzáteszem: szerintem.
-
djozsi
senior tag
Arra gondoltam, hogy látványosan kiír elérhetőséget.
De maga a /users/public teljesen más elgondolsá. Ez egy publikus felhasználó, de én már felhasználó vagyok és fájlokat szeretnék megosztani nem pedig egy publikus, fiktív felhasználón keresztül kommunikálni.
Ráadásul a wines publikus felhasználó egyáltalán nem érhető el hálózatról könnyedén, ugyan úgy meg kell osztani. Az arra van, hogy az egy gépet használók oda tehessék a közös dolgokat, ami szerintem teljesen felesleges, hisz egy gépet használó közös felhasználók mindent elérhetnek közösen a saját privát useren kívül, akkor meg minek külön közös felhasználó? -
s_zozoka
csendes tag
Bizony. Macen is mindennek megvan a helye, csak máshogy mint Windowson.
OS X-n szintén ugyan ez a szerepe (program törlése, kukába dobás) ha meggondolod magad és vissza raksz egy progit a régi lesz. Végleges törlésre ott vannak az ingyenes vagy fizetős alkalmazások (AppCleaner, AppZapper), ill. Spotlight keresésekkel utána nézel a progi megmaradó dolgai után, esetleg benézel az aplications support stb. mappákba.
Bizony a Macet ugyan úgy karban kell tartani, mint a Windows-t.
Erre vannak szintén ingyenes alkalmazások (Onyx), esetleg a rendszerre is hagyhatjuk.iPhoto jó kis program, de bevezettem ott is egy szabályt képeket csoportossan dobom be később, törléskor könyebb véglegesen kiszedni.
-
djozsi
senior tag
Ez utóbbiban amúgy az osx is pont ugyan így viselkedik, ezért se értem, hogy miért hozta ki a fenti postoló győztesnek.
Van a gyökéren egy users, abban a saját felhasználóneved azon belül pedig nagyjából ugyan az, mint winen: music, movies, pictures, downloads, satöbbi. Ennél a wines max 1-2 almappával bonyolultabb attól függően, hogy melyik wint használja az ember.
Win7en például 100%ig ugyan ez az elrendezés.A fő különbség az az, hogy míg winen a userben 15 mappa van, addig osx-ben 9, illetve osx-en ebbe belefér egy publikus mappa is, amit egyetlen gombnyomással oszt az ember és a megosztó képernyőn ki van írva, hogy milyen ip-n, gépnéven érhető el. Winen ilyesmi nincs. Az ilyen apróságok miatt mondom azt, hogy jobb a júzer ikszpíriensz. Mert ilyen apróságból rengeteg van.
-
Cathfaern
nagyúr
Alapvetően W7 párti vagyok, de:
"kiteszed a snipping tool-t a tálcára, vagy adsz neki tetszőleges billentyűparancsot"
Tehát elindítom snipping toolt (1. katt), kijelölöm a területet (2. katt), rányomok save-re (3. katt), (pictures mappába mentek, amit alapból bead, szóval csak) rányomok a mentésre (4. katt). Nyitok egy fájlböngészőt (5. katt), elmegyek a pictures mappába (6. katt), majd áthúzom a képet oda ahova szeretném (7. katt).VS.
Command-Shift-4 (1. katt), kijelölöm a területet (2. katt), az asztalról oda húzom ahova szeretném (3. katt)
"kiteszed a beépített Sticky Notes-t vagy választasz egyet a százféle note gadget közül, majd nyomsz egy Win+D-t, jegyzetelsz"
Nálam Win+D-re az asztal jön elő, a sticky notes is eltűnik az összes ablakkal együtt. Magyarul elő kell külön szednem (tudom, 1 katt, de...). Ráadásul így vagy mindig elől van (foglalja a helyet), vagy külön le kell küldeni."az esetek zömében valami Flash tartalom akasztja ki a Safarit"
magam is meglepődve tapasztalom, hogy kb. egy éve nem láttam a gépemen IE fagyást, Flash-től sem.
Viszont erről nem az Apple tehet. Persze ettől függetlenül itt a Win nyerésre áll."sokszor hallom ezt, úgyhogy valaki végre elmagyarázhatná, mit jelent a "döcögősebb", mert esküszöm, fogalmam sincs, milyen az."
Ez kérlek szépen a júzerikszpíriensz. Hasonló a helyzet, mint Chrome és IE témakörben. Chrome-ban ha egy linket új tabon nyitsz meg, akkor ahogy rányomsz, rögtön átvált az új tabra, igaz egy fél secig csak fehér oldal van, utána tölti be. IE esetén rányomsz, akkor elkezdi a háttérben tölteni az oldalt (fél secig), majd utána vált át az új tabra. Ugyanúgy fél sec mindkét esetben, csak előbbinél a user azt érzi, hogy amint ő "rendelkezett", a rendszer azonnal reagált. Konkrétan nem tudom (mivel sajnos nincs Macem), hogy ott mitől másabb, de hasonlót tudok elképzelni oda is (talán bizonyos animációk meg ilyesmik vannak jobban eltalálva). -
proci985
MODERÁTOR
nézd, felesleges
rossz tapasztalatai vannak a winnel, jók a maccal, nekem ez még hihető is. mmint az ő tapasztalatai. nekünk meg jó tapasztalataink vannak winnel, ennyi.
apropó: sticky notesért meg köszi, svéd win7ben nem találtam meg (ez alapvetően nem csak a win7 hibája, a rendszerbeállításokkal is szívtam sokat emiatt). vistán imádtam, win7 alatt pedig hiányoltam, csak nem leltem.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ctrl+Alt+S, meghúzom a keretet, X gomb (mert épp nem akarok rárajzolni). nálam ennyi egy kép elkészítése, azt ne mondd már, hogy ebben a műveleti sorrendben egy átlag user eltéved. és még csak el sem megy a fókusz az aktív ablakról.
És hova menti le?ember, azért a lustaságnak is van határa.
Nem lustaság ez, hanem tudatlanság. Fogalmam sem volt a stickynotes-ról, fel sem merült bennem, hogy ilyen létezhet, nem is érdekelt, nem is kerestem. OSX-en meg ott van, nyilván ha visszaülnák Win elé, akkor egyből használnám.Lehet, hogy elvakítanak az animációkkal, lehet, hogy a Win7 sem terheli le a CPU-t és a videokártyát, de ez nem számít. Mert nem úgy érzed. Ennyi a lényeg, bármennyire is fáj nekem ez, de Docnak igaza van: meg kell védenem az Apple-t, mert ebben a júzerinterfész dologban nagyon ott vannak. De hangsúlyozom: más dolgokban meg nőjön köröm a pöcsükre (miniDVI, wazze).
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Pár válasz egy nem fizetett, egyszerű felhasználótól
kiteszed a snipping tool-t a tálcára, vagy adsz neki tetszőleges billentyűparancsot. a kép automatikusan a vágólapra kerül vagy mentheted fájlba is, de előtte még rajzolhatsz és írhatsz rá.
Sosem láttam ezt a toolt. Most megnéztem YouTube-on, hogy miképp működik és nem. Egyszerűen azt értsd, hogy én, mint júzer, nem akarok ötvenmillió ikont egy ablakban. A Command-Shift-4 megnyomása után minden kommentár nélkül kereszt alakú lesz a kurzor, kihúzom a megfelelő keretet, felengedem az egeret és KÉSZ. Nincs save as, meg adj neki nevet, meg rajzolj rá, hanem a pontosidő.png néven elmenti a desktopra. Kész, ennyi, és nekem pont ennyi is kell. Még csak el sem megy a fókusz az aktív ablakról.A Stickynotes biztos jó, eddig nem használtam, mert nem tudtam, hogy létezik. Most meg fixen ott van az F4-en, rá is van rajzolva a gombra. A kezembe adják, vágod, nem nekem kell utána keresgélnem.
"Az is működik hiperbiztosan, de sokkal döcögősebb."
sokszor hallom ezt, úgyhogy valaki végre elmagyarázhatná, mit jelent a "döcögősebb", mert esküszöm, fogalmam sincs, milyen az.
Oké. Egyszerűen olyan, mint az iPhone és a WinMo közti különbség. Smoothabb, bármilyen hülye is ez a szó. Nem tudom máshogy megfogalmazni, Win7 alatt azt éreztem, hogy majd megfeszül a rendszer, hogy produkáljon valamit, OSX alatt viszont olyan, mintha kisujjból, oda sem nézve csinálná. Egyszerűen más érzés, a totálegybőltörténik érzése. Nyilván ez rohadtul mindegy a működés szempontjából egyébként.A többivel nyilván egyet tudok érteni, vagy nem értek hozzá egyáltalán, a driver - mint olvashattad - pont kellett volna az Android SDK miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged